Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2876 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

casperman wrote:
Super da se neko javio za diskusiju povodom mog mišljenja
Ovako gospodine tranquil, odmah sam primijetio da ste jako pristrasni kada govorite o Gosp. Radončiću to znači da ste i ne objektivni. Ja ga nisam upoređivao sa titom zbog biografije ili načina na koji on ulazi u politiku ili sta je bio prije nje govorim samo simbolicki, jer smatram da ovdje većina ljudi dozivljava to vrijeme titine vladavine kao jako prosperiteno. Ne možemo ja i Vi govoriti o porijeklu njegovog kapitala jer sve informacije koje dobijamo a tiču se toga dolaze iz medija znači nisu u potpunosti tačne(osim ako vi nemat pristup finansijskim izvjestajima ili ste jako dobro informisali pa mozete tek tako da govorite o sumnjivo stecenom kapitalu).
Ako već tako mislite onda bi on trebao imati problema sa zakonom jer on posluje u BiH već nekih 11 godina. Čovjek nije sarajlija i možda nema sarajevsku furku sa manirima i tim gospodskim ,,mazalicama,, nemoj te puno u to vjerovati vazno je da on ima srce kao planinu i da je iskren, mada ne kazem da je to nebitno ali nije sustine, i pretpoistavljam da ste ljevica s obzirom da ne odobravate njegove ,,profažističke izjave,, koje su po meni jako prihvatljive jer u najmanju ruku iskazuju stav o tome ko mi Bošnjaci trebamo biti i kako se trebamo pozicionirati kao narod. Znači ima političara koji daju jako teže ,,profašističke izjave,, od njega pa him ,,prolazi,, nemaju nekih zamjerki a kamoli da ih neko smatra prostakom ili fašistom, i recite mi molim vas kako neki primitivac može biti na tako uticajnoj poziciji i upravljati tolikim poslovima, zar je to njemu neko poklonio palo mu je sa neba ili šta već...dajte neke argumente
i molim vas dajte citirajte jednu njegovu profašističku izjavu
Nastavit će se :bih: BiH u SRCU
Image
chuchumbamayumbe

#2877 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by chuchumbamayumbe »

Vidim Radoncic = novi Tito?
Pa kako doguraste do ovoliko staranica bez mandaljenja, vjere vam?!
8-) :lol:
dragan a

#2878 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by dragan a »

Čovjek koji javno govori da je Selimović sve ono najgore ,a u jednoj informativnoj emisiji voditelj ga pita dali bi ušao u partnerstvo s dotičnim ,R....... je odgovorio je potvrdno.
Ja vas pitam kakav je to čovjek.
I ovih dana preko svog dnevnog avaza svašta bulazni.Sjećam se da je jednom rekao da će članovi SBB BIH biti novi,mladi obrazovani ljudi,da neće primat u stranku potrošene političare međutim izgleda da on nezna šta su to potrošeni političari jer evo pored Terzića koji je pristupio stranci kad je doživio demokkratski poraz na izbornoj skupštini SDA ,ovih danas je skoro čitavu stranicu posvetio Abdurahmanu Malkiću i njegovom pristupu SBB BiH.
Evo i jednog pametnog komentara na današnji članak iz avaza.
25.05.10. u 00:29 od kanaderSBB je trebala biti nova stranka sa novim idejama i novim ljudima.Sta se desava? Nezadovoljnici iz drugih stranaka se okupljaju na jednom mjestu. Najgore je kada neko uobrazi da mora biti politicar cijelog zivota. To su obicno ljudi koji nista u zivotu nisu napravili. U politiku se olako upustaju totalno neuki ljudi!
ultima_palabra

#2879 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
casperman wrote:
Super da se neko javio za diskusiju povodom mog mišljenja
Ovako gospodine tranquil, odmah sam primijetio da ste jako pristrasni kada govorite o Gosp. Radončiću to znači da ste i ne objektivni. Ja ga nisam upoređivao sa titom zbog biografije ili načina na koji on ulazi u politiku ili sta je bio prije nje govorim samo simbolicki, jer smatram da ovdje većina ljudi dozivljava to vrijeme titine vladavine kao jako prosperiteno. Ne možemo ja i Vi govoriti o porijeklu njegovog kapitala jer sve informacije koje dobijamo a tiču se toga dolaze iz medija znači nisu u potpunosti tačne(osim ako vi nemat pristup finansijskim izvjestajima ili ste jako dobro informisali pa mozete tek tako da govorite o sumnjivo stecenom kapitalu).
Ako već tako mislite onda bi on trebao imati problema sa zakonom jer on posluje u BiH već nekih 11 godina. Čovjek nije sarajlija i možda nema sarajevsku furku sa manirima i tim gospodskim ,,mazalicama,, nemoj te puno u to vjerovati vazno je da on ima srce kao planinu i da je iskren, mada ne kazem da je to nebitno ali nije sustine, i pretpoistavljam da ste ljevica s obzirom da ne odobravate njegove ,,profažističke izjave,, koje su po meni jako prihvatljive jer u najmanju ruku iskazuju stav o tome ko mi Bošnjaci trebamo biti i kako se trebamo pozicionirati kao narod. Znači ima političara koji daju jako teže ,,profašističke izjave,, od njega pa him ,,prolazi,, nemaju nekih zamjerki a kamoli da ih neko smatra prostakom ili fašistom, i recite mi molim vas kako neki primitivac može biti na tako uticajnoj poziciji i upravljati tolikim poslovima, zar je to njemu neko poklonio palo mu je sa neba ili šta već...dajte neke argumente
i molim vas dajte citirajte jednu njegovu profašističku izjavu
Nastavit će se :bih: BiH u SRCU
Image
Image
MrMaliJoe

#2880 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by MrMaliJoe »

Fahro i Kerum druga dva, poslovni ljudi.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sorge_sa

#2881 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sorge_sa »

Čovjekov strah od Bolje budućnosti
Autor Samir Šestan
Ponedjeljak, 24 Svibanj 2010 11:28

Kao tek uzgredno, više za one dokone, postavlja se pitanje mogu li postojati dva Kraljevića Marka istovremeno, odnosno, može li King Kong, od Dodikovog Šarca, čiji mu je „Dnevni urlik“ služio kao federalni megafon, uznapredovati u ravnopravnog partnera mu? Ili će to, ipak, biti odnos u kome se zna ko pije a kome se daje?

King Kongu su svi ljudi majmuni. Pa, plemenit, suosjećajan, milosrdan, druželjubiv, on, iako potpuno realiziran, povremeno silazi s vrha svog tornja i uveseljava narodne mase svojim stand-up komičarskim nastupima. Izvrsno posljednje pojavljivanje, na jednoj ovdašnjoj televiziji, nije mu uspio pokvariti ni voditelj koji je iskoristio priliku za vlastiti show – mađioničarsku tačku „Sad me vidiš cijelog, a sad mi samo noge vire“. King Kong, naime, ima razumijevanje, kako za mlade, tako i za one u poznim godinama, koji imaju hrabrosti da se bave ekstremnim sportovima, kao što je rektalni alpinizam. Dobro se sjećajući da je i sam tako započeo uspon ka zvijezdama. „Per Vođin rectum ad vrh tornja“, rekli bi Stari Latini. A nema te više Alija.

POSLOVNE TAJNE NA KOJIMA JE IZGRAĐENA IMPERIJA

Očekivano, najveći dio nastupa King Kong je posvetio svom „Dnevnom urliku“, proglašavajući tu medijsku bejzbol palicu za lomljenje kostiju Gazdinim protivnicima „velikim nacionalnim sistemom“ i „neemotivnim društvenim higijeničarem“ (sreća da sam snimao intervju, jer sam narednih 15 minuta propustio, ne mogavši doći sebi od smijeha). Dakle, upravo onako kako su sebe doživljavali njemački nacisti, dok su istrebljivali „društvenu prljavštinu“ 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća.

„99% medija u BiH nije neovisno“, nije nam veliki performer ostavljao puno vremena da se oporavimo, nastavljajući sa novim vicevima, te, glumeći istovremeno i Muju i Sulju, sam sebi postavio pitanje (koje je u sebi nosilo urnebesno smiješnu konstataciju): „Zašto je „Dnevni urlik“ neovisan“, odgovarajući: „Mi podržavamo one koji pobijede na izborima“.

I dok su suze frktale, a atrofirani stomačni mišići počinjali da signaliziraju neizdrživu bol, Veliki je nastavljao, prijeteći da dâ sasvim novo, bukvalno značenje, izrazu „umrijeću od smijeha“.

U Montipajtonovskom stilu, neke šale nije ni završavao do kraja, pa ćemo to mi pokušati: „Nije nikakva tajna da vi možete, za 5-10.000 KM naručiti najmonstruoznije tekstove u nakim malim novinama, protiv bilo koga.“ A koliko koštaju u Avazu? To je poslovna tajna.

Ili ona: „Ja sam sve napravio od nule.“ Nisam imao ništa, a onda mi je Predsjednik dao kofer pun para i stranačku infrastrukturu na raspolaganje. I vidi me gdje sam sad.

A ima i druga verzija: „Ja sam sve napravio od nule.“ Jer, znate, ja sam nula od čovjeka.

A onda su, prirodno, na red došle šale iz oblasti ekonomije i zoologije: „Mi (u njegovoj stranci – op.a.) želimo da od privrede BiH, da od ekonomskog razvoja BiH, jednostavno, napravimo - konja.“ Hm... taj mu i nije bio naročito smiješan. Pomalo bajat, zar ne? Država nam je odavno krava muzara, građani ovce, kandidati za njihovog pastira majmuni (od malih i simpatičnih, do King size i opasnih), pa zašto privreda ne bi bila konj? Uostalom, svima onima koji, umjesto da traže štelu za kakvo mjesto na budžetu, pokušavaju da se bave kakvom proizvodnom djelatnošću, odavno govore – konju jedan!

KONJ NA POJILU

Uživljavajući se u odgovor na pitanje, iz rubrike „Klub poznatih“ njegovog „Urlika“, „Da imate 15 minuta vlasti, šta bi ste uradili?“, King Kong je tipovao na izgradnju, ali i skromno poručio da ne bi izmišljao toplu vodu, jer je nju već izmislio - Milorad Dodik. A koncept je jednostavan i kombinuje apsolutnu vlast, nedodirivost za pravosudne organe, kontrolu para od privatizacije i Marka Kraljevića, tj. njegov čuveni običaj da „pola pije, pola Šarcu daje“. Preciznije: od para iz privatizacije, ne dozvoljavajući nikome uvid u stanje na računu, napraviš zgrade koje nikom ne trebaju i puteve kojim niko prolaziti ne može, pola para daš za stvarne troškove i „namirivanje“ učesnika u „obnovi i izgradnji zemlje“, odnosno „institucija od nacionalnog značaja“, a pola strpaš u svoj džep.

Da ne bi bilo nikakvih nedoumica, King Kong je čitavu koncept potvrdio i kroz kritiku bošnjačkih političara: „Uopšte nije problem od BiH napraviti najveće gradilište. Problem je da nam koalicioni talovi kakve sad imamo na vlasti, između SDA i Stranke za BiH, ne mogu da se dogovore ko će bolje reketirati izvođača.“ A on će se bez problema dogovoriti. Ko će koga reketirati. Pa će, na sveopšte zadovoljstvo, najveće (g)radilište moći biti otvoreno.

A dogovoriće se i sa Dodikom („Među Bošnjacima se mora pojaviti politička snaga, faktor ili ličnost ko će znati da pregovara s Dodikom“). A ako treba King Kong će, kao dokaz, priložiti i potvrdu iz policije. Onu u kojoj stoji da se na prostoru bivše zajedničke nam zemlje jedino mafija bez problema dogovara i sarađuje.

(Kao tek uzgredno, više za one dokone, postavlja se pitanje mogu li postojati dva Kraljevića Marka istovremeno, odnosno, može li King Kong, od Dodikovog Šarca, čiji mu je „Dnevni urlik“ služio kao federalni megafon, uznapredovati u ravnopravnog partnera mu? Ili će to, ipak, nastaviti biti odnos u kome se zna ko pije a kome se daje? Odnosno, koga se jaše.)

I kad smo već kod mafije, vrijedi spomenuti i King Kongov izlet u crni humor i duhovitu, mada ne baš svakom smiješnu, minijaturu: „Ne postoji mafija koja je pobijedila državu“. Da, da. „A kakve je Pešta nekad kupleraje imala.“

SARAJEVO LJUBAVI MOJA

Možda najzanimljiviji dio nastupa je onaj u kome se King Kong oprobao u komičarskoj disciplini po kojoj su ovi prostori inače najpoznatiji u svijetu – u pravljenju budale od sebe. Svakako najdrastičnije je teško vrijeđanje pravosudnog sistema (optužbom da ga Sulejman Tihić, trenutna omiljena žrtva King Kongovog iživljavanja, koristi kao sredstvo za „podmetanje drugim političarima, krivičnih prijava, optužnica i tako“), te, teorijski doprinos razrađivanju i proširivanju Dodikove teze „Nama u Republici Srpskoj je neprihvatljivo da nam sude sudije muslimani“. „Ne možemo mi u Sarajevu, kao političke stranke, kao mediji harangirati na legitimno izabrane vođe srpskog i hrvatskog naroda“, prosvjetljuje nas Utamanitelj, „Pa mi imamo situaciju da gospodin Čović pola godine u Sarajevu provede pred sudijama na optuženičkoj klupi. Kako mi možemo očekivati da gospodin Čović voli Sarajevo ako ga u ljudskom, moralnom smislu stalno iritiramo.“

Koristeći arhaični nacionalistički jezik s početka devedesetih („vođe hrvatskog i srpskog naroda“, „pali za svoju naciju, vjeru i vjersku zajednicu“, „njegovi (Dodikovi – op.a.) Srbi“, zamjenicu „mi“ kao sinonim za čitav narod, itsl.) King Kong nas i duhovno, intelektualno i emocionalno nastoji vratiti u to vrijeme. Sve s ciljem da (ponovo) u javni diskurs uvede i normalnom (zakonski neregulisano ali u praksi podrazumijevajuće) učini ideju o pravnoj nedodirivosti, amnestiji za sva počinjena kriminalna djela, „nacionalnih lidera“, odnosno, kriminalizovanih političkih moćnika na sve tri strane. A tu se i razotkriva stvarni motiv ulaska King Konga u politiku i njegovog proglašavanja samog sebe vlasnikom bolje budućnosti (prisvojna zamjenica u prvom licu jednine je, iz sredine naziva stranke, izbačena kao nepotrebna, samopodrazumijevajuća). Ili, kako to On sam, zavijajući to u brigu za pripadnike drugih naroda (E, to je zaista urnebesno smiješno, zar ne?) kaže: „Hoće li se nama Hrvat osjećet sigurnim, ako neko iz Sarajeva – baš me briga da li iza njega stoji Rafi Gregorijan ili ne stoji – u svakom trenutku može da izvede jednog lidera pred sud?“ (Odgovor na ovo kingkongovsko pitanje je, naravno – Da! Jer to i jeste osnov pravne države – da smo svi jednaki pred zakonom. I činjenica da sudovi sude i „liderima“ govori o pokušaju pravne države da se izvuče iz živog blata političkih uticaja i počne funkcionisati neovisno. Što je garant sigurnosti građana jedne zemlje. Ali i osnov straha i nervoznih reakcija mafije).

Čitav slučaj je posebno zabavan i bezgranično duhovit u kontekstu King Kongovog zaklinjanja u borbu protiv kriminala i korupcije. Valjda misli da hvata klince koji pljačkaju kioske i sirotinju koja ljekarima donosi jaja, sir, kajmak i čokolade? A prilično jasno ocrtava i viđenje politike kao dogovora kumova tri mafijaška klana, koji će se oko svega lako dogovoriti, samo kad ih pravosuđe ostavi na miru.

KINGKONGASS

Postoje razne vrste humora. I, mada se o ukusima ne raspravlja, lično ne razumijem one MTV „Jackass“ fazone, niti bi mi bilo smiješno da mi se neko posere pred vratima, npr. A na ovo posljednje mi je ličio finalni dio nastupa King Konga, ovaj put uživljenog u ulugu Vlasnika Bolje Budućnosti.

U slučaju da ne uđe u vlast (pogotovo ako ga druge „sarajevske“ stranke, zgrožene njegovom beskrupuloznošću i brutalnošću u obračunima sa njima i krajnom desničarskom orijentacijom koju ispoljava, te, nasilništvom koje je sklon izazivati, odbiju prihvatiti kao partnera) King Kong je zaprijetio destabilizacijom zemlje. Pošto nije glup, dok ne sprovede u djelo svoju ideju o uspostavljanju pravne nedodirivosti „lidera“, izražava se sofisticirano (bar onoliko koliko jedan... King Kong može biti sofisticiran): „Ako SDA i SDP recimo naprave tu vlast, hoće li građani imati strpljenja da čekaju još neke 2 nove godine da se nešto u ovoj zemlji pozitivno desi, ili ćemo već na proljeće imati velike demonstracije? Građanima je potrebna alternativa i novo lice i nova energija koja će imati taj autoritet u narodu da zamoli ove građane da budu strpljivi godinu dana dok ne pokrenemo razvoj i zapošljavanje...“

Elem, King Kong zna šta to treba građanima BiH, pa i ako oni na izborima pokažu da to ne shvataju, on će im to svejedno dati. Svojevremena „Noć kratkih pantola“ (vehabijsko fašističko divljanje ulicama glavnog grada, u organizaciji „Dnevnog urlika“) i friško „Paljenje Reichstaga“ bile su samo pokazne vježbe. I znakovita gradacija.

King Kong očito više ne želi da glumi majmuna. Dok se odlučuje kakva će životinja sad postati, u međuvremenu igra u remakeu Čaplinovog Velikog Diktatora. Smijite se, dok se žanr nije promijenio – u dokumentarnu dramu ili tragediju. Odnosno, dok se On nije počeo smijati.

I završimo s (duhovitim, naravno) riječima onog koji nam nudi svoju bolju budućnost: „Nisam ja čovjek koji voli da prijeti“. (Ali, eto, mora se?)

PRENESENO SA "ZURNAL ONLINE MAGAZINE"

da nema Sestana trebalo bi ga izmisliti
nosara

#2882 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nosara »

Dobro ga je oderao... A nije mu ni bilo tesko... Matrijala ko govana... :D
zlatiborka

#2883 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zlatiborka »

:lol: :lol: :lol:

Sjo, Fahre na BN-u, cojk rastura.......

sjo komentara..........

Na forumu muzika neko napisa da ga gleda pa i ja prebacila na njega......

:run: :run:
kanocale

#2884 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kanocale »

ne razumijem kako si se prebacila na NJEGA? :lol:
zlatiborka

#2885 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zlatiborka »

kanocale wrote:ne razumijem kako si se prebacila na NJEGA? :lol:
:lol: :lol:

daljinskim.....

no nije jos dugo pricao, ali je bio sav vazan, niko mu nije ravan......pun sebe,

kaze sklopice ugovor sa narodom.....i ostale vec poznate fraze....... :run: :run:

E vala svakakvog cvijeca u Bozjoj basti...... :lol: :lol:
Real Khan

#2886 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

zlatiborka wrote:

daljinskim.....

no nije jos dugo pricao, ali je bio sav vazan, niko mu nije ravan......pun sebe,

kaze sklopice ugovor sa narodom.....i ostale vec poznate fraze....... :run: :run:

:mrgreen: Je li barem naglasio ko mu je ideološki uzor? Tomas Hobbes ili Jean-Jacques Rousseau

Prvi je govorio kako je "čovjek čovjeku vuk", tj. čovjek je po prirodi sebičan i zao i teži da ostvari svoje potrebe bez obzira na druge, ali pošto su svi ljudi takvi, oni se svjesno i dobrovoljno udružuju društvenim ugovorom da bi dobili garanciju za egzistenciju. (Mislim da je ovaj opis čovjeka odgovarajući za karakter Fahre Volfa :D )

Jean-Jacques Rousseau smatra da su ljudi po prirodi dobri, ali da ih društvo kvari. On se zalagao za uspostavljanje takvog društva u kom bi ljudi mogli sačuvati svoju dobrotu i prirodna prava na slobodu, jednakost i ravnopravnost... (Ovaj drugi mu nije ni nalik :D )
sorge_sa

#2887 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sorge_sa »

Ne znam kako je promakla vijest da je SBB BIH dobio znacajno estradno pojacanje u svojim nejakim redovima, naime nakon Ismete Dervoz i Rizo Ruza se prikljucio "boljoj buducnosti" Fahrovim Galacticosima
Real Khan

#2888 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

Ma, otkad su Ismeta Dervoz i Rizzo Ruža prešli u Fahrin tabor, sve je postalo moguće :D Na žalost, obični čovjek, raja, "plebs" (kako kaže Krleža - "ta vulgarna svjetina" :D ) se oduvijek povodila za mediokritetima i priklanjala mutnim i zajebanim (navodno "uspješnim") likovima poput Fahre...tako da će ovi izbori u najmanju ruku biti zanimljivi...
:D
Max Bunker

#2889 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Max Bunker »

sorge_sa wrote:Ne znam kako je promakla vijest da je SBB BIH dobio znacajno estradno pojacanje u svojim nejakim redovima, naime nakon Ismete Dervoz i Rizzo Ruža se prikljucio "boljoj buducnosti" Fahrovim Galacticosima
Mislim da je pitanje pobjednika na oktobarskim izborima vec rijeseno i to samo zahvaljujuci ovom covjeku :D

Izbori se trebaju odrzati samo da bi se znalo koje ce stranke "zakrpiti" ono malo sice od poslanickih mjesta, koje Fahro ostavi svojom dobrom voljom i plemenitoscu da bi ocuvao demokratiju i visepartijski sistem.
O
zlatiborka

#2890 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zlatiborka »

Real Khan wrote:
zlatiborka wrote:

daljinskim.....

:mrgreen: Je li barem naglasio ko mu je ideološki uzor? Tomas Hobbes ili Jean-Jacques Rousseau

Prvi je govorio kako je "čovjek čovjeku vuk", tj. čovjek je po prirodi sebičan i zao i teži da ostvari svoje potrebe bez obzira na druge, ali pošto su svi ljudi takvi, oni se svjesno i dobrovoljno udružuju društvenim ugovorom da bi dobili garanciju za egzistenciju. (Mislim da je ovaj opis čovjeka odgovarajući za karakter Fahre Volfa :D )

Jean-Jacques Rousseau smatra da su ljudi po prirodi dobri, ali da ih društvo kvari. On se zalagao za uspostavljanje takvog društva u kom bi ljudi mogli sačuvati svoju dobrotu i prirodna prava na slobodu, jednakost i ravnopravnost... (Ovaj drugi mu nije ni nalik :D )
:mrgreen: Fahro i filozofija....k'o nebo i zemlja....

coj'k je cisto praktican, zato i stalno spominje taj famozni "ugovor" izmedju sebe i naroda..... :lol:

Samo mi nije jasno sta bi takav ugovor trebao da sadrzi, ko bi ga trebao potpisati od strane naroda, kako bi se ugovor sprovodio..... i ostale cake i kerifeke?..... :lol:

A osmijeh njegov i poza, kolko sam ga upratila mi govori da on sebe vec vidi kao novog lidera i spasioca bosnjaka,

skoro pa Alija No. 2.... :x :mrgreen:
Real Khan

#2891 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

zlatiborka wrote:

coj'k je cisto praktican, zato i stalno spominje taj famozni "ugovor" izmedju sebe i naroda..... :lol:

Samo mi nije jasno sta bi takav ugovor trebao da sadrzi, ko bi ga trebao potpisati od strane naroda, kako bi se ugovor sprovodio..... i ostale cake i kerifeke?..... :lol:

A osmijeh njegov i poza, kolko sam ga upratila mi govori da on sebe vec vidi kao novog lidera i spasioca bosnjaka,

:shock: Pa nije valjda da si toliko neupućena u fahrologiju (pravac u filozofiji koji zagovara tezu da je narod toliko glup da može svašta progutati upakovano u novine...zato se taj famozni "ugovor" potpisuje u redakciji ABA3A. Da bi sve bilo fer i transparentno, Fahro planira taj ugovor potpisati u ime naroda...sam sa sobom :D )

A osmijeh mu je najjače oružje, jer je iz pouzdanih izvora doznao da postoji velika vjerovatnoća da ipak dobije podršku ABA3A :lol: :skoljka:
zlatiborka

#2892 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zlatiborka »

Real Khan wrote:
zlatiborka wrote:

:shock: Pa nije valjda da si toliko neupućena u fahrologiju (pravac u filozofiji koji zagovara tezu da je narod toliko glup da može svašta progutati upakovano u novine...zato se taj famozni "ugovor" potpisuje u redakciji ABA3A. Da bi sve bilo fer i transparentno, Fahro planira taj ugovor potpisati u ime naroda...sam sa sobom :D )

A osmijeh mu je najjače oružje, jer je iz pouzdanih izvora doznao da postoji velika vjerovatnoća da ipak dobije podršku ABA3A :lol: :skoljka:
Cuj, mislimo na isto, jer je doticni vec rekao da "ce se boriti za naklonost AVAZA" :lol: , ne treba biti suvise pametan da ce tako i biti i da ce se ON izboriti za naklonost AVAZA..... :mrgreen:

Brine me velika vjerovatnoca da ce se ON docepati vlasti! Statistika i vjerovatnoca spadaju u moju struku, narocito kao matematicki pojmovi, u ovom slucaju bi to mogla biti nasa predstojeca buducnost! :mrgreen:

Mi se ovdje na forumu prepucavamo smajlicima raznim, razumiju se forumasi i sa par razmijenjenih rijeci, nego kako cemo ako ON stvarno zasjedne na "prijesto bosnjacki", sta cemo onda, hoce li nam smajlici pomoci?

Sta da se radi, sta da se radi, sta da se radi........ nedeljom:?:

P.S.
dobar ti je ovaj termin "FAHROLOGIJA"....novogovor original po Orwelu..... :skoljka:
Socijalista

#2893 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Socijalista »

Ljudi ima li ovdje iko iskren da mi kaze zasto se ova stranka zalaze, sta hoce taj sbb? Kako sebi zamisljaju BiH kao tri republike, 383 kantona kako?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2894 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

zlatiborka wrote:
Cuj, mislimo na isto, jer je doticni vec rekao da "ce se boriti za naklonost AVAZA" :lol: , ne treba biti suvise pametan da ce tako i biti i da ce se ON izboriti za naklonost AVAZA..... :mrgreen:

Brine me velika vjerovatnoca da ce se ON docepati vlasti! Statistika i vjerovatnoca spadaju u moju struku, narocito kao matematicki pojmovi, u ovom slucaju bi to mogla biti nasa predstojeca buducnost! :mrgreen:

Mi se ovdje na forumu prepucavamo smajlicima raznim, razumiju se forumasi i sa par razmijenjenih rijeci, nego kako cemo ako ON stvarno zasjedne na "prijesto bosnjacki", sta cemo onda, hoce li nam smajlici pomoci?

Sta da se radi, sta da se radi, sta da se radi........ nedeljom:?:

P.S.
dobar ti je ovaj termin "FAHROLOGIJA"....novogovor original po Orwelu..... :skoljka:
nije nedobar fakat :mrgreen:
Abacija

#2895 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Abacija »

Real Khan wrote:
zlatiborka wrote:

Mozda covjek pati od split personality pa hoce da ih ugovorom poveze jednu sa drugom. :mrgreen:

P.S. Tek sam sad vidio koliko moj nick lici na ABA3. ABA3ИJA = ABA3 I JA :-) :lol:
nuraH

#2896 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nuraH »

Ja mislim da Fahro nema apsolutno nikakve šanse da pobijedi na izborima - a posebno ne za člana predsjedništva!!!
Možda i dobije neke rezultate u Sarajevskom kantonu - gdje se i nalazi većina njegovog biračkog tijela (tj. Sandžaklije),
ali kad uzmemo u obzir recimo: Bosansku Krajinu, Centralnu Bosnu, Podrinje, Posavinu itd. - ma nema on nikakve šanse tamo!!!
zonbirile

#2897 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

nuraH wrote:Ja mislim da Fahro nema apsolutno nikakve šanse da pobijedi na izborima - a posebno ne za člana predsjedništva!!!
Možda i dobije neke rezultate u Sarajevskom kantonu - gdje se i nalazi većina njegovog biračkog tijela (tj. Sandžaklije),
ali kad uzmemo u obzir recimo: Bosansku Krajinu, Centralnu Bosnu, Podrinje, Posavinu itd. - ma nema on nikakve šanse tamo!!!
------------------------------------
ima falš državljanstvo BIh i ne može čak ni ovde konkuristai.
Imamopobjednika

#2898 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Imamopobjednika »

zonbirile wrote:
nuraH wrote:Ja mislim da Fahro nema apsolutno nikakve šanse da pobijedi na izborima - a posebno ne za člana predsjedništva!!!
------------------------------------
ima falš državljanstvo BIh i ne može čak ni ovde konkuristai.
Hoces ga ti sprijeciti? :lol: Moze i hoce se kandidovati.
Real Khan

#2899 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

Abacija wrote:
Real Khan wrote:
zlatiborka wrote:

Mozda covjek pati od split personality pa hoce da ih ugovorom poveze jednu sa drugom. :mrgreen:

P.S. Tek sam sad vidio koliko moj nick lici na ABA3. ABA3ИJA = ABA3 I JA :-) :lol:
:lol: Vidiš, moj ABA3-I-JA, kako i samo promišljanje o guru-Fahri dovodi do istinske KATARZE :lol:
sorge_sa

#2900 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sorge_sa »

Image

pitam se pitam, boze hoce li se i Dado Causevic prikljuciti SBB BIH, Rizzo mi se cini uvjerljiv
Post Reply