BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
kakavdanakneiskustvu
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2877 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Amazonka27 wrote:
Znas u cemu je razlika...
ne smatram da je Jana ista bolja od bilo koje druge vode (mada ima svega i svacega)...i taj dizajn koji se hvali ovdje mi je nista posebno...flasa ko flasa...bitno je da plastika ne smrdi i da cep ima svoju namjenu...i kada mi je u tasni flasa da se ne curi voda...takodjer, kada sam zedna a setam i u prodavnici nema nsita drugo osim jane...bas me briga da li cu biti idiot u necijim ocima ili ne. Moj novac, moja odluka... Neko drugi (ko je placen za taj posao) treba da vodi brigu sta se nalazi na policama...a ovi domaci da uce od ovih koji su im konkurencija.
Mene vise nervira kada moj novac, mojom odlukom (a radi patriotizma i jacanja bh ekonomije) bude potrosen za kupovinu domaceg proizvoda nakog kojeg se ja licno osjecam ko magarac (ili kako vi to suptilno kazete "idiotom"). Da li je bolje kupiti Klasov hljeb/tost (kojem kvaliteta varira zavisno od raspolozenja portira na kapiji fabrike)...ili hljeb iz pekare bez racuna...ili kupiti barilin tost koji je uvijek iste kvalitete je stvar donosenja licnih odluka -- da li da njacem ili da kupim sebi ono sto mogu sebi i priustiti --> kvalitet=cijena. I bas me briga sto pojedine nase firme kmece da su im krive cak i raspored tackica na bubamarinim krilima...jer vecina njih zeli da imaju radnike koji mogu da rade 12 sati dnevno svaki dan u sedmici...pa eto...mozda da se i dogovore i za jedan slobodan dan u mjesecu (za mizernu platu...cesto pola u bonovima).... I tu ce poceti prica da drzava guli privatnike i domacu proizvodnju...jer su veliki troskovi za radnike...nema nikakvih olaksica ovo ono... DA. To je tacno! I zasto bi ja sebe lisavala kvalitete a za interes jacanja bh ekonomije koja ima strucnjake koji se trebaju da brinu o njenom zdravlju (jer su placeni za to) i koji nista ne rade osim sto (vec spomenuto) primaju novac za to... pretpostavljam da kupujes proizvode od brajlovica...a ja iz principa nista njihvo necu - jer su gonici robova. Sigurno ti je u kuci sve iz Sabixa ili Dallasa? Od rata pa do sada...ljudi prave jebene secije sa dezenima naninih dimija....ma hajde vise u klinac...i onda sam ja kriva sto propadaju jer oni NE ZELE da se prilagodjavaju trendovima...ne zele da uce... Seti cajevi.... 3% brusnice...ostalo hibiskus... nazovem ih, sta je ovo? kazu pa sta fali, svakako zalijes i sok vodom... Znaci, imas masine, imas resurse ali imas i jebenu glad da sto vise zaradis a narod je naucio da njace... kupice neko...neko ko nece imati dodatnih 0,10 pf da kupi bolji ili kvalitetniji (uvozni naravno).
Koji su to nasi sokovi? al bas nasi, ne one punionice koje kupe (opet vani) sirupe koje onda pakuju u svoje ambalaze (vjerovatno i one su uvozne).
I znas sta jos...bas me boli briga za koga sam idiot sto idem u merkator pa se fino rasirim i pokupujem sve sto mi treba bez da mi je ispod germe cijena od durexa...Pred kucom mi je Robot...NE ZELIM da im ostavljam novac koji ostavljam merkatoru jer su mi prodali konzervu rio-mare kojoj je rok istekao prije 2 godine...smrdljive batke sa ispravnim datumom...razbijeno, polupano, pokvareno...mikser sa garancijom koji ne radi ali da ga ja licno trebam odnijeti u rajlovac - ma mrs... moje pare, moj izbor...a dok se nasi ne uozbilje i drzava odluci da pomogne sama sebi...eto vam patriotizam...meni ne treba. Poklonila sam svoje djetinstvo i dio mladosti patriotizmu...vise ne dam...
- Amazonka27
#2878 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Al' u svakom poslu je tako...moras se probijati na trziste...biti prvi, znati kako. Citam na nekoj drugoj temi...kaze lik, zaposlio se kao komercijalista i dosao na radno mjesto i pitao gdje mu je racunar/laptop...i sef mu rekao, ako si dobar zaradices ga sam. Mozda to ne bi zapamtila da istu pricu nisam cula prije par dana od prijatelja... slican scenario sa racunarom...niko ne kaze - slusaj sa toliko para raspolazes -nego "nadji nam posao od jedno 20.000"... plata 300 KM. U dubrovniku ne mozes vidjeti reklamne cerade...sve je crveno...kod nas bi guzice dao za besplatan suncobran jane, ozujskog, firzider Leda i sl... a o reklamnim proizvodima da ne pricam. tuzlanska mljekara stalno ima svoj stand i kaze "kupite,kupite"...pa de molim te eto pokloni jednom nesto da probam, pa ako si fkt dobar i siguran u svoj kvalitet, imas novog kupca. ne trazim litar mlijeka..napravi neki paketic...nesto...nesto. more je takvih primjera.Lajavikrelac wrote:Sve je to tačno što navodiš Amazonka, ali sad je trenutno riječ o trgovinskim lancima - što su veći i jači to su bezobrazniji i bahatiji!
- Bluemore
#2879 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
mene odnedavno razocarao klasov "moj hljeb"
promjenili su nesto i nije uopste isti kao prije i razmisljam da na taj bezobrazluk reagujem- prestanem kupovati!
promjenili su nesto i nije uopste isti kao prije i razmisljam da na taj bezobrazluk reagujem- prestanem kupovati!
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2880 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
To što naše gazde i menadžeri stručni i pametni u normalnim zemljama ne bi ni prali službena auta a kamo li nešto ozbiljnijeAmazonka27 wrote:Al' u svakom poslu je tako...moras se probijati na trziste...biti prvi, znati kako. Citam na nekoj drugoj temi...kaze lik, zaposlio se kao komercijalista i dosao na radno mjesto i pitao gdje mu je racunar/laptop...i sef mu rekao, ako si dobar zaradices ga sam. Mozda to ne bi zapamtila da istu pricu nisam cula prije par dana od prijatelja... slican scenario sa racunarom...niko ne kaze - slusaj sa toliko para raspolazes -nego "nadji nam posao od jedno 20.000"... plata 300 KM. U dubrovniku ne mozes vidjeti reklamne cerade...sve je crveno...kod nas bi guzice dao za besplatan suncobran jane, ozujskog, firzider Leda i sl... a o reklamnim proizvodima da ne pricam. tuzlanska mljekara stalno ima svoj stand i kaze "kupite,kupite"...pa de molim te eto pokloni jednom nesto da probam, pa ako si fkt dobar i siguran u svoj kvalitet, imas novog kupca. ne trazim litar mlijeka..napravi neki paketic...nesto...nesto. more je takvih primjera.Lajavikrelac wrote:Sve je to tačno što navodiš Amazonka, ali sad je trenutno riječ o trgovinskim lancima - što su veći i jači to su bezobrazniji i bahatiji!
- zubi
#2881 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ma da, ljudima iz Hrvatske i Srbije je sigurno interes bh ekonomije vise na srcu nego tebi, oni ce to za nas da urade, malo da poguraju bh ekonomiju... katastrofa, kad citam komentare i razmisljanja nasih ljudi nije ni cudo sto smo tu gdje jesmoAmazonka27 wrote: I zasto bi ja sebe lisavala kvalitete a za interes jacanja bh ekonomije
- golfiista
#2882 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vispak kokos cokoladica, 0,35 KM, danas probah , odlicna.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- Amazonka27
#2883 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Izvlacis iz konteksta... onako, novinarski i pogano.zubi wrote:Ma da, ljudima iz Hrvatske i Srbije je sigurno interes bh ekonomije vise na srcu nego tebi, oni ce to za nas da urade, malo da poguraju bh ekonomiju... katastrofa, kad citam komentare i razmisljanja nasih ljudi nije ni cudo sto smo tu gdje jesmoAmazonka27 wrote: I zasto bi ja sebe lisavala kvalitete a za interes jacanja bh ekonomije
zasto bi ja sebe lisavala kvalitete a za interes jacanja bh ekonomije, kada prvo drzava ne radi nista na tom planu. Npr. Sjecas li se slike budjave Jami jufke koju sam ovdje postavila? Javili mi se iz Jamija, zena zaduzena za marketing, izvinjava se, moli me da probam svjeze jufke direkt iz proizvodje. Reko ok...kao, sutra ce me neko kontaktirati...proslo nekoliko dana, zove ta ista zena, kaze jeste li zadovoljni? reko, niko me nije kontaktirao
-
quarterback
#2884 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Lajavikrelac wrote:što su veći i jači to su bezobrazniji i bahatiji!
-
kox
#2885 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Neka kupuje ko šta hoće, ali mi stvarno nije jasna logika nekupovanja proizvoda BH firmi koje proizvode i zapošljavaju ljude u situaciji u kojoj se manje-više bore protiv svega, uključujući i idiote iz vlasti i institucija u sopstvenoj državi. Valjda bi ih zbog toga što u, kako sama kažeš, opštem raspadu sistema obezbjedjuju egzistenciju svojim radnicima i njihovim porodicama trebalo maksimalno podržati a ne obratno.Amazonka27 wrote:Izvlacis iz konteksta... onako, novinarski i pogano.zubi wrote:Ma da, ljudima iz Hrvatske i Srbije je sigurno interes bh ekonomije vise na srcu nego tebi, oni ce to za nas da urade, malo da poguraju bh ekonomiju... katastrofa, kad citam komentare i razmisljanja nasih ljudi nije ni cudo sto smo tu gdje jesmoAmazonka27 wrote: I zasto bi ja sebe lisavala kvalitete a za interes jacanja bh ekonomije
zasto bi ja sebe lisavala kvalitete a za interes jacanja bh ekonomije, kada prvo drzava ne radi nista na tom planu. Npr. Sjecas li se slike budjave Jami jufke koju sam ovdje postavila? Javili mi se iz Jamija, zena zaduzena za marketing, izvinjava se, moli me da probam svjeze jufke direkt iz proizvodje. Reko ok...kao, sutra ce me neko kontaktirati...proslo nekoliko dana, zove ta ista zena, kaze jeste li zadovoljni? reko, niko me nije kontaktiraonisam nista dobila. Galama, ne moze da vjeruje, razocarana...kaze zovem te poslije. Zove i kaze, ja sam sebi pripremila dvije jufke, mogu li ti njih pokloniti da se uvjeris da je sve ok. Reko moze. Iznenadjena ljubaznoscu i profesionalnoscu zaista sam je htjela upoznati. I kaze da je komercijalista ostavio negdje jufke za mene i da su tako stajale...izvinjava se, neugodno joj. Kaze da su promijenili foliju da ustede na troskovima...pritiscu ih sa svih strana...non stop su im inspekcije raznorazne u posjeti. Sve sto kaze ima smisla. I ne mora Hrvatska i Srbija da ima interes za bh ekonomiju...problem je sto sama BiH nema interes...Nista ne olaksava preduzecima da pogura proizvode, da uposljava radnike...da ih barem oslobodi poreza u nekom periodu kad je firma u zacecu, povoju...ne. Citam ove presmijesne clanke da je porezna blokirala racune ovo-ono....pa jebo te...ima 5 godina kako se zajebajem sa njima da mi saberu porez koji navodno dugujem a koji je u stvari uplacivan preko unicredit banke a otisao na racun druge firme...zadnji put kad sam bila kod njih i rekla SABERI I DA PLATIM, bilo je prije godinu dana. Jos nisu sabrali. Prema tome...krivi nekog drugog za raspad sistema a ne mene.
- karanana
#2886 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
da. to je to. bezbroj puta sam i na ovoj temi rekao: necu podnositi balinluk u svrhu takozvanog patriotizma i nema mi nista mrze od onih koji sa kvalitetom krenu dobro, ali zinu guzice i nakon kratkog vremena useru proizvod pokusavajuci da zajebu nekog/nas i ostvare vecu marzu. a ultimativno ce zajebati samo sebe.Amazonka27 wrote:
ne smatram da je Jana ista bolja od bilo koje druge vode (mada ima svega i svacega)...i taj dizajn koji se hvali ovdje mi je nista posebno...flasa ko flasa...bitno je da plastika ne smrdi i da cep ima svoju namjenu...i kada mi je u tasni flasa da se ne curi voda...takodjer, kada sam zedna a setam i u prodavnici nema nsita drugo osim jane...bas me briga da li cu biti idiot u necijim ocima ili ne. Moj novac, moja odluka... Neko drugi (ko je placen za taj posao) treba da vodi brigu sta se nalazi na policama...a ovi domaci da uce od ovih koji su im konkurencija.
Mene vise nervira kada moj novac, mojom odlukom (a radi patriotizma i jacanja bh ekonomije) bude potrosen za kupovinu domaceg proizvoda nakog kojeg se ja licno osjecam ko magarac (ili kako vi to suptilno kazete "idiotom"). Da li je bolje kupiti Klasov hljeb/tost (kojem kvaliteta varira zavisno od raspolozenja portira na kapiji fabrike)...ili hljeb iz pekare bez racuna...ili kupiti barilin tost koji je uvijek iste kvalitete je stvar donosenja licnih odluka -- da li da njacem ili da kupim sebi ono sto mogu sebi i priustiti --> kvalitet=cijena. I bas me briga sto pojedine nase firme kmece da su im krive cak i raspored tackica na bubamarinim krilima...jer vecina njih zeli da imaju radnike koji mogu da rade 12 sati dnevno svaki dan u sedmici...pa eto...mozda da se i dogovore i za jedan slobodan dan u mjesecu (za mizernu platu...cesto pola u bonovima).... I tu ce poceti prica da drzava guli privatnike i domacu proizvodnju...jer su veliki troskovi za radnike...nema nikakvih olaksica ovo ono... DA. To je tacno! I zasto bi ja sebe lisavala kvalitete a za interes jacanja bh ekonomije koja ima strucnjake koji se trebaju da brinu o njenom zdravlju (jer su placeni za to) i koji nista ne rade osim sto (vec spomenuto) primaju novac za to... pretpostavljam da kupujes proizvode od brajlovica...a ja iz principa nista njihvo necu - jer su gonici robova. Sigurno ti je u kuci sve iz Sabixa ili Dallasa? Od rata pa do sada...ljudi prave jebene secije sa dezenima naninih dimija....ma hajde vise u klinac...i onda sam ja kriva sto propadaju jer oni NE ZELE da se prilagodjavaju trendovima...ne zele da uce... Seti cajevi.... 3% brusnice...ostalo hibiskus... nazovem ih, sta je ovo? kazu pa sta fali, svakako zalijes i sok vodom... Znaci, imas masine, imas resurse ali imas i jebenu glad da sto vise zaradis a narod je naucio da njace... kupice neko...neko ko nece imati dodatnih 0,10 pf da kupi bolji ili kvalitetniji (uvozni naravno).
Koji su to nasi sokovi? al bas nasi, ne one punionice koje kupe (opet vani) sirupe koje onda pakuju u svoje ambalaze (vjerovatno i one su uvozne).
I znas sta jos...bas me boli briga za koga sam idiot sto idem u merkator pa se fino rasirim i pokupujem sve sto mi treba bez da mi je ispod germe cijena od durexa...Pred kucom mi je Robot...NE ZELIM da im ostavljam novac koji ostavljam merkatoru jer su mi prodali konzervu rio-mare kojoj je rok istekao prije 2 godine...smrdljive batke sa ispravnim datumom...razbijeno, polupano, pokvareno...mikser sa garancijom koji ne radi ali da ga ja licno trebam odnijeti u rajlovac - ma mrs... moje pare, moj izbor...a dok se nasi ne uozbilje i drzava odluci da pomogne sama sebi...eto vam patriotizam...meni ne treba. Poklonila sam svoje djetinstvo i dio mladosti patriotizmu...vise ne dam...
- zubi
#2887 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ne, kupovinom stvari iz uvoza cemo ultimativno zajebati samo mi sebe.karanana wrote:da. to je to. bezbroj puta sam i na ovoj temi rekao: necu podnositi balinluk u svrhu takozvanog patriotizma i nema mi nista mrze od onih koji sa kvalitetom krenu dobro, ali zinu guzice i nakon kratkog vremena useru proizvod pokusavajuci da zajebu nekog/nas i ostvare vecu marzu. a ultimativno ce zajebati samo sebe.Amazonka27 wrote:
- karanana
#2888 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
pa ako nasi proizvodjaci nisu u stanju da naprave nesto sto parira uvoznom i da drze kvalitetu....sta ces....KONZUMirat cemo uvozno, a mozda cemo se mi naci u necem drugom u cemu cemo imati prednost i sto cemo izvoziti i tako ravnati trgovinski balans.
- Amazonka27
#2889 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sve sto je nase a sto smatram kvalitetnim - to kupujem i prioritet je na domacem. Nisam rekla da nikada ne kupujem nase proizvode...dam sansu i tu odlucim. Krivo mi je sto smo toliko ne kreativni. Npr. Gurabija. Simpaticno za pokloniti nekome ko nije nas (licno mi je uzasno dosadan kolac ili sta je vec) ali, kada vidim kocku secera zabodenu u sredini gurabije i to treba da predstavlja kao neku dekoraciju...pa znas sta
Ili npr. Galasove kreme za lice... ali, oni nemaju testere. Mozes kupiti na snizenju pred sam kraj roka i probati... ali zar je probelm napraviti par stotina testera i pojacati prodaju?
Nisam nesto pretjeran ljubitelj sireva, ali u Turskoj sam vidjela sto varijanti na fazon mocarele... pa sto to ovdje niko ne prodaje? Pa ja sam jebo te, u koferu teglila taj isti sir da pokazem i drugima. (al za nas su turci..ono na'...tursko smece).
Fabrike namjestaja. Eto, vjerujem da niko nebi imao nista protiv da se IKEA otvori kod nas...i nema je i nema je...ali, jel' iko dosao na ideju da vidi zasto je IKEA tako popularna? Naprave ovi nasi nesto slicno...ali odmah puknu cijenu ko da je stilski namjestaj...
Kada ste zadnji put kupili domaci grah? Neeeeeema ga! uvozimo ga iz Kanade! Bijeli luk - iz Kine!
Ili npr. Galasove kreme za lice... ali, oni nemaju testere. Mozes kupiti na snizenju pred sam kraj roka i probati... ali zar je probelm napraviti par stotina testera i pojacati prodaju?
Nisam nesto pretjeran ljubitelj sireva, ali u Turskoj sam vidjela sto varijanti na fazon mocarele... pa sto to ovdje niko ne prodaje? Pa ja sam jebo te, u koferu teglila taj isti sir da pokazem i drugima. (al za nas su turci..ono na'...tursko smece).
Fabrike namjestaja. Eto, vjerujem da niko nebi imao nista protiv da se IKEA otvori kod nas...i nema je i nema je...ali, jel' iko dosao na ideju da vidi zasto je IKEA tako popularna? Naprave ovi nasi nesto slicno...ali odmah puknu cijenu ko da je stilski namjestaj...
Kada ste zadnji put kupili domaci grah? Neeeeeema ga! uvozimo ga iz Kanade! Bijeli luk - iz Kine!
- Bambi_na_kofeinu
#2890 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Erm, bijelog luka domaćeg itekako ima, ali bi ljudi da košta kao kineski koji nakon 12 sati na sobnoj temperaturi ispuše.
Grah također, svake godine kupim nekoliko kila domaćeg, duplo skuplji, i neka je, treba i biti.
IKEA mi je izvikana
Mi nemamo ništa slično, to je tačno, ali da mi je izvikana bo'me jeste...
Grah također, svake godine kupim nekoliko kila domaćeg, duplo skuplji, i neka je, treba i biti.
IKEA mi je izvikana
- OldMayor
#2891 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da ironija bude veca neki IKEA proizvodi se prave kod nas se prave kod nas u BiH, tacnije u Fojnici.Amazonka27 wrote:Sve sto je nase a sto smatram kvalitetnim - to kupujem i prioritet je na domacem. Nisam rekla da nikada ne kupujem nase proizvode...dam sansu i tu odlucim. Krivo mi je sto smo toliko ne kreativni. Npr. Gurabija. Simpaticno za pokloniti nekome ko nije nas (licno mi je uzasno dosadan kolac ili sta je vec) ali, kada vidim kocku secera zabodenu u sredini gurabije i to treba da predstavlja kao neku dekoraciju...pa znas sta![]()
- OldMayor
#2892 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sta znaci izvikana? Ljudi razvaljuju u poslu namjestaja gotovo preko pola decenije jbt, al bosnji je to izvikano i dosadno.Bambi_na_kofeinu wrote:Erm, bijelog luka domaćeg itekako ima, ali bi ljudi da košta kao kineski koji nakon 12 sati na sobnoj temperaturi ispuše.
IKEA mi je izvikanaMi nemamo ništa slično, to je tačno, ali da mi je izvikana bo'me jeste...
Pa bosnjo treba fino da ode u IKEA fabriku, uzme sve fino, poslika, snimi i samo to ovdje kopira. A ne da prodaje namjestaj bogati ko da su ga oni izmislili.
U pravu je @Amazonka27, hocu da kupim domacu stolicu, 240 KM. Kaze dizajnerska, sta reko? Dizajnerska kaze. Pa jbt obicna stolica, eee jest, ali je dizajniro nekakav lik. Hvala dovidjenja, odem kupim istu stolicu za 70 KM koja je uvezena boga pitaj odakle, i nju je neko dizajniro.
Shvatam ja to, nema masovne proizvodnje, pa je skuplje. Nadam se da ce se i ovi MS woods malo vise okrenuti domacem trzistu, sa nekom masovnijom proizvodnjom.
-
m_l
#2893 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Neka gurabija, bas su cool.Amazonka27 wrote:Krivo mi je sto smo toliko ne kreativni. Npr. Gurabija. Simpaticno za pokloniti nekome ko nije nas (licno mi je uzasno dosadan kolac ili sta je vec) ali, kada vidim kocku secera zabodenu u sredini gurabije i to treba da predstavlja kao neku dekoraciju...pa znas sta![]()
- Amazonka27
#2894 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nije stvar u kopiranju...nego da se zapitaju zasto su oni tako uspjesni. Oni su prepoznali potrebe kupaca. Za svakoga imaju nesto. Sklopivo, rasklopivo, statican, skida se presvlaka...mozes da promijenis boju namjestaja tako sto odes i kupis presvlaku u boji ili dezenu koji tebi odgovara, lagan, prenosiv, mekan, tvrd, futuristicki, retro, in, out, na krivo, sa zakrpom, rokerski, reperski. Nase IT firme zovnu konsultanta kojem se placa satnica i kada razmislja o problemu dok leti u avionu. Zato te firme dobro kotiraju i ovdje i vani...zato ti ljudi koji rade takve poslove budu vrbovani od najboljih kompanija. U njih je ulozeno i to se isplati i firmi i radniku.
Upegla ja i vas i sebe...
Nego, da vas pitam, onaj tiru riru (ili kako se vec pise), gdje vi to kupujete? Nigdje ne mogu da ga nadjem da probam.
Upegla ja i vas i sebe...
Nego, da vas pitam, onaj tiru riru (ili kako se vec pise), gdje vi to kupujete? Nigdje ne mogu da ga nadjem da probam.
-
kox
#2895 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Tiru Liru kinder jaja i čokoladice sam kupovao u Klasu, Mercatoru i DP-u. Mislim da se mogu naći i u Hošeu ali nisam 100% siguran.Amazonka27 wrote:
-
Naslovnica
#2896 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
PETITOR "pileći hamburgeri", ono kokoške nije vidjelo, a ne piletine!
UŽAS^2, KATASTROFA!!!
Žali bože para.
UŽAS^2, KATASTROFA!!!
Žali bože para.
-
nikimostar
#2897 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
amazonka svaka cast za receno,dobro imas zivaca da pises ovoliko 
- homega
#2899 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Naslovnica wrote:PETITOR "pileći hamburgeri", ono kokoške nije vidjelo, a ne piletine!
UŽAS^2, KATASTROFA!!!
Žali bože para.
Vlasnik "Petitora" je političar, zastupnik Stranke za BiH u Parlamentu FBiH - Omer Vatrić, a usko poslovno sarađuje sa Mustafom "Gadžom", "mentor" mu je
-
emirolini