Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
agent_zero

#2876 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

I jesi li pitao šta je bilo s displejom, šta su mijenjali?

Gubio kontakt negdje ili su sve mijenjali? Jer u tom slučaju si dobio kinezer kopiju dispjela.
Drvosjeca iz Dejcica

#2877 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

agent_zero wrote:I jesi li pitao šta je bilo s displejom, šta su mijenjali?

Gubio kontakt negdje ili su sve mijenjali? Jer u tom slučaju si dobio kinezer kopiju dispjela.
Nije otvarao diplej niti su išta mijenjali. Napravili su neki update i to je to. Kaže da izbjegavaju otvaranje displeja te ako se bude ponavljalo da će telefon vratiti dobavljaču a ja ću dobiti novi ili novac nazad. Mislim da je to sasvim OK s obzirom da ih bije glas da ta garancija koju daju ne važi a očito da važi. Ja ipak smatram da ljudi dobrim dijelom pokušavaju prevariti servis te fizička oštećenja reklamirati pod garanciju. Kako znam da nisu mijenjali displej. Na displej sam stavio NUGLAS zaštitu (kaljeno staklo, nije folija) koje kada se jednom skine ne možeš ga više staviti a da se to ne vidi. :wink:
suadfor

#2878 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by suadfor »

pozdrav,

koji mobitel je best buy do 400KM?

Galaxy S3 NEO mi je prvi izbor, ima li nesto bolje za ove pare trenutno?
Meni izgleda kao da nema konkurencije u ovom cjenovnom rangu.

Hvala.
zateznistub

#2879 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Nije otvarao diplej niti su išta mijenjali. Napravili su neki update i to je to. Kaže da izbjegavaju otvaranje displeja te ako se bude ponavljalo da će telefon vratiti dobavljaču a ja ću dobiti novi ili novac nazad. Mislim da je to sasvim OK s obzirom da ih bije glas da ta garancija koju daju ne važi a očito da važi. Ja ipak smatram da ljudi dobrim dijelom pokušavaju prevariti servis te fizička oštećenja reklamirati pod garanciju. Kako znam da nisu mijenjali displej. Na displej sam stavio NUGLAS zaštitu (kaljeno staklo, nije folija) koje kada se jednom skine ne možeš ga više staviti a da se to ne vidi. :wink:
Tebi su prijatelju mj, uradili reinstalaciju software-a, da je kojim slucajem crko displej, vidio bi muppet show uzivo! :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#2880 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

zateznistub wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Tebi su prijatelju mj, uradili reinstalaciju software-a, da je kojim slucajem crko displej, vidio bi muppet show uzivo! :thumbup:
Nemam pojma, moguće, meni je bitno da sve radi a šta su uradili manje bitno sve dok nisu ništa mijenjali.
skafiskafsnjak

#2881 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

suadfor wrote:pozdrav,

Hvala.
i ja sam dosta trazio, sestri da kupim... kupio sam taj , fin je telefon .
suadfor

#2882 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by suadfor »

skafiskafsnjak wrote:

Hvala.
hvala, tako ce i biti... telefoni koji su u rangu sa ovim kostaju 500+ KM.
skafiskafsnjak

#2883 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Samo je problem sto nema gorila glass... znaci, odmah kupi i foliju i stavi na ekran :)
dzemaludin007

#2884 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dzemaludin007 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Što zaboravi garanciju? Evo pozitivnog iskustva sa Univerzalno servisom i garancijom. Kupio prije dva mjeseca nov Galaxy S5 i nakon desetak dana korištenja počne me zezati display, gasi se i ne pali se kako treba. Odnesem na servis u Univerzalno sa garancijom, ljudi prime, za dva dana me zovu napravljeno. Odem, provjerim, testiram, radi sve kako treba. Kvar otklonjen u garantnom roku. Ljudi ljubazni, sve normalno, čak šta više vrlo susretljivi.
Mene bi nervirala činjenica i pomisao da mi je kineski dio sa ebaya u telefonu, pa makar sve radilo dobro, još pogotovo u tako skupom telefonu :) Poređenje kao telefon od skoro 1000BAM, a futrola neka najjeftinija od 5BAM :D :izet: :P
febo_acm

#2885 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Što zaboravi garanciju? Evo pozitivnog iskustva sa Univerzalno servisom i garancijom. Kupio prije dva mjeseca nov Galaxy S5 i nakon desetak dana korištenja počne me zezati display, gasi se i ne pali se kako treba. Odnesem na servis u Univerzalno sa garancijom, ljudi prime, za dva dana me zovu napravljeno. Odem, provjerim, testiram, radi sve kako treba. Kvar otklonjen u garantnom roku. Ljudi ljubazni, sve normalno, čak šta više vrlo susretljivi.
Dobro i šta je bilo mobitelu?
Evo ja ću ti reći. Reinstalirali su ti software i proradilo. Misliš da su ti stavili orginal novi displej? :D
P308

#2886 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by P308 »

febo_acm wrote:
Evo ja ću ti reći. Reinstalirali su ti software i proradilo. Misliš da su ti stavili orginal novi displej? :D
Mene bi prije zabrinulo to sto je "nov" mobitel nakon 10 dana poceo zezati.
dzemaludin007

#2887 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dzemaludin007 »

Narod kod nas ne zna sta je nov. Nije nov kad raspakujes kutiju da bi ga upalio ili slikao za oglas, pa radio makar 5 minuta :)

Zandji tel koji sam kupio u prodavnici bio je Samsung Galaxy S, i bila zapecacena kutija, ja prvi otvorio :izet:
Astrix

#2888 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Astrix »

Gdje ja mogu kupiti tako telefon kao što si i ti?
dzemaludin007

#2889 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dzemaludin007 »

Astrix wrote:Gdje ja mogu kupiti tako telefon kao što si i ti?
I ja sam kod "divljaka" uzeo, sve zavisi kako ti se zalomi. NAstojao sam da tako bude, jer sam rekao da necu kupovati ako bude otvoren. Donio je paket, i otvorio je pred mnom da uzme Serial sa telefona :) Baterija posebno zapakovana i ostalo sve... :izet: To je novo :thumbup:
Pandapp

#2890 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Pandapp »

Ja sam dosad u IMAMEX-u uzeo tri mobitela,cjene povoljne,nisam imao nikakvih problema,garancija 1 god.
Kao da gledam,sad če neko reči da su tamo mobiteli sranje,smeće..... :D !!!
Drvosjeca iz Dejcica

#2891 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

P308 wrote:
febo_acm wrote:
Mene bi prije zabrinulo to sto je "nov" mobitel nakon 10 dana poceo zezati.
Nov je sigurno jer sam ga ja u prodavnici otvorio, ispisana garancija, pocijepao sigurnosnu naljepnicu i sve ostalo kako to ide. Jašta ću se oko mobitela brinuti, ja sam kupio njega ne on mene. Ja na funkcionišem tako da se brinem toliko oko materijalnih stvari. Sve se to može kupiti i nadoknaditi.

Btw. Opet me počeo zezati, jučer ga odnio ponovo na servis pa ćemo vidjeti šta će biti.

Update: Danas zvali iz servisa ide zamjena za novi S5. Otišao i zamijenili mi uređaj. :thumbup:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 07/11/2014 18:49, edited 1 time in total.
agent_zero

#2892 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

suadfor wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Hvala.
hvala, tako ce i biti... telefoni koji su u rangu sa ovim kostaju 500+ KM.
Spomenuti s3 neo, g2 mini, xperia m2...
channel10

#2893 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by channel10 »

Maharadza wrote:
zateznistub wrote:
Basancheros wrote:Ljudi, postoji li neka prodavnica ssvercerska , a da daje bar malo bolju garanciju tj ne samo na software?
Kupio bih sestri s3 neo ...

Imtec 499,00KM sad sam gledao njihov web i nazvao BBI radi Granda Neo, kažu da imaju S3 NEO crni i bijeli
http://shop.imtec.ba/smart-telefoni/199 ... -crni.html
Na bascarsiji ima prodavnica gdjee smo mi kupili jednoj kolegici sa posla za odlazak u penziju S# neo 390 KM ali sam zaboravio ime radnje. Prodavnica je u onoj ulici gdje je i Magaza Dine M.
Hustel?! Dobre cijene imaju, ali garancija klasična 'dok se ne pokvari'. :D

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Dva puta im slao upit i nikad nisu odgovorili. Kad sam ih pitao zasto ne odgovaraju, stize poruka u pp "a sta ste pitali, nisam dobio nikakvu poruku" :-)

Drugo pitanje nakon koji mjesec, opet puta nula, a vidim da im je radnja negdje na Ferhadiji. Zakupnina sigurno nije mala, a valja zaraditi za zakupninu, plate itd. Ovakvim poslovanjem nece sigurno ni za kifle zaraditi.
skafiskafsnjak

#2894 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Da li je iko od vas kupovao Lenovo preko ebaya ?

Jaran moj kupio neki, stvarno telefon nije los. NJega je izasao 250km - rekao je prodavcu da mu ne salje kutiju i da stavi mal iznos ...i proslo mu je bez carine :)

evo npr ovo :

http://www.ebay.com/itm/Lenovo-Golden-W ... 2ed1f70963

https://www.youtube.com/watch?v=DJ8GHDbB680
avaks

#2895 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by avaks »

Ja sam kupovao preko ebay ali završilo na carini :oops:
Telefon bio 214$ a dadžbina nešto preko 100KM izašlo jbg.
Na ovom Lenovo je minus baterija malog kapaciteta za njegove dimenzije kao i 3G mreže koje kod nas ne rade (frekvencije su za Kinesko tržište).
El_Di@blo

#2896 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by El_Di@blo »

Zanima me vase misljenje sta bi ste prije kupili S3 neo ili galaxy grand 2?
quarterback

#2897 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

grand 2, radi veceg ekrana
Reglan

#2898 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Reglan »

Ima li gdje u gradu kupiti novu nokiu 2330c?
hopi

#2899 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hopi »

fontele - imaju li pravu garanciju ili "garanciju"?
skafiskafsnjak

#2900 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Sve ti je "garancija" osim ovlastenih servisa :)

Iako, prema meni su u fontele bili korektni par puta...jes da su me pokusali uzeti na foru ali nisu uspjeli :D

Ali na su ipak popravljali...jes da nije bio u pitanju displej nego manje stvari ...
Post Reply