Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

Crvena Tifoza

#2876 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Herr Flick wrote:
studeni76 wrote:Ode jedan dođe drugi da smara sa domaćim proizvođačem. Jbt naši neznaju napraviti običnu majicu a da znaju uradit svjetski dres. Proizvodnja sportske opreme je nauka, nije to kupiš rolnu štofa,bagat mašinu i kroji po šablonu :-) :-)

:lol: :lol: :thumbup: Fakat smorise
:thumbup: :lol:

Taman dodjemo u poziciju da možemo da biramo neku svjetsku marku, a ovi bi da na prvenstvu nosimo nekakve hadalje na sebi. :roll:
Herr Flick

#2877 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

A de @ado1230 objasni mi nesto.Zasto Italija kao svjetski centar mode ne koristi domacu firmu za reprezentaciju,a vec 10 godina ih oblaci Puma??
ado1230

#2878 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by ado1230 »

Herr Flick wrote:A de @ado1230 objasni mi nesto.Zasto Italija kao svjetski centar mode ne koristi domacu firmu za reprezentaciju,a vec 10 godina ih oblaci Puma??

Italija uzme lovu, al mi ne mozemo mi smo Bosna! KAzem ti sta je sa Srbije, Hrvatske, Slovacke itd koliko su oni uzeli od sponora??? ne sponzoriraju oni svakog desetinama miliona..
Great Cornholio

#2879 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Great Cornholio »

Herr Flick wrote:A de @ado1230 objasni mi nesto.Zasto Italija kao svjetski centar mode ne koristi domacu firmu za reprezentaciju,a vec 10 godina ih oblaci Puma??
Zbog monopolističkog ponašanja najbogatijih svjetskih proizvođača sportske opreme.

Treba imati na umu da adidas, puma, nike ogromnu zaradu ostvaruju na izrabljivanju onih koji njihove dresove šiju za mizerne plate, pa bi bilo dobro kad bi mi npr. mogli nositi dresove koji se ne prave u zemljama "trećeg svijeta", ali sitna smo mi buranija da bi se mogli oduprijeti svjetskim moćnicima.
Nuken

#2880 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Nuken »

Jel se ovo neko zajebava možda?Čuj Haad da nas oblači :-)
Adidas,Puma ili Nike samo dolaze u obzir
Herr Flick

#2881 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

ado1230 wrote:

Italija uzme lovu, al mi ne mozemo mi smo Bosna! KAzem ti sta je sa Srbije, Hrvatske, Slovacke itd koliko su oni uzeli od sponora??? ne sponzoriraju oni svakog desetinama miliona..
Naravno da mi ne mozemo uzeti desetine miliona.TI poredis jednu Italiju sa Bosnom :-) :-).Italiju koja igra sve same zavrsnice Svjetskih i Evropskih prvenstava :-)
karanana

#2882 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by karanana »

ado, na primjer: pored toga sto je najveci finansijski sponzor, iako ti kazes da bacaju sicu, u hrvatskoj nike oblaci 23 nogometne selekcije unutar nogometnog saveza. hajde da kazemo da nike daje o maraka u zivoj lovi, iako se ni to nece desiti. hajde da kazemo da je u pitanju samo sponzorstvo u opremi. to je cetristotinjak setova uniformi a vjerovatno i kopacki, lopti i druge popratne opreme. da li bi nas nogometni savez morao platiti da haad kupi materijal od kojeg ce siti sve te uniforme i slicno ili bi haad izfinansirao da uzme materijal u turskoj na kilu?
shalla

#2883 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by shalla »

haris0032 wrote:Jedna moja zelja.....
Malo dosade i photoshop. Znaci dres, jednostavan, a kvalitetan :P
Image
Ova bijela varijanta mi je najjači od svih prijedloga na ovih 100-ak stranica :mrgreen:

Btw, ovaj dux iz Litvanije je jebeeeeeeeno dobar, trebao sam dobiti jedan na poklon ali ne može mi ni u snu, jebeni stomak :lol: :lol:
nKrkan

#2884 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by nKrkan »

Vrh . Ovo niđe na svijetu nema !

Image
dinao

#2885 Dres reprezentacije BiH

Post by dinao »

Image

Ovakav bi bio sminka prava! samo bijela kragna, ili bijeli sa plavom kragnom.
A mozda i neka varijanta s diskretnim zmajem..poput kameruna sa lavovima.

http://www.worldcupblog.org/world-cup-2 ... eroon.html
Legollas

#2886 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Legollas »

to sa zmajem bi bilo prejako :D
DonVitoni

#2887 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by DonVitoni »

archi_a wrote:Sta god da se dogovore, morat ce se prihvatiti. :|
Nadam se da ce nove garniture biti u max. dvije boje, bez ikakvih slika, kao sto neko rece...
Ja bih da se osvrnem na legeu koja je dugogodisnji sponzor repke. Moram vam priznati da mi je posljednja garnitura prirasla srcu, ono pravo. Ne znam da li me jos drzi euforija, ali ovaj bijeli komplet mi je pravo dobar, takodje duks u kojem su nasi momci izasli na teren u zadnjoj historijskoj utakmici je pravo dobar.
Image
Image
Mogu se oni jos popraviti ja vjerujem do prvenstva i tako uci u borbu za utrku sa adidasom i pumom. Drago mi je da smo napokon dosli u situaciju da se razni ponudjaci nadmecu za taj pristanak nase reprezentacije. Sad samo pametno i da se uzme sto vise love. Treba ih malo drzati u neizvjesnosti, nek se malo znoje. :wink:
Kad smo vec kod ostavljanja dojma, ne znam da li sam jedini kojem je "smetalo" sto se Pape pojavljivao u trenerci ? Razumijem je ono, fudbaler dusom i tijelom, ali Pape je selektor i nekako bi mi bilo mocno da se kompletan strucni stab pojavi u istim odijelima sa samo malim Bosanskim amblemom na reveru sakoa. Nece mi niko zamjeriti, nadam se.
Ipak smo mi najbolje rangirana repka u regionu :-D Ono moc itd. pozz :bih:
:thumbup: :thumbup:
Legollas

#2888 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by Legollas »

Image
Ovaj je meni ubjedljivo najjači
DonVitoni

#2889 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by DonVitoni »

Zute pruge, zvijezde, zmajeve itd nismo nikad imali i ne trebamo.
Zasto, kome to treba ?
Djeci od 10 g ?

Zna se koje su nase boje, temelj.
Sve se moze fino urediti kombinacijom bijele i plave boje tj. prvi dres, sorc, stucne 90 % bijel 10 % plav dok drugi dres 90 % plav a 10 % plav.. sta nam treba previse sarati pa ove pruge zute su takodjer bezvz.. vamo oko vrata, prsa, rukava zuto zuto zuto :facepalm: jos malo ce nam des da lici na dres Ukrajine
Last edited by DonVitoni on 19/10/2013 23:54, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#2890 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Zasto se mora ubacivati zuta boja, jebo ga zuta i majka? Jarane ima repki kojima dresovi nemaju veze sa bojom zastave, a mi da svaku boju strpamo na dres!!!

Meni je najljepsa varijanta ona na fzon Franuske, ostalo sa nekakvim cizama, zmajevima i ostalim zezancijama izgleda prejeftino, kicasto, ruzno.
I ovi portali su ocajni do jaja, pokupe nekoliko kombinacija sa foruma, i napisu vijest od toga, cuj pogledajte kako bi mogli izgledati dresovi Zmajeva u Brazilu. K'o da ce neko nas sa foruma pitati, valjda ce nasi imati toliko slobode da sami biraju dizajn i kako ce izgledati.

Legeu ako nista treba odjebati u PM zbog onih glomaznih brojeva, jebote da prenosis utakmicu iz helikoptera, vidio bi onu ogromnu cifru na ledjima! :roll: :roll:
Šibicar

#2891 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

Ne bi trebalo olako raskidati sa legeom,posebno sad kako im je sponzor spiderman sigurno će dogurati i do druge italijanske lige.
DonVitoni

#2892 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by DonVitoni »

@bhf-manijak upravo tako.

Ali fakat kako se raja moze paliti na zute pruge oko vrata, rukava i na prsima velika zuta linija :roll: neki bi i ZMAJA :shock: Djindjamindja.
nKrkan

#2893 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by nKrkan »

nKrkan wrote:Vrh . Ovo niđe na svijetu nema !

Image
Puma mi je nekako prirasla srcu
gnjev

#2894 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by gnjev »

Baklavu i burek na dres!

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
tipico2

#2895 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by tipico2 »

haris0032 wrote:Posto favoriziram NIKE, evo jedna moja zamisao.
Image
:thumbup:
Nuken

#2896 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Nuken »

Samo izbaciti one pruge sto imaju uz kragnu i sve 5 :thumbup:
mistek

#2897 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mistek »

Ma Legea bijeli dresovi iz Pariza ili iz Rige su sasvim ok vizuelno. I realno, isto što se toga tiče može napraviti i Legea i Nike i Adidas, i bilo ko. Međutim, stvar je u parama. Nema sile da Legea da ono što daje Nike/Adidas/Puma ili bilo koji jači brend. Jednostavno, ljudi ti pošalju komplet opremu za sve selekcije, milion nekih điđa za treninge, torbi, ovo-ono, plus finu lovu. I nema tu onda draža mi Legea, draža Errea, draži Naai. Ko da više, on je draži.

Naš prvi dres je bijeli, sa plavim detaljima, a ne plavi. Plavi je druga varijanta. Svaka žuta tačka je ko govno na dresu i apsolutno bespotrebna. Ovih par jednostavnih prijedloga iznad su sasvim ok.
gnjev

#2898 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by gnjev »

Samo slim fit. Dosta je vise vreća dresova iz devedesetih

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
todd_smith

#2899 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by todd_smith »

Image
Ovaj plavi identican dresu Brazilaca.

Onaj od Legea-e sto neko stavi plavi sa kragnom je odlican i fakat mi nije jasno sto nisu taj nosili igraci :? Ubjedljivo najjaci od bilo kojeg drugog Legeainog dresa ikada.
DonVitoni

#2900 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by DonVitoni »

Samo da nam Adidas ne spuca u fazonu..

Image

Image

Ostavi Ledjeu.
Post Reply