Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nova_korisnica

#2876 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by nova_korisnica »

Uh, dobro je :) hvala za info! Zanemarih skroz da bi moglo zbog toga biti...nadam se da nece biti magle ovih dana :mrgreen:
akcija007

#2877 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Svim letacima-komentatorima na ovoj temi zelim sretnu i uspjesnu Novu 2012 godinu uz puno zdravlja,srece,bericeta i da u Novoj godini jos jeftinije letimo nego prosle :)
drndalo

#2878 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Hvala, takodjer !

Samo da ne odletimo svi u PM... :lol: ;-)
ljubav_aha

#2879 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

:lol:

Happy NY and, wish you all, many happy landings :-D
akcija007

#2880 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

ako neko planira putovati u drugoj polovini marta Lufthansine povratne karte iz SA preko Minkena za Evropu pa i Istanbul su 150 eur sa svim taxama. Konkretno, ima Brisel,AMsterdam,London,Frankfurt, Barselona,Rim,Madrid,Paris, Kopenhagewn, Istanbul. Za ove gradove na zapadu mi je i nekako logicna cijena, lai iz Sarajeva preko Minhena za Istanbul da karta bude 150 eur za 100-tinjak EUR jeftinija od direktnog leta ne mogu vjerovati :)

Naredna cijena poslije ove od 150 EUR je Malev sa 164 EUR.
macan prvi

#2881 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

akcija007 wrote:Svim letacima-komentatorima na ovoj temi zelim sretnu i uspjesnu Novu 2012 godinu uz puno zdravlja,srece,bericeta i da u Novoj godini jos jeftinije letimo nego prosle :)
:thumbup: I od mene s malim zakasnjenjem sve najbolje.
akcija007

#2883 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

ovakve situacije se dogadjaju nista neobicno, samo im je BHA trebala platiti po 250 EUR jer je odbila ukrcaj i prebaciti ih na prvi sljedeci let. ja sam imao slicnu situaciju na Frankfurtskom aerodromu dosao da se cekiram Lufthansom do Beca i dalje Austrianom za SA i kaze mi stjuardesa nema mjesta na letu na kojem imam rezervaciju jer je prebukiran ja reko nema problema , platite mi 250 eur i prebukirajte me na nesto drugo, kaze ona cekajte malo mozda nadjem mjesto i nadje. ja u avionu za Bec Airbus A321 30-tak mjesta prazno. Nidje veze....

U ovakvim situacijima, dali su obavezni platiti putniku 250 EUR jer je let iz non EU u EU ili se to placa samo na letovima u EU ?
Koshpa

#2884 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

prebaceni su na prvi sljedeci let, i svaki od putnika je dobio po 150 Eur znaci njih 5 x 150 = 750 Eur
ljubav_aha

#2885 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Koshpa wrote:prebaceni su na prvi sljedeci let, i svaki od putnika je dobio po 150 Eur znaci njih 5 x 150 = 750 Eur
poenta price nije problem sa overbooking,problem je LAZ sluzbenika upucena putnicima,mogao je lijepo obajsniti problem,izgleda da neko neam odvoljno ni mininmalnog treninga na poslu ,ili je neko zelio ubaciti clanove svoje rodbine :D
Koshpa

#2886 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

ovo sto pricaju za grupu je cista izmisljotina, postoje grupne rezervacije i moguce da im je receno na salteru za registraciju da su oni grupna rezervacija i da nema mjesta za njih 5 koliko ih je vec bilo i kao sto je gospodja napisala da su 2 putnika odustala i da su njen sin i jos neko se ukrcali na let
ljubav_aha

#2887 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Koshpa wrote:ovo sto pricaju za grupu je cista izmisljotina, postoje grupne rezervacije i moguce da im je receno na salteru za registraciju da su oni grupna rezervacija i da nema mjesta za njih 5 koliko ih je vec bilo i kao sto je gospodja napisala da su 2 putnika odustala i da su njen sin i jos neko se ukrcali na let
a sto je tvoj izvor informacija :?:
Koshpa

#2888 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

lh system bop itd... i utvrdjeno da nikakva prioritetna grupa nije bila kao sto ovi to govore
ljubav_aha

#2889 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Koshpa wrote:lh system bop itd... i utvrdjeno da nikakva prioritetna grupa nije bila kao sto ovi to govore
lufthansa system :?:

laz nije proslidjena od strane sistema,tacnije software,vec od strane osobe koje je rekla porodici
Koshpa

#2890 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

ljubav_aha wrote:
Koshpa wrote:lh system bop itd... i utvrdjeno da nikakva prioritetna grupa nije bila kao sto ovi to govore

laz nije proslidjena od strane sistema,tacnije software,vec od strane osobe koje je rekla porodici

da ima lufthansa, galileo,amadeus,troya itd... nejse

onda treba ispitati da li je i ko je rekao to sto oni tvrde, a ja tvrdim da nije tako
ljubav_aha

#2891 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Koshpa wrote:
ljubav_aha wrote:

da ima lufthansa, galileo,amadeus,troya itd... nejse

onda treba ispitati da li je i ko je rekao to sto oni tvrde, a ja tvrdim da nije tako
AA je izumitelj rezervacijskog sitstema ;-)

naravno da treba ispitati,ali ne mozes ti,licno,ovdje tvrditi,da nije istina ,iako radis na SJJ
Koshpa

#2892 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

nismo pricali ko je izumitelj ja samo govorim u kojem sistemu radim ili ti mogu vidjeti sta se desava sa tim i tim letom, mogu potvrditi da nije bilo grupe, a da li je njima neko to rekao e to ne mogu.
ljubav_aha

#2893 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Koshpa wrote:nismo pricali ko je izumitelj ja samo govorim u kojem sistemu radim ili ti mogu vidjeti sta se desava sa tim i tim letom, mogu potvrditi da nije bilo grupe, a da li je njima neko to rekao e to ne mogu.
pa nisam ni ja pisala da je rezervacijski sistem lagao :D :lol: pisala sam o porodici koja je optuizila osobu,radno lice aerodroma :)
explorer

#2894 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by explorer »

akcija007 wrote: U ovakvim situacijima, dali su obavezni platiti putniku 250 EUR jer je let iz non EU u EU ili se to placa samo na letovima u EU ?
Prije 3 godine sam letio VIE - KBP i na gate-u pred ukrcavanje su objavili kako su check-irali previse putnika i traze par "dobrovoljaca" koji ce propustiti taj let i uzeti sljedeci uz naknadu od 250 EUR ili voucher od 500 EUR.
Pooll

#2895 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Pooll »

explorer wrote:
akcija007 wrote: U ovakvim situacijima, dali su obavezni platiti putniku 250 EUR jer je let iz non EU u EU ili se to placa samo na letovima u EU ?
Prije 3 godine sam letio VIE - KBP i na gate-u pred ukrcavanje su objavili kako su check-irali previse putnika i traze par "dobrovoljaca" koji ce propustiti taj let i uzeti sljedeci uz naknadu od 250 EUR ili voucher od 500 EUR.
Isto su mi nudili BLR-FRA, ali je iznos bio 800 EUR, 2 noći u hotelu... ali mi se žurilo :(
Pooll

#2896 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Pooll »

FreeSol2 wrote:Zelimo se obratiti javnosti sa prvim sluzbenim pismom iz B&HAirlines-a povodom clanka koji je objavljen u vasem dnevnom listu dana 04.01.2012, i da razjasnimo nesporazum koji je prouzrokovan clankom. „ IZBACILI PUTNIKE PA IM SLAGALI DA IMAJU PRIORITETNU GRUPU“!

Kao prvo putnici porodice Alic su danas otputovali iz Sarajeva preko Istanbula u Amsterdam i troskovi puta su pokriveni od strane B&Hairlines-a.

Porodica Alic je bila kontaktirana vec 26.Decembra 2011 od strane &BHAirlines-a i informisana da je 03 Januara 2012 overbook na letu iz Sarajeva za Amsterdam zbog promjene kapaciteta na nasem avionu ( konfiguracija kapaciteta aviona je pormjenjena radi bolje servisne usluge putnika na letovima sa B&HAirlines-om ) i ljubazno zamoljena da putuje istog dana, samo malo ranije sa drugom avio kompanijom, sa osiguranim mjestima i bez dodatnih troskova puta, sto su isto i odbili.

Odbijajuci vec ponudjeno putovanje sa drugom avio kompanijom i poznavajuci sve informacije, porodica Alic se pojavljuje na aerodromu Sarajevo, na dan 03.01.2012.

Overbook je normalna pojava i veoma cesta u visokim sezonama, ljetnim, praznicnim i novogodisnjim, u mnogim avio kompanijama. Overbooking i ako se desi, aviokompanije su odgovorne za putnike, gdje se nudi prva alternativna aviokompanija bez dodatnih troskova putovanja.
B&HAirlines kontrolise overbooking situacije i u slucaju istog obavezno kontaktiramo putnike unaprijed i upoznajemo ih sa planovima alternativih letova.

U svakom slucaju B&HAirlines se izvinjava zbog nastale situacije i nadamo se da cemo porodicu Alic opet vidjeti na nasim letovima i ubuduce.

Sarajevo, 04.01.2012.
Ne znam ko je ovo sastavljao, ali su se mogli potruditi da makar bude iole pismeno i bez grešaka, kao da i rečenice budu smislenije... :( :( :(
akcija007

#2897 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

NIGDJE NEMA nikakva reklama za akciju, ali Turkish Airlines na svojim direktnim cistim letovima (polazak iz Sarajeva u 13:50h, i dolazak iz Istanbula u 12:55h) im akciju povratna karta za 99 EUR sa svim mogucim taxama...
edina2

#2898 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by edina2 »

explorer wrote:
To se desava kada je objavljeno na gate-u a ne sedam dana prije. Sasvim normalna je pojava da avio kompanije prebacuju putnike zbog slicnih problema na letove drugih avio kompanija...
_Ledena_

#2899 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by _Ledena_ »

Do kad se mogu kupiti karte za Istanbul po ovoj akcijskoj cijeni i u kom periodu se putuje. Ne uspijevam da pronađem nikakve informacije. Bilo kakva pomoć bi dobro došla. Hvala unaprijed :)
edina2

#2900 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by edina2 »

FreeSol2 wrote:
Septik wrote:Ova ponuda će služiti samo onima koji se nalaze u Istanbulu... :D
Pa vazi i za BH Airlines, jer je Turkish sad vecinski vlasnik. :-)
Sad se navode ponude npr. Sarajevo - Dubai, ali je to marketinski trik, jer se ide SJJ-IST-DXB :)
Jeste vecinski vlasnik ali ne vazi i za BH Airlines. Kada Turkish ima akcije ne mora znaciti da ima BH Airlines i obratno.
Post Reply