FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#2876 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Hajde da probamo jos jednom za one koji ne citaju, ukratko samo:

- Ekipa se pocela okupljati prije nesto vise od mjesec dana;
- Od tada do danas je kroz pripreme proslo nekih 15-20 igraca koji su dosli na probu i koji su bili na pripremama;
- Od tada do danas iz ekipe je otislo cca 18 igraca koji su bili tu prosle godine;
- Od prinova je ostalo 7-8 igraca od kojih su neki dosli 3 dana prije prve utakmice;
- Jos uvjek stizu novi igraci na probu a jedan je tek potpisao (napadac popovic);
- Ekipa se jos uigrava u letu i novi igraci upadaju isto tako;
- Igra jos nije ona koju Amar trazi od njih;
- Cilj ekipe u prvom djelu sezone je plasman medju prvih 5 ekipa da bi se na polusezoni ganjala neka pojacanja i pokusalo izaci u Evropu;

Stvarno ne znam sta nije jasno .. :?. Ja ne znam ni jednog pravog navijaca da ocekuje da odmah budemo prvi i da sve pobjedjujemo .. A sto se tice misljenja nekih "kvazinavijaca" to me nista ne cudi. J.biga, ljudi nisu dolazili na utakmice godinama i sad kad su opet poceli dolaziti ocekuju onu igru koju je Zeljo imao tada sa Amarom tj. da vec u prvih deset minuta vec bude 2:0 na semaforu. E pa ne moze, nije ovo ni 5% od one ekipe.

Sad nama neki navijaci Sarajeva uzimaju te "razocarane" navijace kao primjer i govore nam kakvo je njihovo misljenje .. Imam ja takvih u mahali koliko hocete ali ih ne uzimam kao ozbiljne .. 8-)
Deriguz

#2877 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

Normalno, ali s druge strane, nadam se ustimavanje sto brze proci... i da ce igra biti dosta bolja, ne treba ni od Amara ocekivati previse, ali ruku na srce u njega imam najvise povjerenja od svih ovih zadnjih godina
Adi_vp

#2878 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

slucajan wrote:
dino84 wrote:Sreca pa nemam puno vremena ovih dana,pa ne moram citati uvijek iste stvari,ali evo,rekoh da napisem par stvari,pa da rascistimo jednom za sva vremena...

Ovdje zaista,ali zaista nema nikakvog smisla upustati se u diskusiju sa ljudima koji neke stvari ili ne mogu shvatiti,ili ih ne mogu svariti,ili ih shvataju a prave se nijemi,lii im je jednostavno krivo pa se glodju...

Sa kim mi ovdje pricamo?Sa ljudima koji nakon pobjede protiv Helsinborga trce kuci da izuju tene i uhvate se tastature.Da napisu koju...Svi odreda,sve sam vas upratio.Pa mi nismo znali gdje se nalazimo nakon Akranesa i Lilestroma,4 pobjede protiv sampiona Islanda i Norveske,do jutra se slavilo i cugalo poslije svake od njih,a sirene trubile citavu noc,o Englezima da i ne pricam.I onda nakon jednog dana opet se naklate na Zelju jer ne mogu bez njega.Da osvojite Ligu sampiona,nakon 2 dana bi opet visili ovdje i gledali koliko se godisnjih prodalo.

Digla se euforija,nije se digla radi 3 boda iz Zenice,niti se iko digao zbog toga...Reflektori su proradili nakon 17 godina,promijenila se Uprava,vratio se trener koji je osvojio 2 titule,2 kupa, jedini u ovoj ligi osvojio duplu krunu,koji je doveo Newcastle u ono vrijeme,sa kojim je Zeljo zabio 100 golova,covjek kome ste govorili da je vlah a zbog kojeg ste napustali rodjeni stadion u 60-oj minuti...Karte se prodaju,televizija se pokrenula,raja se vraca na stadion...Toliko dobrih stvari za tako malo vremena,zbog toga se raja digla...I eto pitara odmah,ali ne boli to vas,vi ste tu uvijek,bilo da smo u vrhu ili se spasavamo u zadnjem kolu,bilo da je trener Amar ili Simo vatrogasac ili Brko iz Svabije...

Vas bole druge stvari,a ja kad sam o njima govorio bio sam proglasen Gebelsom,digne se citava pitarska eskadrila,Nosferatu iz Amerike sastavlja tri eseja od tri stranice na dan.A rekao sam samo ono sto je rekao Mostarac gore,covjek kojeg ste odmah sinhronizovano nalijepili od svog jada i cemera zato sto kao i ogroma vecina onih koji nisu iz Sarajeva zna srz stvari.

Zeljo je klub koji ima dusu .To je ta bit cijele price.I zbog toga vam je krivo,ubiste se od jada i muke.Zeljo je radnicki klub,Sarajevo je osnovala partija pod imenom Torpedo i uzela Zelji najbolje igrace nakon cega je Zeljo krenuo prema dole i oporavio se nakon dosta godina i tu je pocelo rivalstvo i neprijateljstvo.Zeljo je ispadao u drugu ligu i imao pun stadion u toj drugoj ligi,u nekoliko godina je od te druge lige dosao do polufinala Kupa UEFA,to moze samo tim koji ima dusu.Sarajevo kada je ispadalo u drugu ligu,prva liga se prosirivala.Zeljo je tim koji ima obraz pa ne pusti u zadnjem kolu kuci Hajduku pa njegov gradski rival osvoji titulu kojom se busate,to je Zeljo...Grbavica je posebna prica,niko ni dan danas ne zna kako i zasto je dobila nadimak Dolina cupova,verzija je mnogo,ali se ne zna koja je prava,to je nesto sto se zove legenda...Vi tu legendu nemate,vas stadion je izgradjen od betona i celika za Olimpijadu i to je to.Grbavica je mozda najruzniji stadion u drzavi,ali je stadion koji ima dusu,to ce svaki Sarajlija reci.Svakih 20 godina se izgradi po jedna tribina,sa zaobilaznice se ljudi sveraju bez karte na Jug,pa ih i zmija ujede ako treba,cak i za tom zmijom zalite sto je nemate.O ratu da i ne pricam,spaljena i unistena,pa uskrsnula poput feniksa poslije rata,simbol patnje ali i velikog ponosa...

Ovo su sve prijeratne stvari,o poslijeratnim je bolje i ne govoriti.Sve sto smo uradili uradili ste poslije nas,i titulu uzeli,i pred vatrom se okupili,i trece pretkolo igrali...Sve,bas sve...A neke stvari tek treba da uradite.I zbog svega toga se glodjete...Jednostavno dolazite i trazite ono nesto sto vas klub nema,da li ce ikada imati ne znam...To je ono nesto...Opet cete me svi proglasiti za Gebelsa,ali znate da je sve istina.

Meni je srce ko katedrala zato sto kada razgovaram sa rajom van Sarajeva 90 posto ih voli vise Zelju,smatra da smo jednostavno prirodniji tim,nismo tim koji uvijek mora biti prvi,nego tim koji propada i dize se kao sto je uvijek bilo kroz godine,osvojimo titulu u Jugi pa ispadnemo u drugu ligu,pa tavorimo u drugoj ligi pa dodjemo do Videotona,pa se klub skoro ugasi u ratu pa Zuban zabije u devedesetoj...Pa opet propadnemo pa dodje Newcastle...Zbog toga je Zeljo klub koji ima ono sto vi nemate,ima navijace sirom drzave,od Konjica do Gradacca,od Gorazda do Livna...Od sela do grada,od pustahije do velegrada.Sve bi dali da ih imate,ali posto ih nemate,ovako su oni samo seljaci iz Kiseljaka i Srebrenika,Visokog i Zavidovica,nadnicari i nizi sloj za vas,samozvanu gradsku raju i ponos glavnog grada.Jeste li se ikad zapitali zasto ih nemate?

Samo i dalje dolazite,i trazite to nesto.

Slucajan,compact,baltazare,ne mogu vas sve nabrajati,trajalo bi podosta...Veceras cete se svi postrojiti ispred televizije,uzeti neku cokoladicu i pratiti velikana.,a neki ce sigurno put Grbavice.Navijacete za Siroki svi do jednoga i traziti nas poraz,ali ni taj poraz vam ne bi pomogao,jer mi i ako izgubimo to ce biti samo jedna lijepa noc za vas,od sutra cete opet visiti ovdje i traziti ono nesto.

Toliko od mene.
Cujem da me redovno prozivas, pa jedva nadjoh post da vidim o cemu se radi.

Sto se tice mene i pracenja Zeljeznicara, bicu iskren, kao vazda u zivotu (iako vazda najebem zbog toga :D ).

Ja prije svega volim fudbal, nas narocito, koliko to god nekome bilo cudno, jer bolji nemamo. U mojoj je avliji i takav je kakav je. Tako da sam jedno vrijeme, konstantno pratio i Zeljeznicar (naravno u drustvu prijatelja Manijaka, koji usput receno, odavno ne prate nas fudbal) na domacim utakmicama kada nisam bio u mogucnosti otici na gostovanje Sarajeva, bilo to zbog skole, kasnije zbog posla, ne snalazenja za prevoz i sl. To je bilo prije nekih 5-6 godina, dok se na Grbavici imalo sta vidjeti. Na Grbavici se odavno nema sta vidjeti i odlazak na takve utakmice je samo gubljenje vremena, pa sam zadnju utakmicu (bilo uzivo ili na TV-u) u kojoj ucestvuje Zeljeznicar, a da mu protivnik nije Sarajevo gledao prije skoro 3 godine na Grbavici, kada su igrali protiv Veleza (1-1). Naravno, ne zbog Zeljeznicara, nego zbog Veleza, i zato sto nisam mogao taj dan otici u Zepce. Tada se nisam pokajao, jer sam od Veleza imao sta vidjeti.

Izvjestaj sa utakmice sa Sirokim sam procitao u novinama, cujem da ste katastrofa, cak i od objektivnih Manijaka, sto me iskreno raduje :thumbup:

Jer ne moze se vazda pobjedjivati na guzove ;-)
Na ove sam ja mislio kad jednom spomenuh sindrom mahale.Pazi ovo:on je cuo,e nije sala,jadna majko on cuo... :D Neka samo se zanimajte,vi to malo fakultativno jelde,ma neka vama Zelje 8-)
kontibih

#2879 Re: FK Zeljeznicar

Post by kontibih »

Plavih_11 wrote:Hajde da probamo jos jednom za one koji ne citaju, ukratko samo:

- Ekipa se pocela okupljati prije nesto vise od mjesec dana;
- Od tada do danas je kroz pripreme proslo nekih 15-20 igraca koji su dosli na probu i koji su bili na pripremama;
- Od tada do danas iz ekipe je otislo cca 18 igraca koji su bili tu prosle godine;
- Od prinova je ostalo 7-8 igraca od kojih su neki dosli 3 dana prije prve utakmice;
- Jos uvjek stizu novi igraci na probu a jedan je tek potpisao (napadac popovic);
- Ekipa se jos uigrava u letu i novi igraci upadaju isto tako;
- Igra jos nije ona koju Amar trazi od njih;
- Cilj ekipe u prvom djelu sezone je plasman medju prvih 5 ekipa da bi se na polusezoni ganjala neka pojacanja i pokusalo izaci u Evropu;

Stvarno ne znam sta nije jasno .. :?. Ja ne znam ni jednog pravog navijaca da ocekuje da odmah budemo prvi i da sve pobjedjujemo .. A sto se tice misljenja nekih "kvazinavijaca" to me nista ne cudi. J.biga, ljudi nisu dolazili na utakmice godinama i sad kad su opet poceli dolaziti ocekuju onu igru koju je Zeljo imao tada sa Amarom tj. da vec u prvih deset minuta vec bude 2:0 na semaforu. E pa ne moze, nije ovo ni 5% od one ekipe.

Sad nama neki navijaci Sarajeva uzimaju te "razocarane" navijace kao primjer i govore nam kakvo je njihovo misljenje .. Imam ja takvih u mahali koliko hocete ali ih ne uzimam kao ozbiljne .. 8-)

200 % si u pravu ! Sjede iza mene neki frajeri i samo kukaju,pehiraju,kao nanovo su razočarani i kao da ih je neko izradio ili možda natjerao da se ukažu na Grbavici.Ni jednog trenutka ne uzimaju u obzir ono što si ti kristalno jasno objasnio.

Kaže jedan navijač Sarajeva da on voli fudbal ali da on nema šta vidjeti u igri Želje ? Ja kažem, ko voli fudbal uvijek može nešto vidjeti !!!
Pa su tako on ali i ona trojica iza mene mogli vidjeti za naše utakmice izuzetno mnogo ritma,mnogo želje,otvorenog nogometa,šansi i sa jedne i sa druge strane,staloženog i pravovremenog Cocalića,Šehića na golu ( i onu odbranu uz pomoć prečke ),igrača poteza Mešanovića,asist. Ćuluma i Želju koji je mnogo opasniji kad je ovaj bliže protivničkom golu.Na kraju krajeva i ekipu Širokog koja apsolutno ima i glavu i rep.
Nemaju šta vidjeti samo oni koji se ne razumiju u sport generalno.Našem čovjeku je uvijek bilo lakše kritikovati nego uvidjeti pomake ka boljem.
Adi_vp

#2880 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

belafonte wrote:Ja kao pitar se najezim kad cujem Grbavicu, a mogu misliti kako se osjecaju manijaci :wink:
Kao sto neko rece, moze rahat rame uz rame sa onom Liverpoolovom himnom, fakat je extra :thumbup:

Kad bi naucili cijeniti i postovati ono sto i pitari i manijaci rade, a ne samo kritikovat i podsmijavat se jedni drugima, sigurno bi se izdigli iz sivila ove nase lige, i ne bi nam provincija odredjivala prvake, ko ce u Evropu i sl.

Zamislite svake godine Sarajevo i Zeljo igraju u Evropi, zamislite ovogodisnji uspjeh Sarajeva uduplan istim uspjehom Zelje, pa procvjetao bi grad Sarajevo komplet a sa njim i cijela BiH, ja evo zamisljam i sve me trnci prolaze, ljudima treba pobjeda, treba priznanje da smo i mi kao narod veliki, da smo uspjesni a ne da se smatramo slijepim crijevom citave Evrope a i svijeta , jednostavno smo previse mali u evropskim okvirima da se ponizavamo medjusobno i dijelimo na dva tabora iz istog grada, i moja je Grbavica i moje je Kosevo, moramo jednostavno poceti razmisljati o napretku timova kroz WIN-WIN strategiju, a ne 'podapinjat' jedni drugima i radovat se 'kad komsiji crkne krava' .
:thumbup:
Da je vise ovakvih misljenja i medju jednim i medju drugim navijacima bilo bi puno bolje,belafonte kapa dole za ovaj post :thumbup:
al_akhisari

#2881 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

Samo onaj ili oni, koji ne zele i nece da vide, ne primjecuju pomake na dobro.....Stoga, njihovo misljenje nije relevantno... :thumbup:
ja.neron

#2882 Re: FK Zeljeznicar

Post by ja.neron »

dino84 wrote:Sreca pa nemam puno vremena ovih dana,pa ne moram citati uvijek iste stvari,ali evo,rekoh da napisem par stvari,pa da rascistimo jednom za sva vremena...

Ovdje zaista,ali zaista nema nikakvog smisla upustati se u diskusiju sa ljudima koji neke stvari ili ne mogu shvatiti,ili ih ne mogu svariti,ili ih shvataju a prave se nijemi,lii im je jednostavno krivo pa se glodju...

Sa kim mi ovdje pricamo?Sa ljudima koji nakon pobjede protiv Helsinborga trce kuci da izuju tene i uhvate se tastature.Da napisu koju...Svi odreda,sve sam vas upratio.Pa mi nismo znali gdje se nalazimo nakon Akranesa i Lilestroma,4 pobjede protiv sampiona Islanda i Norveske,do jutra se slavilo i cugalo poslije svake od njih,a sirene trubile citavu noc,o Englezima da i ne pricam.I onda nakon jednog dana opet se naklate na Zelju jer ne mogu bez njega.Da osvojite Ligu sampiona,nakon 2 dana bi opet visili ovdje i gledali koliko se godisnjih prodalo.

Digla se euforija,nije se digla radi 3 boda iz Zenice,niti se iko digao zbog toga...Reflektori su proradili nakon 17 godina,promijenila se Uprava,vratio se trener koji je osvojio 2 titule,2 kupa, jedini u ovoj ligi osvojio duplu krunu,koji je doveo Newcastle u ono vrijeme,sa kojim je Zeljo zabio 100 golova,covjek kome ste govorili da je vlah a zbog kojeg ste napustali rodjeni stadion u 60-oj minuti...Karte se prodaju,televizija se pokrenula,raja se vraca na stadion...Toliko dobrih stvari za tako malo vremena,zbog toga se raja digla...I eto pitara odmah,ali ne boli to vas,vi ste tu uvijek,bilo da smo u vrhu ili se spasavamo u zadnjem kolu,bilo da je trener Amar ili Simo vatrogasac ili Brko iz Svabije...

Vas bole druge stvari,a ja kad sam o njima govorio bio sam proglasen Gebelsom,digne se citava pitarska eskadrila,Nosferatu iz Amerike sastavlja tri eseja od tri stranice na dan.A rekao sam samo ono sto je rekao Mostarac gore,covjek kojeg ste odmah sinhronizovano nalijepili od svog jada i cemera zato sto kao i ogroma vecina onih koji nisu iz Sarajeva zna srz stvari.

Zeljo je klub koji ima dusu .To je ta bit cijele price.I zbog toga vam je krivo,ubiste se od jada i muke.Zeljo je radnicki klub,Sarajevo je osnovala partija pod imenom Torpedo i uzela Zelji najbolje igrace nakon cega je Zeljo krenuo prema dole i oporavio se nakon dosta godina i tu je pocelo rivalstvo i neprijateljstvo.Zeljo je ispadao u drugu ligu i imao pun stadion u toj drugoj ligi,u nekoliko godina je od te druge lige dosao do polufinala Kupa UEFA,to moze samo tim koji ima dusu.Sarajevo kada je ispadalo u drugu ligu,prva liga se prosirivala.Zeljo je tim koji ima obraz pa ne pusti u zadnjem kolu kuci Hajduku pa njegov gradski rival osvoji titulu kojom se busate,to je Zeljo...Grbavica je posebna prica,niko ni dan danas ne zna kako i zasto je dobila nadimak Dolina cupova,verzija je mnogo,ali se ne zna koja je prava,to je nesto sto se zove legenda...Vi tu legendu nemate,vas stadion je izgradjen od betona i celika za Olimpijadu i to je to.Grbavica je mozda najruzniji stadion u drzavi,ali je stadion koji ima dusu,to ce svaki Sarajlija reci.Svakih 20 godina se izgradi po jedna tribina,sa zaobilaznice se ljudi sveraju bez karte na Jug,pa ih i zmija ujede ako treba,cak i za tom zmijom zalite sto je nemate.O ratu da i ne pricam,spaljena i unistena,pa uskrsnula poput feniksa poslije rata,simbol patnje ali i velikog ponosa...

Ovo su sve prijeratne stvari,o poslijeratnim je bolje i ne govoriti.Sve sto smo uradili uradili ste poslije nas,i titulu uzeli,i pred vatrom se okupili,i trece pretkolo igrali...Sve,bas sve...A neke stvari tek treba da uradite.I zbog svega toga se glodjete...Jednostavno dolazite i trazite ono nesto sto vas klub nema,da li ce ikada imati ne znam...To je ono nesto...Opet cete me svi proglasiti za Gebelsa,ali znate da je sve istina.

Meni je srce ko katedrala zato sto kada razgovaram sa rajom van Sarajeva 90 posto ih voli vise Zelju,smatra da smo jednostavno prirodniji tim,nismo tim koji uvijek mora biti prvi,nego tim koji propada i dize se kao sto je uvijek bilo kroz godine,osvojimo titulu u Jugi pa ispadnemo u drugu ligu,pa tavorimo u drugoj ligi pa dodjemo do Videotona,pa se klub skoro ugasi u ratu pa Zuban zabije u devedesetoj...Pa opet propadnemo pa dodje Newcastle...Zbog toga je Zeljo klub koji ima ono sto vi nemate,ima navijace sirom drzave,od Konjica do Gradacca,od Gorazda do Livna...Od sela do grada,od pustahije do velegrada.Sve bi dali da ih imate,ali posto ih nemate,ovako su oni samo seljaci iz Kiseljaka i Srebrenika,Visokog i Zavidovica,nadnicari i nizi sloj za vas,samozvanu gradsku raju i ponos glavnog grada.Jeste li se ikad zapitali zasto ih nemate?

Slucajan,compact,baltazare,ne mogu vas sve nabrajati,trajalo bi podosta...Veceras cete se svi postrojiti ispred televizije,uzeti neku cokoladicu i pratiti velikana.,a neki ce sigurno put Grbavice.Navijacete za Siroki svi do jednoga i traziti nas poraz,ali ni taj poraz vam ne bi pomogao,jer mi i ako izgubimo to ce biti samo jedna lijepa noc za vas,od sutra cete opet visiti ovdje i traziti ono nesto.

Toliko od mene.
samirlaf

#2883 Re: FK Zeljeznicar

Post by samirlaf »

biće Željo opet šampion...aBd :-D
Adi_vp

#2884 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Treba mi help od upucenih,u cemu je fora na http://www.themaniacs.org dobijes mail pri registraciji ali moras dobiti jos jedan mail da bi bio aktivan?Taj ne dobih.Jel zna neko vise detalja?
simonese

#2885 Re: FK Zeljeznicar

Post by simonese »

Adi_vp wrote:Treba mi help od upucenih,u cemu je fora na http://www.themaniacs.org dobijes mail pri registraciji ali moras dobiti jos jedan mail da bi bio aktivan?Taj ne dobih.Jel zna neko vise detalja?
dobro ces se nacekati !!!!
mirza tm87

#2886 Re: FK Zeljeznicar

Post by mirza tm87 »

Adi_vp wrote:Treba mi help od upucenih,u cemu je fora na http://www.themaniacs.org dobijes mail pri registraciji ali moras dobiti jos jedan mail da bi bio aktivan?Taj ne dobih.Jel zna neko vise detalja?

moras znati nekog poznatog sa tribine da kaze administratorima da si manijak :thumbup:
Petit_Beurre

#2887 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Ako je neko bio na trening utakmici sa juniorima, nek napise rezultat i zapazanja ;-)
Adi_vp

#2888 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

mirza tm87 wrote:

moras znati nekog poznatog sa tribine da kaze administratorima da si manijak :thumbup:
A tu je kvaka :D ,mudro,mudro :D rijesicu to moram svakako do udruzenja iza nedelje pa da jednim udarcem dvije muhe ubijem :D Hvala na informaciji :thumbup:
riko-ga

#2889 Re: FK Zeljeznicar

Post by riko-ga »

mirza tm87 wrote:

Pa ima li sanse za nas sa sjevera da smo tu.Jeli dovoljno pokaz godisnje karte.I ja cekam taj drugi e-mail ali mrka kapa mescini :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#2890 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Petit_Beurre wrote:Ako je neko bio na trening utakmici sa juniorima, nek napise rezultat i zapazanja ;-)
Igrale su se dvije utakmice tj. dva malo duza poluvremena. U prvoj utakmici su igrale rezerve prvog tima protiv rezervi juniora a u drugoj utakmici prvi timovi.

6:0 drugi timovi (Popovic 2, Serdarevic 1, Stanic 1, Mehic, ?? ... )
5:0 prvi timovi (Popovic, Mehic, Cocalic, Beslija, Bekric .. )
Charuga
Globalni moderator

#2891 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

riko-ga wrote:
mirza tm87 wrote:

Pa ima li sanse za nas sa sjevera da smo tu.Jeli dovoljno pokaz godisnje karte.I ja cekam taj drugi e-mail ali mrka kapa mescini :mrgreen:
I ja sam na sjeveru godinama a uredno sam na forumu posljednjih godina. Dovoljno je da znas nekog sa foruma da te preporuci ..
riko-ga

#2892 Re: FK Zeljeznicar

Post by riko-ga »

Pa Plavi_11 hajde me ti preporucu.
Charuga
Globalni moderator

#2893 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

riko-ga wrote:Pa Plavi_11 hajde me ti preporucu.
Imas PM ..
nikad_izvini

#2894 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Dok nisam dobio ban da bacim komentar utakmice :D Igra nam je bila loša, veza katastrofa, navijanje strašno. Ono što me raduje jeste mentalna i fizička snaga koju očito imamo. Oba gola smo dali u zadnjih 15 minuta. Nismo fizički pali nakon poluvremena kao što se dešavalo u prošlim sezonama. Ekipa će se uigrati kad-tad, sa Mrvom i još jednim kvalitetnim veznjakom kojeg moramo dovesti na polusezoni, europa ne bi trebala biti daleko :D Kao Feniks , ponovo, dolazimo :dance:
The 51st State

#2895 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

ćiro wrote:
riko-ga wrote:Pa Plavi_11 hajde me ti preporucu.
Mogu te ja preporučiti, ako treba.
i to preko lsd-a... :lol:
MaToUkOu

#2896 Re: FK Zeljeznicar

Post by MaToUkOu »

Toliko od mene.
Prije svega, pozdravljam sve navijače kluba čije je ime toliko lijepo da su mu morali smisliti nadimak :D

Evo, pronađoh i ja malo slobodnog vremena (a i dosadno mi nešto pravo) pa reko' da napišem koju :)

DA, DA ! To sam ja, iskompleksirani bolesnik koji visi na vašoj temi...tako da, preskočimo to odmah :thumbup:

Prvi komentar posta iznad bi bio; minimalistička i subjektivna teza zasnovana na demagoškoj isključivosti! :oops:

Jesi li ti ikada, željezničaru moj, bio na nekoj utakmici Sarajeva, gostovanju (mimo derbija), okupljanjima navijača, proslavama...pa da tako govoriš? Da li je razlog svemu tome ljubomora, mržnja...ne uspijevam dokučiti :roll:

Moraš shvatiti to da ogroman broj ljudi voli taj klub! Da postoje mnogi fanatici koji bi i poginuli za njega, da su mnogi dozivjeli infarkt na tekmama tog istog kluba, da je taj klub donio mnogo sretnih trenutaka ogromnom broju njegovih navijača i simpatizera...i da je, koliko god to neshvatljivo bilo za vaš pojam neopisivo lijep osjećaj navijati za FK Sarajevo!

ehhhh sad

Vidim ovdje je opšteprihvaćeno mišljenje jednog mostarca pa čak i poistoviječeno sa ostatkom BiH :lol: :lol: :lol: haj' ok :D

Po svojoj prirodi, nikada nisam bio sklon diskriminaciji bilo kakve vrste pa tako i ne omalovažavam ljude na osnovu njihovog porijekla ali ipak ne može meni neki mostarac, zeničanin, tuzlak, konjičanin, bišćanin...govoriti za koga ja trebam navijati u gradu kojeg su vidjeli par u životu ili na razglednici :shock: isto kao što ni ja ne mogu njima, naravno...a i pored svega toga, vjeruj da Sarajevo ima mnogo više navijača širom BiH (izvan Sarajeva) nego što ti to možeš zamisliti...

Većina navijača Željezničara (kao i ti sam) su skloni ležernom tumačenju vrijednosti FK Sarajeva nošeni nekim životinjskim instiktom bez imalo rezona i logike...

Kažes da nemamo duše koju vi kao imate? Zašto onda toliko ljudi starijih od 40, 50, 60 i 70 godina vole FKS? Pričaju samo o njemu dok ispijaju kafe po čarsiji u kafićima, slastičarnama, kod brica i td...

Zašto nas onda uopšte ima toliko u ovom gradu i ostatku BiH!? Što je jako bitno, mnogi od tih navijača/simpatizera Sarajeva su obrazovana gradska raja, ugledni i uticajni ljudi u našem društvu...pojedinci koji imaju razvijen intelekt i sad ćes se ti naći i nekom gospodinu koji se divio bravurama Haseta, Papeta, Paje, Vidovića... i ostalih velikana (dok se nisi ni rodio) da kažes za koga bi on trebao navijati :?

Mislim ima i kod vas gospode u i oko kluba kao i papaka kojih svugdje ima...to se ništa ne može osporiti ali ne možes tako brutalno i sa sigurnošću navoditi stvari kojima očigledno ne vladaš :-)

Za tvoju informaciju, mi smo prvi tim koji je donio titulu šampiona Jugoslavije u ovaj grad u sezoni 66/67, vođeni legendarnim Hasetom, nakon čega smo u 1/8 finala kupa šampiona eliminisani od Man.Utd. ukupnim rezultatom 1-2 koji je tada u finalu pregazio Benficu sa 4-1! Nakon toga se stadion Koševo punilo (kao što kaže ona stara dobra od ZP ''Nedjelja kad je otiš'o Hase'') do posljednjeg mjesta godinama i godinama...nije isto napuniti Koševo i Grbavicu, zar ne?

Valjda to ima neko značenje? I ima li potrebe porediti tadašnji kapacitet Koševa bez stolica sa ovim današnjim? I da, stadion Koševo je samo renovirano za vrijeme Olimpijade:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Stadion_As ... C4%87_Hase

vidi se da pojma nemate i da uglavnom mlatite praznu slamu... 8-)

hahaha sada ste kao samo vi zaslužni što smo osvojili našu drugu titulu 84/85...priča za malu djecu :-)

a što se tiče tog prelaska igrača po naređenju, spominjete to u smislu kao da ti igrači igraju do dana današnjeg u Sarajevu i kao da željo propada sve do danas samo zbog njihovog odsustva :-) :-) :-)

Uostalom, da je Željezničar bio i da je sada to što ste vi ubjeđeni da jeste...vjerovatno niko u ovom gradu nikada ne bi ni pomislio da pored takvog ''giganta'', pored ''galaktikosa sa Grbavbice'' osnuje klub koji će na vjerodostojan način predstavljani jedan grad kakav je Sarajevo 8-) kao i državu BiH.

I bojim se da će ta vaša srceparajuća priča za nekih 50-ak godina zvučati u otprilike: ''FK Sarajevo je na čelu sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem pokrenulo agresiju na BiH samo da bi se Željezničaru otuđio stadion...ali ipak smo pobijedili dušmane sa Koševa, nisu uspjeli u svojim podlim namjerama!...'' :D :D :D

Pokušavate uhvatiti manje upućene na foru samosažaljenja, jako bijedno! ;-)

A to što kažete, titula tek poslije vas i 3. pretkolo tek poslije vas... zvuči toliko debilno da si i sam toga svjestan ja mislim :) Mi smo tu titulu osvojili zbog sebe a ne zbog vas !!! Zapiši to negdje ;-) I još nešto, mi smo također PRVI tim koji je u ovaj grad donio titulu prvaka zajedničke Premjier lige, otkako u istoj učestvuju i klubovi iz RS-a samo da znaš ;-)

Mnogi od vas moraju jos mnogo da proučavaju značaj FK Sarajeva u ovom gradu i državi da biste shvatili neke i stvari i da biste ikako mogli pricati o istome...

Horde zla neću nikako ni spominjati u ovom postu...mislim da je i ovo bilo previše :oops:

Da mi ne zamjerite, tj. da se malo opustite pripremio sam jednu pošalicu za kraj:

zmije su nastanjene na stadionu Grbavica zbog nedostatka prostora dok smo mi taj problem riješili zoološkim vrtom koji je u neposrednoj blizini :P :D

Samo opušteno! :thumbup:
Baltazar_khan

#2897 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

Skretničari :oops:

MaToUkOu vam je šuknuo na vašoj temi, toliko dobro, da ne vjerujem da postoji iko ko će da mu odgovori približno u njegovoj razini.

Jako bolan post za vas, zbog kojeg nećete moći da sastavite kraj s krajem. ni rado viđen, ni lsd, ni dino, ma ni jedan skretničar ne može da odgovori na ovaj post kako treba. Vjerujem da će ostati bez teksta, i da će samo kao ovce da govore BEEEEEEEEEEE BEEEEEEEEEEEEE BEEEEEEEEEEEEEE :oops:
1in1000

#2898 Re: FK Zeljeznicar

Post by 1in1000 »

mozete vi pisat sta hocete,...cinjenica je da se za Sarajevo navija a za Zelju zivi!!
Baltazar_khan

#2899 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

1in1000 wrote:mozete vi pisat sta hocete,...cinjenica je da se za Sarajevo navija a za Zelju zivi
!!
jel za Želju ili za ŽELJEZNIČAR? :lol:
Seyo_TM

#2900 Re: FK Zeljeznicar

Post by Seyo_TM »

wow...cim je ovoliki post napisan, nema sumnje da je u pravu i da nam je suknuo...ma garant jest!
samo nastavite siriti istinu kao u ratu :lol:
Post Reply