Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
Niemand

#2876 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Niemand »

dezurni_ucenik wrote:

nemam ja sta reci, jer ja tamo ne idem. Da se razumijemo, RS je trenutno nemoguce ukinuti, ne vjerujem ni ja u te price "kako su Dodika postavili da unisti taj entitet", ali brate nemoj mi prodavati pricu oko neke ljubavi. Je li ti mozes shvatiti da ima ljudi koji te ne vole, mrze te, zele ti najgore zlo? Necu da generalizujem jer bi bio nefer prema jednom Divjaku koji vrijedi vise od vecine Bosnji. Ali nemojmo se varati, zapamti, mrzi te 49% ove drzave (ukljucujuci i "treci entitet"). To imaj na umu. Pa jebo ti tog covjeka koji ce meni reci : "nije bio u Srebrenici genocid". Ne moze Bosnjo nikako da skonta da on ima neprijatelje. Ja nisam za rat, nisam kavgadzija, ne podjebavam nekog sto je druge vjere, uvijek sam se grozio tih stvari, psovanja majki ustaskih i cetnickih, jer znam da je to ruzno jer sam na svojoj kozi osjetio kako je to kad ti neko psuje majku balijsku. Znam kako je bilo zivjeti sa tim istim komsijama koje su moji starci poznavali citav zivot, e trebao si da vidis promjenu politike 1992.godine. Trebao si da vidis kako su neke moje clanove porodice pobili i slali u logore njihovi najbolji prijatelji.

I opet ponavljam, grozim se nacionalisticke retorike, ne zelim da budem kao oni ALI nemoj mi pricati pricu "ko nas bre zavadi".
Upravo to, ti tamo ne ides a postoje ljudi koji tamo ne samo da idu, vec zive i manjina su. Niko ovdje ne prodaje price o ljubavi jer je to nemoguce nakon svega, ali nekom pokusaju mirnog zivota, kolko je to moguce, za ljude koji zive tamo.

To nazivamo suzivot.

I upravo zbog ovakvih snimaka kao ovaj sa utakmice, mislim da trebamo vise misliti na poziciju i situaciju u kojoj se nalazi manjina u rs-u. Misliti na njihovu sigurnost.

A sada nakon presude, mogli bi se pozabavati i nekim kaznama koje se ticu velicanja ratnih zlocinaca i negiranja genocida. Makar na papiru. U realnosti ce biti tesko, nazalost.

Ali ipak, mi cemo sutra najnormalnije izaci na kafu, a sta ce ona manjina u rs-u koja zivi okruzena ovim ljudima sa snimka? Valja njima i dalje zivjeti tamo. Stoga smatram da ne treba dodatno zakuhavati, zbog njih.
VCorp

#2877 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VCorp »

valensija wrote:
VCorp wrote: Na ovo bi mi trebali reagovati odgovarajucom kaznom. Sto im vise popustas to su gori. Vec sam pisao, sa njima samo kao Albanci. Sta god nama urade mi njima deset puta gore u roku odmah i na kraju mirno Kosovo, odnosno Bosna.
nemoj tako, vi ste valjda na većem civilizacijskom nivou od albanaca.
Sa gospodom kao gospodin, prema stoci stočno.
kolegione

#2878 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

Ovaj koji je slikao ovog debila sa slikom je pička... A sigurno je prototip prosjecnog Bosnje koji kuka kudi, glumi fasizam itd...
dezurni_ucenik

#2879 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 26/03/2016 23:29, edited 1 time in total.
desni

#2880 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by desni »

oakville wrote:Malo da se ponovim, jer mi se baš i ne da pisati previše o presudi koja je napisana prije nove godine i 4 mjeseca aktivno editovana.

Presuda je pravedna. Pravedna bi bila čak i da Karadžić nije osuđen za genocid u Srebrenici. Između masovnog istrebljenja i udruženog zločinačkog podujvata na jednoj strani i genocida na drugoj strani nema nikakve razlike. Šta bi Srbi rekli u ovakvom slučaju - eto nije bilo genocida, "samo masovno istrebljenje"? U današnjem kolektivnom stanju većine srpskog naroda, to bi vjerovatno rekli - ali to je odraz stanja svijesti. "Nisam veliki monstrum, samo sam veliki zločinac."

Poslije ove presude i zatvaranja Tribunala teško da će više biti presuda za genocid, štaviše će cijeli koncept genocida biti napušten. Današnji koncept genocida je previše komplikovan i kontroverzan, i niko ne može objasniti tačnu razliku između rezultata masovnog zločina i genocida. S ovakvom koncepcijom genocida, nastaju neodbranjive nelogičnosti, kao što se desilo u ovoj prvostepenoj presudi Karadžiću. Da li je bio genocid u 7 opština? Da. Ali nije bilo namjere kod Karadžića. Znači rezultat je tu ali namjera nije. Ovo možda zvuči kao "oslobođenje" Karadžića, ali nije. Ono što sud govori između redova (a to se vidi iz rasprava o dokazima o organizaciji kriznih srpskih štabova, učešću glasača, itd..), a ne smije direktno da kaže, jeste da je postojala kolektivna namjera izvršenja genocida kod većine Srba i u Bosni i na drugim mjestima - a u današnjem svijetu ne možemo pripisati namjere narodima. Nije pristojno. Mada znamo da to nije tačno. Jer namjere postoje i kod naroda i drugih grupa. Pa ćemo to objasniti dokazima, reći da ima rezultat ali eto "nema namjere, jer kolektiviteti nemaju namjeru."

I u ovom postupku i drugim, izvučen je maksimum koji se može dobiti u današnjem uslovima. I u postupku BIH protiv Srbije dobijen je maksimum - nema (i neće ni biti) države koja će biti osuđena za genocid, jer je to kontra međunarodnom poretku. Izvukao se maksimum iz slučaja. Srbija je osuđena za nesprečavanje genocida, a ako Karadžićeva prvostepena presuda preživi, vidi se da je dokazano učešće Srbije u ratu u maksimumu. Jedno je sudjenje za genocid, a drugo je ovo sudjenje. UZP je i osmišljen kao koncept da se "uvuče" odgovornost političkog i vojnog vrha Srbije, da se zna ko je gdje ratovao i udruženo s kim. To su dvije razdvojene stvari.

Efekti presudi će se vidjeti u budućnosti. Srbi su se strmopizdili za narednih 100 godina i više, jer će ostati upisani kao "Serbs=Genocide" i to je to. Neće biti nikakvih katarzi medju Srbima, jer nema unutarnjeg kapaciteta za to. Niti Zapad ima interes da Srbi prodju kroz katarzu, jer može sebi priuštiti da ih pusti da se okupe oko svoga tora i polako trunu iznutra i odumiru.

Vezano za priče da današnja svjetska politička situacija ide na ruku Srbima, to nije tačno. Mišljenja o Muslimanima su i prije 1990 bila ista kao i danas, samo se danas mogu otvoreno iznositi. Srbi ne kontaju da ih je Zapad nokautirao jer su sramota za kršćanstvo. Zapad se može boriti protiv Muslimana - ali ne način kako to Srbi rade, jer to ponižava zapadno uvjerenje o moralnoj superiornosti. Zato se i toliko radilo na sudovima i svemu ostalom.
    Za ovo podvučeno :thumbup:
      Gledam sinoć kod onog Milomira Marića što sam sebe upljuva dok priča okupila se elita Toma Kovač,Kosta Čavoški,Jevtić,Trifunović ukratko krema četničke obavještajne i intelektualne elite.
        Uglavnom ono što priča Kovač je za udžbenike psihijatrije.Kaže oni su čuvali izvore vode na Jahorini i Ilidži od pomahnitalih džihadlija koji su već bili spremni da otruju sve stanovnike Sarajeva.Onda navodi kako su četnici bili toliko humani da su cijeli rat Sarajevu omogućili nesmetano snabdjevanje vodom.Još kaže Karadžić je široki hrišćanin koji je čuvao Hrvate u Srednjoj Bosni od Al-Kaide.Hladno navodi kako je Karadžić humanista koji se ustvari prvi borio protiv Isila.
          Ovaj fašista je vlasnik Aleksandrije koja proizvodi keks užasne kvalitete i koji je dostupan posvuda i po Federaciji.Kako je moguće da jedan od glavnih Karadžićevih ljudi sa ovakvim stavovima dobro zarađuje prodajući Bošnjacima svoje smeće.
          Danguba

#2881 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

kolegione wrote:Ovaj koji je slikao ovog debila sa slikom je pička... A sigurno je prototip prosjecnog Bosnje koji kuka kudi, glumi fasizam itd...
          ...a sta ako je isti iskoristio 13 sekundi da rasiri sliku a prijatelj ga slikao i poceo je prosipati po netu.
          vivaldi

#2882 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by vivaldi »

Danguba wrote:...i po tebi, je li treba vjerovati tribunalu? jesu li dokazi falsh ili su presude nepravedne? jesu li blage ili prestroge na osnovu dokazanog(bez razumne sumnje)? onda, kome da vjerujemo, tribunalu ili svojim ocima?
          ma ne mozes ovakve stvari svoditi na licni nivo jer to nije bitno, a jos manje relevantno.

ali ako me vec pitas, sve presude su preblage i presmjesne jer je tribunal formiran da sudi najvecim zlocincima, a samim tim da je pravde to bi znacilo da mogu postojati samo dvije presude - oslobadjajuca ili maksimalna, nema solomonskih rjesenja (a vecina presuda je ispala takva).

to je ono sto ja mislim, ali meni je popirlicno jasno kako funckionise politika i kako i zasto se neke stvari desavaju
          Logovan

#2883 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Logovan »

U gradu u autobusu frajer vadi sliku sa likom r.k-a i pokazuje je. :-) Niko ništa nije vidio, osim ovog što je uslikao?
          dale cooper

#2884 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dale cooper »

Ja razumijem šta Leclerc (nikada nisam mislio da ću to reći :mrgreen: ) i Niemand govore.
          Lako je nama koji sjedimo u Tuzli ili Sarajevu ili bilo gdje na sigurnom u Federaciji reći da treba
          otići i razbucati šumsku. Ali ima onih koji tamo (iako su manjina) žive i pokušavaju nešto
          stvoriti i raditi. Isto tako moramo misliti i na generacije koje dolaze. Kakvu ćemo budućnost
          i državu njima ostaviti? Ponovni rat koji neminovno donosi smrt, ruševine i bjedu ili pokušaj
          stvaranja koliko toliko stabilne i normaln(ij)e države? Što se mene tiče ovo prvo nikako ne
          može biti validna opcija, jer novi gubitak života nikako ne može da validna opcija.
          Last edited by dale cooper on 25/03/2016 23:32, edited 1 time in total.
          dezurni_ucenik

#2885 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dezurni_ucenik »

.
          Last edited by dezurni_ucenik on 26/03/2016 00:00, edited 1 time in total.
          uglavnomja

#2886 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

kolegione wrote:Ovaj koji je slikao ovog debila sa slikom je pička... A sigurno je prototip prosjecnog Bosnje koji kuka kudi, glumi fasizam itd...
          a upec'o se neki patrijota ... :-)
          kolegione

#2887 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

Danguba wrote:
          ...a sta ako je isti iskoristio 13 sekundi da rasiri sliku a prijatelj ga slikao i poceo je prosipati po netu.
          Malo vjerovatno, ali nije ni bitno.
          Danguba

#2888 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

vivaldi wrote:
          Danguba wrote:...i po tebi, je li treba vjerovati tribunalu? jesu li dokazi falsh ili su presude nepravedne? jesu li blage ili prestroge na osnovu dokazanog(bez razumne sumnje)? onda, kome da vjerujemo, tribunalu ili svojim ocima?
          ma ne mozes ovakve stvari svoditi na licni nivo jer to nije bitno, a jos manje relevantno.

ali ako me vec pitas, sve presude su preblage i presmjesne jer je tribunal formiran da sudi najvecim zlocincima, a samim tim da je pravde to bi znacilo da mogu postojati samo dvije presude - oslobadjajuca ili maksimalna, nema solomonskih rjesenja (a vecina presuda je ispala takva).

to je ono sto ja mislim, ali meni je popirlicno jasno kako funckionise politika i kako i zasto se neke stvari desavaju
          ma nista licno nego te onako pitam kao individuu. svako ima pravo na svoje misljenje. svjestan sam ja isto tako i od koga je krenula ta inicijativa(za osnivanje tribunala) i zbog cega ALI ne mozemo da zanemarimo dokaze(znam da se i sa istima manipulise). visinu kazne odredjuje sudsko vijece(i ja mislim isto pod velikim pritiscima).

licno mislim da su prespori, preblagi i skloni manipulaciji.

dobro je i ovo sto imamo. zamisli situaciju da nije doslo do te inicijative, ko bi kome danas sudio kada svi smatraju svoje zlocince za heroje.
          kolegione

#2889 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

uglavnomja wrote:
          a upec'o se neki patrijota ... :-)
          Ja nisam patriJota, ali ako je neko ovo slikao a,smeta mu trebao ga je prebiti, ja bih ga rasturio, ja ne bih pao na ovakvu provokaciju ali ne bi ni slikao i kukao stavljao slike, vrlo jednostavno... Mozda ti je tesko shvatiti ali do tebe je. Bosnjaci koji furaju Srbi=Gebocidasi samo kukaju i kurce se u Sa dok im braca Bosnjaci u RS pate.
          desni

#2890 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by desni »

Danguba wrote:
          Pazi radi se o psihičkom oboljenju egzibicionizmu.Normalna osoba je šokirana onime što radi psihički bolesnik.
          uglavnomja

#2891 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

dezurni_ucenik wrote: Druga stvar, to vezano za kazne oko velicanja, pokusavalo se, ne daju ti oni. Tu se vracamo na onu moju pricu kako te mrzi 49% drzave. I zbog njih mi stojimo u mjestu od 1995. godine. Naravno bilo bi glupo ne spomenuti i nase indolentne politicare kao takodjer jedne od uzroka za tapkanje u mjestu, ali to je vec tema za neke druge emisije.

:-)

kakve veze imaju oni sa pokradenim parama, sa milion zaposlenih debila po vladama fbih i kantona, sa sebijama, ... itd ... sa nemanjem vode u srajevu, sa pascadi, sa parkiranim autima ...

nikakve, ama bas nikakve.

oni su apsolutno nebitni za stanje. isto je stanje i kod njh. jos i gore. i kao sto ti krivis one tamo za stanje, oni krive "tebe", a dodici i bakiri odrzavaju status quo.

ne zavaravaj se. zmija ti u njedrima sjedi i jos ljudi glasaju za njih. samo neka zucnu nesto protiv dode ili pc, eto glasova ... kao sto dodo dodbija glasove na referendumu, srbi na prici o kosovu ...

nidje europe, nidje buducnosti, samo sta je kad bilo ... osveta za ovo osveta za ono ...
          futur, afirmativni, ne postoji, samo opstruktivni.

nije pc kriva za stanje, kriv je narod. manipuleta. daj mu hljeba i igara. ovakvih. i izbori sredjeni. jos 4 godine.
          desni

#2892 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by desni »

dale cooper wrote:Ja razumijem šta Leclerc (nikada nisam mislio da ću to reći :mrgreen: ) i Niemand govore.
          Lako je nama koji sjedimo u Tuzli ili Sarajevu ili bilo gdje na sigurnom u Federaciji reći da treba
          otići i razbucati šumsku. Ali ima onih koji tamo (iako su manjina) žive i pokušavaju nešto
          stvoriti i raditi. Isto tako moramo misliti i na generacije koje dolaze. Kakvu ćemo budućnost
          i državu njima ostaviti? Ponovni rat koji neminovno donosi smrt, ruševine i bjedu ili pokušaj
          stvaranja koliko toliko stabilne i normaln(ij)e države? Što se mene tiče ovo prvo nikako ne
          može biti validna opcija, jer novi gubitak života nikako ne može da validna opcija.
          Leclerc napiše nešto pa onda za 6 mjeseci sam sebe demantuje,više puta dokazano na ovom forumu :sax: Užasnu budućnost i povratnicima i sljedećim generacijama ostavljamo ako budemo žmirili na fašizam.
          supercali

#2893 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by supercali »

Sta slika dokazuje? Nista
          Kao ni ona kod principovog kad je vjerovatno u 6 ujutro dosla grupa nekakvih kretena razvilo srpsku zastavu i slikavali se
          dezurni_ucenik

#2894 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dezurni_ucenik »

.
          Last edited by dezurni_ucenik on 26/03/2016 23:29, edited 1 time in total.
          costacurta

#2895 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by costacurta »

It_is_a_Leclerc wrote:
          Pa očigledno mi smeta. Zato te pitam - šta je, po tvom mišljenju, rješenje ?! Ti kažeš - ne smije biti suživota, a to znači - ili genocid ili otcjepljenje, pa sam zainteresiran za to šta ti više preferiraš.
          Bošnjački fašizam postoji, i to sam detaljno objasnio, i puno prije jučerašnjeg dana. Samo ga mi posmatramo kao odbrambeni, pravednički, a naš nesalomljivi kompleks vječite žrtve nam u tome pomaže. Nešto slično kao i fašizam u Izraelaca. Samo što ga mi ne konzumiramo.
          Na temu Georgijeva sam se, odmah na početku, vrlo oštro i kritično izjasnio. Naravno da ne podržavam bošnjačke fašističke stavove o tome kako treba ove što idu na koncerte pobacati, pobiti, kako su svi Srbi bolesni i to.
          Na svaku kritiku upućenu srpskoj politici ?! E tu ga, vala, lažeš. Ako neko na ovom forumu aktivno i vrlo argumentovano piše o zlu srpskog mainstream nacionalizma, onda sam to ja. Samo što smatram da treba kritikovati i nacionalizam, i inverziju fašizma, i sve drugo ispred svog praga, da bi imao pravo gledati tuđi.

Što se enigmatike tiče, nema potrebe da me "strpavaš" nigdje.
          Prika ja se izvinuo za napade u Briselu u ime bosanskih muslimana, jesam li ja sad ok?
          Kenjaš, da izvines. Nije niko rekao da ne smije bidi suživota već da ga ne moze biti sve dok se anam oni sami ne dozovu pameti ili dok samo mi evo 20 godina pozivamo na zajedništvo. Zamisli samo da obrnes uloge, da smo mi njima uradili ono što su oni nama u ratu. Šta misliš da li bi oni nama "oprastali" ili bi nas pozivali na zajednički život?
          Ima i bilo je među nama zločinaca ali mi smo se borili protiv toga. Kaznjava li ih ili su bili likvidirani i na kraju krajeva to nikako nije bila zvanicna politika. Svaki naš optuženi se uredno javio ili je bio isporucen SUDu od strane vlasti.
          Ne znam imaš li obraza stati pred onu curu iz Prijedora što joj pred očima ubise oca, mater, dvojicu amidža i baciše ih u Tomašicu u jamu ili onu Sarajku sto je rani snajperista u šestom mjesecu trudnoće, ubi joj oca i majku, a granata jednog brata teško ranila i drugog ubila na mjestu ili dođi u Tz 25. maja na Kapiju i stani ispred onih roditelja i reci svima njima da su im najmiliji izginuli zato što smo mi Bosnjaci muslimani fašisti.
          Koma si ti meni.
          VCorp

#2896 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VCorp »

dale cooper wrote:Ja razumijem šta Leclerc (nikada nisam mislio da ću to reći :mrgreen: ) i Niemand govore.
          A znas li da je Leclerc u SDA kao i njena mama, tata. :lol: Njoj pašu ovakve podjele, izgleda da planira zamijeniti stranku poslije propalog projekta u njenom rodnom gradu pa sad malo multietničari. Praktički ona kaže da mi šutimo, a onih 10 % Bošnjaka u tzv. RS ne smiju ni progovoriti. Ko na kraju profitira od toga ? Kakav suživot ? Postoji život, a suživot je samo termin koji u prijevodu znači '' nisu se još poklali a gledaju se ispod oka svaki dan ''. Kakav je to suživot kad naši povratnici moraju svaku noć brinuti hoće im doći ko i baciti molotovljev koktel na kuću ili otvoriti rafal preko prozora ? Ja hoću život, a u zdravom životu nema RS koja je nastala na genocidu kao ni ustaškog entiteta niti pravljenja džamahirije od Bosne a Turaka od Bošnjaka. A ko još nije shvatio šta je suživot, e to vam je ovaj kurac koji se živi u Bosni od potpisa u Dejtonu 95te.
          Niemand

#2897 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Niemand »

:o
          It_is_a_Leclerc

#2898 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

costacurta wrote:
          It_is_a_Leclerc wrote:
          Pa očigledno mi smeta. Zato te pitam - šta je, po tvom mišljenju, rješenje ?! Ti kažeš - ne smije biti suživota, a to znači - ili genocid ili otcjepljenje, pa sam zainteresiran za to šta ti više preferiraš.
          Bošnjački fašizam postoji, i to sam detaljno objasnio, i puno prije jučerašnjeg dana. Samo ga mi posmatramo kao odbrambeni, pravednički, a naš nesalomljivi kompleks vječite žrtve nam u tome pomaže. Nešto slično kao i fašizam u Izraelaca. Samo što ga mi ne konzumiramo.
          Na temu Georgijeva sam se, odmah na početku, vrlo oštro i kritično izjasnio. Naravno da ne podržavam bošnjačke fašističke stavove o tome kako treba ove što idu na koncerte pobacati, pobiti, kako su svi Srbi bolesni i to.
          Na svaku kritiku upućenu srpskoj politici ?! E tu ga, vala, lažeš. Ako neko na ovom forumu aktivno i vrlo argumentovano piše o zlu srpskog mainstream nacionalizma, onda sam to ja. Samo što smatram da treba kritikovati i nacionalizam, i inverziju fašizma, i sve drugo ispred svog praga, da bi imao pravo gledati tuđi.

Što se enigmatike tiče, nema potrebe da me "strpavaš" nigdje.
          Prika ja se izvinuo za napade u Briselu u ime bosanskih muslimana, jesam li ja sad ok?
          Kenjaš, da izvines. Nije niko rekao da ne smije bidi suživota već da ga ne moze biti sve dok se anam oni sami ne dozovu pameti ili dok samo mi evo 20 godina pozivamo na zajedništvo. Zamisli samo da obrnes uloge, da smo mi njima uradili ono što su oni nama u ratu. Šta misliš da li bi oni nama "oprastali" ili bi nas pozivali na zajednički život?
          Ima i bilo je među nama zločinaca ali mi smo se borili protiv toga. Kaznjava li ih ili su bili likvidirani i na kraju krajeva to nikako nije bila zvanicna politika. Svaki naš optuženi se uredno javio ili je bio isporucen SUDu od strane vlasti.
          Ne znam imaš li obraza stati pred onu curu iz Prijedora što joj pred očima ubise oca, mater, dvojicu amidža i baciše ih u Tomašicu u jamu ili onu Sarajku sto je rani snajperista u šestom mjesecu trudnoće, ubi joj oca i majku, a granata jednog brata teško ranila i drugog ubila na mjestu ili dođi u Tz 25. maja na Kapiju i stani ispred onih roditelja i reci svima njima da su im najmiliji izginuli zato što smo mi Bosnjaci muslimani fašisti.
          Koma si ti meni.
          Ovo je toliko monstruozna, beskrupulozna, divljačka i nadasve glupa konstrukcija u kojoj pokušavate mene da optužite da pravdam ubice trudinica, da meni ne pada na pamet da pokušavam replicirati na ovo. Samo savjet da pažljivije čitate postove, i ne klevećete nikog na ovakav način. Tim više što ne znate kakve ko traume iz rata nosi. ;)
          asker

#2899 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by asker »

tandmand wrote: :oops: Raditi im u BiH recipročno, sve ono što oni nama rade u BiH. Negirati im jezik i brisati prefiks srpski iz svega. Svake hefte da Bakir govori kako je RS nemoguć entitet u stilu Dodika "Dodik za RTS: BiH je nemoguća zemlja. Koncept na kom je BiH nastala kao posledica Jugoslavije je nemoguć". Najavljivati referendum za povratak ustava Republike BiH. Tražiti mirnu disoluciju RSa, podjelu RSa i formiranje Bošnjačke Republike u kojoj ne bi bile općine tipa Ljubinje, Nevesinje ... Svaki dan trubiti u medijima kako su Bošnjaci kao najmnogobrojniji narod ugroženi i da treba riješiti bošnjačko pitanje. Izvesti pretres neke redakcije u RS. U Federaciji uvesti rezervni sastav policije .. mislim ne treba ništa izmišljati puno, samo prepisati. Uvjeren sam da bi stvari preokrenule u našu korist ... Zašto oni koji su izvršili genocid smiju sve te stvari raditi a mi ne. Žrtva se i dalje cipelari. :oops:
          Zamisli kmecanja, retorike i trcanja u Beograd (Vucic, Dacic, Irinej), Moskvu, Tel Aviv da samo jedna ovakva vijest osvane u medijima? Ni jednom rijecju se niko ne vrijedja, nikome se ne prijeti. Nesto sto se u UZP tvorevini redovno radi. Mogu mislit kako bi neki forumasi ovdje osudili od Alije i deklaracije do cistacice u policijskoj stanici. Tekst je skoro identican onom iz UZP tvorevine od neki dan, u ovom slucaju fikcija naravno.

- Radi efikasnije borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala Federacija BiH će u narednom periodu uvesti rezervni sastav policije, rekao je Marinko Cavara, predsjednik FBiH. On je kazao da će se s tim u vezi krenuti u izmjene zakona u toj oblasti. Kako je navedeno iz ureda predsjednika Federacije, rezervni sastav policije ce brojati 10 000 ljudi. Intezivno se radi na nabavci opreme neophodne za efikasan rad rezervnog sastava.
          VCorp

#2900 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VCorp »

Niemand wrote::o
          Da nisam šta slagao ? Suživot je kad se četnici koji su klali u dva rata iskupljaju svake godine u Višegradu dok žrtve to moraju gledati ? Ili je primjer suživota kad skidaju pred žrtvama riječi sa spomenika njihovih najmilijih jer se oni ne slažu da je tu bio genocid iako ga kao takvog i opjevaše ? Ma dajte molim vas, koga vi pravite budalama ? :-) Bosnjaci u RS -u ne smiju progovoriti, a kukakvice iz Federacije su tu da to pravdaju. Neki sebi trebaju srpske guzice istetovirati na usnama.
          Post Reply