Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
AS_sa

#2876 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by AS_sa »

maximilijana wrote:
trimi68 wrote:
maximilijana wrote:u CC su bili jako neljubazni pa nemam nesto zelju da im ostavljam ikakve pare :D
definiši neljubazni ?? otjerali te iz radnje, istukli te, pljunuli te ili te nisu vodali po radnji kao da si jedina u radnji uz instant odgovore na svako tvoje pitanje ???????????

definicija neljubaznosti koju dozivjeh u CC: (ispovjest jedne bajkerke :P)

krenula prema CC ispred neki covjek namjesta biciklo nekom djecaku, ja pridjem kazem dobar dan, ciko mene na ignore, ja malo stajala, pa usla u CC i razgledala bajkove jedno 10tak min da bi se iza pulta pojavila gospodja koja je onako usput rekla :izvoli . Ja pitala za 2 modela bicikla koja bi mi trebala a ako ih nema neki slicinih karakteristika do maximalno 550KM. zena rukom pokaze na bajk jedna (mislim GT) koji ni blizu onoga sto sam pitala. Te gospodja izadje vani sa cikom sjede ispred uze noz razreza lubenicu i pocne da je sišse i jede i mljacka isl..ja stojim kraj bajka.. pa izadjem pa pridjem gdji i kazem pa nije mi bas bajk za mene, kaze zena (izmedju dva zalogaja lubenice) uzmi i provozaj i okrenu se.. ja udjem u radju uzmem bajk (u nadi da nista necu srutis) malo provozam vidim nije to to..pridjem zeni reko nazalost nije to sto trazim ..ona nista tu ciko kaze evo za tebe bajk i pokaze neko biciklo koje je sklapao reko koliko je, mislim da je rekao jedno 1500 KM :shock: :shock: :D reko nazalsot nemam para..te ja vratim nazad bajk unutra izadjem kazem dovidjenja i odem..
mogla je mal biti ljubaznija :D :D a ovim putem hin pozdravljam..
ja sam laik oko bajkova..trazila sam malu pomoc..i na tom mjestu je ne dobih :-?
pa ova bajkerka ne zna sta hoce ... :lol:

hoce ona neki super odlican fantastican bajk, a nema para ... dobro su joj i rekli .. :D
maximilijana

#2877 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

da bas :D htjela sam neki fancy smency do 150 KM i na 36 rata :D i nisu mi dali .drama
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#2878 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

kokuz_sa wrote:
trimi68 wrote:
maximilijana wrote:u CC su bili jako neljubazni pa nemam nesto zelju da im ostavljam ikakve pare :D
definiši neljubazni ?? otjerali te iz radnje, istukli te, pljunuli te ili te nisu vodali po radnji kao da si jedina u radnji uz instant odgovore na svako tvoje pitanje ???????????
pa vala mogli bi se malo udostojiti odgovorit na neko pitanje kad se pita..ja prvi put kod njih kad sam usao u radnju pitao da nesto uzmem nisam znao gdje stoji ..dobio odgovor "tamo je negde" i lik nastavio sjediti na stolici isto da niko u radnji nema :shock:

drugi put odem isto nesto slicno pitao imatel to i to..i kaze mi lik..eto potrazi po radnji pa ako nadjes donesi na kasu da naplatim..

mogu bar kazat dobar dan izvlite mogul vam pomoci..ne motraju me vodat po radnji al mogu kazat u kojem dijelu radnje je trazeni artikal.
Nažalost tako se radi u CC-u i ako ti se nesviđa bar sad u Sa ima konkurencije (drugih radnji)
trimi68

#2879 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

kojeime wrote:Ne znam. Mozda sam ja manje osjetljiv na te stvari ili su prema meni drugaciji jer sam im stara musterija.

Na kraju, ima konkurencija :)
da ... idite negdje drugo ....
trimi68

#2880 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

Ken_M wrote:
kokuz_sa wrote: pa opet nije ovo konzum da odes pred rafu sa supama i izaberes neku jer svaka odgovara da se skuha u serpi
..ipak ovo je prodavnica strucne namjene gdje svaki dio ne ide za svako biciklo i to svak ne zna..
ipak treba malo i ljubaznosti i strucne pomoci od prodavaca a ne samo ono daj da te sto prije se rijesim..
I racunaj sa cinjenicom da je trimi68 haver sa H. Klipom pa ce uvijek braniti ciklocentar kao preduzece od istog.
Da prijatelj sam sa Ninom i Dženom i Vladom itd itd jer se znamo od samog početka kad je CC počeo sa radom u par kvadrata prostora i malo alata za rad. I kad bude Nino u krivu nebrini se ako je kritika na mjestu neću ga braniti :sax:
trimi68

#2881 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

maximilijana wrote:
trimi68 wrote:

krenula prema CC ispred neki covjek namjesta biciklo nekom djecaku, ja pridjem kazem dobar dan, ciko mene na ignore, ja malo stajala, pa usla u CC i razgledala bajkove jedno 10tak min da bi se iza pulta pojavila gospodja koja je onako usput rekla :izvoli . Ja pitala za 2 modela bicikla koja bi mi trebala a ako ih nema neki slicinih karakteristika do maximalno 550KM. zena rukom pokaze na bajk jedna (mislim GT) koji ni blizu onoga sto sam pitala. Te gospodja izadje vani sa cikom sjede ispred uze noz razreza lubenicu i pocne da je sišse i jede i mljacka isl..ja stojim kraj bajka.. pa izadjem pa pridjem gdji i kazem pa nije mi bas bajk za mene, kaze zena (izmedju dva zalogaja lubenice) uzmi i provozaj i okrenu se.. ja udjem u radju uzmem bajk (u nadi da nista necu srutis) malo provozam vidim nije to to..pridjem zeni reko nazalost nije to sto trazim ..ona nista tu ciko kaze evo za tebe bajk i pokaze neko biciklo koje je sklapao reko koliko je, mislim da je rekao jedno 1500 KM :shock: :shock: :D reko nazalsot nemam para..te ja vratim nazad bajk unutra izadjem kazem dovidjenja i odem..
ja sam laik oko bajkova..trazila sam malu pomoc..i na tom mjestu je ne dobih :-?
Čiko je Vlado i neradi u CC-u, on je "rob hamal onaj što sklapa" i ters je neviđeni( veći i od mene a Beko je na zlu glasu). Ti si pitala Gospođa ti pokazala ti opet pitala Gospođa ti dala da probaš ti nisi našal šta si hotjela.... idi dalje u drugu radnju. Što se tiče lubenice dobro si prošla ..dođi kad je vrijeme ručku da vidiš sofru kad se prostre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
čemu šok za cjenu od 1500 ?? to je standard u krugu bajkera u kojem se ja vozam krećem :) :sax: :sax: :sax:
trimi68

#2882 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

maximilijana wrote:i da..ja volim zvonce, volim blatobrane..isl.. a naucit vozit izmedju ljudi ne zelim :D
u CC sam se nadala malo strucnijoj pomoci al ne dobih.da neko krivo ne shvati nemam nista protiv njih ..nit ikoga..obisla sam 5 radnji za bajkove i u samo 2 su mi prodavaci bili okay..al ocito sam ja preveliki ters :D jer pobogu usla sam nesto da kupim i ocekujem minimalnu pomoc (a ne manekene na bajku ispred holideja kao na pisti) :))
Ljubav prema zvoncetu :? :? :? :run:
O da naučićeš da voziš između ljudi o da :evil: :evil: :evil:
Definiši stručniju pomoć ???
E manekeni ..... ljubi ih majka ...valja se pokazat kod koga je veći
trimi68

#2883 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

AS_sa wrote:u CC su bili jako neljubazni pa nemam nesto zelju da im ostavljam ikakve pare :D

pa ova bajkerka ne zna sta hoce ... :lol:

hoce ona neki super odlican fantastican bajk, a nema para ... dobro su joj i rekli .. :D
Da najgora vrsta bajkera i mušterije ne zna šta bi i za koliko para :dance:
maximilijana

#2884 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

trimi ne kuzim cemu sve ovo..ti sad se razumijes u bajkove, imas iskustav, dobru opremu..blago ti se...
ja nisam rekla da sam neki profi bajker..trebao mi je bajk, za sad, do dobrinje, kozje, posla isl..nista strasno skupo
ja nemam nista protiv CC samo je to moje misljenje ( a tamo sam otisla na dosta preporuka prijatelja koji su rekli da im je CC okay)..isto tako i ona radnja na pocetku Vilsa..lik me izignorisao
jedino je na cvili lik fino sjeo objasnio mi dosta stvari..ja nemam pojma kak se cijene krecu i koliko je bajka sa disk kocnicama, amortizerima isl..
u CC se nisu nista potrudili ni da kazu DOBAR DAN..a ja nisam zahtjevan kupac..cak sta vise lako me nagovorit i obrlatit :D al et ljudi su tamo propustili tu priliku..
a sofre neka prostiru do milje volje..jako malogradjanski i nekulturno :D :run: :run: :run:
maximilijana

#2885 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

e bas si se uzivio u odbranu CCa.. ja sam laik usla sam u radnju mogli su mi malo pomoci
i nisam htjela extra fancy bajk za male pare..ali ovo sto sam trazila se moglo naci do600KM ali lubenica i zderanje iste je najbitnije :D
adnandus

#2886 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

trimi68 wrote:
maximilijana wrote:pitanjeeeee treba mi zvonce, svjetlo, reflektor, ruksak, blatobran..
gdje kako sta kupit? :)
i jel ima nesto posebno na sto treba obratit paznju ili ono blatobran ko blatobran, svjetlo ko svjetlo ili :?: :?:
Pitanje:
- zvonce - zašto ti treba ??
- svjetlo: koliko ćeš se voziti noću: po gradu a koliko po šumi ??
- ruksak: opet: koliko ćeš se voziti (km i hrs) ???
- blatobran: 2x opet koliko ćeš se voziti po kiši i poslije kiše???
Da, treba obratiti pažnju na sve. Kvaliteta na prvom mjestu ali ti to sve zavisi koliko (vremenski) planiraš voziti se, kuda i po kakvim vremenskim uslovima.
Daj mi odgovore pa ću te savjetovati šta da kupiš :)
Trebo si joj tražit broj telefona i adresu da joj namontiraš :lol:

biciklo je ba nije svemirski brod, vidiš da je cura početnik

maxicko
Imaš CC- Holiday Inn, Ilidža
Imaš intersport u mercatorima
Imaš Capriolo- vilsonovo i Čvila
Imaš na grbavici čini mi Bike doctor

Odeš do njih sve ti je to u pet deka ako si početnik, namontiraju ti i gotovo
Ne uvaljuj se puno para, kad se ušteliš i promijeničeš malo bolje i kvalitetnije ha ja. :thumbup:
Ken_M

#2887 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ken_M »

trimi68 wrote: Što se tiče lubenice dobro si prošla ..dođi kad je vrijeme ručku da vidiš sofru kad se prostre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
čemu šok za cjenu od 1500 ?? to je standard u krugu bajkera u kojem se ja vozam krećem :) :sax: :sax: :sax:

Da da. Dobro si prosla. Vecina bajkera zna za slucaj kada je H. Klipo u slicnoj situaciji uzeo ulje i zalio hidraulicne kocnice jednom momku pri cemu je potpuno unistio pakne. To je uradio namjerno uz prijetnju da mu se vise ne dolazi ispred radnje

@maximilijana

Ne raspravljaj se dalje onii su raja i uvijek ce ga braniti
maximilijana

#2888 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

hvala decki... vidim ja ovdje zakuhavanje tesko..a ja upala u sve to..et sto ti je zensko hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
ugl nakon sto sve obidjem i smontiram javnem se ja opet sa pitanjima :D

:sax:
kokuz_sa

#2889 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Ken_M wrote:
trimi68 wrote: Što se tiče lubenice dobro si prošla ..dođi kad je vrijeme ručku da vidiš sofru kad se prostre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Da da. Dobro si prosla. Vecina bajkera zna za slucaj kada je H. Klipo u slicnoj situaciji uzeo ulje i zalio hidraulicne kocnice jednom momku pri cemu je potpuno unistio pakne. To je uradio namjerno uz prijetnju da mu se vise ne dolazi ispred radnje

@maximilijana

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
jebote trebas biciklu ugradis oklop kao u BATMOBILA onog betmenovog i onda smjet se provoza ispred CC :-)
Adi_vp

#2890 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Adi_vp »

maximilijana wrote:hvala decki... vidim ja ovdje zakuhavanje tesko..a ja upala u sve to..et sto ti je zensko hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

Iz mog ličnog iskustva, jedna od najboljih varijanti u što češ se i sama uvjeriti ti je Capriolo na kraju wilsonovog šetališta.Radi bolje orijentacije malko prije mosta Suade Dilberović.
Oprema nije skupa,kvalitet ok,ljudi se ne furaju znači šta god pitaš dobit češ odgovor,savjet isto tako i sl.
Ako mi se GT sviđa pa sam prisiljen kupiti ga u CC, onda to isto ne vazi i za opremu koja je kod njih pravo masna što se cijena tiče.Što neko odlično reče, nije svemirski brod već bajk. :thumbup:
fluidni

#2891 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by fluidni »

Evo pratim ove komentare u vezi trgovaca i njihove ljubaznosti, pogotovu u CC Holiday Inn. Čini mi se da je ovo naše tržište relativno malo pa sebi trgovci dopuštaju svakojaku bahatost.
Kupio sam bajk u CC-u, ne sto su mi se svidjeli, vec sto sam htio odredjeni bajk a da se znaju ponasati bahato...vala znaju. Ja licno nisam imao lose iskustvo ali sam primjetio da nastup prodavaca (mislim da je Dzana bas ta) zna biti relativan od kupca do kupca. Niko od nas ne dolazi da uzme bajk dzaba vec da ga plati.
Nadati se je da ce konkurencija s vremenom doprinijeti boljem odnosu prodavaca do kupaca. I ova diskusija, s fokusom (danasnjim) na CC, mislim da bi mogla doprinijeti poboljsanju kvalitete odnosa trgovca spram musterije, ko god ona bila.
I trgovina u Vilsu je karakteristicna po "ljubaznosti" gospodina "dvometrasa" koji, cini se, misli da svi zive u svijetu bicikala, pa te gleda odj*** na sto laski nacin pod uslovom da ti uzme pare.

Eto dragi prodavači, vi samo jedite lubenice a mi pamtimo :run:
Erzsebet

#2892 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Erzsebet »

Prema meni su uvijek bili super, iako i ja imam bicikl od 600 KM, jer tada nisam imao više para, a kasnije mi je trajao i traje i danas, šta god da mu radim (Kelly's Scarpe). Obišao sam planine, mora, rijeke, jezera, vozio s Trimijem trku na igmanskoj biatlon stazi kad je Adiju demineru pukla guma, i opet mu ništa nije bilo. Elem, u CC-u su uvijek bili odlični prema meni, samo moram reći da sam primijetio dozu bolikurčenja u zadnje vrijeme, jer im dobro ide i imaju veliku radnju, itd., pogotovo s ljudima koji ne troše ogromne pare tamo.
fluidni

#2893 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by fluidni »

Pa eto i meni su hvalili CC, zato sam tamo i otisao ali kao sto maloprije napisah, malo se iznenadih stvarnim stanjem u odnosu na price.
trimi68

#2894 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

maximilijana wrote:e bas si se uzivio u odbranu CCa.. ja sam laik usla sam u radnju mogli su mi malo pomoci
i nisam htjela extra fancy bajk za male pare..ali ovo sto sam trazila se moglo naci do600KM ali lubenica i zderanje iste je najbitnije :D
Stojim i stajaću jer tebi je zasmetalo što it nisu dali lubenice i to što te nisu tretirali kao princezu a ne loša preporuka za opremu ili biciklo.

:bih: JOVO SRBINE ČARŠIJA JE UZ TEBE :bih:
trimi68

#2895 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

A jedan wrote:ma daj sta si se nadigo tu nesto :shock: dobro je cura napisala. nije pro bajker, ne krece se u krugovima gdje se daje milja i po za bajk, hoce za svoje pare da se bar ponude da joj pomognu, a ne da jedu lubenice. i ja vala kad dodjem s 500 km ( dvije trecine moje plate ) ocekujem da lete oko mene, to ti je tako jarane, i ja to radim za pare. i nemoj tu izigravat neki sarkazam samo zato sto znas vlasnika. malo profesioanalizma nije na odmet, zasto moramo biti dno u svemu??
Očekuj ali u BiH to nećeš dobiti, i ja radim za komade papira (plastike) i da BiH je dno dna prihvati to :sax:
:bih: JOVO SRBINE ČARŠIJA JE UZ TEBE :bih:
maximilijana

#2896 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

meni je preporuka bila da odem u CC da se tamo raspitam. i ja re raspitala..malo si fkt ne fer i subjektivan..ali dobro ima nas svakakvih :D :))).a da krivo mi je zbog lubenice kako si to pogodio :D :D :D :D
ali eto kad aiduci put budem kupovala bajk (tad cu biti opasna ko ti i iskusna i TACNO znati sta mi treba i kesirat jedno 2000KM za bajk) CC cu zaobici u sirokom krugu..al ne zbog lubenice i neljubazne tete vec zbog tebe :D :D :D :D
trimi68

#2897 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

Ken_M wrote:

@maximilijana

Da, svi koji se voze znaju za taj nemili odgađaj i svi ga osuđuju. I Nino (kao vlasnik radnje) ima sva prava da nekome zabrani ulazak u radnju (servis), bez obzira na razloge zašto.
trimi68

#2898 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

maximilijana wrote:hvala decki... vidim ja ovdje zakuhavanje tesko..a ja upala u sve to..et sto ti je zensko hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

Kuhinja mi je hobi :sax:
trimi68

#2899 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

Adi_vp wrote:

Iz mog ličnog iskustva, jedna od najboljih varijanti u što češ se i sama uvjeriti ti je Capriolo na kraju wilsonovog šetališta.Radi bolje orijentacije malko prije mosta Suade Dilberović.
Oprema nije skupa,kvalitet ok,ljudi se ne furaju znači šta god pitaš dobit češ odgovor,savjet isto tako i sl.
Ako mi se GT sviđa pa sam prisiljen kupiti ga u CC, onda to isto ne vazi i za opremu koja je kod njih pravo masna što se cijena tiče.Što neko odlično reče, nije svemirski brod već bajk. :thumbup:
Sloboda izbora idi kupuj gdje više voliš, gdje je jeftinije (ali dali i kvalitetnije), gdje su prodavci ljubazniji.... idi .......... :sax: :bih:
maximilijana

#2900 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

a vidim..i losh marketing je marketing....na kraju ce ljudi ici u CC i slicne radnje da dozive neugodnost
ja sam komentarima svojim htjela reci kako sam razocarana jer su mi svi rekli da je super u CCu
i sad ispade da sam ja kriva jer pobogu nisam neki profi bajker i ne znam TACNO sta hocu..i jos necu da dam vise od 500-600KM.. :shock: :shock:
a ja dusica da ne moze biti vece :D :D :D
znala sam da sam trebala role kupiti a ne ganjat bajk :D :D
Post Reply