BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2876 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by izvrsni direktor »

dr_Evil wrote: 29/06/2026 11:52 Od svega ovoga je jedino strasno sto niko i ne obraca paznju vise na bazen djece koji imamo u BIH, da im se omoguce uslovi i da sutra ih gledamo kako igraju. Dijaspora super, ali ne ocekujte da cemo dobiti novog uzora kao sto je Dzeko jer sa Dzekom su se generacije mogle poistovjetiti.

Malo mi postaje ovo ogavno - u nedostatku bolje rijeci. Izgleda postajemo paraziti onog sta je u inostranstvu, a istovremeno unistavamo onu djecu ciji roditelji nisu otisli vani.

Ne znam sta da vam kazem.
Pises svasta, ali ovq ti je na vrhu liste gluposti
Dosadno mii

#2877 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Dosadno mii »

Dugarry wrote: 10/07/2026 16:11
dr_Evil wrote: 29/06/2026 11:52 Od svega ovoga je jedino strasno sto niko i ne obraca paznju vise na bazen djece koji imamo u BIH, da im se omoguce uslovi i da sutra ih gledamo kako igraju. Dijaspora super, ali ne ocekujte da cemo dobiti novog uzora kao sto je Dzeko jer sa Dzekom su se generacije mogle poistovjetiti.

Malo mi postaje ovo ogavno - u nedostatku bolje rijeci. Izgleda postajemo paraziti onog sta je u inostranstvu, a istovremeno unistavamo onu djecu ciji roditelji nisu otisli vani.

Ne znam sta da vam kazem.
Svasta bi ti sad rekao, ali cu se suzdrzati :D

Niko ne obraca paznju na bazen djece koje imamo u BiH? Vat da fak?
To sto u BiH klubovi nisu u stanju stvaoriti jednohg igraca za repku, sad kriva dijaspora? Kao zato sto su oci okrenute prema dijaspori je razlog zasto BiH ne proizvodi igrace? :lol:

Sad ces ti reci kako to nisi mislio, a ustvari jesi..... E pa podigni guzicu, uclani se u Velez i kreni u rad sa mladim igracima. Ako nemas za to slifa, izbaci Piku iz saveza, pa nesto uradi.

Drzava puna ljudi koja veze sa zivotom nema, a uvijek nekakava predavanja drze. U fudbalu posebno. Ne mzoes naci dva covjeka u drzavi koja se razumumiju u fudbal, a po prici bi rekao da je suprotno.

BiH je ui zadnjih 25 godina izbacila 3 igraca koja su igrali u ligi petice, barem malo standardno. Bez da provjeravam, mislim da je to najlosiji ucinak u Evropi. Ako je pitaje zasto, onda je odgovor zbog nestrucnosti ljudi u fudbalu. Treneri katastrofalni, klubovi katastrofalno organizovani itd itd.

Da ti nije dijaspore, nebi BiH nikad u zivotu vidio na SP, niti bi ikad igrao baraz ili bilo kakvu iole zanimljivu utakmicu.

Ali nastavi ti i dalje o dijaspori uz kaficu sa RAJOM
Pa napisao je “da im se omoguce uslovi”
Post Reply