Dešavanja u Srbiji

Post Reply
thedarkside

#2876 Re: Desavanja u Srbiji

Post by thedarkside »

da.....bioenergeticari treba da se ograde od karadzica, radiestezisti, nadrilekari, novinari, urednici casopisa, crkva, vozaci autobusa, slucajne prolaznice, Hrvati u Cijovu....eh, sta sve neki Srbi nece smisliti, samo da sto glasnije pljunu, da bi dobili sto jaci aplauz s pogresne strane.....

Kakve veze crkva ima s Karadzicem , pobogu, drage neznalice novinari?????
zastoqsviram

#2877 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zastoqsviram »

pesak wrote:eto...moja drugarica jos nije dosla u beograd. a isto mislimo. niti smo se svadjale ikad po pitanju politike. sve obecava i - nikako. valjda ne moze.
pesak, evo ja bi trebao poslom do bgd ovih dana, ne mislimo isto, pa te "izazivam" na kafu, mjesto i vrijeme odaberi sama, za "sekundanta" mozemo zovnuti simi5... ako si raspolozena posalji pp...
doktor78

#2878 Re: Desavanja u Srbiji

Post by doktor78 »

thedarkside wrote: Kakve veze crkva ima s Karadzicem , pobogu, drage neznalice novinari?????
Ma,nikakve... Sem sto je Nikolaj sjedio u prvom redu kraj Karadzica na svakoj sjednici skupstine "RS"-a, Vasilije blagoslovio koljace kad krenu u pohode, a Amfilohije na sahrani Radovanovoj majci rekao kako je "rodila heroja". Ovo je onako, "od prve", ako ti bude trebalo jos primjera iz vase slavne proslosti, javi se
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2879 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Image :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2880 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Image :mrgreen:
pesak

#2881 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

SRS preti Tadiću zbog izdaje :shock:
25. jul 2008. | 15:02 -> 17:46 | Izvor: B92, FoNet, Beta
Beograd -- Srpska radikalna stranka poručila je Borisu Tadiću da može da prođe kao Obrenović i Zoran Đinđić zbog izdaje.

Vjerica Radeta, visoka funkcionerka SRS-a, poslanica radikala u skupštini i predstavnica Srbije u Savetu Evrope, uputila je pretnje predsedniku Srbije. "U Srbiji se izdaja nikada nije praštala", rekla je Radeta na konferenciji za novinare. Za proteste protiv hapšenja Radovana Karadžića funkcionerka radikala je rekla da su usmereni protiv Tadićeve diktature.

Hapšenje haškog optuženika i vraćanje srpskih ambasadora u zemlje EU, danas su bili povod za to da se na konferencije za novinare Srpske radikalne stranke ponovo čuju reči poput izdajnika, prokletstva i kazne.

"Podsećamo i Borisa Tadića, žutog diktatora, da se u Srbiji izdaja nikada nije praštala. Ne pretimo, ali upozoravamo na prokletstvo koje je sve izdajnike u srpskoj istoriji pratilo. Podsećamo na krah dinastije Obrenović i rekla bih sadašnjim vlastodršcima da možda neće svi imati sreću Zorana Đinđića. Bog kažnjava do sedmog kolena i o tome bi trebalo da vode računa", rekla je Vjerica Radeta.
Na ovu izjavu Vjerice Radete burno su reagovali i novinari domaćih i stranih medija, koji su tražili da pojasni šta znači poredjenje sudbine, kako ih zove, izdajnika sa dinastijom Obrenovića, koji su u majskom prevratu ubijeni.

Ona je dodala da SRS poziva Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike da se izjasne jer jedino oni imaju pravo i obavezu po crkvenim kanonima da izdajnike srpstva izopšte iz SPC i da ih anatemišu.

Na pitanje novinara da li misli da takve izjave funkiconera radikala pozivaju na linč pojedinih političara i novinara koje SRS naziva prorežimskim i i idajničkim, Radeta kaže da se njena stranka na demokratski način bori protiv vladajućeg režima i ne misli da njene izjave i izjave ostalih članova SRS-a podgrevaju atmosferu linča novinara u Beogradu.

Radeta kaže da Srpska radikalna stranka nikome ne preti i da su demonstracije u Beogradu protest zbog hapšenja Radovana Karadžića, koji se, kako kaže, uvek završava mirnom šetnjom.

"Da li ja vama delujem da sam pijana ili maloumna? Ja sam vrlo svesna onoga što govorim. A da li ste onda zapazili da sam zamolila Borisa Tadića da ne šalje provokatore", rekla je ona.

Ona objašnjava da nije primetila da je bilo koji nacionalista ili navijač napao novinare. Ona kaže da su to provokatori koje je poslao Boris Tadić.

Radikali kažu da ce nastaviti sa protestima i da će u tome tražiti podršku DSS-a, NS, ali i dela glasača SPS-a. Podršku protestima je i najavio DSS. kao i nova Srbija, što možete čitati u posebnoj vesti.
Last edited by pesak on 25/07/2008 18:41, edited 1 time in total.
StLouis

#2882 Re: Desavanja u Srbiji

Post by StLouis »

pesak wrote:SRS preti Tadiću zbog izdaje :shock:
25. jul 2008. | 15:02 -> 17:46 | Izvor: B92, FoNet, Beta
Beograd -- Srpska radikalna stranka poručila je Borisu Tadiću da može da prođe kao Obrenović i Zoran Đinđić zbog izdaje.

Vjerica Radeta, visoka funkcionerka SRS-a, poslanica radikala u skupštini i predstavnica Srbije u Savetu Evrope, uputila je pretnje predsedniku Srbije. "U Srbiji se izdaja nikada nije praštala", rekla je Radeta na konferenciji za novinare. Za proteste protiv hapšenja Radovana Karadžića funkcionerka radikala je rekla da su usmereni protiv Tadićeve diktature.

Hapšenje haškog optuženika i vraćanje srpskih ambasadora u zemlje EU, danas su bili povod za to da se na konferencije za novinare Srpske radikalne stranke ponovo čuju reči poput izdajnika, prokletstva i kazne.

"Podsećamo i Borisa Tadića, žutog diktatora, da se u Srbiji izdaja nikada nije praštala. Ne pretimo, ali upozoravamo na prokletstvo koje je sve izdajnike u srpskoj istoriji pratilo. Podsećamo na krah dinastije Obrenović i rekla bih sadašnjim vlastodršcima da možda neće svi imati sreću Zorana Đinđića. Bog kažnjava do sedmog kolena i o tome bi trebalo da vode računa", rekla je Vjerica Radeta.
Na ovu izjavu Vjerice Radete burno su reagovali i novinari domaćih i stranih medija, koji su tražili da pojasni šta znači poredjenje sudbine, kako ih zove, izdajnika sa dinastijom Obrenovića, koji su u majskom prevratu ubijeni.

Ona je dodala da SRS poziva Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike da se izjasne jer jedino oni imaju pravo i obavezu po crkvenim kanonima da izdajnike srpstva izopšte iz SPC i da ih anatemišu.

Na pitanje novinara da li misli da takve izjave funkiconera radikala pozivaju na linč pojedinih političara i novinara koje SRS naziva prorežimskim i i idajničkim, Radeta kaže da se njena stranka na demokratski način bori protiv vladajućeg režima i ne misli da njene izjave i izjave ostalih članova SRS-a podgrevaju atmosferu linča novinara u Beogradu.

Radeta kaže da Srpska radikalna stranka nikome ne preti i da su demonstracije u Beogradu protest zbog hapšenja Radovana Karadžića, koji se, kako kaže, uvek završava mirnom šetnjom.

"Da li ja vama delujem da sam pijana ili maloumna? Ja sam vrlo svesna onoga što govorim. A da li ste onda zapazili da sam zamolila Borisa Tadića da ne šalje provokatore", rekla je ona.

Ona objašnjava da nije primetila da je bilo koji nacionalista ili navijač napao novinare. Ona kaže da su to provokatori koje je poslao Boris Tadić.

Radikali kažu da ce nastaviti sa protestima i da će u tome tražiti podršku DSS-a, NS, ali i dela glasača SPS-a. Podršku protestima je i najavio DSS. kao i nova Srbija, što možete čitati u posebnoj vesti.

Ovi nisu normalni, izazvat ce 10 srpski ustanak :-) ko je ova alapaca Vjeverica? :shock: izgleda da bi BiH mogla uskoro vidjeti val izbjeglica iz Srbije...
zavrzlama

#2883 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Scenario za Srbiju u blizoj buducnosti:

Mislim da ce SRS nastaviti na opstrukciji vlade i da ce poceti sve vise da prijete i iz svega toga ce se izroditi neki atentat na nekog funkcionera koji pripada po radikalima u "izdajnicku grupu" sto ce prouzrokavoat narodno negodavonje i Tadic ce biti primoran da izvede "sablju II" sto ce znaciti obracun sa SRS i DSS i zaostalim Milosevicevim segmentima.....poslije ce vjerovatno se zabraniti rad tim strankama a njihove vodje odvedene u zatvor...znam da mnogima ce ovo zvucati previse dobro..ali vrijeme konacnog obracuna u srbiji izmedju onih koji su za 90-e i ideju velike srbije i onih koji su svjesni propale velikosrpske politike i zele novu srbiju i normalizaciju odnosa sa susjednim drzavama, je konacno doslo...srs zna da im je jedino drzavni udar i anarhija u Srbiji sansa da se povrate na politicku scenu....hvatanje karadzica je samo pocetak "Sablje" i konacnog obracuna izmedju dvije srbije..
pesak

#2884 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Ma samo da ga sto pre prebace u Hag...
pesak

#2885 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

zavrzlama wrote:Scenario za Srbiju u blizoj buducnosti:

Mislim da ce SRS nastaviti na opstrukciji vlade i da ce poceti sve vise da prijete i iz svega toga ce se izroditi neki atentat na nekog funkcionera koji pripada po radikalima u "izdajnicku grupu" sto ce prouzrokavoat narodno negodavonje i Tadic ce biti primoran da izvede "sablju II" sto ce znaciti obracun sa SRS i DSS i zaostalim Milosevicevim segmentima.....poslije ce vjerovatno se zabraniti rad tim strankama a njihove vodje odvedene u zatvor...znam da mnogima ce ovo zvucati previse dobro..ali vrijeme konacnog obracuna u srbiji izmedju onih koji su za 90-e i ideju velike srbije i onih koji su svjesni propale velikosrpske politike i zele novu srbiju i normalizaciju odnosa sa susjednim drzavama, je konacno doslo...srs zna da im je jedino drzavni udar i anarhija u Srbiji sansa da se povrate na politicku scenu....hvatanje karadzica je samo pocetak "Sablje" i konacnog obracuna izmedju dvije srbije..
pa nije to ni tako lose...samo da se prezivi.. :mrgreen:
callmethebreeeze

#2886 Re: Desavanja u Srbiji

Post by callmethebreeeze »

ja mislim da su radikali isprdili svoje. evo jedan interesantan clanak iz pera milosa vasica o karadzicu, ali se spominju i radikali.

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=685348
Banksy

#2887 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Banksy »

pesak wrote:

Ovo je kako mali Perica sanja ...
skydancer

#2888 Re: Desavanja u Srbiji

Post by skydancer »

25. jul 2008. | 00:58 -> 18:36 | Izvor: FoNet, Beta, Danas, Tanjug

Karadžićeva bista u izlogu knjižare

Bista haškog optuženika Radovana Karadžića, delo vajara Dragana Radenovića, postavljena je u izlog knjižare "Nikola Pašić" u centru Beograda.

Kako je novinarima danas rečeno u knjižari, bista je postavljena sinoć, ali urednici nisu želeli da objasne razloge zbog kojih je to učinjeno, već su samo naveli da je ideja da se u toj knjižari napravi "kutak" bivšeg lidera bosanskih Srba.

Kako su naveli, planirano je da se oko 500 knjiga iz stana u kojem je Karadžić živeo pre hapšenja prebaci u knjižaru.

Bista Radovana Karadžića postavljena je pored njegove knjige "Čudesna hronika noći".

Knjižaru na trgu Nikole Pašića danas je posetio Karadžićev brat Luka Karadžić, pre učešća na protestu nacionalističkih organizacija.

On je novinarima rekao da žali zbog incidenta koji se dogodio juče kada je povređen snimatelj televizije B92 Boško Branković i dodao da ne zna kako je došlo do toga, ali da pretpostavlja da su neki od momaka bili isprovocirani.

Ovo je prevrsilo svaku meru!!! :x
zavrzlama

#2889 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

pesak wrote:

ti bacaj sa balkona vrelu vodu po bradonjama :D ...ili se prijavi u merhamet ili kolo srpskih sestara :D
callmethebreeeze

#2890 Re: Desavanja u Srbiji

Post by callmethebreeeze »

skydancer wrote:25. jul 2008. | 00:58 -> 18:36 | Izvor: FoNet, Beta, Danas, Tanjug

Bista haškog optuženika Radovana Karadžića, delo vajara Dragana Radenovića, postavljena je u izlog knjižare "Nikola Pašić" u centru Beograda.

Kako je novinarima danas rečeno u knjižari, bista je postavljena sinoć, ali urednici nisu želeli da objasne razloge zbog kojih je to učinjeno, već su samo naveli da je ideja da se u toj knjižari napravi "kutak" bivšeg lidera bosanskih Srba.

Kako su naveli, planirano je da se oko 500 knjiga iz stana u kojem je Karadžić živeo pre hapšenja prebaci u knjižaru.

Bista Radovana Karadžića postavljena je pored njegove knjige "Čudesna hronika noći".

Knjižaru na trgu Nikole Pašića danas je posetio Karadžićev brat Luka Karadžić, pre učešća na protestu nacionalističkih organizacija.

On je novinarima rekao da žali zbog incidenta koji se dogodio juče kada je povređen snimatelj televizije B92 Boško Branković i dodao da ne zna kako je došlo do toga, ali da pretpostavlja da su neki od momaka bili isprovocirani.

samo ignorisati stoku.

ja se toplo nadam da ce doci do osvjestenja u srbiji i da ce bosanski srbi shvatiti da su bili moneta za potkusurivanje vlastima srbije, i nista vise.
vrijeme je da se pocne zivjeti normalno.
zavrzlama

#2891 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

callmethebreeeze wrote:
skydancer wrote:25. jul 2008. | 00:58 -> 18:36 | Izvor: FoNet, Beta, Danas, Tanjug

samo ignorisati stoku.

ja se toplo nadam da ce doci do osvjestenja u srbiji i da ce bosanski srbi shvatiti da su bili moneta za potkusurivanje vlastima srbije, i nista vise.
vrijeme je da se pocne zivjeti normalno.
podrzavam ovo sto si napisao....samo ce to potrajati...moglo bi se reci da je umjesto boldiranog stojalo"hrvatski"....da danas u Hrvatskoj postoji RSK sa ovlastima koje ima rs..nebi se reklo da bi srbi osjecali nekom monetom za podkusurivanje...samo je cinjenica da pamet BIH srbima jedino moze doci iz Srbije..nikako od samih njih ili druga dva naroda....
pesak

#2892 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

davno mi nije komsinica otvarala vrata kad ja otvorim... :-)
i kaze- a ti si tu... :-) ...
dobro vece. :mrgreen:
..pa kad sam se vracala, opet..a tu si ti..mislim, gde bih bila.. :?
za vreme milosevica je imala na televizoru vecu uramljenu fotografiju milosevica, od samog televizora... pa posle sklonila...i mnogo puta je tako otvarala vrata kad cuje nasa vrata... :roll:
jednom sam ja naglo otvorila vrata, valjda sam bila krenula negde, a ona stoji ispred ..ukocila se . :lol:

i sad..jel ja imam paranoju ili su sve ludaci oko mene.. :skoljka:
:mrgreen:
pesak

#2893 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

mozda vise nije bas zdavo ici po parkovima u srbiji... :shock:
svastanesto

#2894 Re: Desavanja u Srbiji

Post by svastanesto »

pesak wrote:davno mi nije komsinica otvarala vrata kad ja otvorim... :-)
i kaze- a ti si tu... :-) ...
dobro vece. :mrgreen:
..pa kad sam se vracala, opet..a tu si ti..mislim, gde bih bila.. :?
za vreme milosevica je imala na televizoru vecu uramljenu fotografiju milosevica, od samog televizora... pa posle sklonila...i mnogo puta je tako otvarala vrata kad cuje nasa vrata... :roll:
jednom sam ja naglo otvorila vrata, valjda sam bila krenula negde, a ona stoji ispred ..ukocila se . :lol:

i sad..jel ja imam paranoju ili su sve ludaci oko mene.. :skoljka:
:mrgreen:
Mozda komsinica sumnja da imas svalera pa da nesto prepricava sa ostalim bakicama u pauzi gledanja meksickih serija :D , salim se ali takvi su bezopasni, ljudi koji nemaju svoj zivot pa zaviruju u tudj. Mene vise brinu ove pretnje sto stizu na adresu Tadica, Vukcevica i ostalih umesanih u hapsenje, radikali su se tako osilili, napadaju se novinari, preti se, opet se razbija Beograd, dele se ljudi na izdajnike i "patriote", nije nikome sve jedno ovo sve sto se desava. A obicni ljudi u Beogradu (bar oni krugovi u kojima se ja krecema ali i koje poznajem), vecina njih samo zeli da zivi, da radi, prima platu, ide na godisnje odmore, jednostavno vecina ljudi je zaokupljena svojim licnim zivotima, problemima, zeljama i planovima da vec vise prema svemu sto cuju na vestima ima stav kao da se desava negde drugde i kao da nema i ne treba da ima uticaj na njihove zivote, najvise je zastupljen strah da ce neka glupost narusiti ovo malo zivota za koji se svako od nas u ovim skromnim uslovima i standardima bori. Nisam pisala do sad na ovom podforumu, iz zezanja sam se ovde registrovala i svidela mi se ekipa ovde, ali eto, jos neko iz Beograda da kaze sta misli :-?
pesak

#2895 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

pa hajde..dobrodosla.. :)
pesak

#2896 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Državni tužilac zatražio snimak konferencije Srpske radikalne stranke
Miša Brkić
Beograd
26/07/2008

[insert caption here]
Vjerica Radeta
Nadležni državni organi započinju istrage povodom pretnji ubistvima najviših državnih funkcionera i napada na novinare.

Državni tužilac Slobodan Radovanović zatražio je od medija snimak konferencije Srpske radikalne stranke na kojoj funkcioner te partije Vjerica Radeta upućuje niz pretnji predsedniku Republike Borisu Tadiću.

Radovanović je izjavio da Tužilaštvo, povodom svih dešavanja kojima se može ugroziti ustavno uređenje i bezbednost zemlje i radnji kojima se narušava javni red i mir i spokojstvo građana, postupa u skladu sa Ustavom i zakonom datim ovlašćenjima.

[insert caption here]
Državni tužilac Slobodan Radovanović
A Treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Stefana Milićevića i Nikole Lazića koji su osumnjičeni da su snimatelju televizije B92 Bošku Brankoviću naneli teške telesne povrede i zatražilo da im se odredi pritvor.

Predsednik republike Boris Tadić izjavio je da su govor mržnje i pozivi na linč i nasilje, koji se čuju od predstavnika nekih stranaka, neprimereni u civilizovanom društvu i da ne mogu biti tolerisani ni u parlamentu, ni na ulici.

Tadić je naglasio da ne sme više da se dogodi da se napadaju i prebijaju novinari, snimatelji i fotoreporteri koji profesionalno rade svoj posao. A premijer Mirko Cvetković izjavio je da protesti u Beogradu povodom hapšenja Radovana Karadžića ne predstavljaju opasnost za političku stabilnost u zemlji i bezbednost građana
pesak

#2897 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Radikali nastavili pretnje predsedniku Srbije Borisu Tadiću zbog hapšenja Radovana Karadžića

Na desetine pretnji smrću

NASTAVAK S 1. STRANE
U pretnjama predsedniku Srbije, koje uglavnom stižu iz Srbije i Republike Srpske i obiluju psovkama i pogrdnim rečima, Tadiću se najčešće poručuje da je izdajnik i "mrtav čovek".
"Ti sebe nazivaš Srbinom?! Izdao si celi srpski narod! Ako bog da, završićeš k’o Đinđić!", navodi se u jednoj od poruka, ali i da će se "jednog dana, kada bude izdisao u mukama" setiti da je "Bog veliki", ali će, naravno, biti kasno, jer je "prokletstvo već bačeno".
pesak

#2898 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

Image
samson

#2899 Re: Desavanja u Srbiji

Post by samson »

pesak wrote:Radikali nastavili pretnje predsedniku Srbije Borisu Tadiću zbog hapšenja Radovana Karadžića

NASTAVAK S 1. STRANE
U pretnjama predsedniku Srbije, koje uglavnom stižu iz Srbije i Republike Srpske i obiluju psovkama i pogrdnim rečima, Tadiću se najčešće poručuje da je izdajnik i "mrtav čovek".
"Ti sebe nazivaš Srbinom?! Izdao si celi srpski narod! Ako bog da, završićeš k’o Đinđić!", navodi se u jednoj od poruka, ali i da će se "jednog dana, kada bude izdisao u mukama" setiti da je "Bog veliki", ali će, naravno, biti kasno, jer je "prokletstvo već bačeno".

cuj to izdo srbski narod hahahhahahh lol vecu glupost nisam cito :D:D nacijonalisti su uvjek napredak branili a tadic hoce da vodi srbiju u napredak pa je zato radovana izdao
motorspunokubika

#2900 Re: Desavanja u Srbiji

Post by motorspunokubika »

pesak wrote:Radikali nastavili pretnje predsedniku Srbije Borisu Tadiću zbog hapšenja Radovana Karadžića

NASTAVAK S 1. STRANE
chek malo, ja sam novi na forumu pa ne znam... al se malo zadeverah pa vidih da si ti tadica i demokratsku vlast okarakterisala kao salonske chetnike, cak si rekla da glasas za ldp jer je to jedina stranka koja bi uhapsila haske zlocince... pa, nije li onda posteno da pojedes govna koja si izasrala?
Post Reply