ana bahabbak?because_of_you wrote:Joj, bijela, legenda sibijela wrote:da.Bloo wrote:@bijela
zvuci manje snazno jer nije tvog maternji
inace je to jedan od kurioziteta, ljudi kada su ljuti, emocionalno uznemireni bez obzira koliko su godina proveli okruzeni i koristeci drugi jezik kao svoj, psuju na maternjem
pretpostavljam da je isto za ljubav
strani jezik kad su u pitanju emocije, i meni, ne zvuči intenzivno kao maternji,
no, sa druge strane, kad hoću opsovati, ja to uradim na engleskom,
pošto sam muslimanka, da ne pokvarim vjeru u sebi
, da bude manje važno
![]()
![]()
Ja sam jedno vrijeme bila navalila na jedan izraz koji se može prevesti kao psovka, al ja sam sebi uzimala blažu verziju, i onda dobih dobronamjernu kritiku i okanih ga se
![]()
Što se tiče izjavljivanja emocija, baš u čemu je kvaka pa to lako ide na ostalim jezicima?Ja također na bosanskom ne izjavljujem ništa
, al kad bi morala
, bilo bi na arapskom, lakše nekako, brete
Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ma.Le.Na
#2876 Re: Ljubav je....
- Ma.Le.Na
#2878 Re: Ljubav je....
Ja ruhi

- because_of_you
#2879 Re: Ljubav je....
Hjoooj, lijepog jezika
Ja sam u njega zaljubljena

- madner
#2880 Re: Ljubav je....
Nema boljeg jezika od naseg za psovanje, kakve kombinacije su moguce to je cista poezija 
- because_of_you
#2881 Re: Ljubav je....
madner wrote:Nema boljeg jezika od naseg za psovanje, kakve kombinacije su moguce to je cista poezija
Mislim da ona "Da te ćaćin ćaća" nema nigdje više na svijetu
- Ma.Le.Na
#2882 Re: Ljubav je....
ovdje se prica o ljubavi a ne psovanju 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2883 Re: Ljubav je....
Joj jes.Bloo wrote:
nego samo da ukazem kako se nekad cini da su drugi ljudi )pjesnici, pjevaci) ispoljili tacno ono sto ti osjecas u datom trenutku medutim ne mozes da iskazes
madner wrote:Nema boljeg jezika od naseg za psovanje, kakve kombinacije su moguce to je cista poezija
- Bloo
- Globalna šefica
#2884 Re: Ljubav je....
rumuni su isto tako gadni
- madner
#2885 Re: Ljubav je....
Firauni nepismeni, 'ta ce oniBloo wrote:madner wrote:Nema boljeg jezika od naseg za psovanje, kakve kombinacije su moguce to je cista poezija
- Bloo
- Globalna šefica
#2886 Re: Ljubav je....
madner wrote:Firauni nepismeni, 'ta ce oniBloo wrote:madner wrote:Nema boljeg jezika od naseg za psovanje, kakve kombinacije su moguce to je cista poezija
on the contrary, oni smatraju da poticu od Rimljana,a pa ti vidi
imi sugi ciorapii
- Bloo
- Globalna šefica
#2887 Re: Ljubav je....
@ladyblue
hajd please pobrisi ove izljeve emocija
jos ce ljudi pomislit da je ljubav u offtopicu
hajd please pobrisi ove izljeve emocija
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2888 Re: Ljubav je....
Bloo wrote:@ladyblue
hajd please pobrisi ove izljeve emocijajos ce ljudi pomislit da je ljubav u offtopicu
-
oridjidji
#2889 Re: Ljubav je....
Ljubav je ono u nama sto nas veze za bilo sto, a zbog cega zelimo da budemo bolji nego sto jesmo i dajemo sve od sebe, zbog cega osjecamo privrzenost, nadu, nerijetko i strah da ce nema se izmaci to za sta se vezemo... Ljubav je onaj ludi splet emocija zbog kojih glavu u trenutcima lijepim izgubimo, zbog kojih te trenutke dugo pamtimo i jos ih se duze sjecamo kada nam se izmaknu... Ljubav je nesto zbog cega i mrzimo sebe i druge sto je vise nemamo s kime smo je imali...
mozda je to ipak samo rijec i nista vise
- because_of_you
#2890 Re: Ljubav je....
oridjidji wrote:Ljubav je ono u nama sto nas veze za bilo sto, a zbog cega zelimo da budemo bolji nego sto jesmo i dajemo sve od sebe, zbog cega osjecamo privrzenost, nadu, nerijetko i strah da ce nema se izmaci to za sta se vezemo... Ljubav je onaj ludi splet emocija zbog kojih glavu u trenutcima lijepim izgubimo, zbog kojih te trenutke dugo pamtimo i jos ih se duze sjecamo kada nam se izmaknu... Ljubav je nesto zbog cega i mrzimo sebe i druge sto je vise nemamo s kime smo je imali...
Ja bih ovu zadnju rečenicu eliminirala, ovo ostalo može proći
Mada, ljubav je gJupost
- suncokret_1984
#2891 Re: Ljubav je....
meni je ovo bas lijepo receno, pronasla sam se u nekim dijelovimaoridjidji wrote:Ljubav je ono u nama sto nas veze za bilo sto, a zbog cega zelimo da budemo bolji nego sto jesmo i dajemo sve od sebe, zbog cega osjecamo privrzenost, nadu, nerijetko i strah da ce nema se izmaci to za sta se vezemo... Ljubav je onaj ludi splet emocija zbog kojih glavu u trenutcima lijepim izgubimo, zbog kojih te trenutke dugo pamtimo i jos ih se duze sjecamo kada nam se izmaknu... Ljubav je nesto zbog cega i mrzimo sebe i druge sto je vise nemamo s kime smo je imali...
-
oridjidji
#2892 Re: Ljubav je....
U svojim sam se rijecima toliko pronasao tako da sada bjezim od zaljubljenosti ... ali je i blago zelim...suncokret_1984 wrote:meni je ovo bas lijepo receno, pronasla sam se u nekim dijelovimaoridjidji wrote:Ljubav je ono u nama sto nas veze za bilo sto, a zbog cega zelimo da budemo bolji nego sto jesmo i dajemo sve od sebe, zbog cega osjecamo privrzenost, nadu, nerijetko i strah da ce nema se izmaci to za sta se vezemo... Ljubav je onaj ludi splet emocija zbog kojih glavu u trenutcima lijepim izgubimo, zbog kojih te trenutke dugo pamtimo i jos ih se duze sjecamo kada nam se izmaknu... Ljubav je nesto zbog cega i mrzimo sebe i druge sto je vise nemamo s kime smo je imali...
- suncokret_1984
#2893 Re: Ljubav je....
heh poznat osjecajoridjidji wrote:U svojim sam se rijecima toliko pronasao tako da sada bjezim od zaljubljenosti ... ali je i blago zelim...suncokret_1984 wrote:meni je ovo bas lijepo receno, pronasla sam se u nekim dijelovimaoridjidji wrote:Ljubav je ono u nama sto nas veze za bilo sto, a zbog cega zelimo da budemo bolji nego sto jesmo i dajemo sve od sebe, zbog cega osjecamo privrzenost, nadu, nerijetko i strah da ce nema se izmaci to za sta se vezemo... Ljubav je onaj ludi splet emocija zbog kojih glavu u trenutcima lijepim izgubimo, zbog kojih te trenutke dugo pamtimo i jos ih se duze sjecamo kada nam se izmaknu... Ljubav je nesto zbog cega i mrzimo sebe i druge sto je vise nemamo s kime smo je imali...
-
oridjidji
#2894 Re: Ljubav je....
a što ti bježiš od nje?suncokret_1984 wrote:heh poznat osjecajoridjidji wrote:U svojim sam se rijecima toliko pronasao tako da sada bjezim od zaljubljenosti ... ali je i blago zelim...suncokret_1984 wrote: meni je ovo bas lijepo receno, pronasla sam se u nekim dijelovima
- Eleonora
#2895 Re: Ljubav je....
A sto ti bjezis?!a što ti bježiš od nje?
-
oridjidji
#2896 Re: Ljubav je....
zato sto se brzo zaljubim i lako budem povredjen, a pored toga nevolim ni ja da nekoga povrijedim i tretiram kao krpu, pa sam radije sam...Eleonora wrote:A sto ti bjezis?!a što ti bježiš od nje?
- suncokret_1984
#2897 Re: Ljubav je....
[/quote]a što ti bježiš od nje?[/quote]
pa nije da bjezim, a nije ni da je ne prizeljkujem..dobar je onaj osjecaj kad glavu izgubis zbog nekog pa ti osmijeh od uha do uha, a nije nista smijesno
a isto tako kad se jednom opeces, onda bjezis, htio ne htio..
pa nije da bjezim, a nije ni da je ne prizeljkujem..dobar je onaj osjecaj kad glavu izgubis zbog nekog pa ti osmijeh od uha do uha, a nije nista smijesno
- Eleonora
#2898 Re: Ljubav je....
Jedan period. Osim ako ne zelis sebe osakatiti.
Bolje povrati se, radi na sebi i sto je najbitnije : ne boj se.
Nema ljubavi bez boli.
Jedan period. Osim ako ne zelis sebe osakatiti.
Bolje povrati se, radi na sebi i sto je najbitnije : ne boj se.
Nema ljubavi bez boli.
- bijela
#2899 Re: Ljubav je....
ja ne razumijem kako uspijete bježati?
zar se može bježati, tj. racionalisati kad je ljubav (svekolika privlačnost prema nekoj osobi) u pitanju?
zar se može bježati, tj. racionalisati kad je ljubav (svekolika privlačnost prema nekoj osobi) u pitanju?
- Ma.Le.Na
#2900 Re: Ljubav je....
ohohohohbijela wrote:ja ne razumijem kako uspijete bježati?