F.C. Internazionale
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- ExNihilo
#2877 Re: Inter
Crvena boja Interovog rezervnog dresa nije dobro legla Curvi Nord. Stoga su danas odlučili sačekati predsjednika Morattija ispred njegovog ureda Sarasa kako bi mu uručili pismo. Kako se on nije pojavio pismo je predano u sjedište kluba…
“Mislili smo da smo sve vidjeli… Igrače s brojevima lutrije na leđima, utakmice petkom ili u podne, finala nacionalnih kupova igrana na drugim krajevima svijeta, pregled mase pred ulazak na stadion, posebne zakone, mozgove koji nameću kako i kada možemo pogledati neku utakmicu… sve. I svemu tome smo se nekako podredili da bismo pratili voljene boje.
Da, naše boje, crnu i plavu koje oduvijek čine naše zastave, tema su naših pjesama, a nekima su smisao života.
Sve dok neki znanstvenik nije izumio proizvod vrijedan Nobelove nagrade: rezervni dres FC Internazionalea za sezonu 2012/13 biti će crven.
Šaka u glavu i u želudac što ostavlja bez daha. Uvreda našoj povijesti i tradiciji, u ime boga Novca koji je marketing postavio na vrh vrijednosti.
Onaj tko je ovo izmislio vjerovatno je iznenada katapultiran sa Saturna, jer bi u suprotnom znao da crvena boja pripada drugoj momčadi, sa malim “m”. Taj nikada nije bio na deryju, jer sigurno bi uočio dvije strane. Na jednoj dominira crvena boja, a na drugoj plava, daleko jedni od drugih, simbol rivalstva koje nikada neće jenjati.
Za nas se crvena boja na dresu može pojaviti isključivo u kombinaciji sa zelenom i bijelom kada se označava prvak Italije ili, kao u slučaju stogodišnjice kluba, kada smo imali crveni križ na bijelom dresu što je zastava našeg grada. I to je to.
Ovdje nemamo političkih motiva, niti imamo bilo kakve predrasude, ali alibi da je crveno boja grada neuspjeli je pokušaj da se zamaskira prljava uvreda svima onima koji su 9. ožujka 1908. rodili ovaj klub: ‘Rodit će se ovdje, u restaurantu L’Orologio, okupljalištu umjetnika i uvijek će biti momčad velikog talenta. Ova predivna noć dati će boje našem grbu: crnu i plavu na pozadini zlatne boje zvijezda. Zvat će se Internazionale, jer mi smo braća svijeta…’
No netko to očito danas zaboravlja. Znamo da će ovo pismo ostati samo olovka na papiru i nitko ne može povratiti ovu skandaloznu odluku najmanje što možemo je
POZVATI SVE INTERISTE DA NE KUPUJU CRVENI DRES ILI AKO VEĆ JESU DA SE NE POJAVLJUJU NA STADIONU U NJEMU. NI NA CURVI NI NA BILO KOJEM DRUGOM SEKTORU!
Nazadni smo i konzervativni, ali smatramo da se naš dres sastoji od samo dvije boje u koje smo se zaljubili kao djeca i koje u sebi sadrže povijest, strasti i pobjede duge 104 godine…
CRNA I PLAVA!!
Curva Nord 1969″
-
bosanska senzacija
#2878 Re: Inter
Crveni dresovi su samo još jedan pokazatelj nesposobnosti vodećih ljudi u Interu.
Ako neko hoće da gleda Inter u crvenim dresovima i prijateljsku sa Trentinom:
http://www.usagoals.com/live/147817-int ... tv/gratis/
Trenutno je poluvrijeme 4-0 : 3xMilito i Coutinho.
Ako neko hoće da gleda Inter u crvenim dresovima i prijateljsku sa Trentinom:
http://www.usagoals.com/live/147817-int ... tv/gratis/
Trenutno je poluvrijeme 4-0 : 3xMilito i Coutinho.
- vejza00
#2880 Re: Inter
doveli smo jos jednog 31-godisnjeg mladica Mudingayi i time nastavljamo sa podmladjivanjem ekipe. vidi se da se u interu planski radi (al da se zajebe ekipa
)

- Language
#2881 Re: Inter
gabi mudingaji...nema dok se ne odrijesi kesa nikakve titule i LP ni nicega....kakvi treneri, taktika i ti folovi samo lova kes money $$$$ EUR.....
- ExNihilo
#2882 Re: Inter
Inter po 8. put osvojio trofeo tim, pobjedama 1:0 na juventusom i 2:1 nad milanom

-
salle_eh1986
#2883 Re: Inter
što u prevodu znači ništa od titule interu ove sezone u ligi...očekivano 
- vejza00
#2884 Re: Inter
komentar veoma glup, iako inter realno govoreci tesko da se moze boriti za scudeto, al nakon nekih 20tak kola bice sve jasnije, nije niko davao ni juveu sanse prije pocetka sezone, pa su glat uzelisalle_eh1986 wrote:što u prevodu znači ništa od titule interu ove sezone u ligi...očekivano
mene je ugodno iznenadio sinoc mbaye, momak je 94. godiste nema ni punih 18, mislim da ce ove godine dobiti jos sanse kod strame, mozda bude bolji i od santona
-
salle_eh1986
#2885 Re: Inter
čuj komentar glupvejza00 wrote:komentar veoma glup, iako inter realno govoreci tesko da se moze boriti za scudeto, al nakon nekih 20tak kola bice sve jasnije, nije niko davao ni juveu sanse prije pocetka sezone, pa su glat uzelisalle_eh1986 wrote:što u prevodu znači ništa od titule interu ove sezone u ligi...očekivano
mene je ugodno iznenadio sinoc mbaye, momak je 94. godiste nema ni punih 18, mislim da ce ove godine dobiti jos sanse kod strame, mozda bude bolji i od santona
pa ako imalo pratiš seriju a onda znaš da ko uzme ovaj trofej ne uzima seriju a te godine
tradicija je tu da se ruši ali do sad nikome to nije pošlo za rukom već ihihi
- vejza00
#2886 Re: Inter
inter uzeo 2007 i jedno i drugo, 5 godina i nije neko ihihi vrijeme, a uostalom ovo da se nazove tradicijom je velika glupost.salle_eh1986 wrote:čuj komentar glup
pa ako imalo pratiš seriju a onda znaš da ko uzme ovaj trofej ne uzima seriju a te godine
tradicija je tu da se ruši ali do sad nikome to nije pošlo za rukom već ihihi
-
salle_eh1986
#2887 Re: Inter
jah eto, čitav svijet o tome tako razmišlja samo ti ne...tebi glupost drugima jok
OK je
OK je
- Atticus Finch
#2888 Re: Inter
Salle, nije u pitanju trofeo tim nego onaj retardirani berlusconi cup. To ko uzme po pravilu ne uzima titulu u Aeria A. 
S tim što to igraju Juventus i Milan. I da, ove godine će i ta tradicija biti srušena, pošto Juve uzima i cup i Seriju A.
S tim što to igraju Juventus i Milan. I da, ove godine će i ta tradicija biti srušena, pošto Juve uzima i cup i Seriju A.
- ExNihilo
#2889 Re: Inter
Jel kontao k'o ići na Hajduk - Inter?
- ultima_palabra
#2891 Re: Inter
A ja Interovaca
Moguće da odem, imam nekih obaveza u Dalmaciji pa ako mognem uklopiti.
Kakav se tim Intera očekuje na Poljudu?
-
hau jes no
#2892 Re: Inter
ultima_palabra wrote:A ja InterovacaMoguće da odem, imam nekih obaveza u Dalmaciji pa ako mognem uklopiti.
vjerovatno kombinovani, sneijdera i milita cuvaju za AFH al dzaba kad milito nece vidjet lopte pored torlaka
-
svabo_alen
#2893 Re: Inter
Prijavili su cijeli prvi tim. Svi putuju za Split ( Zanetti, Milito, Sneijder, Maicon itd.) a i trener je izjavio da im je to glavni ispit prije pocetak sezone.ultima_palabra wrote:A ja InterovacaMoguće da odem, imam nekih obaveza u Dalmaciji pa ako mognem uklopiti.
Inace, ako navijas za Inter i mislis slaviti njihove golove onda ti mogu samo preporucit da kupis kartu za gostujuci sektor inace vjerovatno nebi dobro zavrsio. Valjda i sam znas da su Splicani uz navijace Crvene Zvezde najfanaticniji na ovim prostoriima a jos je zbog situacije u i oko Hajduka sve vrlo napeto. Moj prijatelj ( inace "pravi" svabo) je imao velike probleme na PRIJATELJSKOJ utakmici protiv Barcelone samo zato sto je nosio Barcelonin dres i to jos na zapadnoj tribini blizu loze...A i mislim da te redari nece ni pustit na bilo koju tribinu osim gostujuci sektor ako nosis oznake Intera.
- ultima_palabra
#2894 Re: Inter
Ma ne navijam, neutralan ću biti u potpunostisvabo_alen wrote:Prijavili su cijeli prvi tim. Svi putuju za Split ( Zanetti, Milito, Sneijder, Maicon itd.) a i trener je izjavio da im je to glavni ispit prije pocetak sezone.ultima_palabra wrote:A ja InterovacaMoguće da odem, imam nekih obaveza u Dalmaciji pa ako mognem uklopiti.
Inace, ako navijas za Inter i mislis slaviti njihove golove onda ti mogu samo preporucit da kupis kartu za gostujuci sektor inace vjerovatno nebi dobro zavrsio. Valjda i sam znas da su Splicani uz navijace Crvene Zvezde najfanaticniji na ovim prostoriima a jos je zbog situacije u i oko Hajduka sve vrlo napeto. Moj prijatelj ( inace "pravi" svabo) je imao velike probleme na PRIJATELJSKOJ utakmici protiv Barcelone samo zato sto je nosio Barcelonin dres i to jos na zapadnoj tribini blizu loze...A i mislim da te redari nece ni pustit na bilo koju tribinu osim gostujuci sektor ako nosis oznake Intera.
-
svabo_alen
#2895 Re: Inter
Onda je dobroultima_palabra wrote: Ma ne navijam, neutralan ću biti u potpunostiA i bio sam na Poljudu x puta pa znam kako se treba ponašati.
- ExNihilo
#2896 Re: Inter
Bruka i sramota, sve lafo Interovi fanovi, niko neće na utakmicu
đe onaj ratata što je banovan, on bi garant iš'o
- fortaleza
#2897 Re: Inter
Ako imaš u planu biti na utakmici preporučujem da odmah nabaviš ulaznicu čim budu puštene u prodaju, kad je riječ o europskim utakmicama i 3. pretkolu poznato je da je stadion rasprodan pa sve da je Hajduka zapala Dacia, a tek gigant Interultima_palabra wrote:A ja InterovacaMoguće da odem, imam nekih obaveza u Dalmaciji pa ako mognem uklopiti.
- BHF_Manijak
#2898 Re: Inter
Jok ba, on je navijac i "stovalac" lika i djela Mourinha, tako da ti on mijenja klubove u zavisnosti gdje je Mourinho!Ellinor wrote:Bruka i sramota, sve lafo Interovi fanovi, niko neće na utakmicu![]()
- ExNihilo
#2899 Re: Inter
Ne vjerujem u to

- KPNCTNJAH
#2900 Re: Inter
Ja bih isao da ne igraju isti dan kad i gigant s Koseva... steta bi bilo da se sastanemo u play-offu... to bi bio prvi put od '97 da nisam na strani Intera u nekoj utakmici...