Hvala za predhodni receptbudala_mahnita wrote:Omlet sa svjezim zacinskim biljem i dimljenim lososom
Sharni mi jos i ovaj pliz
Moderator: anex
Hvala za predhodni receptbudala_mahnita wrote:Omlet sa svjezim zacinskim biljem i dimljenim lososom
..de dobaci recept za ovo ako je pri ruci?! izgleda mnjamibudala_mahnita wrote:Omlet sa svjezim zacinskim biljem i dimljenim lososom
Njam-njam i jos uz to dobro vino!budala_mahnita wrote:Umutiti jaja (otprilike dva jajeta po osobi), dodati malkice vode, soli i zacina po zelji. Ja stavim persun, perke mladog luka, kopar, bazil i malo origana. Peci kao palacinke, sa obje strane. Puniti dimljenim lososom, presuti sa malo sweet chili sosa i pobiberiti, zatim srolati kao palacinku, prerezati ukoso na pola i servirati sa pavlakom posutom mladim lukom. I onda se naravno izmerakati i NEhititi sa doruckovanjem. Najbolje se ZALJEVA sa hladnim sokom od borovnice ili mandarine.
budala_mahnita wrote:
moj hljeb boljidina_qa wrote:
nadam se da i hljeb spada u kuhanje![]()
d2 wrote:
moj hljeb bolji
ako ga malo pospes secerom i mljevenim bademima bude puno boljihulahop wrote:znam da nidje veze sa ovom temom al imam jednu molbu akoiko zna da mi kaze kakav je put sarajevo-foca.trebinje trebam na put pa me jako zanima molim vas pomozite hvala
Ovo ti je škrpina ili škarpina. Ti ćeš je najvjerojatnije naći u trgovinama zaleđenu ali bez glave ( što je više nego šteta jer je to njen najbolji dio, u stvari uopće mi nije jasno kome je uopće palo na pamet prodavati je tako osakaćenu).dina_qa wrote:dalmatinka koja je ovo vrsta ribe? izgleda suuuper![]()
kako ti inace pripremas ribu?
hvala unaprijed
to ti mene malootherside wrote:ako ga malo pospes secerom i mljevenim bademima bude puno boljihulahop wrote:znam da nidje veze sa ovom temom al imam jednu molbu akoiko zna da mi kaze kakav je put sarajevo-foca.trebinje trebam na put pa me jako zanima molim vas pomozite hvala
Mljeveno meso malo prodinstaš na crvenom luku ( jako malo luka), dodaš bijeli luk, peršin ( isto jako malo), malo pirea od rajčice, vegetu, papar i staviš da se ohladi. U ohlađeno staviš jaje. Napominjem da ti treba puno manje mesa nego za paprike, otprilike računaj 1 žlicu sirovog mesa po patliđani.dina_qa wrote:@dalmatinka... prvo veliko hvala jos jednom za recept o ribama - kako ih pripremiti![]()
drugo.. ovo ti izgleda suuuupercime je punjeno? jel se kuha ili pece?
hvala![]()
Vjerujem i meni se učinilo malo previše vode, ja sam ti rekla da sam sav šećer prebacila u sirup i bio je gust jer sam stavila da iskuhava dok nisam postigla zadovoljavajuću gustoću. Zato moja baklava nije bila "mokra", ali najbolje se naučiš na vlastitim greškama.Soul_Sista wrote:Ja sam se dalmatinki zaboravila zahvaliti za recept baklave sa makovimamogu samo reci da je sva baklava pukla za dva dana
cak je i jedna profesionalna kuharica pohvalila
imam samo jednu primjedbu na nju a to je da je ispala previse `mokra` za moj ukus
iduci put cu je zaliti sa sirupom ali malo manje, bas zato sto volim da je malo hrskava kad se jede..
![]()
..eto, do iduceg kolaca!!