Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Mehemed
Vozim: automobil

#2876 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

free_too wrote:Neko je spominjao da ih je zvao, koliko kosta poziv po minuti od prilike? Nigdje ne mogu naci da li je free ili ako kosta, koliko.

thx
Ja sam zvao preko Vibera, 1.9 centi po minuti, a Skype je jeftiniji , 1.7 centi po minuti, imao na Viberu kredita od ranije pa sam zato zvao sa Vibera.
Potrosio 0.08$ za rjesenje velikog problema, a jos nisam morao da cekam da odgovaraju preko maila, s kojeg god zvao prejeftino je, pa 0.03KM/min ili malo manje, to je nikakva cijena da zoveš nekog u BiH a kamo li u Irskoj.
majaa90

#2877 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by majaa90 »

Može li mi neko reći da li paypal mjesečno skida određeni iznos sa kartice?
putovanje25

#2878 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by putovanje25 »

Pitanje.
Zanima me, ako neko zna, kolika je provizija na transfer novca preko Unicredit banke iz druge drzave (iz Srbije u Bosnu). S obzirom da se ne radi o velikim kolicinama, ne isplati mi se bacati keš na one krimose wester-union koji grabe po 20% provizije.
OffTheWall

#2879 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

Kasni li još nekome uplata ovaj mjesec?
Povučeno 3.11, 4.11 pisalo "Complete" i inače bude dan nakon toga dostupno, evo prođoše dva i još ništa...
P.S Unicredit Banka
bianconero87

#2880 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by bianconero87 »

Pozdrav raja.

Zanima me je li neko imao slicnih iskustava.

Radi se o sljedecem:
Dobio sam uplatu na Paypal u mjesecu oktobru(zarada preko neta ) 35 $, i 1 novembra mi je taj novac, 35$- oko 54 km dodje prebacen na karticu, da bi kroz 3 dana taj novac vec legao na karticu, i bio mi je na raspolaganju.

Medjutim, nakon par dana, gledam stanje na kartici, i taj iznos od 54 km sada mi fali.
Zanima me sljedece, da li je moguce da ti koji su mi poslali te pare, povukli nekako taj novac nazad, cak iako ih je Paypal prebacio na moj racun?
OffTheWall

#2881 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

bianconero87 wrote:Pozdrav raja.

Zanima me je li neko imao slicnih iskustava.

Radi se o sljedecem:
Dobio sam uplatu na Paypal u mjesecu oktobru(zarada preko neta ) 35 $, i 1 novembra mi je taj novac, 35$- oko 54 km dodje prebacen na karticu, da bi kroz 3 dana taj novac vec legao na karticu, i bio mi je na raspolaganju.

Medjutim, nakon par dana, gledam stanje na kartici, i taj iznos od 54 km sada mi fali.
Zanima me sljedece, da li je moguce da ti koji su mi poslali te pare, povukli nekako taj novac nazad, cak iako ih je Paypal prebacio na moj racun?
Nije, nitko osim tebe ne moze raspolagati sa novcem kada ti je na bankovnom računu.
Verocious

#2882 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Verocious »

Je li paypal automatski prebacuje novac na karticu?

Zanima me moze li mi novac stojati na paypalu, da tamo pravim stek :mrgreen: jer ako legne na karticu ode dok si reko keks :mrgreen:
dobar osjecaj

#2883 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobar osjecaj »

Verocious wrote:Je li paypal automatski prebacuje novac na karticu?

Zanima me moze li mi novac stojati na paypalu, da tamo pravim stek :mrgreen: jer ako legne na karticu ode dok si reko keks :mrgreen:
To je automatska postavka koju mozes mijenjati ali nisam sigurna da li se taj dio moze mijenjati.

Ja sam nedavno registrovala racun na Paypalu, dobila prve uplate ali sam nekako propustila potvrditi svoju e-mail adresu pa je novac tako stajao negdje izmedju mene i mojih kupaca :)
Htjela sam odbiti jedan iznos ali potvrdjivanjem da prihvatam zadnju uplatu, automatski sam prihvatila sve uplate iako sam htjela odbiti sljedecu na listi. Meni taj novac sada ne treba i ja bi rado da mi se ne isplacuje neko vrijeme pa cu bas procitati detaljnije moze li se odabrati takva postavka.
Verocious

#2884 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Verocious »

dobar osjecaj wrote: To je automatska postavka koju mozes mijenjati ali nisam sigurna da li se taj dio moze mijenjati.
E sad tek ne kontam nista :-? :mrgreen:
OffTheWall

#2885 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

I ja sam nekada imao isto pitanje, i na žalost, odgovor je ne. Sve uplate koje primiš se automatski povlače prvog u slijedećem mjesecu osim ako ih ti "ručno" ne povučeš prije.
Kako nema takve mogućnosti, ja sam to malo drugačije uradio, otvorio račun u još jednom banci i na taj idu samo "štekerske" isplate :)
OffTheWall

#2886 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

U kojim bankama imate račune i koliko vam u prosjeku treba da novac legne na račun nakon povlačenja?
Verocious

#2887 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Verocious »

OffTheWall wrote:

I ja sam nekada imao isto pitanje, i na žalost, odgovor je ne. Sve uplate koje primiš se automatski povlače prvog u slijedećem mjesecu osim ako ih ti "ručno" ne povučeš prije.
Kako nema takve mogućnosti, ja sam to malo drugačije uradio, otvorio račun u još jednom banci i na taj idu samo "štekerske" isplate :)
To da drugim racunom sam i razmisljao da uradim i uradit cu, ali sam htio da provjerim ovo za paypal.

Hvala :thumbup:
dobar osjecaj

#2888 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobar osjecaj »

Verocious wrote:
dobar osjecaj wrote: To je automatska postavka koju mozes mijenjati ali nisam sigurna da li se taj dio moze mijenjati.
E sad tek ne kontam nista :-? :mrgreen:
Jesam sega jelde. Mislila sam to je automatski nastimano da se pocetkom mjeseca prebacuje na tvoj racun. Danas sam dobila upit zelim li mijenjati te automatske postavke i vidjela sam da se mogu mijenjati drugi detalji ali nisam sigurna da li moze i taj :).

Sad eto znam da ne moze :D
arnes86

#2889 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by arnes86 »

Imal neko problem od jutros sa paypalom da nemoze uci na njihovu stranicu ??

EDIT : Jest problem je do paypala... sređeno...
OffTheWall

#2890 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

OffTheWall wrote:U kojim bankama imate račune i koliko vam u prosjeku treba da novac legne na račun nakon povlačenja?
Bump! :) Ima li netko iskustva sa Raiffeisen bankom?
dinooh

#2891 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

OffTheWall wrote:
OffTheWall wrote:U kojim bankama imate račune i koliko vam u prosjeku treba da novac legne na račun nakon povlačenja?
Bump! :) Ima li netko iskustva sa Raiffeisen bankom?
Ma kakvi, koja je to banka :D
Za sat vremena odes do bankomata i uzmes lovu :-D
OffTheWall

#2892 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

Ozbiljno, tako brzo? Kod Unicredit mi traje 3 dana od povlačenja sa PayPala do povlačenja na bankomatu :-)
Verocious

#2893 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Verocious »

OffTheWall wrote:

Da upitam samo jos nesto, na vec postjeci pay pal mogu dodati jos jednu karticu ili.. ne vjerujem da moram praviti novi paypal account samo za tu karticu?
quarterback

#2894 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

mozes
OffTheWall

#2895 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

Verocious wrote:
OffTheWall wrote:

Da upitam samo jos nesto, na vec postjeci pay pal mogu dodati jos jednu karticu ili.. ne vjerujem da moram praviti novi paypal account samo za tu karticu?

Ne moras, mozes na jedan racun povezati do 5 kartica (tako je prije bilo, valjda je i sada).Automatski transfer će ići na "default-nu" karticu, a kada budeš ručno povlačio onda biraš na koju hoćeš.

Ima li još netko iskustva sa Raiffeisen ili Intesa bankama i vremenom potrebnim da lova bude dostupna?
vjesticanametli

#2896 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

ja sam u rbb i cim povucem sa pp legne na racun i raspolozivo je isti dan
OffTheWall

#2897 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by OffTheWall »

vjesticanametli wrote:ja sam u rbb i cim povucem sa pp legne na racun i raspolozivo je isti dan
p.s radi se o ovoj kartici?
Image
IcedMFEarth

#2898 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by IcedMFEarth »

Koliko traje dok kroz banku prođe ona prva transakcija od 1.95 $ kroz banku ? Očekujem izvod na sms ali još ništa.
dobar osjecaj

#2899 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobar osjecaj »

IcedMFEarth wrote:Koliko traje dok kroz banku prođe ona prva transakcija od 1.95 $ kroz banku ? Očekujem izvod na sms ali još ništa.
Ja sam obavila registraciju u subotu navece a vec u ponedjeljak ujutro u banci su mi nasli broj koda trazene transakcije Paypala. Ne koristim to sms bankarstvo a ako ti ne dodje u roku od 24 sata ja bih otisla do banke da mi to iscitaju.
Mehemed
Vozim: automobil

#2900 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

OffTheWall wrote:
vjesticanametli wrote:ja sam u rbb i cim povucem sa pp legne na racun i raspolozivo je isti dan
p.s radi se o ovoj kartici?
Image
I u mene su posljednje 3 transakcije bile takve, u roku par sati leglo, a da, tu karticu uzmi, takvu i ja koristim.
Vjerovatno ce ti pokusati uvaliti Maestro ili neku drugu, ali budi direktan, reci da hoces Visa Electron debitnu
Post Reply