Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tuzla111

#2876 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

HAVANA wrote:Ali opet gori im za pare.Jeftino je,neces zijaniti garant.70 milja mislim da mozes uzeti.Do prije mjesec tesko i za 80.Otidji pogledaj...razmisli.Na ovoj lokaciji da je dobar prilaz i postavka,a ova kvadratura,i da sve treba raditi,napucati...isplatilo bi se dati i 200000 milja za ovako lose stanje.Ima 2 ulaza i dobru osnovu za dva stana a uz malo kreativnosti moglo bi i 3 male garsonjere.Zidovi metar debeli.Ukopas ormar u zid... :lol:
Ma kakve veze prilaz ima? Odma je do glave ulice. Samo vidim na slici ovo iznad nekakve rusevine.
Lokacije je fakat da ne moze bolje biti.
Tuzla111

#2877 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

HAVANA wrote:Ali opet gori im za pare.Jeftino je,neces zijaniti garant.70 milja mislim da mozes uzeti.Do prije mjesec tesko i za 80.Otidji pogledaj...razmisli.Na ovoj lokaciji da je dobar prilaz i postavka,a ova kvadratura,i da sve treba raditi,napucati...isplatilo bi se dati i 200000 milja za ovako lose stanje.Ima 2 ulaza i dobru osnovu za dva stana a uz malo kreativnosti moglo bi i 3 male garsonjere.Zidovi metar debeli.Ukopas ormar u zid... :lol:
Posto je prizemlje mozda bi se i za biznis sta moglo?
HAVANA

#2878 Re: Sarajevo Construction

Post by HAVANA »

Nije ti to kao na slici.Udjes u ulicu pa iza ove zute kuce u prolaz...pa tim prolazom do tog stana.Prizemlje i jeste,uvuceno.Moras vidjeti,tesko je za objasniti.Ih da je sa glavne, ne bi ti to ni za 200000 kupio... :D
Thorgerson

#2879 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

neki wrote:Nije to bas bio kriterij, nego blizina džamije.. :wink: iz Saudijske Arabije su uplaćena sredstva za rekonstrukciju ovih fasada..
Uostalom, na dobrinji i vojničkom polju ima i golih fasada sto se oštećenja tiče..
:-)

A zasto su onda 'odradili' i drugu stranu. Ona ne gleda u dzamiju? Da ne bude ono ofirno jel, odradili jednu stranu, drugu nisu. :D

Nidje veze.

Nadji mi na Dobrinji ili na Vojnickom ovako ostecenu zgradu, ja sutra odoh da je salujem i krecim.
Image Preuzeto sa SCC foruma

Na Dobrinji ima jedino koliko znam ona pancirka i ondje onaj niz zgrada gdje ima malo ostecenja, ali opet nisu ovakva. A sigurno ce valjda i to doci na red. Na Vojnickom istina ima ostecenih zgrada, ali opet nijedna nije ni blizu ovoj kao na Alipasinom polju.

I btw. ja koliko sam cuo postoji projekat po kojem ce se citavo Alipasino ovako srediti u narednih 5-6 godina, fasade obnoviti, stanovi utopliti. Ustede na grijanju ce biti ogromne. I vratiti ce ovakvu invesiticiju visestruko.
drug_profi

#2880 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Vratiće je kome?
Neće investitoru.
Tu dolazimo opet do vodovoda. Nije li to najveći problem?
neki

#2881 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

Thorgerson wrote:
neki wrote:Nije to bas bio kriterij, nego blizina džamije.. :wink: iz Saudijske Arabije su uplaćena sredstva za rekonstrukciju ovih fasada..
Uostalom, na dobrinji i vojničkom polju ima i golih fasada sto se oštećenja tiče..
:-)

A zasto su onda 'odradili' i drugu stranu. Ona ne gleda u dzamiju? Da ne bude ono ofirno jel, odradili jednu stranu, drugu nisu. :D

Nidje veze.

Nadji mi na Dobrinji ili na Vojnickom ovako ostecenu zgradu, ja sutra odoh da je salujem i krecim.

Na Dobrinji ima jedino koliko znam ona pancirka i ondje onaj niz zgrada gdje ima malo ostecenja, ali opet nisu ovakva. A sigurno ce valjda i to doci na red. Na Vojnickom istina ima ostecenih zgrada, ali opet nijedna nije ni blizu ovoj kao na Alipasinom polju.

I btw. ja koliko sam cuo postoji projekat po kojem ce se citavo Alipasino ovako srediti u narednih 5-6 godina, fasade obnoviti, stanovi utopliti. Ustede na grijanju ce biti ogromne. I vratiti ce ovakvu invesiticiju visestruko.
Na zboru građana u mjesnoj zajednici prije nego je rekonstrukcija pocela, predstavnik iz opstinskog vijeca je izjavio da je saudijska ambasada donirala sredstva za rekonstrukciju ovih zgrada..
Pancirka na Dobrinji je u daleko gorem stanju, ali na puno manje vidnom mjestu pa im se i moze oprostiti sto je vec godinama preskacu, takođe zgrade na vojnickom koje gledaju na nedjarice, mada je vojnicko dodatno unakazeno nadzidjivanjem..
So What!

#2882 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

mario001

#2883 Re: Sarajevo Construction

Post by mario001 »

Na zboru građana u mjesnoj zajednici prije nego je rekonstrukcija pocela, predstavnik iz opstinskog vijeca je izjavio da je saudijska ambasada donirala sredstva za rekonstrukciju ovih zgrada..
Pancirka na Dobrinji je u daleko gorem stanju, ali na puno manje vidnom mjestu pa im se i moze oprostiti sto je vec godinama preskacu, takođe zgrade na vojnickom koje gledaju na nedjarice, mada je vojnicko dodatno unakazeno nadzidjivanjem..
Kakve gluposti ti pises, cuj Saudijska ambasada :lol: :lol: :lol:
Ima li neki link o tome??
neki

#2884 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

mario001 wrote:
Da ti dam link na zbor građana u mjesnoj zajednici? :roll:
Što je interesantno po reakcijama stanovnika tih zgrada vidjelo se da su već upoznati sa tim..
mario001

#2885 Re: Sarajevo Construction

Post by mario001 »

neki wrote:
mario001 wrote:
Da ti dam link na zbor građana u mjesnoj zajednici? :roll:
Što je interesantno po reakcijama stanovnika tih zgrada vidjelo se da su već upoznati sa tim..
Daj link te donacije, ne zanimaju me mahalske price
neki

#2886 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

mario001 wrote:
Procitaj opet moj prvi post, primjetit ces da sam tu informaciju dobio usmeno od nekog iz opstinskog vijeca na zboru gradjana..
Nije dijelio linkove..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2887 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: definitivno ljudi ne čitaju
mario001

#2888 Re: Sarajevo Construction

Post by mario001 »

neki wrote:
mario001 wrote:
Procitaj opet moj prvi post, primjetit ces da sam tu informaciju dobio usmeno od nekog iz opstinskog vijeca na zboru gradjana..
Nije dijelio linkove..
Mahala
Thorgerson

#2889 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

neki wrote:
mario001 wrote:
Nije dijelio linkove..
Ne mogu pare u budzet tek tako uci. :-)

Pogledati budzet iz 2016, pa i za ovu 2017...ja nisam vidio nikakve donacije.

Ja cuo od ovog jednog sto je cuo. Pa ne moras link postati jbt, ali daj neke informacije ko je rekao, kada su date te pare, kome su date, mora biti provedena jbt procedura da opstina primi milion maraka na poklon. A toga nema nigdje da je zavedeno.

Jeste, dzamija je tu odmah do obnovljenih lamela, ali cinjenica je isto tako da su ove zgrade bile generalno u najlosijem stanju.
mario001

#2890 Re: Sarajevo Construction

Post by mario001 »

Thorgerson wrote:
neki wrote:
mario001 wrote:
Nije dijelio linkove..
Ne mogu pare u budzet tek tako uci. :-)

Pogledati budzet iz 2016, pa i za ovu 2017...ja nisam vidio nikakve donacije.

Ja cuo od ovog jednog sto je cuo. Pa ne moras link postati jbt, ali daj neke informacije ko je rekao, kada su date te pare, kome su date, mora biti provedena jbt procedura da opstina primi milion maraka na poklon. A toga nema nigdje da je zavedeno.

Jeste, dzamija je tu odmah do obnovljenih lamela, ali cinjenica je isto tako da su ove zgrade bile generalno u najlosijem stanju.
Upravo tako, ali se vidi konto gdje se to planira, isto ima u budgetu ministarstva ali vjerovat cemo mahali :D
Logovan

#2891 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Krenula izgradnja Sarajevo Towera.
Image
Truba

#2892 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

odo baš tamo danas na pijacu i da ispitam to
agent_zero

#2893 Re: Sarajevo Construction

Post by agent_zero »

Black swan wrote:odo baš tamo danas na pijacu i da ispitam to
Eto tebi novog stana.
Truba

#2894 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

ispitujem bauštelu
a kupujem buđave stripove :mrgreen:
P308

#2895 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Black swan wrote:ispitujem bauštelu
a kupujem buđave stripove :mrgreen:
ii? Pisi kakvo je stanje na terenu
Truba

#2896 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

nećete vjerovati
toliko sam se zamislio usput da nisam niš gledao
i skrho sam 70 maraka na stripove a ništa nisam ispitao
to sam se sjetio u tramvaju
MOSALJOZE

#2897 Re: Sarajevo Construction

Post by MOSALJOZE »

:lol:
Logovan

#2898 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Black swan wrote:nećete vjerovati
toliko sam se zamislio usput da nisam niš gledao
i skrho sam 70 maraka na stripove a ništa nisam ispitao
to sam se sjetio u tramvaju
:lol: :lol: Ništa onda, ispitaj sutra. :D
Truba

#2899 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

i nije bilo kapetana mikija
Hajvan

#2900 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

A Tornjeva Boa Morija, u izdanju SAF-a*?

*Strip Art features
Post Reply