SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
eluna

#2876 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

Partizzanka wrote:eluna - alema je postala ovisnica o sminkanju - ne zamjeri joj hehehe

ni ja nemam puno sminke - nekako tako me zapalo
osnova manje vise

mene nije zapalo :D ..... meni jednostavno ne treba :D
Partizzanka

#2877 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

zapalo . ne mislim bukvalno nego ono globalno
heheeh
yellow cat

#2878 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Mariella wrote:Djevojke i zene :) koji vi korektor koristite?
Image

još od srednjoškolskih dana.. ova ljubav je, izgleda, vječna. :-D
Mariella

#2879 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Mislim da nisam taj vidjela nikad. Gdje ga ti kupujes, koliko je para, i kakav je u prekrivanju :D

:sax:
yellow cat

#2880 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Imaš ga u apotekama, ali i u CM-u. Košta oko 7 km, meni odlično prekriva, a i isušuje prištiće i akne i to jako dobro, mada mi više u te svrhe ne treba. Možeš ga naći u samo jednoj nijansi, nema brojeva, kad sam ga ja počela koristiti, bile su dvije nijanse, iako ,vjerujem, da će ti se i ova nijansa svidjeti. Prošetaj, pa vidi. :)
Mariella

#2881 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Ja sam poprilicno svijetla, i jedino da ne ide na roze :) Kad odem do CM-a pogledat cu ova 2 preporucena. Hvala vam :)
bez_ideje

#2882 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Pa majka mu stara,nismo sad ruzne i stare da nam trebaju ova 3 kofera sminke sto nakupovasmo :lol: :lol: :lol:
Jednostavno boje,sljokice,sjajila i cetkice su lijepa stvar sa kojima se svasta moze......
Nema to bas veze sa godinama i potrebom
bez_ideje

#2883 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Ako si svijetla gledaj najsvetliju nijansu.....Imas 3 od ove Miss Sporty......Ja imam Light i Medium....Light koristim oko ociju,a medium za fleke
Mariella

#2884 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Ako bude tester isprobat cu ja to fino, ako ne, vjerovatno cu uzeti najsvjetliju. Javim koji uzmem, i kako mi odgovara :-D
kolega

#2885 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kolega »

ima li ko da koristi šta od Ilirije Vedrog ... tako se zvala prije rata a sad ne znam, tada bila pravo popularna kozmetika (domaća; slovenačka) :roll: :D
Michun

#2886 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Mariella wrote:Ako bude tester isprobat cu ja to fino, ako ne, vjerovatno cu uzeti najsvjetliju. Javim koji uzmem, i kako mi odgovara :-D
Poucena iskustvom...tecni korektor mnogo bolji. Osim ako nije skuplji u sticku, tipa MAC.
Bourjois ima onaj healthy glow, skin....kako li i meni se cini da je super. To mozes probat u svakom CM.
Michun

#2887 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

eluna wrote:
alemaa wrote:virim s mob,veceru napravila al imam posla po kuci al ne mogu da ne povirim..Partizanka nastiklana definitivamente:D,sad ti slijedi izazov cekanje da naraste. Kome je dovoljan samo avon ova tema nije za njega,brez ljutnje.

brez ljutnje :) ja sa svoje 33 izgledam kao da imam 26, tako da nemam potrebe za nešto više od avon-a .... tek pokoja sjena za oči, maskara, olovka za oči i ruž ponekad .... lak za nokte eto fola radi ;) tek od ove zime sam počela pokrivati podočnjake jer deveram sa sinusitisom
I ja izgledam mnogo mladje nego sto jesam...mogu potvrditi cure koje me znaju :) Ja i bez sminke sasvim lijepo izgledam...
Neko se samo voli sminkat i uziva u kupovini sminke i razmjenivanju iskustva pa cak i sminke. Meni je ova tema odmorko, stres free, procumuram sa finim curama i nasmijemo se. Bolje nego politika, tamo se svadjam :D
Zelena Carapa

#2888 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

yellow cat wrote:Što se tiče trepuški, ja se bojim da će mi otpasti pa da to neko vidi, pa da se obrukam. :-) :lol:
Zelena Carapa wrote:kupila sam i artdeco cetkicu za blendanje
Koliko košta?
20.50
Nadinka

#2889 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

nesto mi ne odlaze poruke, pa semlaca i partizanka hitno javljajte ako zelite podlogu, 5,6 je (nestalo im stare zalihe), i imaju ukupno 3 pa hocu zvati djevojku da zamolim da ostavi :D
Partizzanka

#2890 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

sta 5,6 je
ne kontam
ja sam rekla da hocu jednu :)
Nadinka

#2891 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Partizzanka wrote:sta 5,6 je
ne kontam
ja sam rekla da hocu jednu :)
ma 5,6 KM ( a prekuce sma onu jednu platila 4,25), odoh zvati djevoku dok ima :)
Partizzanka

#2892 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

skontala :)

meni kupi :)
Zelena Carapa

#2893 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Ja godinama koristim ovaj MF stick korektor ako se pojavi kakva crvena piknica
- jeftin je a dobro pokriva.

Image

A vec nekoliko mjeseci koristim ovaj za podocnjake i pase mi dobro

Image
Zelena Carapa

#2894 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

alemaa wrote:Ja imam ovaj ArtDeco, dobro on prekriva, al meni isusi podrucje npr. ako ga stavim za podocnjake, kroz sat vremena koza na tom podrucju jednostavno se krene perutati i to ruzno izgleda..Ne koristim ga vise za podocnjake nego eto ako gdje ima kakva packica, crvenilo kamufliram s tim ili onom ARTDECO malenom kamuflazom.
u pravu si, jeste malo na suhu stranu ali ja zato stavim malo vise kreme (nego inace) na podocnjake prije pudera i korektora.
Last edited by Zelena Carapa on 24/02/2011 09:41, edited 1 time in total.
Partizzanka

#2895 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

vi cete mene unistiti zene :)
hehehe

jutros sam jedva izdrzala da ne iscupam dvije dlacice sa obrva ... ali reko hajde kad su rekle zene, neka porastu
inace sam psiho alergicna i svako jutro ja pomalo cupam obrve :)

a jutros sam i konacno pocela koristiti svoju toniranu kremu (znate da (jos uvijek) ne koristim puder) ... JA! koja jedva i maskaru ujutro stavim, stavila sam i sjenu i maskaru i olovku :)
i mislila sam kako je vrijeme da ranije pocnem ustajati da se mogu malo ljepse nasminkati :) ne ovako u trku :)
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#2896 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ALexis »

oooj i ja sam tako kad sam tek pocela cupati obrve...
cupala svaki dan.

uh, pa kad se zarovim, sve crvene tackice po njima :lol:

sad sam se opametila :D
Partizzanka

#2897 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja nisam nova u cupanju obrva .. moja psiho alergija traje vec ... pa dooobrih 10 godina :)
Zelena Carapa

#2898 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Partizzanka wrote:ja nisam nova u cupanju obrva .. moja psiho alergija traje vec ... pa dooobrih 10 godina :)
Koju pincetu koristis? I ja cupkam svakodnevno obrve (a odem jednom u 15-20 dana da mi ih malo srede profesionalno) jer moram. Rastu brzo, tamne su i jake. I patila sam se sa ranoraznim pincetama godinama dok ne otkrih tweezermanove. Ljepota. :thumbup:
Partizzanka

#2899 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

uh na pinceti sam onooo wooow smor :)
sad imam jednu super LIndexovu .. jeftina a dobra
a kupila sam jednu nedavno ne znam cija je ali ima na sebi bilesi i malu lampu tj sijalicu kao da ti osvjetli podrucje koje cupkas - SRANJE nevidjeno koje je kostalo 40km :smilleekojilupaglavomodzid:
sutradan sam je vratila i pocastila se onda alessandrovom turpijom :)

samo sama sebi cupam obrve - nisam nikada isla u kozmeticki zbog toga
(sto se i vidi hahaha)
ali recimo da jednom mjesecno uzmem trakice za depilaciju izrezem ih i pocupam one najsitnije koje se fakticki ne vide ali ih ja vidim
a onda sredjujem ove vidljive sama :)
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#2900 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ALexis »

ja nisam mogla ostati ravnodusna na ovaj tvoj zadnji post :lol:
Post Reply