Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
mačak u čizmama
tzv. IMT faktor- imal mene tupravimjernik wrote:a đe sam ja tu ?ludost wrote:kekec, mačak u čizmama, taxi-driver... genijalni ste!more i u eurima
![]()
![]()
![]()
![]()
ima, a ima i još autora fantastičnih komentara...
-
pravimjernik
koja ba himna, raja ? da nije ... ova ?
HASE I - SATROMANIĆ
Visoćki sam lola
Svi me zovu kralj,
Varam vas do bola
Niste ni za malj.
Nas u parlamente
Vas u kokošinjce,
Nevjernici blente
Mogu i u svinjce.
Udri hodža, drmaj pope
Doš'o vakat k'o za nas!
Demokracki hin ožeži,
Privatiziramo mi za vas.
Mili moji: zvijezdo, krste!
Umočih za duše spas
Oslastimo i mi prste,
Doće rajo red na vas...
...jednog dana zimzelenog
Visoćkijem ajrodromom,
Peramidi hajte rutom
Maleziskim aftoputom.
piso: znanje
HASE I - SATROMANIĆ
Visoćki sam lola
Svi me zovu kralj,
Varam vas do bola
Niste ni za malj.
Nas u parlamente
Vas u kokošinjce,
Nevjernici blente
Mogu i u svinjce.
Udri hodža, drmaj pope
Doš'o vakat k'o za nas!
Demokracki hin ožeži,
Privatiziramo mi za vas.
Mili moji: zvijezdo, krste!
Umočih za duše spas
Oslastimo i mi prste,
Doće rajo red na vas...
...jednog dana zimzelenog
Visoćkijem ajrodromom,
Peramidi hajte rutom
Maleziskim aftoputom.
piso: znanje
- kekec
Tanjug, vijesti, juli 2007 :
Opstina Visoko je konacno odahnula. Ogromni manjak
u budzetu, konacno je u dobrom dijelu pokriven. Novac
je stigao u opstinsku kasu zahvaljujuci prodaji zemljista
u podnozju brda Visocica, za koju se prije par godina
"vjerovalo" da je piramida. Ucestvujuci u finansiranju
"istrazivanja", novac je iz opstinske kase "bestraga iscurio".
Iako je provedena "ozbiljna" istraga, tragovi koji bi ukazivali
na mogucu/e lokacije novca nisu nadjeni.
Tanjug, vijesti, juni 2008 :
U podnozju brda Visocica u Visokom, na mjestu gdje se 2005.god.
"pojavila" piramida, danas stoji prelijepa kucica, vlasnistvo poznatog
bosanskog "biznismena", porijeklom iz ovog lijepog gradica. Isti je
prosle godine, pravom jedinog kupca (jer u nasoj Bosni vladaju drugi
zakoni), "otkupio" zemlju svojevremeno proglasenu od nacionalnog
interesa i tom kupovinom "pomogao" opstinskim vlastima da popune
praznu kasu.
Prica o piramidi je zaboravljena, a jedini tragovi se mogu naci na forumu
"sarajevo-x" i u rijetkim primjercima knjiga koje je napisao S.O. a koje
nije preporucljivo pokazivati, jer govore o naivnosti, gluposti i jos nekim
radnjama vezanim za, cak 5 piramida, odnosno o jednoj velikoj PREVARI.

Opstina Visoko je konacno odahnula. Ogromni manjak
u budzetu, konacno je u dobrom dijelu pokriven. Novac
je stigao u opstinsku kasu zahvaljujuci prodaji zemljista
u podnozju brda Visocica, za koju se prije par godina
"vjerovalo" da je piramida. Ucestvujuci u finansiranju
"istrazivanja", novac je iz opstinske kase "bestraga iscurio".
Iako je provedena "ozbiljna" istraga, tragovi koji bi ukazivali
na mogucu/e lokacije novca nisu nadjeni.
Tanjug, vijesti, juni 2008 :
U podnozju brda Visocica u Visokom, na mjestu gdje se 2005.god.
"pojavila" piramida, danas stoji prelijepa kucica, vlasnistvo poznatog
bosanskog "biznismena", porijeklom iz ovog lijepog gradica. Isti je
prosle godine, pravom jedinog kupca (jer u nasoj Bosni vladaju drugi
zakoni), "otkupio" zemlju svojevremeno proglasenu od nacionalnog
interesa i tom kupovinom "pomogao" opstinskim vlastima da popune
praznu kasu.
Prica o piramidi je zaboravljena, a jedini tragovi se mogu naci na forumu
"sarajevo-x" i u rijetkim primjercima knjiga koje je napisao S.O. a koje
nije preporucljivo pokazivati, jer govore o naivnosti, gluposti i jos nekim
radnjama vezanim za, cak 5 piramida, odnosno o jednoj velikoj PREVARI.

-
Propast1
To je to!ludost wrote:
Nego. Ljudi.
Ovo s peticijom je odlična ideja. Samo, nešto kontam, kome bi je predali? Pa ova mafija može progurat svoje leteće tanjire kroz parlament u roku od dvije hefte! Ko će se onda ma i osvrnut na nekakvu peticiju? Reći će, jao baš fino što se tol'ko brinete za kulturnu baštinu svoje zemlje, haj'te sad, imamo sastanak s Čengom za petn'est minuta. Zato se ovaj idiot ovdje ovoliko i smije.
-
Prenj
Kojeg je ocito sef otjerao u misju rupu, da se ne bio pravio prevelik publicitet od nezeljenih pitanja.ludost wrote: Eto, ono se pismo na engleskom sprema, pa bujrum. Kako god da bude, ovaj je topic odigrao nevjerovatno važnu ulogu u istjerivanju ove ublehe na čistinu. Pozdrav svima; Cernici naroćito
- Macuser
Slazem se da je ovaj forum odigrao veoma bitnu ulogu u razotkrivanju ove ublehe. Nema vise ni El-bosniaca, vidio da Osmanagic nije neki musliman. A, ove ostale je Indiana Jones povukao, valjda je uvidio da su nepismeni i bez argumenata i da vise stete, nego sto koriste. Ako su mu i ostali saradnici slicni, neka se pokrije usima.
- taxi_driver
taxi_driver wrote:BLAGOJE GOVEDARICA, profesor na fakultetima u Berlinu i Heidelbergu tvrdi kako nema nikakvih znakova da bi piramide u BiH mogle zaista postojati.
Podsjetimo, vjeruje se kako na području Visokog u BIH, nalaze piramide stare 12 tisuća godina, a istraživač Semir Osmanagić već mjesecima istražuje to područje, te pronalazi nove dokaze.
"Koliko mi znamo, piramide u BiH ne postoje, niti ima nikakvog znaka da bi tako nesto moglo postojati." - kazao je prof. dr. Govedarica, a prenosi Deutsche Welle.
"Zaista ne znam što da vam kažem o tome. Ta cifra od 20-30 tisuća i Iliri prije 20-30 tisuća godina, to je nepojmljivo." - dodaje Govedarica.
Govedarica se pita "kakve je škole" završio istraživač Semir Osmanagić te napominje kako u arheologiji postoji metodologija.
"Prvo se obave istraživanja, pa se nešto dokaze, pa se to onda objavi. On je prvo objavio knjige pa sada nastoji obaviti istraživanja koja bi dokazala tvrdnje iz njegovih knjiga. To je potpuno stavljanje stvari naglavačke." - dodao je.
Profesor tvrdi kako piramida nije igla te je se ne može skrivati tek tako.
"Ja ne bih imao nista protiv, čak bi bio radostan kada bi u BiH bilo piramida. Nažalost za tako nesto nema nikakvih uvjeta niti mogućnosti." - zaključio je Govedarica.
Želite li pratiti kako teku istraživanja oko bosanskih piramida posjetite službene stranice Bosanske piramide sunca.
S.H./Deutsche Welle
ma sta govedarica zna.covjek je samo profesor nije doktor ko nas osmanagic![]()
ja samo cernicu cekam da mi odgovori sta on misli o ovom izlaganju nekakvog profesora dr.koji predaje u nekakvoj njemackoj.znate sta ce cernica reci.prvo nije nikakav profesor jer nije iz visokog a drugo i da je kakav profesor predavao bi na fakultetu u visokom a ne u nekoj njemackoj.nego ja predlazem da se imanneom i prezimenom ovdje predstavimo.pa da vidimo ko misli da je ima a ko misli da je nema.da znamo na ciji racun ce se vicevi praviti kad se ova prica zavrsi
-
El-bosniaco
Slazem se da je ovaj forum odigrao veoma bitnu ulogu u razotkrivanju ove ublehe.
sto dani idu sve vishe i vishe vjerujem da ima piramide, vashe gluposti nimalo nisu utacale na moje misljenje
ja samo cekam prve slike aprilskih iskopavanja, pa cemo onda da pricamo, a to tada ce se p4rosipati gluposti po forumu tezih razamjera ko , konspiracija, kosovo-sda-piramida-cengic i sta josh sve
Nema vise ni El-bosniaca, vidio da Osmanagic nije neki musliman.
ja samo cernicu cekam da mi odgovori sta on misli o ovom izlaganju nekakvog profesora dr.koji predaje u nekakvoj njemackoj.
evo ja cu ti dati
jeli treba imati puno mozga za ovo ili ne
eh da je covjek bio na iskopavnjima i da je arheolog, eh onda bi se malo zapitao , sta i kako dalje
zar treba slusati ovakve sto pricaju iz svoji kancelarija sta ima ispod brda ?????????????
znate sta ce cernica reci.prvo nije nikakav profesor jer nije iz visokog a drugo i da je kakav profesor predavao bi na fakultetu u visokom a ne u nekoj njemackoj.nego ja predlazem da se imanneom i prezimenom ovdje predstavimo.pa da vidimo ko misli da je ima a ko misli da je nema.da znamo na ciji racun ce se vicevi praviti kad se ova prica zavrsi
ne intersuje me sta je je osmanagich, nek je zivi djavo samo da se iskopa ta piramida ,
A, ove ostale je Indiana Jones povukao, valjda je uvidio da su nepismeni i bez argumenata i da vise stete, nego sto koriste. Ako su mu i ostali saradnici slicni, neka se pokrije usima.
aj kretenu suti metere ti
- taxi_driver
El-bosniaco wrote:Slazem se da je ovaj forum odigrao veoma bitnu ulogu u razotkrivanju ove ublehe.
sto dani idu sve vishe i vishe vjerujem da ima piramide, vashe gluposti nimalo nisu utacale na moje misljenje
ja samo cekam prve slike aprilskih iskopavanja, pa cemo onda da pricamo, a to tada ce se p4rosipati gluposti po forumu tezih razamjera ko , konspiracija, kosovo-sda-piramida-cengic i sta josh sve
Nema vise ni El-bosniaca, vidio da Osmanagic nije neki musliman.
ne intersuje me sta je je osmanagich, nek je zivi djavo samo da se iskopa ta piramida ,
A, ove ostale je Indiana Jones povukao, valjda je uvidio da su nepismeni i bez argumenata i da vise stete, nego sto koriste. Ako su mu i ostali saradnici slicni, neka se pokrije usima.
aj kretenu suti metere ti
nije lijepo nekog nazvati kretenom.i ja tebe mogu nazvati debilom cim mislis da piraida postoji
-
El-bosniaco
nije lijepo nekog nazvati kretenom.i ja tebe mogu nazvati debilom cim mislis da piraida postoji
ja sam mu popustao vise putra , vishe me puta provocirao
dosta je vise ba
nek on govori, da nema piramide 1000 hiljada puta , ne intere suje me ali kad covjek pocne provocirati
-
Prenj
Kada je doba o kojem prica nas alternativac Semir Osmanagic u pitanju, dr Blagoje Govedarica, redovni profesor Univerziteta u Heidelbergu, clan Akademije nauka BiH, je itekako kompetentan sagovornik.
http://www.uni-heidelberg.de/presse/per ... 05_12.html
http://www.ucl.ac.uk/prehistoric/review ... darica.htm
http://www.oxbowbooks.com/bookinfo.cfm/ ... ation/DBBC
i tako dalje ...
i tako dalje ...
Last edited by Prenj on 25/01/2006 16:23, edited 1 time in total.
-
El-bosniaco
dobro ljudi moji nemojte biti naivni, hajde da je taj govedarica bi otu na mjestu i da je arheolog sto je radio na tim iskopavanjima i da tako kaze nesto onda bi to bilo nesto
zar ste toliko naivni da slusate srbe iz njemacke kako nema piramide u bosni, mozda je nema ali ja sigurno necu vjerovati nekim srbima iz inostranstva kako nema piramide. znamo mi kako su oni ljubitelji bosne
ako iko treba da kaze da nema piramide to neka budu nashi ili strani arheolozi sa iskopavanja, kad od njih cujem onda cu vjerovati da nema piramide, a meni ne pada na pamet da slusam neke tamo BOg zna jesu li mozda krocili nogom u visoko
zar ste toliko naivni da slusate srbe iz njemacke kako nema piramide u bosni, mozda je nema ali ja sigurno necu vjerovati nekim srbima iz inostranstva kako nema piramide. znamo mi kako su oni ljubitelji bosne
ako iko treba da kaze da nema piramide to neka budu nashi ili strani arheolozi sa iskopavanja, kad od njih cujem onda cu vjerovati da nema piramide, a meni ne pada na pamet da slusam neke tamo BOg zna jesu li mozda krocili nogom u visoko
- taxi_driver
ma kakav blagoje.da je kakav covjek zvao bi se semir.ma ja mislim da je on ljubomoran na semira.piramida postoji i tacka.kod mene ima jedno brdo kad ga s jedne strane gledas izgleda ko velika guzica.i to je neka vrsta piramide samo su malo pogrijesili u gradjenju.nazvao sam bosanska guzoidna piramida.upravo pisem knjigu o njoj a ako bog da na proljece 2007 cu poceti sa otkopavanjem.pa ako je ko zainteresovan,moze se prijaviti da kopa a ako nece da kopa moze poslati koju marku kao dobrotvorni prilog.Prenj wrote:Kada je doba o kojem prica nas alternativac Semir Osmanagic u pitanju, dr Blagoje Govedarica, redovni profesor Univerziteta u Heidelbergu, clan Akademije nauka BiH, je itekako kompetentan sagovornik.
i tako dalje ...
-
Prenj
El-bosniaco,El-bosniaco wrote:dobro ljudi moji nemojte biti naivni, hajde da je taj govedarica bi otu na mjestu i da je arheolog sto je radio na tim iskopavanjima i da tako kaze nesto onda bi to bilo nesto
zar ste toliko naivni da slusate srbe iz njemacke kako nema piramide u bosni, mozda je nema ali ja sigurno necu vjerovati nekim srbima iz inostranstva kako nema piramide. znamo mi kako su oni ljubitelji bosne![]()
Nadam se da si mlad i da je to glavni razlog zbog kojeg pises ovakve ruzne i tuzne stvari.
Inace ...
- taxi_driver
el jeli se ti salis ili mislis ozbiljno?ako si ozbiljan ja bih te preporucio u jagomir na proucavanje.jebote ,ja bih uveo zakon po kojem ne moze svako kupiti kompjuter.testirao bih ljude.ovako svako kupi komp i pise gluposti.El-bosniaco wrote:dobro ljudi moji nemojte biti naivni, hajde da je taj govedarica bi otu na mjestu i da je arheolog sto je radio na tim iskopavanjima i da tako kaze nesto onda bi to bilo nesto
zar ste toliko naivni da slusate srbe iz njemacke kako nema piramide u bosni, mozda je nema ali ja sigurno necu vjerovati nekim srbima iz inostranstva kako nema piramide. znamo mi kako su oni ljubitelji bosne![]()
hajde el jos jednom procitaj sta si napisao pa kazi da si se salio