Premier Liga BiH 2006/2007

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BoiinK

Post by BoiinK »

Neelix wrote:http://www.rsssf.com/tablesb/bihchamp.html
'Muslim' League
1994/95 Celik (Zenica)
1995/96 Celik (Zenica)
1996/97 Celik (Zenica)
'Muslim'/Croatian Playoff Winners
1997/98 Zeljeznicar (Sarajevo)
1998/99 FK Sarajevo [*]
1999/00 Brotnjo (Citluk)
Premijer Liga BiH ('Muslim'/Croat League)
2000/01 Zeljeznicar (Sarajevo)
2001/02 Zeljeznicar (Sarajevo)
Premijer Liga BiH (national league also including Srpska clubs)
2002/03 Leotar (Trebinje)
2003/04 Siroki Brijeg (Siroki Brijeg)
2004/05 Zrinjski (Mostar)
2005/06 Siroki Brijeg (Siroki Brijeg)
[*] as the 'Muslim'/Croat playoff were cancelled, NSBiH proclaimed
the winners of their regular season as champions
.

eto, nema dalje.
To je ono sto ja njemu cijelo vrijeme pokusavam objasniti da je nas savez jedini bio priznati od UEFA-a(moja greska sto mu link nisam postavio) i ako pogledas na sluzbenoj NSBiH tablici a bogami i UEFA-e stoji da je FKS bilo proglaseno sampionom.... da je bila diskusija da li je to pravedno, ne bih ni ulazio u nju jer i sam smatram da nije(zato i rekoh da smo to isusili jer nije bilo slavlja a bogami ni evrope), ali da stoji tako na svim sluzbenim stranicama, stoji... dosta sranja o ovome... treba izaci na balkone i pozdraviti prve Sarajevske sampione... :D
xon_sa

Post by xon_sa »

hahaha joj dokaza, mogo si vala stavit i hordezla.org kao izvor :D

Hajde plz nadji na UEFA.com gdje pise da je Sarajevo 1999 postalo prvak. NSBiH je mogao proglasiti prvaka samo jedne od liga koje su davale ucesnike za playoff u kome se odredjivao prvak BiH. Dakle Sarajevo nije nista vise prvak od Jedinstva i Bosne. NSBiH, kao samostalan, bez klubova iz NS HB jednostavno nije imao legitimitet, jer uopste kao takav nije bio priznat od UEFA-e.
xon_sa

Post by xon_sa »

Neelix wrote:tebi se bas neda objasnit.

moramo onda postepeno. hajd odgovaraj na pitanja.

koji savez od tri postojeca je jedini bio priznat od uefe?
Jebote...
Evo taksativno sve:
1. do sezone 97/98 NSBiH nije bio punopravni clan UEFA-e i klubovi iz takmicenja koja su organizovanja u njegovom okviru nemaju pravo nastupa u UEFA takmicenjima.
2. Nakon pregovora izmedju triju postojecih saveza i UEFA-e je dogovoreno da ce se omoguciti klubovima iz BiH da ucestvuju u UEFA-inim takmicenjima samo ako se bude igrala zajednicka liga.
3. Prvi prvak Bosne i Hercegovine (priznat od UEFA-e, a to mozete i procitati na zvanicnoj web stranici saveza) postao je FK Zeljeznicar nakon sto je u finalu playoffa (u kom su, kako je UEFA i odredila, ucestvovali timovi predstavnici 2 lige) pobijedio Sarajevo.
4. U narednoj sezoni, nakon sto su obje lige zavrsile, klubovi sa "teritorije pod kontrolom ARBiH" su iz solidarnost sa Velezom, kojem je onemoguceno da igra na svom stadionu, odbili ucestvovati u playoffu, pa prema tome nisu ispunjeni uslovi da se dodje do prvaka Bosne i Hercegovine. UEFA je jasno postavila pravila kako se odredjuje prvak BiH i da jedino takav moze ucestvovati u njenim takmicenjima. Prvoplasirani timovi liga koje daju ucesnike playoffa NISU PRVACI. Sarajevo i Posusje nisu prvaci, jer nisu prosli od UEFA-e propisan playoff!
5. Sarajevo je prvak BiH 1999. isto koliko je i Bosna 1998. ili Jedinstvo 2000. Sto naravno nije istina. Ne moze se proglasiti prvak, ako takmicenje nije zavrseno. Ne moram podsjecati da ni Bosna ni Jedinstvo nakon odigranog playoffa nisu postali prvaci BiH.
Neelix

Post by Neelix »

zaboravljas jednu cinjenicu.

nisi ti taj koji odredjuje ko moze a ko ne moze biti prvak. jedini legitimni Fudbalski/nogometni savez u BiH je donio odluku o prvaku - a to je FK Sarajevo.

i svo vase zapomaganje to ne moze promijeniti. kontas li ista?
xon_sa

Post by xon_sa »

Neelix wrote:zaboravljas jednu cinjenicu.

nisi ti taj koji odredjuje ko moze a ko ne moze biti prvak. jedini legitimni Fudbalski/nogometni savez u BiH je donio odluku o prvaku - a to je FK Sarajevo.

Zaboravljas da se prvakom, prema jasnim i nedvosmislenim pravilima koja nam je odredila UEFA neki tim mogao proglasiti iskljucivo nakon odigranog playoff-a, koji je i bio uslov da bi postali punopravni clanovi UEFA-e i mogli ucestvovati u njenim takmicenjima. Svoje clanstvo u UEFA-i je NSBiH stekao tek nakon sto je uveden playoff i bez toga su sva takmicenja lokalnog karaktera i totalno irelevantna u odnosu na drzavu i UEFA-u. Nije NSBiH postao punopravni clan UEFA-e pa onda kao takav prihvatio playoff sa NS HB nego su u taj proces usli zajedno i kasnije se spojili u jedan. Samim tim ne moze NS BiH proglasiti tim iz nekog lokalnog takmicenja prvakom ako takmicenje na kojem se taj prvak dobija uopste nije odigrano.

Jos jednom te pozivam, posto si to negdje gore napisao, da mi nadjes na UEFA-inoj stranici dokaz da UEFA priznaje Sarajevo kao prvaka BiH 1999. Ako to nadjes ja cu priznati da nisam u pravu i cestitati ti. Eto, jel posteno?
BoiinK

Post by BoiinK »

Iako je ovo sada druga tema molio bih druga Xon-a da mi pokaze te rupe koje je on vidio u titovoj jucer :D

Meni se cini da se vide baklje kod parkuSe, sta ti mislis?

Image
lugavina

Post by lugavina »

xon_sa wrote:
Neelix wrote:zaboravljas jednu cinjenicu.

Zaboravljas da se prvakom, prema jasnim i nedvosmislenim pravilima koja nam je odredila UEFA neki tim mogao proglasiti iskljucivo nakon odigranog playoff-a, koji je i bio uslov da bi postali punopravni clanovi UEFA-e i mogli ucestvovati u njenim takmicenjima. Svoje clanstvo u UEFA-i je NSBiH stekao tek nakon sto je uveden playoff i bez toga su sva takmicenja lokalnog karaktera i totalno irelevantna u odnosu na drzavu i UEFA-u. Nije NSBiH postao punopravni clan UEFA-e pa onda kao takav prihvatio playoff sa NS HB nego su u taj proces usli zajedno i kasnije se spojili u jedan. Samim tim ne moze NS BiH proglasiti tim iz nekog lokalnog takmicenja prvakom ako takmicenje na kojem se taj prvak dobija uopste nije odigrano.

Jos jednom te pozivam, posto si to negdje gore napisao, da mi nadjes na UEFA-inoj stranici dokaz da UEFA priznaje Sarajevo kao prvaka BiH 1999. Ako to nadjes ja cu priznati da nisam u pravu i cestitati ti. Eto, jel posteno?
Sine izadji malo iz kuce. Jebo zelju, svezaces kakvu bolestinu. Pa sta i ako te zajebavaju. prestace kroz godinu dvije
kvic

Post by kvic »

prleitihi wrote:samo da mostarcu repliciram na onaj post gdje ga je preæer'o..tekbiranja je bilo samo jednom..i to na sjeveru..trajalo je 15 sekundi..i vi¹e se nije ponavljalo..mislim da se ni to nije trebalo desiti..¹to se tièe "jebemo vam tatu dodika"..bilo je stalno..i neka je..to do¾ivljavam kao zajebanciju..a ne kao nacionalistièki ispad..jer ti isti navijaèi koji su to skandirali..su poslije si¹li na teren i izljibili se sa igraèima radnika..(a to mi je bio vrhunac ljudske gluposti.. :lol: )..prema tome..ako donosimo neki sud samo na osnovu ove utakmice..prièe o "baliluku..sda klubu..itd" ne stoje! :oops:
ma pusti ove bratstvo i jedinstvo, nas velez multi nacionalan.... oni samo znaju pricati... a na djelima im se vidi... pa su tako mehmedaliju covica uhvatili i prebili, o da da upravu ste, o red army-u pricam... prijetili mu da ne smije igrati u 'ustaskom klubu', covjek nije smio vise pa se vratio u slobodu... a ko zna gdje bi bio danas, ko smajke mozda, a ovako mu antinacionalisti unistili zivot... a igraci veleza prije dvi godine, na hvidrinom bozicnom turniru igraju u dvorani na bijelom brijegu(a to su kadric, velagic, jugo i vladavic), pa im ni a nitko nije rekao... je da nisu navijali za njih i zvizdalo im se svako malo, ali samo sto se za karaku navijalo,ali ja sam navijao za njih i bio sam na toj utakmici... bilo je finale to...
a smajic , rajovic, joldic, malo malo u klubu navijaca piju pice... to je dokaz necega... a kad smajic i joldic ljube grb zrinjskoga , pa nebi oni valjda svasta ljubili...
Neelix

Post by Neelix »

pokusavao sam naci na uefa-inoj stranici spisak sampiona iz BiH, al nisam uspio. pokusaj ti, mozda budes imao vise srece. ako nadjes - ja cu tebi priznati da si u pravu.
mostarac

Post by mostarac »

kvic wrote:
prleitihi wrote:samo da mostarcu repliciram na onaj post gdje ga je prećer'o..tekbiranja je bilo samo jednom..i to na sjeveru..trajalo je 15 sekundi..i više se nije ponavljalo..mislim da se ni to nije trebalo desiti..što se tiče "jebemo vam tatu dodika"..bilo je stalno..i neka je..to doživljavam kao zajebanciju..a ne kao nacionalistički ispad..jer ti isti navijači koji su to skandirali..su poslije sišli na teren i izljibili se sa igračima radnika..(a to mi je bio vrhunac ljudske gluposti.. :lol: )..prema tome..ako donosimo neki sud samo na osnovu ove utakmice..priče o "baliluku..sda klubu..itd" ne stoje! :oops:
ma pusti ove bratstvo i jedinstvo, nas velez multi nacionalan.... oni samo znaju pricati... a na djelima im se vidi... pa su tako mehmedaliju covica uhvatili i prebili, o da da upravu ste, o red army-u pricam... prijetili mu da ne smije igrati u 'ustaskom klubu', covjek nije smio vise pa se vratio u slobodu... a ko zna gdje bi bio danas, ko smajke mozda, a ovako mu antinacionalisti unistili zivot... a igraci veleza prije dvi godine, na hvidrinom bozicnom turniru igraju u dvorani na bijelom brijegu(a to su kadric, velagic, jugo i vladavic), pa im ni a nitko nije rekao... je da nisu navijali za njih i zvizdalo im se svako malo, ali samo sto se za karaku navijalo,ali ja sam navijao za njih i bio sam na toj utakmici... bilo je finale to...
a smajic , rajovic, joldic, malo malo u klubu navijaca piju pice... to je dokaz necega... a kad smajic i joldic ljube grb zrinjskoga , pa nebi oni valjda svasta ljubili...
o vama su one slike sve rekle i tu se nema sta dodati i mislim da je ta prica zavrsena i savrseno jasna.
Sto se tice titule sarajeva 1999. godine, da je ona priznata sarajevo bi igralo u evropi, medjutim znamo da nije igralo
sto se tice premija igraci veleza nisu stimulisani na taj nacin u utakmici protiv vas nego ste vi sebi umislili da ste jaki i da se svi naloze kad im vi dolazite jer vas kao mrze. Jeste vi neki faktor da bi se neko lozio protiv vas, a iskreno sumirano u obje utakmice bili ste losiji i od 3 gola 2 ste dali iz penala (onaj u sarajevu je bio presmjesan) i jedan iz offside-a, Dakle i to smo valjda zakljucili.
Sto se tice tih vasih milosevica i grujica u nas u prvoj postavi igraju Nikolic, Remetic, Stokic i Micheta koji nisu Bosnjaci, a prosle godine igrali su jos i Ognjenovic i Krivokapic, a trener je obe sezone Milomir Seslija. I tu smo nadam se sada nacisto.
Sto se tice kupovine prvog mjesta u prvoj ligi federacije, kupljene su utakmice na pocetku prvenstva, a i savezu je bilo stalo da Velez vise tu ne igra zbog ogromnih troskova koje su imali klubovi kada im velez dolazi jer su morali platiti obezbjedjenje zbog navijaca a to klubovima u prvoj ligi federacije nije lako. Samo razlika izmedju nas i vas je sto mi to gledamo realno i posteno i mnogi ce to priznati i ne kurcimo se kao da smo osvojili CL a time najvise varate sami sebe.
Sto se tice nacionalizma u zemlji u kojoj je to dominantno razmisljanje bilo bi cudno da ga nema i ja nisam nikada rekao da smo mi nacionalizam u klubu iskorjenili, ali sam rekao i to tvrdim da smo u pogledu suzbijanja nacionalizma otisli dalje nego svi klubovi PL zajedno. u skladu s tim je vracena i petokraka kao znak opredjeljenja Veleza da bude multinacionalan, antifasisticki i otvoren svim ljudima, uz naravno neizostavnu tradiciju da je ta petokraka na grudima velezovih igraca od osnivanja.
kvic

Post by kvic »

mostarac wrote:
kvic wrote:
prleitihi wrote:samo da mostarcu repliciram na onaj post gdje ga je preæer'o..tekbiranja je bilo samo jednom..i to na sjeveru..trajalo je 15 sekundi..i vi¹e se nije ponavljalo..mislim da se ni to nije trebalo desiti..¹to se tièe "jebemo vam tatu dodika"..bilo je stalno..i neka je..to do¾ivljavam kao zajebanciju..a ne kao nacionalistièki ispad..jer ti isti navijaèi koji su to skandirali..su poslije si¹li na teren i izljibili se sa igraèima radnika..(a to mi je bio vrhunac ljudske gluposti.. :lol: )..prema tome..ako donosimo neki sud samo na osnovu ove utakmice..prièe o "baliluku..sda klubu..itd" ne stoje! :oops:
o vama su one slike sve rekle i tu se nema sta dodati i mislim da je ta prica zavrsena i savrseno jasna.
Sto se tice titule sarajeva 1999. godine, da je ona priznata sarajevo bi igralo u evropi, medjutim znamo da nije igralo
sto se tice premija igraci veleza nisu stimulisani na taj nacin u utakmici protiv vas nego ste vi sebi umislili da ste jaki i da se svi naloze kad im vi dolazite jer vas kao mrze. Jeste vi neki faktor da bi se neko lozio protiv vas, a iskreno sumirano u obje utakmice bili ste losiji i od 3 gola 2 ste dali iz penala (onaj u sarajevu je bio presmjesan) i jedan iz offside-a, Dakle i to smo valjda zakljucili.
Sto se tice tih vasih milosevica i grujica u nas u prvoj postavi igraju Nikolic, Remetic, Stokic i Micheta koji nisu Bosnjaci, a prosle godine igrali su jos i Ognjenovic i Krivokapic, a trener je obe sezone Milomir Seslija. I tu smo nadam se sada nacisto.
Sto se tice kupovine prvog mjesta u prvoj ligi federacije, kupljene su utakmice na pocetku prvenstva, a i savezu je bilo stalo da Velez vise tu ne igra zbog ogromnih troskova koje su imali klubovi kada im velez dolazi jer su morali platiti obezbjedjenje zbog navijaca a to klubovima u prvoj ligi federacije nije lako. Samo razlika izmedju nas i vas je sto mi to gledamo realno i posteno i mnogi ce to priznati i ne kurcimo se kao da smo osvojili CL a time najvise varate sami sebe.
Sto se tice nacionalizma u zemlji u kojoj je to dominantno razmisljanje bilo bi cudno da ga nema i ja nisam nikada rekao da smo mi nacionalizam u klubu iskorjenili, ali sam rekao i to tvrdim da smo u pogledu suzbijanja nacionalizma otisli dalje nego svi klubovi PL zajedno. u skladu s tim je vracena i petokraka kao znak opredjeljenja Veleza da bude multinacionalan, antifasisticki i otvoren svim ljudima, uz naravno neizostavnu tradiciju da je ta petokraka na grudima velezovih igraca od osnivanja.
petokraka je dobra tebi i slicnim tebi... sta ja ta petokraka ili ti ga ljudi sto su se dicili sa tom petokrakom zla i zlocina nanijela drugim ljudima... ma to je nebitno...i ne bi o tome , ali eto da ti napomenem o tome vasemu znaku... a preskoci ove vase ispade... ma koga oni interesiraju.. bitno je da si ti nasao tri slike u galeriji koja ima nekoliko tisuca slika... i to slike od prije 6-7 godina i vise... nema ni stolica na zapadu jos...sto bi djuro rekao grohotom se smijem... :D ...smjesan mali , nema sta, ma pravi mostarac... :roll:
mostarac

Post by mostarac »

petokraka je nas ponos ;)
a sto se tice starine slika one su svjeze sve dok se nalaze na SLUZBENOJ stranici ;)
BoiinK

Post by BoiinK »

mostarac wrote:petokraka je nas ponos ;)
a sto se tice starine slika one su svjeze sve dok se nalaze na SLUZBENOJ stranici ;)
Nazalost, moram da priznam jer simpatisem Veleza vi ste jedni od najvecih primitivaca u PL (cast izuzetcima i nekim podgrupicama koje nesto pokusavaju da urade) I vi nikome NEMATE pravo nista da pricate o nacionalizmu a ponajmanje o kupovini, kradjama i postenju jer da je do toga ja cu se opet ponoviti, vi bi i dalje bili u sredini 1 lige Federacije... I da opet mi smo 1 titulu izgubili zbog vas i nase solidarnosti sa vama, ali na greskama se uci.. Ti i dalje mozes sjediti i sanjati o vasem postenju i multietnicnosti, o vasem vracanju pod Bijeli Brijeg, a mi cemo laganini ovako na neposten nacin uzet jos koju titulu, kup i puniti nase ormare trofejima, slaviti ih kao da je liga sampiona ma kako to tebi smetalo i bolilo :D :evil:
strelčevina

Post by strelčevina »

A dragi nazovi Mostrac imaš li slike od napada na Mehmedaliju Čovića u tolerantnom Istočnom Mostaru, imaš li slike od napada na Zajku Zebu u također tolerantnom Istočnom Mostaru, imaš li snimak završetka utakmice u Vrapčićima kada ste ko zadnji papci mlatili suca, a niste smijeli napasti Tigra ispred Bristola noć prije utakmice, imaš li možda snimak ko je od igrača Veleža prodavao tekmu protiv Jedinstva, imaš li možda snimak dogovora izmađu tigra i vašeg pravog predsjednika, naravno da ne mislim na Džubura, mislim na onog kojem vi niti ime ne smijete spomenuti, ma jednostavno ste neradnici, kakve poštenjačine, čekate sve da vam padne sa neba, ili da dekretom partije jednostavno ljudima od plate da se odbija za voljeni klub kako sami sebi tepate. E pa nema više, nemate od koga uzeti, niti vam ko daje, zato i jeste tu gdje jeste, budite sretni i sa tim. Nije ovo 1985g. iako mnogi kao što si i sam misli da je. Osobno te pozdravljam .
kvic

Post by kvic »

odakle ti to da je sluzbena stranica... pa zato se tim novinarima sluzbene stranice neda na utakmice da ulaze... vec moraju platiti.... sluzbena je za tebe... a i da je sluzbena , sta fali starim slikama, da se vidi kako je preobrazba isla, i kako rastemo iz dana u dan... a ti nemoj pretrazivati galerije zrinjskoga, stas ti na ustaskim stranicama... pravo si cudan.. imate li vi svoju kakvu stranicu multinacionalnu... idi tamo malo...
bos

Post by bos »

Rece na tekmi Rasim Kadic nakon "jebanja Dodika"- "Gledaj sutra kad srna i komunjare od ovog show program naprave" :P

Image

Bjeeeeeeezi mostarac....ovaj je naoruzan :D
Last edited by bos on 25/05/2007 00:30, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

strelčevina wrote:
A dragi nazovi Mostrac imaš li slike od napada na Mehmedaliju Čovića u tolerantnom Istočnom Mostaru, imaš li slike od napada na Zajku Zebu u također tolerantnom Istočnom Mostaru, imaš li snimak završetka utakmice u Vrapčićima kada ste ko zadnji papci mlatili suca, a niste smijeli napasti Tigra ispred Bristola noć prije utakmice, imaš li možda snimak ko je od igrača Veleža prodavao tekmu protiv Jedinstva, imaš li možda snimak dogovora izmađu tigra i vašeg pravog predsjednika, naravno da ne mislim na Džubura, mislim na onog kojem vi niti ime ne smijete spomenuti, ma jednostavno ste neradnici, kakve poštenjačine, čekate sve da vam padne sa neba, ili da dekretom partije jednostavno ljudima od plate da se odbija za voljeni klub kako sami sebi tepate. E pa nema više, nemate od koga uzeti, niti vam ko daje, zato i jeste tu gdje jeste, budite sretni i sa tim. Nije ovo 1985g. iako mnogi kao što si i sam misli da je. Osobno te pozdravljam .
Kakve veze ima petokraka sa Mehmedalijom Covicem i taj napad je cak velez kao klub osudio i osudio je ako se ne varam i RA, mada ja nista nemam sa RA. Sto se tice utakmice sa Jedinstvom ohladi malo, jer vasi dzepovi ako o tome pricamo imaju puno vise oraha nego nasi. leotar, Sloboda, Siroki i da ne nabrajamo dalje. Ovo nije 1985. godina naravno, ali nije ni 1993. i Velez je ostao i opstao i izdrzao ono sto niko ne bi, ali mi smo jos tu, a stanje u Velezu je isto kao i u svim klubovima po pitanju mafije. U nas jedni u vas drugi. Ipak postoji jedna velika razlika, a to je da Velezovi navijaci ipak drze do svog kluba i drze do njegovog ugleda i u ovim vremenima kada je to jako tesko i kada ti jedan slucaj Mehmedalije Covica moze puno toga sjebat, ali za razliku od vaseg ulijetanja u teren da lincujete igrace Veleza, navijaci i uprava Veleza su napad na mehmedaliju covica osudili i u tome sustinska razlika izmedju vas i nas.
Sto se tice ovog pitara gore da mu kazem samo kad smo mi takav kurton sto vam je na Kosevu trebao onako smjesan penal i gol iz offside-a da nas pobjedite kao i u Mostaru penal u trecoj minuti nadoknade? Kad ste tako zajebani sampioni sto nas niste nakantali ;)
I ne rece mi niko sto ove godine ne izlijepiste plakate sa Munibom Usanovicem?
strelčevina

Post by strelčevina »

mostarac wrote:
strelčevina wrote:
Kakve veze ima petokraka sa Mehmedalijom Covicem i taj napad je cak velez kao klub osudio i osudio je ako se ne varam i RA, mada ja nista nemam sa RA. Sto se tice utakmice sa Jedinstvom ohladi malo, jer vasi dzepovi ako o tome pricamo imaju puno vise oraha nego nasi. leotar, Sloboda, Siroki i da ne nabrajamo dalje. Ovo nije 1985. godina naravno, ali nije ni 1993. i Velez je ostao i opstao i izdrzao ono sto niko ne bi, ali mi smo jos tu, a stanje u Velezu je isto kao i u svim klubovima po pitanju mafije. U nas jedni u vas drugi. Ipak postoji jedna velika razlika, a to je da Velezovi navijaci ipak drze do svog kluba i drze do njegovog ugleda i u ovim vremenima kada je to jako tesko i kada ti jedan slucaj Mehmedalije Covica moze puno toga sjebat, ali za razliku od vaseg ulijetanja u teren da lincujete igrace Veleza, navijaci i uprava Veleza su napad na mehmedaliju covica osudili i u tome sustinska razlika izmedju vas i nas.
Sto se tice ovog pitara gore da mu kazem samo kad smo mi takav kurton sto vam je na Kosevu trebao onako smjesan penal i gol iz offside-a da nas pobjedite kao i u Mostaru penal u trecoj minuti nadoknade? Kad ste tako zajebani sampioni sto nas niste nakantali ;)
Pa Smajića ste napadali ne ti osobno ali tvoji istomišljenici valjda, kažu šta radiš ovdje ustašo, u po bijela dana sa starom mostu, Zebu također, pa hoće li opet biti uvijek jedna te ista floskula, dijelo neodgovornog pojedinca, Vladavić je sto puta bio u tkz. zapadnom Mostaru niko ga gonjao nije, ali zato je imao neugodnosti u tolerantnom istočnom Mostaru, ma ima još primjera koliko hoćeš ali ne vrijedi to tebi govoriti. Baš ste primjer suzbijanja svega negativnog u nogometu. Smiješno.
mostarac

Post by mostarac »

strelčevina wrote:
mostarac wrote:
strelčevina wrote: A dragi nazovi Mostrac imaš li slike od napada na Mehmedaliju Čovića u tolerantnom Istočnom Mostaru, imaš li slike od napada na Zajku Zebu u također tolerantnom Istočnom Mostaru, imaš li snimak završetka utakmice u Vrapčićima kada ste ko zadnji papci mlatili suca, a niste smijeli napasti Tigra ispred Bristola noć prije utakmice, imaš li možda snimak ko je od igrača Veleža prodavao tekmu protiv Jedinstva, imaš li možda snimak dogovora izmađu tigra i vašeg pravog predsjednika, naravno da ne mislim na Džubura, mislim na onog kojem vi niti ime ne smijete spomenuti, ma jednostavno ste neradnici, kakve poštenjačine, čekate sve da vam padne sa neba, ili da dekretom partije jednostavno ljudima od plate da se odbija za voljeni klub kako sami sebi tepate. E pa nema više, nemate od koga uzeti, niti vam ko daje, zato i jeste tu gdje jeste, budite sretni i sa tim. Nije ovo 1985g. iako mnogi kao što si i sam misli da je. Osobno te pozdravljam .
Pa Smajića ste napadali ne ti osobno ali tvoji istomišljenici valjda, kažu šta radiš ovdje ustašo, u po bijela dana sa starom mostu, Zebu također, pa hoće li opet biti uvijek jedna te ista floskula, dijelo neodgovornog pojedinca, Vladavić je sto puta bio u tkz. zapadnom Mostaru niko ga gonjao nije, ali zato je imao neugodnosti u tolerantnom istočnom Mostaru, ma ima još primjera koliko hoćeš ali ne vrijedi to tebi govoriti. Baš ste primjer suzbijanja svega negativnog u nogometu. Smiješno.
Ja nisam nigdje rekao da u nas nema sranja, ali da smo daleko odmakli od svih to jesmo, a lako je sad glumit toleranciju kad otmes sve sto se oteti dalo i sad ti ko fol kulturan i tolerantan. Ma nemoj. Ubili se od tolerancije.
strelčevina

Post by strelčevina »

Šta sad oteli smo, kakva je to teorija, sve što valja kod nas oteto je, a ono što ne valja valjda je kod vas. Bio si valjda na zadnjem derbiju, sve je u redu bilo. Samo ima jedna mala napomena....na svakih pet navijača dolazio je jedan specijalac. E sad ako je tebi to normalno da tako igra Velež pod bijelim brijegom nikom drugom nije. Kada nestane ili barem kada tenzije budu puno, puno puta manje nego sad, moći će se govoriti o povratku pod bijeli brijeg, iako čisto sumnjam da ionako ima stvarne podrške za to. Ovo kažem i za jednu i drugu stranu.
kvic

Post by kvic »

mostarac wrote:
strelèevina wrote:
A dragi nazovi Mostrac ima¹ li slike od napada na Mehmedaliju Èoviæa u tolerantnom Istoènom Mostaru, ima¹ li slike od napada na Zajku Zebu u takoðer tolerantnom Istoènom Mostaru, ima¹ li snimak zavr¹etka utakmice u Vrapèiæima kada ste ko zadnji papci mlatili suca, a niste smijeli napasti Tigra ispred Bristola noæ prije utakmice, ima¹ li mo¾da snimak ko je od igraèa Vele¾a prodavao tekmu protiv Jedinstva, ima¹ li mo¾da snimak dogovora izmaðu tigra i va¹eg pravog predsjednika, naravno da ne mislim na D¾ubura, mislim na onog kojem vi niti ime ne smijete spomenuti, ma jednostavno ste neradnici, kakve po¹tenjaèine, èekate sve da vam padne sa neba, ili da dekretom partije jednostavno ljudima od plate da se odbija za voljeni klub kako sami sebi tepate. E pa nema vi¹e, nemate od koga uzeti, niti vam ko daje, zato i jeste tu gdje jeste, budite sretni i sa tim. Nije ovo 1985g. iako mnogi kao ¹to si i sam misli da je. Osobno te pozdravljam .
stvar je u tome da momak koji igra u zrinjskoga ne smije mosta preci(da bi u istocni mostar dosao)... a u finali hvidrinog bozicnog turnira u ekipi igraju kadric , jugo, velagic i vladavic, sve jedan do drugoga iz veleza, pa nitko ni prsta nije digao na njih, a kamoli im se prijetilo da ce im obitelji biti pobijene... e u tome je razlika , ali ti to neces i ne zelis priznati... a prvo se ti definiraj sta si... jesi li u red army-u ili nisi... nemogu te skontati, prvo jedno pises pa onda kasnije drugo nesto, te nisam, te jesam... a ti ponovno o kupovanju, e moj mostarac nikad sa tobom na zelenu granu... pa sto se nije onda zepce kupilo i orasje, gdje ces boljih ekipa koje ce lovu uzeti, kada se tako kupovalo, po tebi nismo ni jednu igrom pobjedu na strani zasluzili... u tome je problem, sve nesto zelis postenje, a s druge strane pises da ako na strani dobijes to je odmah kupovina, znaci nitko ne smije u ovoj ligi na strani dobiti utakmici... i vama je to uspjevalo, sve dok niste prodali jedinstvo, i dok vam sarajlije nisu bod uzele... ali po tebi nisu ni to smjeli, jer gdje ce netko odnjeti bod na strani, to je kupovina odmah...
radijator

Post by radijator »

mostarac wrote:Sto se tice ovog pitara gore da mu kazem samo kad smo mi takav kurton sto vam je na Kosevu trebao onako smjesan penal i gol iz offside-a da nas pobjedite kao i u Mostaru penal u trecoj minuti nadoknade? Kad ste tako zajebani sampioni sto nas niste nakantali ;)
Stvarno si bezobrazan lik.
Negdje sam upratio kako negiraš našu titulu iz 1999. jer se kao nije igrao play off, pa je valjda ni ne zaslužujemo. I baš si se ti našao pričati o tome, a znaš li možda zašto se nije igrao taj play off? Znaš li ko ga prvi nije htio da igra?

A vezano za ovo quotirano, mi smo na Velež uvijek gledali kao na prijateljski klub, nikada vas nismo ružno dočekivali u Sarajevu, čak štaviše dobivali ste cvijeće, poklone, čestitke, vaši uspješni rezultati uvijek su bili pljeskom pozdravljani na Koševu. I onda dočekamo to da odemo u Mostar gdje nam trebaju bodovi za titulu, gdje svi puštaju svojima, Slavija glatko osvaja bodove po Banjaluci, Bijeljini, Zrinjski također. A mi dočekamo da nas naš prijateljski Velež kolje i dočekuje na nož, kao da smo smrtni neprijatelji. Niko od vas nije tražio da nas pustite, ali niko se nije ni nadao da ćete se ovako odnositi prema prijateljskom klubu i gradu. Ali tome je ovom utakmicom došao kraj, i hvala Bogu pa jeste. Što će nam neprijatelji, pored ovakvih "prijatelja". Nakantaćemo vas, prvom prilikom.
red_djavo

Post by red_djavo »

A sta nasraste svi zajedno... Alo, gotovo prvenstvo, vi se radujte tituli, vi Kupu UEFA, mi nazalost samo opstanku...Jok, bolje ovdje srat. A dobro ste nasrali svi, pocev od ovog kloca za ciju info samo podatak da i dan danas pojedini igraci sasvim mirno setaju po starom mostu, vlastitim ocima sam ih vidjao :thumbup:

Isto tako imas tamo primjer Seslije kojeg su negdje pred derbi napadali, pa je morao preseliti sa Avenije...

Nije nista crno i bijelo, i jedni i drugi i treci imaju svoje glupane i budale, svoje Pike i Dzide...
karanana

Post by karanana »

Ukradeno pet medalja

Navijači FK Sarajevo ukrali su pet medalja igračima u stampedu koji je nakon utakmice sa Radnikom prouzrokovalo oko 10.000 ljudi na terenu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase - Koševo". Iz N/FS BiH su obećali da će uskoro dostaviti dodatnih pet medalja novim šampionima BiH, tako da će svi fudbaleri dobiti odličja bez kojih su ostali.
Uh.
Skoro

Post by Skoro »

xon_sa wrote:el se samo pravis lud ili... NSBiH je postojao prije nego su se u njegov rad ukljucili timovi iz RS. Taj NSBiH je bio priznat od strane UEFA-e. 1999. godine su timovi iz prvenstva tzv. Herceg Bosne i ovi "nasi" trebali RAVNOPRAVNO igrati playoff za izlazak u Evropu, dakle ne vidim po cemu bi to Sarajevo moglo biti proglaseno prvakom, a ne Posusje. Da tada niste osvojili titulu dovoljno govori cinjenica da niko te godine nije isao u Evropu, naravno jer je cijelo prvenstvo, bez playoffa bilo totalno neregularno i bezvrijedno. Kako iko normalan moze to porediti sa ostalim od UEFA-e priznatim sezonama?!

Debilni komentari nece tvoju laznu tezu pretvoriti u istinitu pa makar se trudio iz petnih zila. Jedno je zezancija, a sasvim drugo primitivno vrijedjanje.
Osim sto si opasno bolestan i zatrovan zavisti i mrznjom jos jednom si pokazao da pojma nemas ni o cemu, pogotovo o nasoj ligi i fudbalu. Da nas savez nije bio priznat ne bi ni reprezentacija igrala niti bi UEFA priznala sve sto je do tada ucinjeno. UEFA je samo kaznila savez zbog nepostizanja dogovora za tu godinu kao sto je to ucinila i prije 2 godine. Ali sve je priznato pa i ta titula a pehar je urucen. Te godine smo play off trebali igrati na Kosevu kao ubjedljivo prvi i samo ti i tebi slicni mogu pretpostaviti da smo ga mogli izgubiti od timova koje smo natamburali u obe utakmice prvenstva. Ali, tvoje pretpostavke smo vidjeli i na drugim temamo pa je suvisno dalje komentirati :lol:
Post Reply