Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- bingov buraz
#2876 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ajatolah Kiflomeini drevni šija 
-
A_A_AKCIJA
#2877 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ono, kada SDA hoće neprijatelja da svede na svoju mjeru.
Dokaz kakvu štetu čini prepuštanje vlasti jednoj opciji nekoliko decenija, kada je problem i sumnjivo razmišljati normalno. Kada je izuzetak da postoji iko ko hoće da se bavi politikom radi nekog drugog dobra osim svog. Kada je to toliko nemoguće da se traže neki skriveni razlozi i teorije zavjere da bi se stvari objasnile. Kada je sistem vrijednosti toliko poremećen, da većina na vjeruje u osnovne postulate civilizacije od postanka čovjeka, a kada se neko pojavi ko to propagira, traži se skrivena poruka.
A suština je jako jednostavna. Apsolutno svaki normalan stanovnik ove države zna koji je njegov najveći neprijatelj. Korupcija, koja gasi svaku nadu u normalan život, ubija ambiciju mladih ljudi i tjera ih da idu iz države. Sve ostalo je u apsolutnoj sjeni korupcije i velika većina problema građana bi nestala da iskorjenimo ili svedemo na što niži nivo, korupciju.
Priča o lijevima, desnima, sufijama, marsovcima, kambodžancima... je samo skretanje sa glavne teme i pokušaj da se otupi oštrica koja je nanijela opasan udarac sistemu koji nas uništava. Istovremeno i imponuje, jer dokazuje da SDA ne vjeruje da je u pitanju autohtona ideja. Ne mogu da prihvate da je neko sam od sebe mogao da zada takav udarac. Ne mogu da vjeruju da je šaka, malo poštenijih odlučila da ne budu pasivni posmatrači u vlastitim životima.
U ovoj državi je ostalo premalo obrazovanih, poštenih i ljudi sa inicijativom, da bi se u ovom momentu dijelili ideološki. To govorim na nivou lijevo-desno, a kamoli na drugim osnovama. To je kao rasprava o boji zidova, dok kuća gori. Kada dođemo u fazu da ova država bude toliko normalna da navedene ideološke teme imaju vrijednost, znaćemo da je ova prva borba za normalnu državu dobijena.
Kakve veze uopće ima npr lijevi, desni i liberalni pristup fiskalnoj politici, ako će većina poreza biti pokradena i pronevjerena? Kakve veze ima zakon o radu, ako postoje privilegovani na koje se ti zakoni ne primjenjuju? Kakve veze imaju sindikati, ako su samo alat za podebljavanje glasačke baze?
Prvi ja za sebe kažem da sam bivši ljevičar. Znam, sada će dežurni da navrate i peglaju sa SDA pričom... Bivši sam ne zato jer sam napravio ideološku promjenu, nego jer sam shvatio da u BiH ne postoji lijeva opcija i neće je zadugo biti. Dok god je sistem ovako postavljen, svaka stranka će biti asimilirana u sistem korupcje. U ovakav sistem, koja god boja da je bila, biće otopljena kiselinom korupcije i postaće jedna od njih. Tu je otpor uzaludan, na ovim osnovama i ovakvom sistemu. Dokaz tome su svi profili političara koji su u BiH društvu dolazili bukvalno iz svih političkih opcija i uspješno krali građane.
Vlada šestorke je dokaz svega ovoga što pišem. Ideološki, na prvu, vrlo različiti, ali kada je zdrav razum i moral u pitanju, kičma koalicije je ne na istoj strani, nego na istoj riječi.
Dokaz kakvu štetu čini prepuštanje vlasti jednoj opciji nekoliko decenija, kada je problem i sumnjivo razmišljati normalno. Kada je izuzetak da postoji iko ko hoće da se bavi politikom radi nekog drugog dobra osim svog. Kada je to toliko nemoguće da se traže neki skriveni razlozi i teorije zavjere da bi se stvari objasnile. Kada je sistem vrijednosti toliko poremećen, da većina na vjeruje u osnovne postulate civilizacije od postanka čovjeka, a kada se neko pojavi ko to propagira, traži se skrivena poruka.
A suština je jako jednostavna. Apsolutno svaki normalan stanovnik ove države zna koji je njegov najveći neprijatelj. Korupcija, koja gasi svaku nadu u normalan život, ubija ambiciju mladih ljudi i tjera ih da idu iz države. Sve ostalo je u apsolutnoj sjeni korupcije i velika većina problema građana bi nestala da iskorjenimo ili svedemo na što niži nivo, korupciju.
Priča o lijevima, desnima, sufijama, marsovcima, kambodžancima... je samo skretanje sa glavne teme i pokušaj da se otupi oštrica koja je nanijela opasan udarac sistemu koji nas uništava. Istovremeno i imponuje, jer dokazuje da SDA ne vjeruje da je u pitanju autohtona ideja. Ne mogu da prihvate da je neko sam od sebe mogao da zada takav udarac. Ne mogu da vjeruju da je šaka, malo poštenijih odlučila da ne budu pasivni posmatrači u vlastitim životima.
U ovoj državi je ostalo premalo obrazovanih, poštenih i ljudi sa inicijativom, da bi se u ovom momentu dijelili ideološki. To govorim na nivou lijevo-desno, a kamoli na drugim osnovama. To je kao rasprava o boji zidova, dok kuća gori. Kada dođemo u fazu da ova država bude toliko normalna da navedene ideološke teme imaju vrijednost, znaćemo da je ova prva borba za normalnu državu dobijena.
Kakve veze uopće ima npr lijevi, desni i liberalni pristup fiskalnoj politici, ako će većina poreza biti pokradena i pronevjerena? Kakve veze ima zakon o radu, ako postoje privilegovani na koje se ti zakoni ne primjenjuju? Kakve veze imaju sindikati, ako su samo alat za podebljavanje glasačke baze?
Prvi ja za sebe kažem da sam bivši ljevičar. Znam, sada će dežurni da navrate i peglaju sa SDA pričom... Bivši sam ne zato jer sam napravio ideološku promjenu, nego jer sam shvatio da u BiH ne postoji lijeva opcija i neće je zadugo biti. Dok god je sistem ovako postavljen, svaka stranka će biti asimilirana u sistem korupcje. U ovakav sistem, koja god boja da je bila, biće otopljena kiselinom korupcije i postaće jedna od njih. Tu je otpor uzaludan, na ovim osnovama i ovakvom sistemu. Dokaz tome su svi profili političara koji su u BiH društvu dolazili bukvalno iz svih političkih opcija i uspješno krali građane.
Vlada šestorke je dokaz svega ovoga što pišem. Ideološki, na prvu, vrlo različiti, ali kada je zdrav razum i moral u pitanju, kičma koalicije je ne na istoj strani, nego na istoj riječi.
- jazzer
#2878 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne umanjujuci cirkus koji su sami napravili oviih dana, ali da im SDA dijeli moralne lekcije
.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-for ... /190927037
- madner
#2879 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ili ukratko, bez pravnog sistema nema ideologije, nema drzave nema politike.
- drug_profi
#2880 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma ovo su sve sinhronizovani udari. Treba analizirati i povlačiti prave poteze. Mislim da je glupo bilo ostaviti Bogunićku jer je to sad blokada ministarstva i jos jedan trojanac u vladi pored ministara cije su stranke naklonjene SDA.
Manje emocija. Pustiti stvari da prenoce pa ujutro reagovati i donositi odluke. Nije pozar i zemljotres majkumu da se mora odmah letiti sa izjavom ili odlukom.
Ili ovo sa Bogunickom nije uopste ovako kako se plasira, ili je ovo najgluplji potez Kifle.
A o totalnom karambolu SDP kadroviranja ne bih uopste vise pricao. Koliko su poena dobili za ciscenje stranke od zelenih ljevicara, duplo toliko su sad zajebali.
Apsolutno ne vidim kako ce se izvuci iz ovoga. Bar kod mene i meni slicnih.
Manje emocija. Pustiti stvari da prenoce pa ujutro reagovati i donositi odluke. Nije pozar i zemljotres majkumu da se mora odmah letiti sa izjavom ili odlukom.
Ili ovo sa Bogunickom nije uopste ovako kako se plasira, ili je ovo najgluplji potez Kifle.
A o totalnom karambolu SDP kadroviranja ne bih uopste vise pricao. Koliko su poena dobili za ciscenje stranke od zelenih ljevicara, duplo toliko su sad zajebali.
Apsolutno ne vidim kako ce se izvuci iz ovoga. Bar kod mene i meni slicnih.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#2881 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Čampara , sikter!jazzer wrote:Ne umanjujuci cirkus koji su sami napravili oviih dana, ali da im SDA dijeli moralne lekcije![]()
.
Last edited by dr.gog on 27/09/2019 11:11, edited 1 time in total.
- Styling
#2882 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako cemo se drzati Camparinog principa, onda nijedna SDA glava ne bi trebala biti u vlasti. Sa njihovim marifetlucim ai greskama niko se ne moze mjeriti.dr.gog wrote:Ma Čampara , sikter sa bandom skupa!jazzer wrote:Ne umanjujuci cirkus koji su sami napravili oviih dana, ali da im SDA dijeli moralne lekcije![]()
.
- drug_profi
#2883 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA o postenju.... 
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#2884 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne volim trpati sve ljude u isti koš, bez obzira na stranku, ali ova ekipa SDA jastrebova će tek da shvati kakav pad ih čeka.Još strmiji 
-
made_in_sarajevo
#2885 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
vratite nam SDA da osjetimo sta je kredibilitet

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2886 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sdO na svim nivoJima u qurcu je snaga... 
-
kluz franjo
#2887 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Najprije da se osvrnem na sedmicu iza nas u kojoj je 6-orka baš onako momački zasrala.
Komedijom NiP-a sa ministricom i tragedijom SDP-a sa imenovanjem su zaslužili svaku moguću i nemoguću kritiku, pa čak i ovo seirenje "zabrinutih glasača".
Sreća po 6-orku pa je SDA uvijek spremna da nas podsjeti na razlike.
Po dasadašnjim iskustvima otprilike
6-orka će od 5 obećanih projekata - dva odraditi, jedan malo kiksati i u hodu ispravljati, jedan dobro zasrati i izvinjavati se, a jedan neće ni započeti.
SDA će kod 5 obećanih projekata - 4 uništiti i opljačkati, a jedan neće ni započeti. I naravno neće ništa ispravljati ili se izvinjavati. To nije patriJotski.
Komedijom NiP-a sa ministricom i tragedijom SDP-a sa imenovanjem su zaslužili svaku moguću i nemoguću kritiku, pa čak i ovo seirenje "zabrinutih glasača".
6-orka će od 5 obećanih projekata - dva odraditi, jedan malo kiksati i u hodu ispravljati, jedan dobro zasrati i izvinjavati se, a jedan neće ni započeti.
SDA će kod 5 obećanih projekata - 4 uništiti i opljačkati, a jedan neće ni započeti. I naravno neće ništa ispravljati ili se izvinjavati. To nije patriJotski.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2888 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kiflina glupost, nista drugo.drug_profi wrote:Ma ovo su sve sinhronizovani udari. Treba analizirati i povlačiti prave poteze. Mislim da je glupo bilo ostaviti Bogunićku jer je to sad blokada ministarstva i jos jedan trojanac u vladi pored ministara cije su stranke naklonjene SDA.
- drug_profi
#2889 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma nije on glup, ali jest sujetan.
Ne znam jel preletio zato, ili su cinjenice sasvim drugacije.
Ne znam jel preletio zato, ili su cinjenice sasvim drugacije.
- madner
#2890 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Treba biti objektivan, SDA je krenula svim sredstvima.
Ovog iz Toplana su cekali da bude imenovan (cime ne moze biti sklonjen tek tako) 3 mjeseca.
Ovo spasavane ministrice koje su organizovali je bilo isto providno.
Mislim da bi im bilo pametno uloziti malo u PR i poceti sa pristikom na sudstvo. Zasto nema procesa za ovo sto je dosad objavljeno.
Ovog iz Toplana su cekali da bude imenovan (cime ne moze biti sklonjen tek tako) 3 mjeseca.
Ovo spasavane ministrice koje su organizovali je bilo isto providno.
Mislim da bi im bilo pametno uloziti malo u PR i poceti sa pristikom na sudstvo. Zasto nema procesa za ovo sto je dosad objavljeno.
- Logovan
#2891 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
jazzer wrote:Ne umanjujuci cirkus koji su sami napravili oviih dana, ali da im SDA dijeli moralne lekcije![]()
.
Ko im kaže.
Kako su smiješni.
- Kikibombona
#2892 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako je istina da Iran i sije podrzavaju vladu KS povlacim podrsku.bingov buraz wrote:Ajatolah Kiflomeini drevni šija
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2893 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
kluz franjo wrote:Najprije da se osvrnem na sedmicu iza nas u kojoj je 6-orka baš onako momački zasrala.
- Control panel
#2894 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pici wrote:kluz franjo wrote:Najprije da se osvrnem na sedmicu iza nas u kojoj je 6-orka baš onako momački zasrala.
SDA će kod 5 obećanih projekata - 4 uništiti i opljačkati, a jedan neće ni započeti. I naravno neće ništa ispravljati ili se izvinjavati. To nije patriJotski.to je ta ogromna razlika izmedju sadasnje sestorke i zelenih termita... 18 rukica, milijarda, tesko to peboliti...

- Control panel
#2895 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sve iscekujem sad ce SDA poslati saopstenje da trazi smjenu zvizdica zbog imenovanja osmice.
- JThomas
#2896 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pa nije osmica kao ovi kvislinzi i krmojedi što bi dali banja luci, on je uzeo iz banja luke, i to diplomu 
- Control panel
#2897 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sa 4 vitamina CJThomas wrote:pa nije osmica kao ovi kvislinzi i krmojedi što bi dali banja luci, on je uzeo iz banja luke, i to diplomu
-
daddy-kool
#2898 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Uložiti u PR da, pritisak na sudstvo - mogu pokušati, vjerovatno uzalud s obzirom na to kako taj sistem funkcioniše.madner wrote:
Stranci su pravili istu grešku i mislili su preko pravosudnog sistema urediti društvo, dok je kod nas obratno - politika uređuje pravosuđe.
-
julisiz es grant
#2899 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Procesa za šta?daddy-kool wrote:Uložiti u PR da, pritisak na sudstvo - mogu pokušati, vjerovatno uzalud s obzirom na to kako taj sistem funkcioniše.madner wrote:
Stranci su pravili istu grešku i mislili su preko pravosudnog sistema urediti društvo, dok je kod nas obratno - politika uređuje pravosuđe.
- MaksprotivMarksa
#2900 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mene raduje komesanje citave SDA brigade civila na ove postove, zao mi je sto ne poznaju strukturu svoje sopstvene stranke.malakh wrote:sta je sa gulenovcima? bilo je neke price da oni potajno podrzavaju nip?MaksprotivMarksa wrote:Objasnjeno ti je, svi ce napisano shvatiti u skladu sa svojim intelektualnim mogucnostima, svako dobro.
Bosanski lonac je pravi termin, ja sam o BiH loncu i pricao, loncu koji je SDA zakuhao.
postovi imaju smisla, ali tko zeli da shvati. znam da se zaboravila pogorelica, a i veze cengica i alispahica sa iranskim obavjestajnim sluzbama tokom i poslije rata. cak kazu i da je ugljen zbog toga i platio glavom.
nisu bez razloga na crnoj listi amerike.
Ja za gulenovce ne znam provjereno, za sufije proerdoganski nastrojene znam, kao i za sije.
Pola SDA je robijalo zbog veza sa Iranom, zaboravljaju ko je finansirao obajvjestajnu sluzbu AID, zaboravljaju IRIB i Sahar, sve ove grupacije imaju i svoja udruzenja, udruzenja kroz koja prolaze milioni maraka, ali ovim civilima je to smijesno, kada na celo vodovoda dodje covjek koje je upravljao milionima maraka u jednom od takvih udruzenja, njima smijesno, ali nije smijesno gazdama botovske brigade, oni se brinu jer im je prvi put neko dirnuo u sve strukture, od ovih neformalnih uticajnih grupacija do IZ.
Smijesno je i sto nam djeca uce drukcije verzije Islama u zavisnosti od toga ko finansira neku lokalnu organizaciju, sve to ne postoji, sve te strukture su izmisljene, jos cekam da mi kaze onaj NiPoovac sta je istina, sta sam jos slagao.
Ako neki od njih misle da je IZ homogena i da nije podijeljena na stotine struja, vara se, nesvijesni su koliko je bitno imati veze sa tim strukturama, ali civili ce da laprdaju i ostanu civili zauvijek bez ikakve svijesti.
Meni je tuzno da se neko oglasava na temama vezanim za politiku bez da poznaje osnovne stvari, cak i o strukturama kojima nominalno pripadaju.
Last edited by MaksprotivMarksa on 27/09/2019 17:03, edited 1 time in total.