Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2876 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

kad skontas da je ta i takva propala i raspala grcka bolja od bih tek onda vidis koja smo rupa
Radio Sarajevo

#2877 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

japin_mutapi wrote:kad skontas da je ta i takva propala i raspala grcka bolja od bih tek onda vidis koja smo rupa
Ma i Etiopija je bolja od BiH. Idite bilo gdje, samo idite više...
zubi

#2878 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zubi »

Radio Sarajevo wrote:
japin_mutapi wrote:kad skontas da je ta i takva propala i raspala grcka bolja od bih tek onda vidis koja smo rupa
:lol:
nepoznati988

#2879 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by nepoznati988 »

Radio Sarajevo wrote:
vidim ja da si se ti dobro ugradio pa ti fino ovdje, no neće ni tebi biti fino kad se omladina razbježi, valjat će se i tebi motike ufatiti. :thumbup:
Radio Sarajevo

#2880 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

nepoznati988 wrote:
Radio Sarajevo wrote:
vidim ja da si se ti dobro ugradio pa ti fino ovdje, no neće ni tebi biti fino kad se omladina razbježi, valjat će se i tebi motike ufatiti. :thumbup:
Ja sam davno otišao, pošto tamo ništa ne valja.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2881 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

nepoznati988 wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Motike al na svom ;-)
nepoznati988

#2882 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by nepoznati988 »

mk ultra wrote:[
Motike al na svom ;-)
sretno, ako ti zafali biće viška motika.
mk ultra

#2883 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

nepoznati988 wrote:
Motike al na svom ;-)
I sad je viska, a sramota je da 30 dunuma stoji prazno
jefff

#2884 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by jefff »

Odlazak je svakako. dijasporci pakuju kofere.
nepoznati988

#2885 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by nepoznati988 »

mk ultra wrote:
nepoznati988 wrote:
Motike al na svom ;-)
I sad je viska, a sramota je da 30 dunuma stoji prazno
Pa ja, ti se naćapo zemlje i sad sirotinji koja nema ni kvadrata prosipas suplju kako je ovdjefino a oni to samk ne vide.
amidzazeher

#2886 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Atego wrote:
Sapna_TZ wrote:Iluzorno je ocekivati da se moze porediti jedna drzava kao sto je Njemacka u bilo kojem aspektu sa Bosnom. :bih:
Dok vi gledate u dzezvu kaHve i photoshopirate slike seher Sarajeva pod snijeznim smogom, neki ljudi su odlucili da stvore nesto od svog zivota.

Ne moze niko normalan ostati i zivjeti u drzavi gdje brat mrzi brata radi 3 cm zemlje, i gdje jos postoje sredine i ljudi koji zive u ubjedjenju da zenska djeca ne trebaju ici u skolu i gdje u svakoj drugoj drugoj kuci 3 generacije junaka zive u kuci bez fasade i bez normalnog grijanja.
Pa bolan, stoka lozi poderane gace.
Ne pricaju u familiji vec se godinama sude po viserangiranim institucijama zbog vocke.
Dodaj na to jos cuveni sindrom mahale od koje normalan covjek ne moze zivjet i komsinicu koja zna u kakvom si polozaju sinoc otpustio svoje govno u Wc - skoljku i kolika ti je rata za kredit i koji si kondom prekjucer koristio dok si zenu varao sa krezavom konobaricom iz cevabdzinice.

Nazadna drzava sa jos nazadnijim ljudima.

Dovoljno vam je otici u rubne dijelove Sarajeva i vidjeti da tu zive ljudi koji su dosli iz jako cudnih sredina koji vuku jos cudnije navike sa sobom.
I onda na to dodas cinjenicu da zivis u drzavi u kojoj mozes biti samo - konobar.
Ma nego, samo konobar. Nije to lose, za 5 stoja kermi ti se vise ne dopada zivjeti, jer svakako si osudjen da odumres u zatucanoj sredini sa totalno retardirano-primitivnim ljudskim pojavama koji udisu isti ovaj pogani zrak kao i ti.

I sta onda da ocekujes?

Ostani u Bosni i ne gine ti da guras kolica po Bingu za 450 KM (ako se naguzis poslovodji da ti ponudi ugovor) i da se nadas da ces moci kupiti
auto - olupinu sa otpada u Rajlovcu sa prekucanom sasijom i lazne registracije jer je nemoguce platiti istu ako nemas stelu u MUPU!

I tako ti prolaze dani, mjesecima cekas na termin u ambasadi i nadas se da ce te prosrati i da ces konacno pobjeci od primitivnog polusvijeta koji se sjatio u gradove, a da je bilo imalo pameti i srece ostali bi u rupama u kojima su zivjeli i isli bi 2 puta godisnje na obliznju stocnu pijacu da pazare coravog horoza i prosuhlu kokos koja nosi defektna jaja.

Ovako godine prolaze i nista se bitno ne desava, mahala te i dalje traca a ti se nadas da ces sljedecih 40 godina provesti u normalnom drustvu gdje ces zaboraviti maternji jezik kojim govoris.
Pogano je ovo sve.
Isto kao sto je index zagadjenja trenutno 460 , jos su zagadjeniji ljudi sa kojima si okruzen.
Bjezi bolan, to je sve krezavo i polupismeno.
Nema pomoci ovom narodu, nema.
I sta ako ostanes ovdje?
Ozenit ces neku seosku kozu sa pokvarenim kutnjacima i zagorcat ce ti zivot do zla Boga!
Dovedi je materi kuci, eto ti recepta za propast. Ni srece ni pameti sa njom, jos kad ti uvali dijete ode ti zivot u 3 pm!

Zato je bolje put pod noge, i valjda ce neka nafaka pljunut onoga ko se usudi da ode! :run:
slikovito i istinito :thumbup: (plavim slovima markirani biseri na koje sam se glasno nasmijao :lol: )
Covjek napisao istinu ali ga odmah razapeše!!
mk ultra

#2887 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

nepoznati988 wrote: Pa ja, ti se naćapo zemlje i sad sirotinji koja nema ni kvadrata prosipas suplju kako je ovdjefino a oni to samk ne vide.
Mozda nema kvadrata u sarajevu, van sarajeva ima garantujem ti... pa se zivi preko mogucnosti pa dobijes na silu zivot, od lozenja smeca do vozanja smeca
HardcoreMX

#2888 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HardcoreMX »

Nehljebi nisu navikli da rade, navikli na guzovace nesto piskarati tipkati...zato vrijedjaju radnike i konkretan rad opce koristan gradjevinski elektricarski etc ne libe se vrijedjati cak ni humanitarni rad...dakle pacenici, dakle dno dna....Zavist je cudo..Ovi sto pisu oni na zapadu ono ovo ono oni lazu i nemaju veze, vidjeli su zapad na prospektu supermarketa u ponudi snizenja turisticko putovanje dvije osobe na 3 dana....
u Bosni btw na Balkanu je karakteristika da djecu vec na pocetku odgaja ulica takav mu je i tatica koji je naucio sa lake strane primati bez znoja platu i kurcobolja za bilo sto..i od njega je ocekivati da ce poslije postati govance i ku.ac od covjeka...ljudi zele da napuste taj neradnicko nekulturno papanski mentalitet i ako nista mogu da pokusavaju negdje vani sto je ok i trebalo biti dobro doslo..
ibizza

#2889 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ibizza »

Radio Sarajevo wrote:Dakle, koliko sam shvatio, ljudi kojima Bosna ne valja žele sljedeće...

1. Besplatno visoko obrazovanje
2. Iste uslove za dobre i loše učenike pri upisu na fakultet
3. Fenomenalne učionice, kompjutere i sve što je potrebno za studij
4. Posao u struci nakon završenog fakulteta, s platom kao tri prosječne
5. Besplatno zdravstvo
6. Nečekanje u redu kod doktora
7. Najbolju opremu i stručnjake

Dragi moji, ovo nema nigdje. Ali nigdje :)
A koji je razlog tvog odlaska iz ove ljepote? :)
HAVANA

#2890 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Kako za koga.I ovde i tamo.Dodji,probaj.Ostani.Il ces se valjat sa ovim po ulici, ili uspjeti.Ja ne bi ostao, da mi ovaj hotel sad na mene prepise.Ne znas dok ne probas.Super ljubazna curica na recepciji me uputi ka divnom trgu gdje mi super ljubazna curica uze 15 eura za 3 wafla i 8.5 eura za 3 kafe.U super uredjenih 25 m2 i prometom u tih sat sto sam bio ,brat bratu 500 eura...A to je najeftinije sto sam pojeo u ovih par dana.Fascinantno mi je gledati kako ljudi prave pricu i novac u trgovini,usluzi...Ne samo ovde,uvijek te stvari gledam.I primjenio sam vidjeno na 3 posla u bih.Funkcionise.Toliko kod nas ima stvari koje se mogu razviti,pokrenuti,unaprijediti,poboljsati...Nekretnine, turizam, ugostiteljstvo,uredjenje unutrasnje i vanjsko,odnos prema musteriji...uvijek ima nesto za vidjeti i nauciti...Ko gleda.I proba,radi,namuci se...Neko ubode,neko propadne.Nema veze.Haj opet.Sta ti znaci to sto kazes da smo rupa? Jel ti lakse il sta? Hajmo pravit rupu,svako komadic po komadic,kako zna i umije...Il brate idite,sto moje dijete da cita i slusa crnjake,citav zivot ih ucim da se moze kad se hoce,i kad nece,pokusavaj...Crkni al pokusaj nesto napraviti od zivota.Samo ne kukaj.I bjezi ako smatras da je bijeg rijesenje problema.Samo mi nemoj crnjaka i ubijat me u pojam.Sutra da odluce i jedna i druga da odu,ne bi mi bilo pravo.Al zalio bi lavor vode za njima. :D Radi sta god,pokusavaj...al radi.Meni ga lezat neces.
doboj71

#2891 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by doboj71 »

mentalitet,jarane,mentalitet.
duminjo

#2892 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by duminjo »

Pričam ja sa drugom da posadimo oraha. Malo vise. Da ulozimo i doci će vrijeme kad će se od tih oraha covjek "obogatiti".
Kaze valja to cekati, kad će to, hocel ili nece uspjeti.. Hiljadu nekih izgovora i prenemaganja. Jebiga druze, ne moras, nemoj. Ja ću ih ove godine zasadit pa nek Idu svi u vraziju mater
komsinica_s_drugog

#2893 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by komsinica_s_drugog »

Iscitah par stranica, pa sjedim i kontam, jbt, sto ja dodjoh u ovu Njemacku, jos da perem guzice(fuj :D ), daleko od moje djece, mucim se s jezikom.Evo ljudi fino kazu u Bosni je super, bolje nego ovdje.To ja hocu hljeba preko pogace.Ode komsinica pakovat kofer, javi se umrak :mrgreen: iz Bosanskog Broda.
muha_sa

#2894 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

komsinica_s_drugog wrote:Iscitah par stranica, pa sjedim i kontam, jbt, sto ja dodjoh u ovu Njemacku, jos da perem guzice(fuj :D ), daleko od moje djece, mucim se s jezikom.Evo ljudi fino kazu u Bosni je super, bolje nego ovdje.To ja hocu hljeba preko pogace.Ode komsinica pakovat kofer, javi se umrak :mrgreen: iz Bosanskog Broda.
cekam te u 10 da pojedemo cevape na carsiji :D

Image

:kiss:
Radio Sarajevo

#2895 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

ibizza wrote:
Radio Sarajevo wrote:Dakle, koliko sam shvatio, ljudi kojima Bosna ne valja žele sljedeće...

1. Besplatno visoko obrazovanje
2. Iste uslove za dobre i loše učenike pri upisu na fakultet
3. Fenomenalne učionice, kompjutere i sve što je potrebno za studij
4. Posao u struci nakon završenog fakulteta, s platom kao tri prosječne
5. Besplatno zdravstvo
6. Nečekanje u redu kod doktora
7. Najbolju opremu i stručnjake

Dragi moji, ovo nema nigdje. Ali nigdje :)
A koji je razlog tvog odlaska iz ove ljepote? :)
To nema nikakve veze s mojim postom, ali evo reći ću ti. Ja sam u zadnjih 16 godina živio u nekoliko država, i razlozi su uvijek bili poslovne prirode ili studij. Volim vidjeti svijet, ali to ne znači da se neću vratiti i da nisam spoznao da mi ipak nismo rupa kakva mislimo da jesmo.

Živio sam u Budimpešti, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Vilnjusu i evo sad u Amsterdamu, i svugdje sam našao dobre i loše strane, te sam shvatio da je do mene, a ne do grada, države, uređenja, i ostalih stvari koje sam ne mogu promijeniti. Pored toga sam proputovao skoro sve kontinente, i posebno sam se uvjerio da smo mi izmislili svijet za većinu zemalja u kojima sam bio. Ako ti sebi napraviš da ti bude dobro, nije uopšte bitno gdje si.

Kad sam 2006. bio u Budimpešti, beskućnike sam bukvalno preskakao po metro stanicama, a ni danas nije bolje, preko 10.000 ljudi tamo živi tako. I onda mi kažu "svugdje je bolje nego kod nas", a to uglavnom govore ljudi koji nikad nigdje nisu bili.

Svi moji prijatelji i poznanici koji se žale na Bosnu su isključivi krivci za situaciju u kojoj se nalaze. Većina ih je tražila posao, a Boga mole da ga ne nađu. Većina je davala cvaju policajcu kad ih zaustavi bez pojasa. Većina je radila sve ono što u Njemačkoj ne bi smjeli. I onda kažu Bosna ne valja...
Last edited by Radio Sarajevo on 02/01/2019 07:29, edited 1 time in total.
muha_sa

#2896 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

mene jedno zanima

da li gastarbajteri iliti useljenici iz drugih država pljuju po svojoj državi iz koje su otišli kao što mi pljujemo po BiH
Radio Sarajevo

#2897 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

muha_sa wrote:mene jedno zanima

da li gastarbajteri iliti useljenici iz drugih država pljuju po svojoj državi iz koje su otišli kao što mi pljujemo po BiH
Nikad, ali apsolutno nikad nisam čuo Švabu kako pljuje po svojoj zemlji. Nisam ni druge zapadnjake, a nije baš da sve funkcioniše i da je sve potaman.

Ali zato kad Bošnjo počne pljuvati pred drugima, kosa mi se digne na glavi.
HAVANA

#2898 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

duminjo wrote:Pričam ja sa drugom da posadimo oraha. Malo vise. Da ulozimo i doci će vrijeme kad će se od tih oraha covjek "obogatiti".
Kaze valja to cekati, kad će to, hocel ili nece uspjeti.. Hiljadu nekih izgovora i prenemaganja. Jebiga druze, ne moras, nemoj. Ja ću ih ove godine zasadit pa nek Idu svi u vraziju mater
Ko im jebe mater.Ti ako si naumio ,posadi.Nikog ne slusaj,posebno ne budale i neradnike.
HAVANA

#2899 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:mene jedno zanima

To je odlika nesposobnog i iskompleksiranog supka koji bi da je nesto sto nije.Bjezi citav zivot,od problema,posla,od sebe samog...a nikad pobjec.Mrzim te ljude.Kritika je jedno i pozeljna je,a pljuvanje nesto sasvim drugo.
HAVANA

#2900 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

heal wrote:Ma mozes pobjec iz drzave, ali od sebe ne mozes.
Neko u svemu vidi prepreke, a neko izazove.
:thumbup:
Post Reply