Čudna sorta wrote:Najbolje kad ga u komentarima na njihovim stranicama podržavaju i žale za saobraćajnu nesreću, kao jadničak, svakom se moglo desiti. Glupaci ne shvataju suštinu prozivanja, i činjenice da predmet stoji u ladici toliko mjeseci, i da on na to gleda kao na tamo neki slučaj za koji mu se nije ni vozačka oduzela.
Strašno...
Dini svaka čast.

tu dolazimo do srži problema našeg društva. korupirano stranačko tužilaštvo.
koliko sam shvatio, porodica stradalog ga ne tereti za počinjeno krivično djelo (jer se po zkp-u ubistvo kakvo god ono bilo smatra krivičnim djelom, sa namjerom, bez namjere, iz nehata itd.) i tužilaštvo ne reagira iz tog razloga. pretpostavljam da je to glavni argument zašto je slučaj na čekanju. sa druge strane, tužilaštvo je reagiralo u predmetu dženan memić i pokrenulo istragu i uhapsili ljubu i bekriju seferović, iako je porodica stradalog, kao i u slučaju semira efendića, bila na strani optuženog.
dupli aršini. u predmetu dženen memić su postojale indicije da su romi počinili krivično djelo, a ovdje imamo priznanje o krivičnom djelu.
ali, budući da se suosjećam sa efendićem i znam da je to zaista teško podnijeti, ne bih puno o tome ni pričao. ne raduje me tuđa muka.
ali sa apsekta tužilaštva, nema se šta drugo reći, nego korumpiranost, a narod motke u ruke i izveti ih sve do jednog ispred zgrade glavnog kantonalnog suda i dobro išibati.
i obavezno se zalagati da se komesa i glavni kantonalni tužilac biraju direktno od strane građana, na izborima.