Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
House

#2876 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

dale cooper wrote:
House wrote:djevojka fura rap od malih nogu i sada se nađu neki koji je zovu šemsom :-)

hajmo pljuvat'
A ne kontam, šta fali što je zovu Šemsom? Što ti je ona prihvatljivija od Šemse? Vidi...ja iako ne volim i ne slušam narodnu i turbo folk
muziku smatram ljude koji otvoreno kažu da slušaju to mnogo poštenijim. I da već jednom razmaskiramo stvari, da li bilo ko od
vas misli da bi i Jala & Buba i Senida i ostali koji pripadaju ovom pokretu bili i u pola popularni da nema ovog folk elementa? Elementa
koji ako ćemo biti pošteni seže upravo i do Šemse Suljaković u svojim najranijim korijenima. I zar onda i to nije određena forma elitizma
ako vam je nešto što je u dobrom svom dijelu folk muzika upakovana u moderno i urbano ruho prihvatljiva, ali sam turbo folk i njegovi
korijeni nisu?
ne ne. znam ja što nju zovu šemsom. PEVALJKA, SPLAVOVI, JEFTINA KURAVA.... to je to.

nije glas u pitanju.
House

#2877 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

na repeat

8)
dale cooper

#2878 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

House wrote:
dale cooper wrote:
House wrote:djevojka fura rap od malih nogu i sada se nađu neki koji je zovu šemsom :-)

hajmo pljuvat'
A ne kontam, šta fali što je zovu Šemsom? Što ti je ona prihvatljivija od Šemse? Vidi...ja iako ne volim i ne slušam narodnu i turbo folk
muziku smatram ljude koji otvoreno kažu da slušaju to mnogo poštenijim. I da već jednom razmaskiramo stvari, da li bilo ko od
vas misli da bi i Jala & Buba i Senida i ostali koji pripadaju ovom pokretu bili i u pola popularni da nema ovog folk elementa? Elementa
koji ako ćemo biti pošteni seže upravo i do Šemse Suljaković u svojim najranijim korijenima. I zar onda i to nije određena forma elitizma
ako vam je nešto što je u dobrom svom dijelu folk muzika upakovana u moderno i urbano ruho prihvatljiva, ali sam turbo folk i njegovi
korijeni nisu?
ne ne. znam ja što nju zovu šemsom. PEVALJKA, SPLAVOVI, JEFTINA KURAVA.... to je to.

nije glas u pitanju.
Ma ja sam konkretno mislio na glas, neću da ulazim u ove gluposti. Ne kažem da bukvalno kopira ili toliko sliči Šemsi, ali se može evoluciono
povući crta do nje. I nisi mi odgovorio na pitanje.
House

#2879 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

razumijemo se. ja kažem da ima neobičan glas i baš mi prija. eh, sad....

šemsa je druga priča, ba. bezze poređenje reperke i šemse.
dale cooper

#2880 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

I šta mi preostaje drugo nego da se vratim na ovaj meme. :mrgreen:

Image
zomri

#2881 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

"Koketiranje" sa folkom kako ti to zoveš, odnosno inspiriranje narodnim melosom je sasvim legitiman postupak u pop muzici. Pa evo nije li ova stvar od Lil Nas X-a x-over hip hopa, rapa sa countryjem, upravo isto ovo što imamo kod Senide, Jale, Raste i ostalih?
House

#2882 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

smiješno
House

#2883 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

zomri wrote:"Koketiranje" sa folkom kako ti to zoveš, odnosno inspiriranje narodnim melosom je sasvim legitiman postupak u pop muzici. Pa evo nije li ova stvar od Lil Nas X-a x-over hip hopa, rapa sa countryjem, upravo isto ovo što imamo kod Senide, Jale, Raste i ostalih?

bravo. country je teški folk u USA
House

#2884 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

dale cooper wrote:I šta mi preostaje drugo nego da se vratim na ovaj meme. :mrgreen:

Image
niđe veze.

House

#2885 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

8)
House

#2886 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

šemsa je ćaba btw
dale cooper

#2887 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:"Koketiranje" sa folkom kako ti to zoveš, odnosno inspiriranje narodnim melosom je sasvim legitiman postupak u pop muzici. Pa evo nije li ova stvar od Lil Nas X-a x-over hip hopa, rapa sa countryjem, upravo isto ovo što imamo kod Senide, Jale, Raste i ostalih?
Da, samo što američki c&w i folk su stvari koju su autohtone američke i nastale tamo kao i hip-hop.
Većina samog turbo folka je već bastardizacija gomile stvari koje najčešće vode porijeklo direktno sa orijenta i arabije.

Druga stvar je što recimo ovaj Lil Nas X-ov crossover zvuči sasvim prirodno i lako...effortless što bi se reklo. Kao da je pravo čudo
kako se niko drugi ranije nije dosjetio nečega sličnoga. Ovaj naš folk rap zvuči kao unholy mess. :mrgreen:
House

#2888 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

i onda shvatiš da je to isti kurac-folk-country. naš možda zvuči šabanski (silovanje sintisajzera :D ) ali to je to.
Last edited by House on 15/08/2019 23:44, edited 1 time in total.
dale cooper

#2889 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

House wrote:šemsa je ćaba btw
Pa što ranije to ne reče. :mrgreen:
House

#2890 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

dale cooper wrote:
House wrote:šemsa je ćaba btw
Pa što ranije to ne reče. :mrgreen:
Image

:D
dale cooper

#2891 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

House wrote:i onda shvatiš da je to isti kurac-folk-country. naš možda zvuči šabanski (silovanje sintisajzera :D ) ali to je to.
Pa nije baš. :D

A silovanje sintisajzera je isto hapljeno od majstora ceremonije kao recimo:

Ovo je meni recimo super, sirovo, brzo i autentično. Ne trebaju mi neki naši levati da od ovoga naprave limunadu i nabacuju patetične
žalopojke i kurčeve rime.
House

#2892 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

mad decent :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
dale cooper

#2893 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Jebote, bpm-ovi su u tački. :D
House

#2894 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

kako je lud mad decent :pisnuo:

toeto, brate. silovanje sintisajzera. op! op! :D :D
Korisničkoime

#2895 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Korisničkoime »

Jbt likovi se raspravljaju o ukusima, ne kaze se dzaba o ukusima se ne raspravlja.
Kao drugo sta smo mi slusali kao klinci i pubertetlije a sta su tada slusali nasi starci.
Jbg meni je koliko god mi ove nase bradonje ne odgovarale normalnije da danasnji klinci slusaju njih nego lupam Mehu Puzica, svaka generacija ima neku svoju muziku neki svoj trend, to sto se sada trendovi i u muzici u u svemu brze smjenjuju i lakse mjesaju zbog informaticke uvezanosti i brzeg protoka informacija valjda ne treba pojasnjavati.
Jbg vratite se malo unazad, od roka pa popa pa techno pa dance pa na to onda po neki miskovi svega sve su to bili neko trendovi.
Ja sam odrastao na rok muzici, volim je al je iluzorno ocekivati da je i svi drugi vole, iluzorno je ocekivati da neki 15-to godisnjak slusa Azru i Stulica. Ne kazem da nema i toga ali da kad bi svi trebali slusati to sam ja slusao i sto slusam onda bi muzika stala na jednom mjestu i nebi se vise pomicala sto bi bilo otuzno.
Tekstovi po meni jesu debilni ali vjerujem da su tekstovi Azre, Zabranjenog pusenja i slicnih vecini starije generacije kada su se pojavilo takodjer bili debilni, cuj anarhija all over Bascarsija jebo te tekst i ko ga napisa su bili vjerovatno komentari tada starije generacije.
U mene stari je volio sevdah i pusti mu ma ne znam kakav ti rok, domaci, strani za njega je to bilo smece.
Sada koliko ce se odrzati na sceni to nije samo do njih nego i do toga koliko ce se ovaj trend zadrzati ma sceni kod nas, po meni nase bradonje ce brzo da izlape iz jednog prostog razloga jer im je skoro svaka pjesma na isti fazon. U danasnjem vremenu gdje sve ide brze i gdje se svega trziste brzo zasiti i gdje se stalno trazi nesto novo ovo ce brzo klinicima da dosadi. Uostalom i oni su do uspjeha dosli po istom sablonu, daj nesto novo ovo sve dosadno bilo sto puta daj neki novi zvuk, nesto drugacije i tako su oni i dosli na scenu jer su bili drugaciji, nesto novo, ako ne pocnu brzo izmsljati sebe iznova (a sto su skoro svi umjetnici radili koji su dugo opstali na sceni) ne gine im zamjena.
Znaci nemamo se mo starija generacija sta zgrazati nad muzikom koja se pravi za mladje generacije koje zele nesto svoje, nesto novo, nesto sto ih razlikuje od nas starijih, ovo i nije napravljeno da se svidi nama, mi nismo ciljana grupa, ako se ipak nekom od nas starijih svidi onda je to vise izuzetak koji je njima kao izvodjacima dobro dosao.
House

#2896 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

dale cooper wrote:Jebote, bpm-ovi su u tački. :D

:D
dale cooper

#2897 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

I Islam Chipsy je sjajan. Jedan od najboljih i najbržih klavijaturista u Egiptu. Majstor electro shaabi muzike.

House

#2898 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

zomri

#2899 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Omar Soulayman nije ni počeo karijeru dok je Sinke ovo derao

Autentičnost - moje dupe :mrgreen:
dale cooper

#2900 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Sviraju po svadbama, to su mu glavne gaže. Svrati i do Glastonburya kad mu se digne kurac. :D
Post Reply