Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
channel10 wrote:
Nikad vi to nećete dobiti jer je ljudima pun k. hrvatske politike, pogotovo zadnje 2-3 godine i ne žele da cijeli život provedu u vašim sranjima.
Kako ne shvatate da se ide sad na vaše uništavanje i svođenje na minorni objekat važnosti., jer ste davno pretjerali sa svim.
Ništa novo. Tako nam je od 1463.
Novo je buraz, itekako je novo. Vidiš da imaš problem u shvatanju cjelokupne situacije.
Dosad vam se išlo niz dlaku i nikad niste dobili ni približan odgovor na vaša sranja koja ste činili od rata na ovamo. Tek ste sad počeli dobijati prave odgovore i ovo sto kmecite nije ništa, kako ćete tek kmecati.
Last edited by channel10 on 12/10/2018 11:05, edited 1 time in total.
channel10 wrote:
Nikad vi to nećete dobiti jer je ljudima pun k. hrvatske politike, pogotovo zadnje 2-3 godine i ne žele da cijeli život provedu u vašim sranjima.
Kako ne shvatate da se ide sad na vaše uništavanje i svođenje na minorni objekat važnosti., jer ste davno pretjerali sa svim.
Novo je buraz, itekako je novo. Vidiš da imaš problem u shvatanju cjelokupne situacije.
Dosad vam se išlo niz dlaku i nikad niste dobili ni približan odgovor na vaša sranja koja ste činili od rata na ovamo. Tek ste sad počeli dobijati prave odgovore i ovo sto kmecite nije ništa, kako ćete tek kmecati.
channel10 wrote:
ne znam bas za 1463 ali se politika od 1991 pa do danas pokazala pravo dobro za katolike u Bosni, kazem dobro jer vidim da ima podrsku te vecine a ne bi sigurno podrzavali ono sto je lose za njih
I obrati paznju, ovo su podaci jos od 2014
U BiH danas Hrvata manje nego prije 100 godina – U godini dana ‘nestalo’ 11.883 katolika
Godine 1914. – ukupno katolika: 422.110
Godine 1937. – ukupno katolika: 640.501
Godine 1973. – ukupno katolika: 755.213
Godine 1991. – ukupno katolika: 812.286
Godine 2014. – ukupno katolika: 420.294
znaci sve ono sto du dobili jos od 1 SR, srpskog kralja, 2 SR, komunista, izgubili u vrijeme vladavine hdz-a
sherbett wrote:Uvijek ostaje dio gradjana koji nije glasao za izabrane pa time ni odabrao ni dao svoje povjerenje onima kojima ga je dala vecina.
Znaci, manjina suprotnog misljenja je primorana da se pokori. Nema drugog izbora.
Vecina nad njima provodi tiraniju.
Zasto impliciras da ce nad njima vrsiti tiraniju?
Ovo ti ne stoji uz frizuru a I ruzno zvuci. Mozda ce ih gladiti po glavi, nikad ne znas.
Nece vrsiti nego su izborima izvrsili
Pobogu Stefka, kakve su ti ovo teorije?
Opet si maHmurna.
Point. wrote:Opet Novak lupa o bošnjačkoj politici, a nikad da se zapita šta je sa hrvatskom politikom prema Bošnjacima i bar da iskren odgovor.
Iskreno, nije ni maslo hrvatske politike prema Bošnjacima za Ramazana.
Nisam skontala jesi li Hrvat ili ne. Po djelovanju na forumu bih rekla da jesi ali ime me malo zbunjuje
Elem, evo neko moje misljenje, kao Bosnjakinja koja je formalno (ne po osjecaju ) 1/4 Hrvatica.
Đes rodijako
Šta je ovo, sve žemske članice foruma odreda frtalj Hrvatice. To vam dođe k'o neki fol u tim selendrama...ono lafo, baka Marija svirala glasovir u Puli a djed Zikrija bio rudar u obližnjem rudniku, pa drž-ne daj, zbariše se i odoše živjeti u Kalesiju k'o sav normalan svijet.
Vego, di van se taj vrtalj rodbine kopa... mislin, koje greblje?
I dođe li ti naša Sarafinka kakav rod...i ona je ftralj Hrvatica...pa nešto kontam...
Last edited by Hafis on 12/10/2018 11:55, edited 1 time in total.
Hafis wrote:
Đes rodijako
Šta je ovo, sve žemske članice foruma odreda frtalj Hrvatice. To vam dođe k'o neki fol u tim selendrama...ono lafo, baka Marija svirala glasovir u Puli a djed Zikrija bio rudar u obližnjem rudniku, pa drž-ne daj, zbariše se i odoše živjeti u Kalesiju k'o sav normalan svijet.
I dođe li ti naša Sarafinka kakav rod...i ona je ftralj Hrvatica...pa nešto kontam...
Ko vam je kriv sto je djed Zikrija dobro rudario baku Mariju na klaviru(od kad to srbi kazu glasovir) .....i to posred Pule
Hafis wrote:
Đes rodijako
Ne znam za druge zemske clanice foruma, ima doista dosta Bosnjaka koji su ozenili Hrvatice i ako su iole bili muski da odgajaju djecu kako treba (a vecina jeste bila), njihovi potomci danas majoriziraju diljem BiH
Moj hrvatski dio je iz Sarajeva, a odakle rodom, nemam pojma, samo je oceva majka Hrvatica i to vise "sarajevska katolkinja" nego sad neka prava. Kako smo mi patrijarhalno drustvo, ne gleda se ta linija nego cisto oceva
Point. wrote:Opet Novak lupa o bošnjačkoj politici, a nikad da se zapita šta je sa hrvatskom politikom prema Bošnjacima i bar da iskren odgovor.
Nisam skontala jesi li Hrvat ili ne. Po djelovanju na forumu bih rekla da jesi ali ime me malo zbunjuje
Elem, evo neko moje misljenje, kao Bosnjakinja koja je formalno (ne po osjecaju ) 1/4 Hrvatica.
Sto se mene tice, Hrvati moraju razumijeti da od treceg ili cjepanja BiH nema nista, nikada nece biti tako, moraju zaboraviti n to.
ALI, ja takodjer nemam problema s tim da oni vladaju u mjestima u kojima su oni u vecini. Neka razvijaju i HR zastave koliko hoce, samo da se postuje i drzavna (ne mora privatno, mora institucionalno). Sportisti njihovi nek igraju za Hrvatsku, oni prvenstveno nju dozivljavaju kao svoju zemlju i ne bih se mijesala u to. Takodjer navijanje obicnih ljudi treba biti privatna stvar. Naravno, iskazivanje sovinizma prema BiH je nepozeljno i neprihvatljivo.
Neka njihovi politicari ne suradjuju sa drugima u razbijanju BiH. Mislim, mogu, ali onda cemo nazalost mi biti prisiljeni da im izaberemo predstavnike Tipa, meni se ne svidja Komsic nesto posebno ali u trenutku kad je Covic poceo obstrurati BiH, Federaciju, blokirao dogovor s IZ, skontala sam da je moja gradjanska duznost glasati za Komsica Ako cemo se inatiti medjusobno, idemo do kraja
šta znači razbijanje bih i koji hrvatski političar i na koji način 'razbija bih'?
vama je razbijanje bih ako čović ne kaže da se u srebrenici dogodio genocid. ili još neke gluposti su se spominjale koje nemaju veze ni s čim.
najveće ti je razbijanje bih izbor komšića, ako ćeš pošteno. iako ne piše u ustavu, tri ta fikusa u predsjedništvu u daytonu su zamišljena kao legitimni predstavnici 3 naroda.
Hafis wrote:
Đes rodijako
Ne znam za druge zemske clanice foruma, ima doista dosta Bosnjaka koji su ozenili Hrvatice i ako su iole bili muski da odgajaju djecu kako treba (a vecina jeste bila), njihovi potomci danas majoriziraju diljem BiH
Moj hrvatski dio je iz Sarajeva, a odakle rodom, nemam pojma, samo je oceva majka Hrvatica i to vise "sarajevska katolkinja" nego sad neka prava. Kako smo mi patrijarhalno drustvo, ne gleda se ta linija nego cisto oceva
mostarac1905 wrote:
šta znači razbijanje bih i koji hrvatski političar i na koji način 'razbija bih'?
vama je razbijanje bih ako čović ne kaže da se u srebrenici dogodio genocid. ili još neke gluposti su se spominjale koje nemaju veze ni s čim.
najveće ti je razbijanje bih izbor komšića, ako ćeš pošteno. iako ne piše u ustavu, tri ta fikusa u predsjedništvu u daytonu su zamišljena kao legitimni predstavnici 3 naroda.
Jel to znaci da ne treba postivati presude medjunarodnog suda?.......ne priznavanjem odluka Haskog tribunala se nece umanjiti presuda istog za UZP HVO i Hrvatskoj kao saucesnici...kako onda da dozvolimo da takav skot kao Covic sjedi u predsjenistvu drzave....a uvrjedilo bi ga da neki bosnjacki politicar kaze srbima bravo za Vukovar i uopste agresiju srbije na hrvatsku
Sto se mene tice, Hrvati moraju razumijeti da od treceg ili cjepanja BiH nema nista, nikada nece biti tako, moraju zaboraviti n to.
ALI, ja takodjer nemam problema s tim da oni vladaju u mjestima u kojima su oni u vecini. Neka razvijaju i HR zastave koliko hoce, samo da se postuje i drzavna (ne mora privatno, mora institucionalno). Sportisti njihovi nek igraju za Hrvatsku, oni prvenstveno nju dozivljavaju kao svoju zemlju i ne bih se mijesala u to. Takodjer navijanje obicnih ljudi treba biti privatna stvar. Naravno, iskazivanje sovinizma prema BiH je nepozeljno i neprihvatljivo.
Neka njihovi politicari ne suradjuju sa drugima u razbijanju BiH. Mislim, mogu, ali onda cemo nazalost mi biti prisiljeni da im izaberemo predstavnike Tipa, meni se ne svidja Komsic nesto posebno ali u trenutku kad je Covic poceo obstrurati BiH, Federaciju, blokirao dogovor s IZ, skontala sam da je moja gradjanska duznost glasati za Komsica Ako cemo se inatiti medjusobno, idemo do kraja
Niko ne traži odcjepljenje ni treći entitet ali se traži izborna jedinica ili neko drugo rješenje koje će osigurati da Hrvati biraju svoje predstavnike taman oni bili Romi ili Jevreji.
Onaj koji prijeti da će Hrvatima oduzeti konstitutivnost kao i onaj koji ne prijeti ali otvoreno radi na tome ili zadržava status quo svakako ima ulogu u razgradnji BiH.
O sporazumu sa IZ imaš forumsku temu sa postavljenim linkovima pa se nadam da si pročitala ili ćeš pročitati i potvrditi ili formirati svoje mišljenje o Ugovoru sa IZ.
Novak20 wrote:
Niko ne traži odcjepljenje ni treći entitet ali se traži izborna jedinica ili neko drugo rješenje koje će osigurati da Hrvati biraju svoje predstavnike taman oni bili Romi ili Jevreji.
Onaj koji prijeti da će Hrvatima oduzeti konstitutivnost kao i onaj koji ne prijeti ali otvoreno radi na tome ili zadržava status quo svakako ima ulogu u razgradnji BiH.
O sporazumu sa IZ imaš forumsku temu sa postavljenim linkovima pa se nadam da si pročitala ili ćeš pročitati i potvrditi ili formirati svoje mišljenje o Ugovoru sa IZ.
mostarac1905 wrote:
Trazenje nekakvih teritorija koje ce formirati podlogu za neki buduci treci entitet.
I da, opstruiranje recimo dogovora IZ sa drzavom BiH. Mislim, moze mu se al nije lijepo (kao i kad Bosnjaci izaberu Komsica).
Ja iskreno mislim da je izbor Komsica pogorsao odnose izmedju Bosnjaka i Hrvata vec prvi put kad je izabran.
Ali, Hrvati su vec godinama prije Komsica pokusali uspostaviti samoupravu, tako da nije ni da je "sve bilo bajno" dok on nije dosao.
samouprava je bila odgovor na promjenu daytona vezano za dom naroda, koju je oess napravio, ali trebaš imati dosta godina da bi se toga sjećala
@spreca: razumijem, ali ne vidim zašto bi meni bilo bitno da neki bošnjački političar dolazi u npr grabovicu na obljetnice ili ne dolazi. to je stvar kulture tog pojedinca a ne neke šire 'bošnjačke politike'.
oporezivanje kladara, forimiranje jedinstvene elektroprivrede fbih i telekoma, smanjenje ovlasti doma naroda, proporcionalno zastupanje u federalnim organima uprave i tako te sitnice za pocetak, ok je onda o nekim posebnim izbornim aranzmanima razgovarati gdje bi volja hrvatskog birackog tijela rezultirala izborom clana predsjednistva.
sve racionalni prijedlozi na dobrobit gradjana i naroda fbih.
Last edited by The 51st State on 12/10/2018 12:41, edited 1 time in total.