Jedete li svinjetinu?
- insomnia78
#2876 Re: Jedete li svinjetinu?
Mislim da su jos prvi ljudi skontali da je poprilicno tesko pojesti zivu zivotinju
-
kakavdanakneiskustvu
#2877 Re: Jedete li svinjetinu?
insomnia78 wrote:Mislim da su jos prvi ljudi skontali da je poprilicno tesko pojesti zivu zivotinju
- animals
#2878 Re: Jedete li svinjetinu?
Odsad idem svaki dan u lov na frisku divljac...Connaisseur Karlin wrote:pa obrati paznju na datume na pakovanjimaanimals wrote:Jebote , nisam o ovome razmisljao..
jedem meso mrtve zivotinje , koja je crkla prije par nedelja..
u p.m...necu vise nista ni jesti..
- Connaisseur Karlin
#2879 Re: Jedete li svinjetinu?
ali su pripremali i jeli isiti daninsomnia78 wrote:Mislim da su jos prvi ljudi skontali da je poprilicno tesko pojesti zivu zivotinju
a ne kao vi danas, jedete meso koje doslovno trune nekoliko dana u pakovanjima
- uglavnomja
#2880 Re: Jedete li svinjetinu?
arzuhal wrote:Jeo sam nedelju dana kao Novak Đoković
Novak Đoković je veliki car. Nalazi se na samom vrhu svetskog tenisa, poliglota, filantrop i pored Nikole Tesle verovatno jedini Srbin koji je planetarno poznat, a da pritom nikada nije koristio automatsko oružje. U istraživanju koje je sproveo TIM Centar iz Novog Sada u saradnji se EXIT fondacijom, Đoković je broj jedan domaći uzor za studente i srednjoškolce. I verovatno bi trebalo tako da bude. Ne postoji ništa loše u tome da jedan takav tip bude uzor mladima.
http://www.vice.com/rs/article/kzqwzx/j ... ak-dokovic
oplak'o sam...
- Nastasia
#2881 Re: Jedete li svinjetinu?
Ma isto k'o što su ljudi godinama mislili da se od masnoće deblja, što je mit i podvala čista.LBVIEW wrote:Ne moras biti nutricionista kako bi poznavao osnovne cinjenice o uzrocnicima povecanog holesterola u krvi.Nastasia wrote:Jesi li ti nutricionista?LBVIEW wrote: Jos jednom, secer veze s holesterolom nema, onaj film "Sugar" se odnosi na prebacivanje fokusa istrazivanja -pod uticajem industrije secera u SAD-u- uzroka pretilosti s ugljicnih hidrata na masti. Sve masnoce zivotinjskog porijekla, izuzev naravno ribljeg ulja, dakle svinjska mast, loj, putar i sl. su dokazano glavni uzrocnici povecanog holesterola u krvi.
Dakle, puno korsnije za organizam su masnoce biljnog porijekla, naravno ako nisu hidrogenizirane, tzv trans-masnoce, no o tome se nije ni vodila diskusija.
A korelacija izmedju nacina ishrane u mediteranskim zemljama i pretilosti je prava komedija.
Nisam pitala za holesterol, nego onako reko ako si nutricionista da probam džabe dobit informacije o jednoj dijeti koja me zanima, ali pošto samo pričaš o "sveopštem gugl znanju", ništa.
- Connaisseur Karlin
#2882 Re: Jedete li svinjetinu?
a od cega se deblja ?Nastasia wrote:
Ma isto k'o što su ljudi godinama mislili da se od masnoće deblja, što je mit i podvala čista.
- Bloo
- Globalna šefica
#2883 Re: Jedete li svinjetinu?
od ležanja tokom seksaConnaisseur Karlin wrote:a od cega se deblja ?Nastasia wrote: Ma isto k'o što su ljudi godinama mislili da se od masnoće deblja, što je mit i podvala čista.
-
Fudo387
#2884 Re: Jedete li svinjetinu?
Pitaj,Nastasia wrote:
Ma isto k'o što su ljudi godinama mislili da se od masnoće deblja, što je mit i podvala čista.
Nisam pitala za holesterol, nego onako reko ako si nutricionista da probam džabe dobit informacije o jednoj dijeti koja me zanima, ali pošto samo pričaš o "sveopštem gugl znanju", ništa.
Sta te zanima, tu smo da pomognemo.
- Connaisseur Karlin
#2885 Re: Jedete li svinjetinu?
fenometasticno od danas pocinje kamasutra dijetaBloo wrote:od ležanja tokom seksaConnaisseur Karlin wrote:a od cega se deblja ?Nastasia wrote: Ma isto k'o što su ljudi godinama mislili da se od masnoće deblja, što je mit i podvala čista.
-
kakavdanakneiskustvu
#2886 Re: Jedete li svinjetinu?
šta nam preostaje?Connaisseur Karlin wrote:ali su pripremali i jeli isiti daninsomnia78 wrote:Mislim da su jos prvi ljudi skontali da je poprilicno tesko pojesti zivu zivotinju![]()
a ne kao vi danas, jedete meso koje doslovno trune nekoliko dana u pakovanjima![]()
- Nastasia
#2887 Re: Jedete li svinjetinu?
Ugljikohidrati, šećer. A šećer ti apsolutno nije potreban organizmu, masnoća prirodnog porijekla jeste.Connaisseur Karlin wrote:a od cega se deblja ?Nastasia wrote:
Neke masnoće su izvrsne, neke su samo ok, neke su loše za organizam, ali su opet bolje od šećera.
U suštini, prostom matematikom, ako pojedeš više nego što potrošiš debljaš se.
Možeš ti na dan jesti samo palačinke a ne debljat se, ako kalorijski pojedeš manje nego što trošiš.
To je ono što sam ja godinama čitanja o hrani i ishrani naučila, a opet da se ogradim, možda je i to, poput industrije šećera, podvala od strane industrije mesa, who knows.
Last edited by Nastasia on 26/03/2018 00:09, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#2888 Re: Jedete li svinjetinu?
da prestanete jesti mesokakavdanakneiskustvu wrote:šta nam preostaje?Connaisseur Karlin wrote:
ali su pripremali i jeli isiti dan![]()
a ne kao vi danas, jedete meso koje doslovno trune nekoliko dana u pakovanjima![]()
- Connaisseur Karlin
#2889 Re: Jedete li svinjetinu?
ovo sa matematikom omjera konzumiranja i potorsnje kalorija mi je iskljucivo logicnoNastasia wrote:Ugljikohidrati, šećer. A šećer ti apsolutno nije potreban organizmu, masnoća prirodnog porijekla jeste.Connaisseur Karlin wrote:
a od cega se deblja ?
Neke masnoće su izvrsne, neke su samo ok, neke su loše za organizam, ali su opet bolje od šećera.
Možeš ti na dan jesti samo palačinke a ne debljat se, ako kalorijski pojedeš manje nego što trošiš.
ali treba jesti hranu koja ne ugorava zdravlje i mnogo vode
oh da, kazite mesu NJET
- Bloo
- Globalna šefica
#2890 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja se debljam kad se ne krećem...nema kretanja - nema potrošnje makar salatu jela
- Bloo
- Globalna šefica
#2891 Re: Jedete li svinjetinu?
Dobro je biljni StaljineConnaisseur Karlin wrote:
oh da, kazite mesu NJET
-
Fudo387
#2892 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa slabo se ti nesto kreces, al haj.Bloo wrote:Ja se debljam kad se ne krećem...nema kretanja - nema potrošnje makar salatu jela
- Bloo
- Globalna šefica
#2893 Re: Jedete li svinjetinu?
I ne krećem seFudo387 wrote:Pa slabo se ti nesto kreces, al haj.Bloo wrote:Ja se debljam kad se ne krećem...nema kretanja - nema potrošnje makar salatu jela

- Connaisseur Karlin
#2894 Re: Jedete li svinjetinu?
Bloo wrote:Dobro je biljni StaljineConnaisseur Karlin wrote:
oh da, kazite mesu NJETpovrtni teror
-
Fudo387
#2895 Re: Jedete li svinjetinu?
A sta mezis?Connaisseur Karlin wrote:ovo sa matematikom omjera konzumiranja i potorsnje kalorija mi je iskljucivo logicnoNastasia wrote:Ugljikohidrati, šećer. A šećer ti apsolutno nije potreban organizmu, masnoća prirodnog porijekla jeste.Connaisseur Karlin wrote:
a od cega se deblja ?
Možeš ti na dan jesti samo palačinke a ne debljat se, ako kalorijski pojedeš manje nego što trošiš.![]()
ali treba jesti hranu koja ne ugorava zdravlje i mnogo vode![]()
oh da, kazite mesu NJET
- Connaisseur Karlin
#2896 Re: Jedete li svinjetinu?
Fudo387 wrote:A sta mezis?Connaisseur Karlin wrote:
ovo sa matematikom omjera konzumiranja i potorsnje kalorija mi je iskljucivo logicno![]()
ali treba jesti hranu koja ne ugorava zdravlje i mnogo vode![]()
oh da, kazite mesu NJET
povrce i voce , kiselu salatu, zitarice, kruh, mlijecne proizvode, vodu i kafu
cokoladu mmmm njami
sad pojedoh jednu jabuku, a jabuke , narocito tokom zime ,jedem saki dan, navika od djetinjstva
- LBVIEW
#2897 Re: Jedete li svinjetinu?
Znaci ako nisu bili u pravu u vezi faktora koji uticu na debljanje, nisu u pravu i u vezi neceg drugog, nadasve zanimljivo razmisljanje.Nastasia wrote:
- Nastasia
#2898 Re: Jedete li svinjetinu?
U vezi čega sam rekla da nisu upravu, osim za debljanje??LBVIEW wrote:Znaci ako nisu bili u pravu u vezi faktora koji uticu na debljanje, nisu u pravu i u vezi neceg drugog, nadasve zanimljivo razmisljanje.Nastasia wrote:
Naravno da ljudi koji svakako imaju povišen holesterol trebaju paziti na masnoću u namirnicama, mislim da ostali mogu jesti životinjsku masnoću bez straha od holesterola. Naravno, ovdje pričamo o normalnoj konzumaciji a ne prežderavanju.
- triconja
#2899 Re: Jedete li svinjetinu?
Ma mislim to da je taj bog umislio da moze naredit kako on hoce nama, eto staConnaisseur Karlin wrote:nista te nisam razumjela !?triconja wrote:Sta kae zabranjeno ubijanje ljudi a more bit 10 posto svih smrti koje se desi neko nekog smakneConnaisseur Karlin wrote:krscani stari i novi zavjet, a Isus nije jeo svinjetinu , no krsani kazu da im nije zabranjena svinjetina , a to je netocno; to znaci, da krscani ne slijede Isusastari zavjet je izvor morala
znaci, i krscani, dobri vjernici, sljdebenici Isusa, ne bi trebali jesti svinjetinu
![]()
![]()
, znaci moral i religija zdra'o
da dodam: npr. u katolicizmu, katolicki biskupi i sveti Petar su "presudili" u vezi konzumiranja svinjetine , doslono Petar je rekao i Izraelitskom plemenu aka sljedebnicma judaizma da mogu jesti svinjetinu ( sanjao takav an)znaci, Isus u cijelom konpcetu nije ni vazan
Ma covjek ce u inat bilo sta, pa kud puklo da puklo
-
Bodkin
#2900 Re: Jedete li svinjetinu?
A tema se kao gleda sa nutricionisticke strane