Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

insomnia78

#2876 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by insomnia78 »

Mislim da su jos prvi ljudi skontali da je poprilicno tesko pojesti zivu zivotinju
kakavdanakneiskustvu

#2877 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Mislim da su jos prvi ljudi skontali da je poprilicno tesko pojesti zivu zivotinju
:mrgreen: :thumbup:
animals

#2878 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

Connaisseur Karlin wrote:
animals wrote:Jebote , nisam o ovome razmisljao..
jedem meso mrtve zivotinje , koja je crkla prije par nedelja..
u p.m...necu vise nista ni jesti..
pa obrati paznju na datume na pakovanjima :D
Odsad idem svaki dan u lov na frisku divljac...
Connaisseur Karlin

#2879 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:Mislim da su jos prvi ljudi skontali da je poprilicno tesko pojesti zivu zivotinju
ali su pripremali i jeli isiti dan :D

a ne kao vi danas, jedete meso koje doslovno trune nekoliko dana u pakovanjima :D :lol:
uglavnomja

#2880 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by uglavnomja »

arzuhal wrote:Jeo sam nedelju dana kao Novak Đoković

Novak Đoković je veliki car. Nalazi se na samom vrhu svetskog tenisa, poliglota, filantrop i pored Nikole Tesle verovatno jedini Srbin koji je planetarno poznat, a da pritom nikada nije koristio automatsko oružje. U istraživanju koje je sproveo TIM Centar iz Novog Sada u saradnji se EXIT fondacijom, Đoković je broj jedan domaći uzor za studente i srednjoškolce. I verovatno bi trebalo tako da bude. Ne postoji ništa loše u tome da jedan takav tip bude uzor mladima.

http://www.vice.com/rs/article/kzqwzx/j ... ak-dokovic

oplak'o sam...

:lol: :lol:
Nastasia

#2881 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Nastasia »

LBVIEW wrote:
Nastasia wrote:
LBVIEW wrote: Jos jednom, secer veze s holesterolom nema, onaj film "Sugar" se odnosi na prebacivanje fokusa istrazivanja -pod uticajem industrije secera u SAD-u- uzroka pretilosti s ugljicnih hidrata na masti. Sve masnoce zivotinjskog porijekla, izuzev naravno ribljeg ulja, dakle svinjska mast, loj, putar i sl. su dokazano glavni uzrocnici povecanog holesterola u krvi.
Dakle, puno korsnije za organizam su masnoce biljnog porijekla, naravno ako nisu hidrogenizirane, tzv trans-masnoce, no o tome se nije ni vodila diskusija.
A korelacija izmedju nacina ishrane u mediteranskim zemljama i pretilosti je prava komedija. :D
Jesi li ti nutricionista?
Ne moras biti nutricionista kako bi poznavao osnovne cinjenice o uzrocnicima povecanog holesterola u krvi.
Ma isto k'o što su ljudi godinama mislili da se od masnoće deblja, što je mit i podvala čista.

Nisam pitala za holesterol, nego onako reko ako si nutricionista da probam džabe dobit informacije o jednoj dijeti koja me zanima, ali pošto samo pričaš o "sveopštem gugl znanju", ništa. :(
Connaisseur Karlin

#2882 Re: Jedete li svinjetinu?

Nastasia wrote:
Ma isto k'o što su ljudi godinama mislili da se od masnoće deblja, što je mit i podvala čista.
a od cega se deblja ?
Bloo
Globalna šefica

#2883 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bloo »

Nastasia wrote: Ma isto k'o što su ljudi godinama mislili da se od masnoće deblja, što je mit i podvala čista.
a od cega se deblja ?
od ležanja tokom seksa :|
Fudo387

#2884 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Fudo387 »

Nastasia wrote:

Nisam pitala za holesterol, nego onako reko ako si nutricionista da probam džabe dobit informacije o jednoj dijeti koja me zanima, ali pošto samo pričaš o "sveopštem gugl znanju", ništa. :(
Pitaj,
Sta te zanima, tu smo da pomognemo.
Connaisseur Karlin

#2885 Re: Jedete li svinjetinu?

Bloo wrote:
Nastasia wrote: Ma isto k'o što su ljudi godinama mislili da se od masnoće deblja, što je mit i podvala čista.
a od cega se deblja ?
od ležanja tokom seksa :|
fenometasticno od danas pocinje kamasutra dijeta :D
kakavdanakneiskustvu

#2886 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

a ne kao vi danas, jedete meso koje doslovno trune nekoliko dana u pakovanjima :D :lol:
šta nam preostaje?
Nastasia

#2887 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Nastasia »

Nastasia wrote:
a od cega se deblja ?
Ugljikohidrati, šećer. A šećer ti apsolutno nije potreban organizmu, masnoća prirodnog porijekla jeste.
Neke masnoće su izvrsne, neke su samo ok, neke su loše za organizam, ali su opet bolje od šećera.

U suštini, prostom matematikom, ako pojedeš više nego što potrošiš debljaš se.
Možeš ti na dan jesti samo palačinke a ne debljat se, ako kalorijski pojedeš manje nego što trošiš.
To je ono što sam ja godinama čitanja o hrani i ishrani naučila, a opet da se ogradim, možda je i to, poput industrije šećera, podvala od strane industrije mesa, who knows.
Last edited by Nastasia on 26/03/2018 00:09, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#2888 Re: Jedete li svinjetinu?

kakavdanakneiskustvu wrote:

šta nam preostaje?
da prestanete jesti meso :)
Connaisseur Karlin

#2889 Re: Jedete li svinjetinu?

Nastasia wrote:
a od cega se deblja ?
Ugljikohidrati, šećer. A šećer ti apsolutno nije potreban organizmu, masnoća prirodnog porijekla jeste.
Neke masnoće su izvrsne, neke su samo ok, neke su loše za organizam, ali su opet bolje od šećera.

Možeš ti na dan jesti samo palačinke a ne debljat se, ako kalorijski pojedeš manje nego što trošiš.
ovo sa matematikom omjera konzumiranja i potorsnje kalorija mi je iskljucivo logicno :)

ali treba jesti hranu koja ne ugorava zdravlje i mnogo vode :)

oh da, kazite mesu NJET :D
Bloo
Globalna šefica

#2890 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bloo »

Ja se debljam kad se ne krećem...nema kretanja - nema potrošnje makar salatu jela
Bloo
Globalna šefica

#2891 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bloo »

Dobro je biljni Staljine :lol: povrtni teror
Fudo387

#2892 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Fudo387 »

Bloo wrote:Ja se debljam kad se ne krećem...nema kretanja - nema potrošnje makar salatu jela
Pa slabo se ti nesto kreces, al haj.
Bloo
Globalna šefica

#2893 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bloo »

Fudo387 wrote:
Bloo wrote:Ja se debljam kad se ne krećem...nema kretanja - nema potrošnje makar salatu jela
Pa slabo se ti nesto kreces, al haj.
I ne krećem se :|

Image
Connaisseur Karlin

#2894 Re: Jedete li svinjetinu?

Bloo wrote:
Dobro je biljni Staljine :lol: povrtni teror
:lol: :kiss:
Fudo387

#2895 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Fudo387 »

Nastasia wrote:
a od cega se deblja ?

ovo sa matematikom omjera konzumiranja i potorsnje kalorija mi je iskljucivo logicno :)

A sta mezis?
Connaisseur Karlin

#2896 Re: Jedete li svinjetinu?

Fudo387 wrote:

A sta mezis?

povrce i voce , kiselu salatu, zitarice, kruh, mlijecne proizvode, vodu i kafu :)

cokoladu mmmm njami :P

sad pojedoh jednu jabuku, a jabuke , narocito tokom zime ,jedem saki dan, navika od djetinjstva :D
LBVIEW

#2897 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by LBVIEW »

Nastasia wrote:

Znaci ako nisu bili u pravu u vezi faktora koji uticu na debljanje, nisu u pravu i u vezi neceg drugog, nadasve zanimljivo razmisljanje. :D
Nastasia

#2898 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Nastasia »

LBVIEW wrote:
Nastasia wrote:

Znaci ako nisu bili u pravu u vezi faktora koji uticu na debljanje, nisu u pravu i u vezi neceg drugog, nadasve zanimljivo razmisljanje. :D
U vezi čega sam rekla da nisu upravu, osim za debljanje??
Naravno da ljudi koji svakako imaju povišen holesterol trebaju paziti na masnoću u namirnicama, mislim da ostali mogu jesti životinjsku masnoću bez straha od holesterola. Naravno, ovdje pričamo o normalnoj konzumaciji a ne prežderavanju.
triconja

#2899 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

triconja wrote:
Connaisseur Karlin wrote:krscani stari i novi zavjet, a Isus nije jeo svinjetinu , no krsani kazu da im nije zabranjena svinjetina , a to je netocno; to znaci, da krscani ne slijede Isusa :D stari zavjet je izvor morala :D znaci, i krscani, dobri vjernici, sljdebenici Isusa, ne bi trebali jesti svinjetinu :)
Sta kae zabranjeno ubijanje ljudi a more bit 10 posto svih smrti koje se desi neko nekog smakne :lol: :lol: :lol: , znaci moral i religija zdra'o :D
nista te nisam razumjela !?

da dodam: npr. u katolicizmu, katolicki biskupi i sveti Petar su "presudili" u vezi konzumiranja svinjetine , doslono Petar je rekao i Izraelitskom plemenu aka sljedebnicma judaizma da mogu jesti svinjetinu ( sanjao takav an) :D znaci, Isus u cijelom konpcetu nije ni vazan :lol:
Ma mislim to da je taj bog umislio da moze naredit kako on hoce nama, eto sta :lol: .

Ma covjek ce u inat bilo sta, pa kud puklo da puklo :mrgreen:
Bodkin

#2900 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bodkin »

A tema se kao gleda sa nutricionisticke strane :D
Locked