REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
kockakockica

#2876 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kockakockica »

Ja smatram da je ova revizija presude dobra zbog mnogo stvari ne samo zbog same revizije. Otkrilo se stotine javnih licnosti koji su jasno na strani genocidasa, sto zbog interesa, sto zbog straha,a isto tako zbog srpskog gena koji dominira njihovim tijelom iako vele da su "bosnjaci"

To prvi put imamo jasnu poziciju Covica i HDZ-a, koji su hinjavim pristupom godinama sakrivali prave namjere, a evo zadnji mjesec su jasno stavili do znanja da je cilj samo jedan, razbijanje BiH zajedno sa Dodikom i ekipom. Ima nekih sto pisu o ratu, a ja licno smatram da trenutno nema medjunarodnog interesa za neke sukobe u nasem regionu. Isto tako smatram da oni sto pisu da su, ili ne bi danas ratovali za Bakira i politicare potpuno u krivu, jer niko nije ratovao za Bakira, ljudi su ratovali da zastite svoju majku, sestru, brata, komsiju, svoju avliju i domovinu. Vecina onih koji se nisu ufatili puske, danas je moguce pronaci samo njihova imena na mezarlucima, ili su jednostavno protjerani. Ne kontam ljude koji vlastiti, opstanak familije i licnih interesa povezuju sa Bakirom i ostalima. Bosnjaci islamske vjere i ostali patriote su opstali samo zahvaljujuci vlastitom angazmanu, jer izbora jednostavno nije bilo, ili se brani ili te nema.

Mislim da cak i ako revizija ne bude prihvacena (a mogla bi biti jer uvijek postoji prvi put, presedan itd), ovo je historijska stvar, jer vazno je da se mladje generacije ukljucuju u rasprave, da se genocid i zlocini ne zaborave, i da konacno isplivaju na povrsinu elementi pete kolone koji su ocito prisutni u BiH jace nego ikad. Vazno je i zbog sazrijevanja bosnjackog naroda, vazno je i zbog grupisanja dijaspore i bliskog rada i razumijevanja sa BiH Bosnjacima i patriotama. Jevreji su 50 godina nakon holokausta hapsili i privodili njihove zlotvore sirom svijeta, pa zasto se Bosnjacima brani da stite i rade na procesima koji su zamalo unistili jedan citav narod, drzavu i promjenili izgled kompletnog Balkana? Ko ima to pravo? Vazno je isto da se ne zaboravi da su politike Srbije i Hrvatske bile protiv nase domovine, i da najveci dio tih politika zivi jos uvijek!

Na kraju bih samo jos dodao da je najvaznije da se nakon ove revizije, pravosnazne presude Karadzicu,Mladicu a mozda jos nekima mogu stvari postaviti skroz drugacije, i da ce mnoge zrtve udruzenja i ostali koji to smatraju za potrebnim moci individualno zatrpati sudove NOVIM tuzbama protiv Srbije, eventualno i Hrvatske.

Naucili smo u zadnjih 25 godina da Srbija nije spremna na istinsko pomirenje, jer zadnjih 25 godina mi slusamo negiranje Bosnjaka, negiranje bosanskog jezika, dokazanog i presudjenog genocida, protivljenje rezolucijama, negiranje drzave BiH i konstantno ponizavanje nasih povratnika i djece.Revizija mora da ide jer je to sad stvar principa, zrelosti, univerzalne pravde i pocetak aBd novih tuzbi i postupaka protiv zlotovora koji su nekad bili mnogim Bosnjacima "braca"

Jevreji su Artukovica ganjali 40 godina uhapsili pred smrt , i na nosilima ga donijeli pred prijeki sud, pa neka vam to bude pouka kako treba sa zlocincima sve dok je ovog dunjaluka :bih:
Thorgerson

#2877 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Thorgerson »

Ali zanimljiva je jedna stvar.

Evo iz Sumske nas optuzuju kao eto mi remetimo sve, bla, bla. Djelujemo nelegalno, neustavno. Bla bla.
A upravo mi idemo putem zakona. Oni jebote idu livadom pored.

Jesmo ih pustili da odrade referendum? Jesmo li ista blokirali? Samo smo im rekli, najebat cete, djelujete protiv ustava. Oni zavrsili referendum, odmah su krenule optuzinice. Dakle, nismo nista blokirali, koristimo pravna sredstva.

Jesmo ih pustili da postroje vojsku? Jesmo. Samo im rekli, nemojte, nije po zakonu. Oni zavrsili postrojavanje, krecu pravna dejstva i optuznice. Jesmo li ista blokirali? Nismo.

Jesmo ih pustili da rade svoj nekakakv popis stanovnistva? Jesmo. Samo smo im rekli, nemojte, bezveze trosite pare. Niko vam ga nece priznati. Imamo popis, drzavni, jedini koji evropa priznaje. Jesmo ista blokirali. Nismo.

I onda ti djikani nama seru kako ih mi kocimo i izazivamo sukobe. Pa mi smo uvijek bili dostojanstveni. I zadnji koji izazivaju sukobe. I te '92 smo isli kao normalan svijet. Odrzali smo referendum, NA PODRUCJU CITAVE DRZAVE. Data je svima mogucnost da se izjasne. I tek kada smo stjerani u kut, morali smo i mi da pokazemo zube.

I fkt me iznenadjuje od Srba da se i dalje tako ponasaju. U sred evrope. Opet kao nekakvi divljaci. Pljuste nekakve izjave, dizu tenzije, vucaju se po BG po nekakvim vilama ko zadnje prostitutke.

Smijesno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2878 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Samo nek se blokira sve 8-)
Nema para, nema MMF-a, pa da vidimo dokle i kako :)
Glad je i medvjeda naucila redu ;-)
Thorgerson

#2879 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Thorgerson »

kockakockica wrote:Isto tako smatram da oni sto pisu da su, ili ne bi danas ratovali za Bakira i politicare potpuno u krivu, jer niko nije ratovao za Bakira, ljudi su ratovali da zastite svoju majku, sestru, brata, komsiju, svoju avliju i domovinu. Vecina onih koji se nisu ufatili puske, danas je moguce pronaci samo njihova imena na mezarlucima, ili su jednostavno protjerani. Ne kontam ljude koji vlastiti, opstanak familije i licnih interesa povezuju sa Bakirom i ostalima. Bosnjaci islamske vjere i ostali patriote su opstali samo zahvaljujuci vlastitom angazmanu, jer izbora jednostavno nije bilo, ili se brani ili te nema.
:thumbup:

Upravo tako. Nije moj stari ratovao i izranjavan za Aliju.

Ratovao je zato sto je izmedju krovolcnih cetnika zednih krvi i nas, njegove porodice bio on, i ostali vojnici.

Ja sam po prirodi pacifista. Ali da bude sranje, da krenu budale. Pa samo lud covjek moze ostaviti svoje dijete i njegovu majku da dodju i da ih kolju. Naravno da bih uzeo pusku i izasao na liniju. Pa, mrtav, mrtav. Barem ne bi bio picka. A Bakir mi sigurno tad ne bi bio na pameti.

Ali nema od takvih sukoba nista. Imamo sada zapisane teritorije i nikome nije u cilju takva vrsta sukoba. Jednostavno nema vise plodno tlo za takvo nesto.
Obi Wan Bosnian

#2880 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Obi Wan Bosnian »

Da smo htjeli "samo" pokrenuti reviziju ne bi se Bakir ni oglašavao već bi samo Softić predao zahtjev i gotovo. Ovlašten je i može to uraditi. Velikosrbi ne bi mogli pričati o vaninstitucionalnom djelovanju i o Bakiru.

Ali naš cilj ovdje očigledno nije bio "samo" pokrenuti reviziju. Cilj je bio poslati poruku. Jasno i glasno "ne bojimo se sukoba"
Tomahawk11
Globalni moderator

#2881 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

MimiHD wrote:
Tomahawk11 wrote:Samo nek se blokira sve 8-)
Nema para, nema MMF-a, pa da vidimo dokle i kako :)
Glad je i medvjeda naucila redu ;-)
MMF aranžman je za BiH a ne posebno za RS ili za Federaciju ako rikne aranžman prvo ustaju borci, rvi, penzioneri eto opet sranja u ruandi.

lične frustracije su jedno, stvarne mogućnosti drugo, a pravne stvari nešto treće, kuku onom narodu za kojeg neko drugi misli.
I mislio sam na cijelu BiH.
A cuj, negdje mora da pukne, ionako je drzava na aparatima vise od 20 godina.
Kakve licne frustracije?
arzuhal

#2882 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Mene jedino što oduševljava u cijeloj priči je ono kada srpski zvaničnici i sami potvrde (često budu i kontradiktorni, u istoj izjavi) kako je "došlo dotle da ONI brane institucije i Ustav BiH, pa šta kažete na to", kao Višković jučer, sami se bremedete i čude kako je sve ispalo, i slično.

Bošnjački zvaničnici i političari trebaju jasno da kažu i upute poruku srpskim političarima da ne misle kako je BiH samo srpska, da se ne pitaju samo oni u institucijama države, da ne može Mladen Ivanić slati pismo u MSP u Haagu, Crnadak naređivati ambasdorici samo kao srpski zvaničnik i sl. BiH je svih nas, svih njenih građana, pa i hercegovačkih Hrvata, ako ćemo baš u sitna crevca..

I da državu BiH moramo izgrađivati svi zajedno, zarad boljitka svih nas!

:bih:
kamen spoticanja

#2883 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kamen spoticanja »

Alfa_Ze wrote:
kamen spoticanja wrote:Naslovnica jutrosnjeg avaza nije nimalo bolja od informerove ili kurirove
Kakvi kvinslinzi u sred sarajeva
Marka za ScepiN ''Avaz'' je marka protiv Bosne i Hercegovine !! :izet:
Jos mi je gora cinjenica da je i oslobodjenje jutros u gotovo istom tonu
jao_situacije

#2884 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

MimiHD wrote:
Tomahawk11 wrote:
Kakve licne frustracije?
pišem ako gdje rikne, to će biti u federaciji, pobiće ih narod ko zečeve, što se ličnih frustracija tiče mislio sam uopšteno a ne ponaosob!
MMF je tu samo radi socijalnog mira.
100%
:lol: :lol:
u federaciji će riknuti prvo :thumbup: :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2885 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

MimiHD wrote:
Tomahawk11 wrote:
Kakve licne frustracije?
pišem ako gdje rikne, to će biti u federaciji, pobiće ih narod ko zečeve, što se ličnih frustracija tiče mislio sam uopšteno a ne ponaosob!
Odavno se prica kako ovako dalje ne moze....pa sta, nista. Eno opet kontaju kako narodu da s plate skinu jos koju marku.
Sumnjam na da ce oni ovo dotjerati do kraja, cim nestane para, lahko ce se dogovoriti 8-)
Al bi bilo dobro da se drze do kraja svako svoga, pa da nestane i para, e onda bi moralo puci....pa da se vise zavrsi i ova pat pozicija.
Licne frustracije su i kad zivis u drzavi apsurda. Kreatori tog i takvog stanja mozda nisu ni svjesni koliko su blizu rijesenju te patetike ako nastave sa blokadama jedni drugih.
Mada je gora situacija u RS, tamo non stop padaju prihodi, stezu se kaisevi, smanjuju boracki izdaci, penzije...
_dreamer_

#2886 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by _dreamer_ »

arzuhal wrote:Mene jedino što oduševljava u cijeloj priči je ono kada srpski zvaničnici i sami potvrde (često budu i kontradiktorni, u istoj izjavi) kako je "došlo dotle da ONI brane institucije i Ustav BiH, pa šta kažete na to", kao Višković jučer, sami se bremedete i čude kako je sve ispalo, i slično.

Bošnjački zvaničnici i političari trebaju jasno da kažu i upute poruku srpskim političarima da ne misle kako je BiH samo srpska, da se ne pitaju samo oni u institucijama države, da ne može Mladen Ivanić slati pismo u MSP u Haagu, Crnadak naređivati ambasdorici samo kao srpski zvaničnik i sl. BiH je svih nas, svih njenih građana, pa i hercegovačkih Hrvata, ako ćemo baš u sitna crevca..

Sto se tice ovog podvucenog, zar ti zaista mislis da jedan srbin na ovo gleda istim ocima kao ti? Zar nije licemjerno reci da Ivanic radi neustavno tako sto bez dozvole druga dva clana predsjednistva salje pisma, a smatrati potpuno ispravnim i ustavnim to sto bakir (koji aktuelno cak nije ni predsjedavajuci) bez podrske druga dva clana predsjednistva ovlastava pravnog zastupnika da vrsi radnje u ime drzave?

Ja sam Bosnjak, da ne bude zabune, i nije mi cilj da provociram, ali hajmo malo bez navijackih naocala pricati i posmatrati situaciju. Cinjenica je da ova revizija unosi nemir i ne mozemo mi reci da nije tako. Cinjenica je isto tako da se i srbi pozivaju na ustav, a do jucer su pishali po njemu kada su gurali svoje interese. Sta hocu da kazem: i srbi i bosnjaci gledaju interese svog naroda tj etnicke grupe, pa tek onda interese drzave i ostalih. Mozda smo mi bosnjaci zehru bolji, iskreniji, jer mi niti imamo rezervnu drzavu, niti imamo ambiciju nekome se prikopcati, ali ako neko smatra da je ovo sto je bakir uradio (na ovaj nacin) ispravno, taj zivi u zabludi.

Pravno se to moze pravdati i pakovati recimo na nacin da kazemo da je Softic kao pravni zastupnik drzave pred ICJ-jom duzan po pravnom kodeksu da radi najbolje u interesu drzave, a to ukljucuje bez dvojbe i obavezu da podnese zahtjev za reviziju ako postoji uporiste za istu (inace moze biti drzan odgovornim upravo od strane nalogodavca - drzave). No ako je jasno da dva naroda ocigledno ne simpatisu tu reviziju, ali to ne mogu da pretoce u naredbu predsjedistva - koja bi bila u skladu sa ustavom - gosp Softicu da odstupi od podnosenja revizije, onda cemo reci da je Softicev (i Bakirov) akt formalno u redu, ali ne predstavlja volju vecine ove drzave, nego volju jednog naroda u istoj...
Last edited by _dreamer_ on 23/02/2017 09:53, edited 1 time in total.
dulekrele

#2887 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dulekrele »

_dreamer_ wrote:
arzuhal wrote:Mene jedino što oduševljava u cijeloj priči je ono kada srpski zvaničnici i sami potvrde (često budu i kontradiktorni, u istoj izjavi) kako je "došlo dotle da ONI brane institucije i Ustav BiH, pa šta kažete na to", kao Višković jučer, sami se bremedete i čude kako je sve ispalo, i slično.

Sto se tice ovog podvucenog, zar ti zaista mislis da jedan srbin na ovo gleda istim ocima kao ti? Zar nije licemjerno reci da Ivanic radi neustavno tako sto bez dozvole druga dva clana predsjednistva salje pisma, a smatrati potpuno ispravnim i ustavnim to sto bakir (koji aktuelno cak nije ni predsjedavajuci) bez podrske druga dva clana predsjednistva ovlastava pravnog zastupnika da vrsi radnje u ime drzave?

Ja sam Bosnjak, da ne bude zabune, i nije mi cilj da provociram, ali hajmo malo bez navijackih naocala pricati i posmatrati situaciju. Cinjenica je da ova revizija unosi nemir i ne mozemo mi reci da nije tako. Cinjenica je isto tako da se i srbi pozivaju na ustav, a do jucer su pishali po njemu kada su gurali svoje interese. Sta hocu ovim da kazem: i srbi i bosnjaci gledaju interese naroda, pa tek onda interese drzave. Mozda smo mi bosnjaci zehru bolji, iskreniji, jer mi niti imamo rezervnu drzavu, niti imamo ambiciju nekome se prikopcati, ali ako neko smatra da je ovo sto je bakir uradio (na ovaj nacin) ustavno, taj zivi u zabludi.

Pravno se to moze pravdati i pakovati recimo na nacin da kazemo da je Softic kao pravni zastupnik drzave pred ICJ-jom duzan po pravnom kodeksu da radi najbolje u interesu drzave, a to ukljucuje bez dvojbe i obavezu da podnese zahtjev za reviziju ako postoji uporiste za istu (inace moze biti drzan odgovornim upravo od strane nalogodavca - drzave). No ako je jasno da dva naroda ocigledno ne simpatisu tu reviziju, ali to ne mogu da pretoce u naredbu predsjedistva - koja bi bila u skladu sa ustavom - gosp Softicu da odstupi od podnosenja revizije, onda cemo reci da je Softicev (i Bakirov) akt formalno u redu, ali ne predstavlja volju vecine ove drzave, nego volju jednog naroda u istoj...
Ocito je da ne shvatas proceduru podnosenja zahtijeva za reviziju ili se pravid lud kao i vecina srba.
_dreamer_

#2888 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by _dreamer_ »

A hajde objasni mi dulekrele kako se to podnosi zahtjev za reviziju posto ja to ne znam... :-D
edo_79

#2889 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by edo_79 »

_dreamer_ wrote:

[b]1 - Sto se tice ovog podvucenog, zar ti zaista mislis da jedan srbin na ovo gleda istim ocima kao ti?[/b] Zar nije licemjerno reci da Ivanic radi neustavno tako sto bez dozvole druga dva clana predsjednistva salje pisma, a smatrati potpuno ispravnim i ustavnim to sto bakir (koji aktuelno cak nije ni predsjedavajuci) bez podrske druga dva clana predsjednistva ovlastava pravnog zastupnika da vrsi radnje u ime drzave?

Ja sam Bosnjak, da ne bude zabune, i nije mi cilj da provociram, ali hajmo malo bez navijackih naocala pricati i posmatrati situaciju. Cinjenica je da ova revizija unosi nemir i ne mozemo mi reci da nije tako. Cinjenica je isto tako da se i srbi pozivaju na ustav, a do jucer su pishali po njemu kada su gurali svoje interese. 2 - Sta hocu da kazem: i srbi i bosnjaci gledaju interese svog naroda tj etnicke grupe, pa tek onda interese drzave i ostalih. Mozda smo mi bosnjaci zehru bolji, iskreniji, jer mi niti imamo rezervnu drzavu, niti imamo ambiciju nekome se prikopcati, ali ako neko smatra da je ovo sto je bakir uradio (na ovaj nacin) ispravno, taj zivi u zabludi.

Ja sam građanin BiH (toliko je dovoljno od mene, jer meni nečija vjeroispovjest ne predstavlja ništa ako je dobar ili loš čovjek, te ista nema neku težinu kod mene barem) ali ću ti reći ovo:

1 - Jedan srbin (radnik, raja, bijeda) apsolutno ovo gleda istim očima kao i svi ostali radnici, raja, bijeda (bez obzira na vjeru i naciju) koji crnče za 4 -5 stoja mjesečno a do guše su u kreditima, prvenstveno zbog gore navedenih predstavnika vlasti, pa onda zato što hudi nisu u mogućnosti gaće da ne kupe a da ne bude ''na teku do plate''.

2 - I srbi, i bošnjaci i hrvati gledaju prvo SVOJE LIČNE INTERESE i živo ih qrac zaboli za njihov narod, a radnike, raj, bijedu koriste kao kolateral za još veće zavaljivanje kod stranih banaka, za LIČNO bogaćenje itd itd itd

Prema tome malo pogledaj širu sliku prije no što počneš da pričaš .... ;-)
arzuhal

#2890 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

_dreamer_ wrote: Sto se tice ovog podvucenog, zar ti zaista mislis da jedan srbin na ovo gleda istim ocima kao ti? Zar nije licemjerno reci da Ivanic radi neustavno tako sto bez dozvole druga dva clana predsjednistva salje pisma, a smatrati potpuno ispravnim i ustavnim to sto bakir (koji aktuelno cak nije ni predsjedavajuci) bez podrske druga dva clana predsjednistva ovlastava pravnog zastupnika da vrsi radnje u ime drzave?
Ne razbacuj se pridjevima uzaludno. "Licemjerno" bi bilo očekivati od srpske strane da kaže: dajte na sto odluku o reviziji da i mi kažemo nešto, da se i mi pitamo, da to bude naša zajednička stvar, sva tri naroda, a mi ćemo onda ljudski, i zbog pijeteta prema žrtvama, s jedne, i zbog vjerovanja u nezavisnost, profesionalnost i dignitet MSP-a u Hagu, s druge strane, dati saglasnost na reviziju, odnosno bit ćemo suzdržani, pa će tako revizija proći ali ne bez nas i mimo nas, jer mi ionako vjerujemo u nevinost Srbije i vjerujemo da će Sud odbaciti aplikaciju. A ne želimo da onemogućavamo naše komšije i sugrađane Bošnjake u njihovom zahtjevu za pravdom, pa ćemo vidjeti šta će biti...

Jel ti vjeruješ u to? Da bi se to tako desilo?

A to samo da kažem u vezi tvog etiketiranja nečeg kao "licemjernog..."

A drugo (a ima veze s ovim gore navedenim), Predsjedništvo BiH je 2002. godine postavilo Sakiba Softića kao agenta BiH pred MSP-om u Hagu (Belkić i Križanović ZA, Radišić SUZDRŽAN) i nikada nije povuklo, odnosno poništilo tu svoju odluku. Dakle, Sakib Softić je i dalje, sasvim legalni i legitimni agent BiH pred MSP-om po pitanju tužbe BiH protiv Srbije.
I jedino agent ima pravo da podnese aplikaciju i to bilo kada, nezavisno više od Predsjedništva BiH, ne treba mu saglasnost BiH. Jedino bi se moglo desiti da Sakib Softić bude razriješen dužnosti agenta BiH ako bi se Predsjedništvo BiH složilo da tako bude. A Srbi hoće da ga razriješe jer štite interese države Srbije a ne države BiH.

Dakle, ko je tu licemjeran?
Mr Majestic

#2891 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Mr Majestic »

MimiHD wrote:
Tomahawk11 wrote:
Kakve licne frustracije?
No sikiriki , ako dodje do toga da u tzv Federaciji dodje do bankrota prvo sto ce se uraditi je ukidanje kantona sto je u Genocidnom djelu BiH nemoguce . Tzv Federacija ce biti preuredjena kao entitet Genocidna tvorevina , a tada ce doci do potpune centralizacije i unitarizacije sto ce za posljedicu imati drasticni smanjenje administracije i njihovih troskova za polovinu . To ne samo da ce olaksati budjet nego ce povecati efikasnost veceg BiH entiteta sto kad na kraju sve pogledamo i nije losa stvar .
arzuhal

#2892 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Image
and

#2893 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

na sastanku povodom revizije presude :zzzz:
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je inicijativa o reviziji odluke po tužbi BiH protiv Srbije za genocid akt mržnje Bošnjaka muslimana u Sarajevu prema Srbima i poručio da je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović time "ugasio svetlo" Bosni i Hercegovini.

Dodik je, posle sastanka sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, i članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, rekao da iza inicijative za reviziju zapravo leži želja da se ukine Republika Srpska.

- Žele da vrte priču na to da su Srbi u BiH počinili genocid, koji se nije ni desio. Nezadovoljni ranijim presudama, spremni su da svojataju BiH i da kažu da nismo tamo prisutni u organima. Izetbegović je ovim zatvorio vrata BiH i njenoj perspektivi, i ugasio je svetlo kada je reč o BiH - rekao je Dodik.
Utokkha

#2894 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Utokkha »

Sve ovo oko revizije mi nije dalo spavati.
Umjesto da razmišljam o 7 novootkrivenih planeta, ja moram brinuti zbog iskrivljenih teza i domaće politike.

Prosto me oduševljava i niko ne ističe izljeve ljubavi srpskih političara prema BiH! Da li to znači da reprezentacija može odigrati konačno utakmicu u Banja Luci? Jer i Bosna je njihova zemlja... Sjajno!

Revizija nije političko, već moralno pitanje.
Kada se u ovih 25 godina niste mogli sastati, sjesti i organizovati za buduća pokolenja prevažnu konferenciju na kojoj bi se okupili samo istoričari, da utvrde zajedničku istinu bar za mrvice, ako ne za glavne stvari, revizija ide.
Nemir mi unose Dodikove izjave i bahato ponašanje srpskih delegata.
Čekaj bolan... Srebrenica, haj kao ništa... Tomašica i to ništa. Pobijeno preko 1.000 djece Sarajeva, obje Markale i Grbavica... Ma ni to ništa?
Pa čekajte molim vas, vi očekujete katarzu kod Bošnjaka (nešto o tome piše PTPC), da vam mi kažemo izvinite što ste SISTEMATSKI pobili i protjerali, popalili i popljačkali? Čiji je um i srce povrijeđen? Srpski? Bože sačuvaj, kakva zamjena teza...
Većeg dokaza nečije ratne namjere nema od bogomolja i grobalja. Nijedan značajniji srpski spomenik nije srušen (osim mostarskog, al njega su ustaše zapalile). Koliko je džamija preživilo genocidnog zombija RS?
Kao kontratezu pucaju argument da su i Srbi napustili Sarajevo! Da, jesu... Ali mnogo prije nego je prvi metak pucao u Sarajevu i negdje u vrijeme ubistva Gardovića na Čaršiji koji je rasplamsao sukob (po srpskoj varijanti historije; dakle jebo Zvornik, Bijeljinu, Ravne i druga mjesta).
Ja znam da ima divnih ljudi u RS, čiji posljednji rat nije bio njihov. Koliko ih je, ključno je pitanje?
Tri skupine su tamo:

1. nije bio moj rat, neću više rata
2. Srpska iznad svega po cijenu rata, kao paravan velike srbije
3. jesmo uradili zločine, ali i vi ste... (pa sad nabrajaj).

Dragi moji Srbi iz RS koji uvelike čitate ovaj forum, koji bi to sud ovog svijeta utvrdio objektivno, neutralno i istinito sva dešavanja oko Srebrenice? Možda moskovski u vašim očima jedino. Ili hoćete da Beograd nastavi prati vas odgovornosti?
Jel vama ok Mladićeva izjava za bunu protiv Dahija na ulazu u Bratunac? A zašto ne čitate da je tu bunu poveo Fočić i beogradska raja, skupa sa Srbima protiv janjičara? Još uvijek ne kontate?

Ovaj moj post nema glavu i rep, ali toliko bih pitanja volio postaviti Dodiku u nekom direktnom Face to Face. Jednostavno, nemamo sposobne političare... Ovo me sve podsjeća na period Mehmeda Spahe. Tragedija za ovaj narod... Grozno.

U konačnici... Dodik kontinuirano poziva na rat. Baca takve iskre. Ja mu želim da nikada ne dočeka bilo kakvu autonomnost RS i iz principa ću umirati od gladi, samo da on to ne dočeka. A poštene Srbe pozivam da se opet momački pokrhamo. Rado ću se ukopat gore na Poljinama. Hodite da se porokamo po onim viletinama, opušemo jedni i drugi sve, pa da poravnamo Laktaše na gostovanju. Poslije puškaranja i tenkovanja od 2 sata, idemo na pivu. Game on?

Opet ako ne kontate foru, hajte molim vas kolektivno juriš na Istanbul. Ja vam ništa nisam kriv što ste bolesni, što vašim umovima dominira rasizam najgore vrste. Kad završite s Istanbulom, hajte se u PM kolektivno.
Last edited by Utokkha on 23/02/2017 10:12, edited 1 time in total.
arzuhal

#2895 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

MimiHD wrote:
Mr Majestic wrote: No sikiriki , ako dodje do toga da u tzv Federaciji dodje do bankrota prvo sto ce se uraditi je ukidanje kantona sto je u Genocidnom djelu BiH nemoguce . Tzv Federacija ce biti preuredjena kao entitet Genocidna tvorevina , a tada ce doci do potpune centralizacije i unitarizacije sto ce za posljedicu imati drasticni smanjenje administracije i njihovih troskova za polovinu . To ne samo da ce olaksati budjet nego ce povecati efikasnost veceg BiH entiteta sto kad na kraju sve pogledamo i nije losa stvar .
u kojem paralelnom svemiru će to da se desi'?
Pa u onom tvom u kojem će u FBiH da gori.
jao_situacije

#2896 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

:lol: :lol: :lol:

ali federacija će da gori :run:

elementarno nepoznavanje ekonomije :-)
edo_79

#2897 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by edo_79 »

jao_situacije wrote::lol: :lol: :lol:

DJECA NAM SE SMIJU MOJ REUFE :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
arzuhal

#2898 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Neku noć je rekla Nevenka Tromp: Nije zabilježeno da je neka nacija, odnosno država sama priznala i prihvatila da je počinila genocid a da nije na to bila snagom sile prisiljena, inače sama i dobrovoljno to nikada ne bi prihvatila, svela račun sa sobom, pogledala se u ogledalo, došla do katarze, itd.

U Srbiji su zločin u Srebrenici nazvali genocidom, dosad: Zorana Mihajlović (ona da, Rasim Ljajić nije), Čeda Jovanović, Boris Tadić (i to kada je sišao s vlasti, napustio DS, osnovao svoju partiju i izgubio sav politički utjecaj), bivši glavni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević (i to dok je bio na položaju), mislim da je i Čanak, zatim Muamer Zukorlić, Sulejman Ugljanin...
jao_situacije

#2899 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

MimiHD wrote:
jao_situacije wrote::lol: :lol: :lol:

koje ekonomije?
tranzicijske ekonomije
jao_situacije

#2900 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

arzuhal wrote:Neku noć je rekla Nevenka Tromp: Nije zabilježeno da je neka nacija, odnosno država sama priznala i prihvatila da je počinila genocid a da nije na to bila snagom sile prisiljena, inače sama i dobrovoljno to nikada ne bi prihvatila, svela račun sa sobom, pogledala se u ogledalo, došla do katarze, itd.

U Srbiji su zločin u Srebrenici nazvali genocidom, dosad: Zorana Mihajlović (ona da, Rasim Ljajić nije), Čeda Jovanović, Boris Tadić (i to kada je sišao s vlasti, napustio DS, osnovao svoju partiju i izgubio sav politički utjecaj), bivši glavni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević (i to dok je bio na položaju), mislim da je i Čanak, zatim Muamer Zukorlić, Sulejman Ugljanin...
mislim da su i one žene u crnom ili kako se već zovu
Post Reply