- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2876 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Chmoljo »

tesanj wrote:
PM72 wrote:
eee kad bi spali na to da sarajevo brani Bosnu, gdje bi nas bilo..
Iz moje stanice policije su ljudi išli za Bihać i Krajinu ...nekoliko ih je poginulo.Ja ne znam da je iko iz Bihaća stradao u Sarajevu.Zato jezik za zube...
Jebem i tebe i onoga ko te stavio na drzavnu sisu..
Takva govna kao ti trebaju biti sto dalje od ove drzave.
Zabi se zeni pod suknju i zacepu tu labrnju.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» tesanj

mjesec
animals

#2877 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

ABH017 wrote:
animals wrote:Jel krenuo vlak mira iz Sarajeva za Banja Luku..
sa natpisom..
ovo je Bosna :thumbup:
Zanimljivo je da su pred rat pisali na pošti u Sarajevu "ovo je srbija", pa su odjebali. Isto su pisali i na kosovu, pa su odjebali.
Nisam čuo da je neko u Beogradu ili Nišu pisao "ovo je bosna" ili ovo je hrvatska". To bi možda bilo zanimljivo.
Banja Luka je uvijek bila u Bosni.
Ne kontas ti nista..
Srbi poslali vlak za Mitrovicu, sa natpisom Kosovo je Serbia,
pa se cude reakciji Kosovara ,koji su vratili ih,sa granice..
e sad, kad bi iz Sarajeva poslali takav vlak,interesuje me reakcija mirotvoraca u
Banja Luci..
Dr. Kuca

#2878 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Dr. Kuca »

Bosna nikad nije izasla iz krize
ABH017

#2879 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ABH017 »

animals wrote:
ABH017 wrote:
sa natpisom..
Zanimljivo je da su pred rat pisali na pošti u Sarajevu "ovo je srbija", pa su odjebali. Isto su pisali i na kosovu, pa su odjebali.
Nisam čuo da je neko u Beogradu ili Nišu pisao "ovo je bosna" ili ovo je hrvatska". To bi možda bilo zanimljivo.
Ne kontas ti nista..
e sad, kad bi iz Sarajeva poslali takav vlak,interesuje me reakcija mirotvoraca u
Banja Luci..
Ma ne kontaš ti.
Nikad takav voz/vlak neće ni past na um nekom iz Sarajeva.
General War

#2880 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by General War »

animals wrote:
ABH017 wrote:
sa natpisom..
Ne kontas ti nista..
Banja Luci..
Pa zar nije Toikc lozac zamahao zastavom pa odma 'apsana. prije godinu-dvije.
megaman4

#2881 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by megaman4 »

Dr. Kuca wrote:Bosna nikad nije izasla iz krize
Niti ce izaci sve dok su na snazi odluke Berlinskog kongresa kojom je BiH defacto i dejure protektorat, a sto potvrdjuje i institucija OHR-a koja je nastavak okupacije zemlje.
apsidejzi

#2882 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by apsidejzi »

animals wrote:
ABH017 wrote:
sa natpisom..
Ne kontas ti nista..
Banja Luci..
Ne trebamo se ugledati na srbe pa slati vozove u banjaluku. Trebamo se ugledati na albance pa lupit sakom od sto. Ovdje prvenstveno mislim na nase politicko rukovodstvo koje bleji dok se ustav krsi masovno. Da je Bakir zavrnuo MMF pipu, drugu bi pricu Dodik pricao. Ovako Dodik non stop salje vozove u Sarajevo sa natipisom: Bosna je srbija i ti vozovi ulaze i izlaze a niko da "minira" prugu i opali im sljagu.
Alfons Kauders

#2883 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Meni se cini da vise kmeche kada izostane reakcija... :) Tako da predlazem da nastavimo i da ih ostavimo na 'ignore', jer ocito ocekuju neku reakciju za sljedeci porez.

I tu ima nesto...

Zakuhali su sa Hrvatskom, pa pokusali izvesti drzavni udar u Crnoj Gori, pa opet malo s Hrvatskom, pa referendum u BiH, pa Kosovo, pa rasformiranje OSBiH, pa sad opet Kosovo.

Jedina poveznica je da je u svakom slucaju izostala neka bitna reakcija, bilo domacih vlasti, bilo medjunarodne zajednice, a ocito je da sve rade u cilju izazivanja odgovarajuce reakcije (nasilja). Tata Putin je dao nalog da se kuha, a niko nece da se igra s njima?

Postavlja se pitanje, da li se to Pristina, Sarajevo i Podgorica prave budale tek tako, sami od sebe, da bezveze ne dizu tenzije... Ili ih je pak "neko" zamolio da ne nasjedaju na srpske provokacije, odnosno da sjede i cekaju dok ne vide dokle su spremni ici u Beogradu i Moskvi? A mozda, mada ne gotivim teorije zavjera, taj "neko" je upravo Beograd? Jer jebiga, onda mogu reci Rusima da su pokusali, ali da se niko ne prima... A valja glumiti saveznika...
zavrzlama

#2884 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by zavrzlama »

Alfons Kauders wrote:Meni se cini da vise kmeche kada izostane reakcija... :) Tako da predlazem da nastavimo i da ih ostavimo na 'ignore', jer ocito ocekuju neku reakciju za sljedeci porez.

I tu ima nesto...

Zakuhali su sa Hrvatskom, pa pokusali izvesti drzavni udar u Crnoj Gori, pa opet malo s Hrvatskom, pa referendum u BiH, pa Kosovo, pa rasformiranje OSBiH, pa sad opet Kosovo.

Jedina poveznica je da je u svakom slucaju izostala neka bitna reakcija, bilo domacih vlasti, bilo medjunarodne zajednice, a ocito je da sve rade u cilju izazivanja odgovarajuce reakcije (nasilja). Tata Putin je dao nalog da se kuha, a niko nece da se igra s njima?

Postavlja se pitanje, da li se to Pristina, Sarajevo i Podgorica prave budale tek tako, sami od sebe, da bezveze ne dizu tenzije... Ili ih je pak "neko" zamolio da ne nasjedaju na srpske provokacije, odnosno da sjede i cekaju dok ne vide dokle su spremni ici u Beogradu i Moskvi? A mozda, mada ne gotivim teorije zavjera, taj "neko" je upravo Beograd? Jer jebiga, onda mogu reci Rusima da su pokusali, ali da se niko ne prima... A valja glumiti saveznika...
Po meni je prije neko sapnuo vucicu da se trajno odrekne kosova i podjele BIH,pa to halaljivanje zeli da protekne otmenije i sa malo vise halabuke...ono kad propadamo da otmeno propadamo,medjutim salabo im to ide,ovaj cirkuski voz je primjer toga...ono sto je najgore je cinjnica da ce doci na tapet i ozbiljnije provokacije od strane srbije ,gdje ce vjerovatno neko nevin i stradati...u pravu si da vucic i srbija namjerno provociraju jer zele reakcije druge strane i da na ssve izjednace kao faktore nestabilnosti,a srbija je majstor egzistiranja kad se pocne dokazivati ko je kriv a ko prav na balkanu...ako sve provokacije srbije propadnu i niko s ene zakaci na njih,ide omiljena srpska taktika"samodestrukcije "
Alfons Kauders

#2885 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

zavrzlama wrote:
Alfons Kauders wrote:Meni se cini da vise kmeche kada izostane reakcija... :) Tako da predlazem da nastavimo i da ih ostavimo na 'ignore', jer ocito ocekuju neku reakciju za sljedeci porez.

I tu ima nesto...

Po meni je prije neko sapnuo vucicu da se trajno odrekne kosova i podjele BIH,pa to halaljivanje zeli da protekne otmenije i sa malo vise halabuke...ono kad propadamo da otmeno propadamo,medjutim salabo im to ide,ovaj cirkuski voz je primjer toga...ono sto je najgore je cinjnica da ce doci na tapet i ozbiljnije provokacije od strane srbije ,gdje ce vjerovatno neko nevin i stradati...u pravu si da vucic i srbija namjerno provociraju jer zele reakcije druge strane i da na ssve izjednace kao faktore nestabilnosti,a srbija je majstor egzistiranja kad se pocne dokazivati ko je kriv a ko prav na balkanu...ako sve provokacije srbije propadnu i niko s ene zakaci na njih,ide omiljena srpska taktika"samodestrukcije "
Ako je tako, i ako zato izostaje reakcija... Jebes me ali onda ne kontam koji im je "endgame"...

Jer za ovaj cirkus koji prave treba dvoje, zapravo troje ili cetvero - a oni se fakticki sami igraju, i ponavlja se isti sablon... Od "atentata" u Srebrenici do danas, Srbija je nastavila praviti slicne pizdarije po regiji, po istom sablonu. I odgovor je bio isti, odnosno nikakav.

Moguce je da se radi o internoj politickoj igri i da je cijela predstava zapravo za domacu javnost, pogotovo ako Vucko zna da Srbija mora progutati gorku pilulu, pa trazi izgovor u novoj krizi ili ratu. Ali niko se "ne prima" i svaki put Srbija mora otici korak dalje. To je dio koji ne kontam, jer vise nemaju kamo dalje osim u neki sukob.

Ako Vucic sve ovo radi kako bi osigurao svoju poziciju u Srbiji - svaka mu cast, maher je i vjerovatno ce mu poci za rukom. S druge strane, rizik je malcice prevelik da bi se prihvatio samo radi ocuvanja skupstinske vecine i gotivne kampanje na izborima.

Sad se pitam dokle su spremni ici? Vjerovatno nisam jedini, jer je moguce da ih zato svi i ignorisu - po principu pusti budale kraju.
hizo ramidovic

#2886 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by hizo ramidovic »

drzave koje granice sa srbijom trebaju organizirati jedan zajednicki sastanak da se vidi sta dalje raditi sa srbijom kao najvecim faktorom nestabilnosti na balkanu, koje mjere poduzimati i kkao postupati da se ta problematicna drzava malo dovede u red, kako joj mozda pomoci ukoliko budu htjeli da im se pomogne...
Alfons Kauders

#2887 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:drzave koje granice sa srbijom trebaju organizirati jedan zajednicki sastanak da se vidi sta dalje raditi sa srbijom kao najvecim faktorom nestabilnosti na balkanu, koje mjere poduzimati i kkao postupati da se ta problematicna drzava malo dovede u red, kako joj mozda pomoci ukoliko budu htjeli da im se pomogne...
Bojim se da kapaciteti farmaceutske industrije nisu dovoljni da se nose sa takvom potražnjom Xanaxa i pratećih antipsihotika, tako da pomoći nema.
Pilaw_Pavlaka

#2888 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Alfons Kauders wrote:
Sad se pitam dokle su spremni ici? Vjerovatno nisam jedini, jer je moguce da ih zato svi i ignorisu - po principu pusti budale kraju.
Ovo je opasno. Nesvidja mi se nimalo.Nikad ne podcjenjuj neprijatelja.
Pilaw_Pavlaka

#2889 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Pilaw_Pavlaka »

hizo ramidovic wrote:drzave koje granice sa srbijom trebaju organizirati jedan zajednicki sastanak da se vidi sta dalje raditi sa srbijom kao najvecim faktorom nestabilnosti na balkanu, koje mjere poduzimati i kkao postupati da se ta problematicna drzava malo dovede u red, kako joj mozda pomoci ukoliko budu htjeli da im se pomogne...
Svakako na takvom sastanku moraju biti i prisutne Albanija i Turska a Turska zbog dobrih odnosa sa Makedonijom i Bugarskom bi trebala pozvati i te dvije zemlje. Bugarska je bila prva drzava koja je priznala BiH i ima veliku Tursku populaciju.
__Phoenix__

#2890 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by __Phoenix__ »

I dok Srbija provocira, direktne strane investicije su na 1,9 milijardi eura u prošloj godini, BiH 6 puta manje.
GeeTnT

#2891 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by GeeTnT »

2013....

Ova autističnost kompletno cijeloga srbijanskoga naroda je tako jaka da jednostavno dok ne dođe do nekoga agresivnog rješenja za Srbe nama spasa. Isti je problem imala Njemačka, koju tek kada su saveznici bombardirali i okupirali u četiri okupacijske zone, i kada im se naredilo kakav će obrazovni sustav imati i posebno odnos prema povijesti, tek tada se Njemačka normalizirala. Da se to nije dogodilo i Njemačka bi kao i danas Srbija negirala logore, ubijanja, napade, jer Hitler je naravno za sve imao opravdanja, kao i Milošević, Koštunica, Nikolić i ostali…

2017...
Hizo:
drzave koje granice sa srbijom trebaju organizirati jedan zajednicki sastanak da se vidi sta dalje raditi sa srbijom kao najvecim faktorom nestabilnosti na balkanu, koje mjere poduzimati i kkao postupati da se ta problematicna drzava malo dovede u red, kako joj mozda pomoci ukoliko budu htjeli da im se pomogne...

2022...
Juliuscezar

#2892 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Juliuscezar »

Alfons Kauders wrote:
Bojim se da kapaciteti farmaceutske industrije nisu dovoljni da se nose sa takvom potražnjom Xanaxa i pratećih antipsihotika, tako da pomoći nema.
Sastanak predstavnika Bosnalijeka, Plive, Alkaloida pa mozda neka suradnja da bude mogla izgurat barem do pola.

Čak su i sa makedoncima usrali oko imena Makedonije
megaman4

#2893 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by megaman4 »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Svakako na takvom sastanku moraju biti i prisutne Albanija i Turska a Turska zbog dobrih odnosa sa Makedonijom i Bugarskom bi trebala pozvati i te dvije zemlje. Bugarska je bila prva drzava koja je priznala BiH i ima veliku Tursku populaciju.
Neki dan sam cuo ovu mogucnost. Izgleda da je svima dosta Srpskih sranja.
SkyLimit

#2894 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by SkyLimit »

Streptokok wrote:
insomnia78 wrote:[q
Ali nije nista slag'o i iz Tuzle je ekipa isla u Krajinu
Zato sto su oslobodili lavovski dio bih. Da se nisu pomjerali ko tz i sa ispomoc im ne bi ni trebala.
Koliko toga je 5. Korpus oslobodio i zadržao prije nego što je krenula HV? Možemo li kako nabrati dva i po metra?
seln

#2895 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

SkyLimit wrote:
Streptokok wrote:
insomnia78 wrote: Ali nije nista slag'o i iz Tuzle je ekipa isla u Krajinu
Zato sto su oslobodili lavovski dio bih. Da se nisu pomjerali ko tz i sa ispomoc im ne bi ni trebala.
Koliko toga je 5. Korpus oslobodio i zadržao prije nego što je krenula HV? Možemo li kako nabrati dva i po metra?
Nevazno... 4 godine su vezali za sebe cetnicki krajiski korpus, abdicevce, marticevce...
od njih dosta.
A ako si bio u Bihacu, znas kako je se tamo braniti: s jedne strane licka visoravan, s druge Grabez, sa sjevera babini...
animus

#2896 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animus »

Kako nisu. Oslobodili dolinu Une 1994 skroz do kulen vakufa pa se povukli da bi cim je krenula oluja ponovo provalili istom rutom ali i prema petrovcu. Nije ni prvi ni drugi put imalo veze sa HV vec sa hrabrošću 5 korpusa koji je legendaran.
SkyLimit

#2897 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by SkyLimit »

seln wrote: Nevazno... 4 godine su vezali za sebe cetnicki krajiski korpus, abdicevce, marticevce...
od njih dosta.
A ako si bio u Bihacu, znas kako je se tamo braniti: s jedne strane licka visoravan, s druge Grabez, sa sjevera babini...
Nije onaj kome sam replicirao pisao o tome koliko su toga vezali na sebe, već o oslobođivanju.

Nervira me kad pojedinci kako bi glorifikovali jedan korpus omaložavaju neke druge, a na ovom forumu tu uglavnom rade "fanovi" 5. korpusa za šta smo apsolutno krivi mi iz ostatka BiH jer smo im godinama podilazili kako su hrabri pa im slava udarila u glavu. A zlobnici bi rekli, pola im korpusa prebjeglo u četnike.

Prehvaljivanje je kontraproduktivno, to i ovaj primjer pokazuje.
seln

#2898 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

SkyLimit wrote:
seln wrote: Nevazno... 4 godine su vezali za sebe cetnicki krajiski korpus, abdicevce, marticevce...
od njih dosta.
Nije onaj kome sam replicirao pisao o tome koliko su toga vezali na sebe, već o oslobođivanju.

Nervira me kad pojedinci kako bi glorifikovali jedan korpus omaložavaju neke druge, a na ovom forumu tu uglavnom rade "fanovi" 5. korpusa za šta smo apsolutno krivi mi iz ostatka BiH jer smo im godinama podilazili kako su hrabri pa im slava udarila u glavu. A zlobnici bi rekli, pola im korpusa prebjeglo u četnike.

Prehvaljivanje je kontraproduktivno, to i ovaj primjer pokazuje.
Znam, citao sam neke nipodastavajuce postove o 2. korpusu, pisane bas od strane jednog krajisnika...
ali necu zbog njega promijeniti misljenje o 5. korpusu.
Mislim da su svi korpusi uradili sta su mogli u datim okolnostima. Ako je bilo gresaka i propusta, uglavnom je to bila zasluga nesposobnih i neskolovanih oficira (nesposobnih ali lojalnih, kako bi neko rekao) i manipulatora u politickim krugovima.
Vecina onih posebno uspjesnih akcija su bile rezultat saradnje dva ili vise korpusa. Dakle, nije to bila solo prestava usamljenog kauboja, to je bio rat za opstanak zemlje i naroda i kao tavog ga je mogla voditi samo koordinirana vojska.
Hafis

#2899 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Ne bi bilo loše pozvati i Grčku. Priznala je BiH istodobno kad i EU, nema baš neke dobre odnose ni s Makedonijom, Bugarskom, a s Turskom da ne spominjemo, a i imaju stvarno lijepih starina (bio sam dva puta).
Alfons Kauders

#2900 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
Ne bi bilo loše pozvati i Grčku. Priznala je BiH istodobno kad i EU, nema baš neke dobre odnose ni s Makedonijom, Bugarskom, a s Turskom da ne spominjemo, a i imaju stvarno lijepih starina (bio sam dva puta).
Nemaju para za kartu i hotel jbg...
Post Reply