Arapi u BiH, dobro ili lose?
- SpiritCrusher
#2876 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
jel vas stid oca vam? čuj ovog indijanca iznad, prvo 'laže kurava' a onda 'što nije prijavila muriji odma?'
ima logike, samo nema hase da postavlja kablove, ha ja.
ima logike, samo nema hase da postavlja kablove, ha ja.
-
Bazinga1234
#2877 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Moguće...Sara03 wrote:Ja mislim da je ona inFLUenserka...
-
aratet
#2878 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nisu Arapi krivi, krivi su ovi sto im dozvoljavaju svasta da rade mimo zakona.
Sad sam vidio neku reportazu Prokoskog jezera, koja seljacina dade dozvole za onolike vikendice na onako lijepom mjestu?
Sad sam vidio neku reportazu Prokoskog jezera, koja seljacina dade dozvole za onolike vikendice na onako lijepom mjestu?
- Edin H.
- orinoco
#2880 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nema dozvole za gradnju. Kao što je nema ni za Prečko polje. Korupcija...aratet wrote:Nisu Arapi krivi, krivi su ovi sto im dozvoljavaju svasta da rade mimo zakona.
- desni
#2881 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
- Fudo Bosna
#2882 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
aratet wrote:U narodu krivice nema?Fudo Bosna wrote:Ne mislim da je zapad jedini krivac, naravno, ima krivice i u arapskim, smijenjenim vladama...aratet wrote:Zasto zapad optuzujes, a ne lokalce.
Ljudi u Iraku koji te nebi zgazili kad im kazes da je zapad srusio sadama, a ne licno oni je manje od 20%. Ni dan danas ga se ne vole prisjecati sta im je sve radio ( kurdima, sijama i suni neistomisljenicima)
U Libiji takodje zbog retardiranih zabrana nekih sitnica gadafi ostao bez totalne podrske. Zemlja poce padati kao kula od karata, jedino se njegov rodni grad Sirt drzao, toliko o njemu.
Ali Gadafi ne bi sigurno , uz svo, "spontano dogadjanje naroda", otisao sa vlasti, da nije direktno i konkretno i presudno srusen bombama zapada, i sad kuku , otkud izbjeglice...I Sadama su skinuli izvana...
Malo odosmo od teme, a tema je BIH i Arapi u BIH...
Objasni nam, zasto je Tripoli lako pao? a Sirt se dugo drzao?
Ja znam odgovor, jer je narod Tripolija jedva docekao da Gadafi padne, a u Sirtu su bili uz njeg (to je njegov grad).
Licno sam po Zapadu upoznao mnogo tih izbjeglica i smatram da nijedan sekularni vladar u arapskom Svijetu nema podrsku naroda (muslimana).
Mozda jedino Asad ima manjine uz sebe(Sije, Druze, Alevite), ostali bi lako pali jedino imaju podrsku u vojsci.
Sad zamisli koliki su debili Gadafi i Sadam bili da ni vojska nije htjela uz njih, a narod bijesan.
To sam zakljucio jer ljude ali i politicare posmatraju kroz prizmu vjere.
Zadnji put ti repliciram jer odosmo od teme. Ne pravdam, arapske vlade, ne pravdam Arape. Ali taj haos i ti vladari, a kakvi takvi su tim narodima, narocito u Libiji , Iraqu i sl omogucili solidan zivot , a bili su diktatori, i ne bi "odletili" sa vlasti i ne bi te drzave bile ekonomski vracene 50 godina unazad da nije bilo direktne i izravne intervencije licemjernog zapada. I zadnjih 20 tak godina, (Iraq, Libija,Sirija...), i puuno ranije, u doba kolonijalizma kada su ti rezimi i instalirani od tog istog zapada !
Bio sam prije tog haosa u velikom broju tih zemalja, ili neko od moje familije /prijatelja i znam sta pricam. U Libiji standard bolji nego u vecini zapadnih zemalja, u Iraqu 100 puta bolje nego sad, sa "zapadnom demokracijom", u Siriji se od 2005 do 2010, osjetio napredak na svakom polju, ekonomija krenula, popustila je bila i diktatura, ali je nekome izvana trebao haos?
Bolji je bio i taj diktator/diktatori, nego sektastvo, gradjanski rat i totalna ekonomska destrukcija tih zemalja, a do toga NE BI DOSLO DA TO NIJE IZAZVAO ZAPAD !
Negdje direktno avionima i kopnenom invazijom, Iraq, negdje avio bombama i direktnim unistenjem vladinih trupa, Libija, negdje specijalnim ratom i ubacivanjem prowehabijskih elemenata i stvaranjem Isila, al nusri, Sirija, i slicno i ranijim pljackanjima i destruktivnim djelovanjima u tim i drugim arapskim drzavama, kada su bile kolonije, npr. (instaliranjem i dovodjenjem na vlast nakaradne, plemenske prowehabijske vlasti iz pokrajine Nedzd/S Arabija/Britanci), i slicnim destruktivnim djelovanjem jos od vremena kolonijalizma, u citavom nizu Arapskih zemalja!
Last edited by Fudo Bosna on 01/08/2017 07:07, edited 1 time in total.
- Fudo Bosna
#2883 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fudo387 wrote:Sara03 wrote:Fudo Bosna wrote:
Jesam li ja ovo mozda pogresno razumio, ili se ovdje stvarno povlaci jednakost izmedju prosjecnog Arapa i lokalnih ratnih zlocinaca?
Izbrisao sam to sto sam napisao/replicirao, jer su ljudi pocesto potpuno bukvalni , pogotovu na ovoj temi, gdje, "za i protiv", ide u deskriditaciju koja nema veze sa temom a pogotovu sa cinjenicama...
Potpuno pogresno se razumjelo, u pitanju je sarkazam , jer neki ovdje zele pokazati citav narod, Arape, mozda svjesno ili ne , (a samo da se ojacaju argumenti, u obadvije strane), u pogresnom svjetlu, pa se ovim sarkazmom dokazalo, moja malenkost, kako je glupo ljudske kategorije generalizirati, tj: (nacije, vjere dovoditi u kontekst " nepostovanja" prava zena, ljudskih prava, opce kulture i slicno)!
Znaci pogresno si razumio !!!
P.S.
Na koncu, da se vratim temi: Poslije 116 st. Zakljucak: Niko me nije uspio ubijediti, pored toga sto smatram da je dobro sto imamo arapske turiste, pored toga sto pozdravljam svaku investiciju, pa cak i u zabavni park ili SCC i ine trzne centre, da gradnja resorta i kupovina bosanskog grunta u sebi krije ista pozitivno, po meni ne, i to nije ni "turizam" a nije ni neka "investicija", i ta vrsta "investiranja", pogotovo ovako masovna i neplanska kupovina pa poslije gradnja arapskih naselja ne donosi nista dobro, pogotovu dugorocno, u nasu Domovinu BIH !!!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2884 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
to sto se gradi su utvrdjenja, tacke otpora koje treba da uspore i zaustave agresorsku silu dok NATO ne intervenise
- Point.
#2885 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
I sta vele lazu nase zene da ih Arapi napadaju. Nadam se da ce vam sestru ozeniti kakav kuvajtski bidzo ili uci u familiju pa da vidimo bi li istu pricu pricali.
- omega369
#2886 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Samo me nanima sta su arapi danas kupili i koliko su danas promjenili demografsku sliku. imal' kakvih podataka danas 
- oldtajmer
#2887 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
fakat me zanima koji je to razlog zbog kojeg bi se neki arap koji pristojno zivi u svojoj zemlji preselio sa porodicom u ovu bananu drzavu, pa nas zaobilazi i ova sirotinja sto bjezi iz sirije, libije i sl. a sad bi se kao naselili ljudi iz saudije, katara, kuvajta itd. ne kontam
- dustaban
#2888 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Vidite sta nam Arapi napravise !
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2889 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
lazu ko velike
koliko ljudi mrze i ne podnose arape nasao bi se bar jedan hrmpalija da stane u odbranu i ocita lekciju zlom arapinu
a uz to dje snimak i dokaz neki isim rijeci fine i postene adele
koliko ljudi mrze i ne podnose arape nasao bi se bar jedan hrmpalija da stane u odbranu i ocita lekciju zlom arapinu
a uz to dje snimak i dokaz neki isim rijeci fine i postene adele
-
realna do boli
#2890 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne zna se ko je gori...mi sto sjedimo i djelimo jednu pivu u kafani ( jer je jeftinije ) ili ovi arapi sto puni zlata letaju po svijetu..
Eto..oni su zaostali..a njima se hebe..odose dalje..ako sta kupe usput.. kupe.....a mi ako idemo u svijet..to je trbuhom za kruhom/hljebom...i kao bjezimo iz ove nase vukojebine..da bi radili na zapadu ko robovi, najcesce na crno..u vecini slucajeva.
Mada ne kontam..fakat..ko ih ovoliko dovede..i sta im bi da nas otkriju.
Eto..oni su zaostali..a njima se hebe..odose dalje..ako sta kupe usput.. kupe.....a mi ako idemo u svijet..to je trbuhom za kruhom/hljebom...i kao bjezimo iz ove nase vukojebine..da bi radili na zapadu ko robovi, najcesce na crno..u vecini slucajeva.
Mada ne kontam..fakat..ko ih ovoliko dovede..i sta im bi da nas otkriju.
- Sara03
#2891 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
bratja nasha nebi oni nikad...
Adela dže snimak?!
Adela dže snimak?!
- Haris.ba
#2892 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Mala sitnica zvana Arapsko proljeće i kao vrhunac rat u Siriji. Sirija je mnogima bila omiljeno ljetovalište. Išlo se i u Tunis, Egipat, Maroko...realna do boli wrote: Mada ne kontam..fakat..ko ih ovoliko dovede..i sta im bi da nas otkriju.
Jeftino. Lijepa priroda. NIje daleko.
U Dalmaciji isto pričaju za Irce koji pokupovaše kuće na obali. Mada su se nadali da će uspjeti privući Britance u Slavoniju kao jeftinu alternativu Toskani, Provansi i Andaluziji. Izgleda da će im propasti taj plan.
-
realna do boli
#2893 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne izgledaju mi kao izbjeglice...ti su u prihvatnom "logoru"..nit znaju gdje su dosli, ni gdje su posli...
Ovi "turisticki"..sudeci po kolicini zlata na njima..i djeci sa svim cudima tehnike..nisu mi nesto pogubljeni...
Ovi "turisticki"..sudeci po kolicini zlata na njima..i djeci sa svim cudima tehnike..nisu mi nesto pogubljeni...
- omega369
#2894 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
sve agenti po zadatku. cekaju izbore 
-
moonca
#2895 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Slovenija i privlaci.Ipak je malo jeftinijia od pomenutih , jednako lijepa.
- Haris.ba
#2896 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa imaju sredstva i žele negdje da ljetuju (kod nas dolaze Arapi iz Zaljeva). Ne mogu u prijašnjim destinacijama, i spletom okolnosti Bosna ispade odlična.realna do boli wrote:Ne izgledaju mi kao izbjeglice...ti su u prihvatnom "logoru"..nit znaju gdje su dosli, ni gdje su posli...
Izbjelice čak i zaobilaze Bosnu. Ono što je pokušalo sitno ući, ušlo je samo da vide mogu li kako naći novu rutu do Njemačke.
Last edited by Haris.ba on 01/08/2017 12:23, edited 1 time in total.
-
moonca
#2897 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Mada ne kontam..fakat..ko ih ovoliko dovede..i sta im bi da nas otkriju
Negdje su procitali koliko imamo dzamija a i poznati smo po gostoprimstvu.
-
realna do boli
#2898 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne posjecuju oni nase đamije...
Samo tamo gdje ima puuuno vode i zelenila..sto i razumijem..ali kako su nas otkrili...tek sada..e..to ne kontam. Svaka cas onom ko ih je skontao..da ih dovede..ali..ne piju..ne jedu po restoranima..nemamo bas skupih soping centara za njih...a njih ko mrava...
Samo tamo gdje ima puuuno vode i zelenila..sto i razumijem..ali kako su nas otkrili...tek sada..e..to ne kontam. Svaka cas onom ko ih je skontao..da ih dovede..ali..ne piju..ne jedu po restoranima..nemamo bas skupih soping centara za njih...a njih ko mrava...
- Haris.ba
#2899 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
A ti posjećuješ "naše" Đamije da znaš da ne posjećuju?realna do boli wrote:Ne posjecuju oni nase đamije...
I odakle ti informacije da poste dok su u Bosni? Baš da ništa ne jedu ni piju? Paradajz turisti ko mi kad odemo na Makarsku rivijeru?
Napravićemo skupe šoping centre. Ne sekiraj se.
-
moonca
#2900 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
hm , nisu ni oni svi sa -'pipom za gorivo'- rekla bih da su ovi sto dolaze -na dnu od srednje klase po bogatstvu- ne kupuju oni po skupima centrima..nemamo bas skupih soping centara za njih...a njih ko mrava...
Meni lice na 'njihovu socijalu' -- samo nam stetu prave. Imam poznanika ,student, sisa im travu- ne placaju mjesecima