Referendum(i) u RS-u

Locked
tlr

#2877 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Sreća da smo nebitni, mi smo takorekuc svjetska zabit o čijoj sudbini sudbini odlučuje Nadzorni odbor Vijeća i Vijeće za implementaciju mira (PIC).

Nadozorni odbor PIC
The Steering Board members are Canada, France, Germany, Italy, Japan, Russia, United Kingdom, United States, Presidency of the European Union, European Commission, and Organisation of the Islamic Conference, represented by Turkey.

Members and participants[edit]
Countries[edit]
Albania, Austria, Belgium, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Canada, China (resigned in May 2000), Croatia, Czech Republic, Denmark, Egypt, Federal Republic of Yugoslavia (succeeded by Serbia), Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Japan, Jordan, Luxembourg, Republic of Macedonia, Malaysia, Morocco, Netherlands, Norway, Oman, Pakistan, Poland, Romania, Russian Federation, Saudi Arabia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine, United Kingdom and United States of America;

International organizations[edit]
Office of the High Representative, Brčko Arbitration Panel (dissolved in 1999 after the Final Award was issued), Council of Europe, European Bank for Reconstruction and Development, European Commission, International Committee of the Red Cross, International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, International Monetary Fund, North Atlantic Treaty Organization, Organization for Security and Co-operation in Europe, United Nations, UN High Commissioner for Human Rights, UN High Commissioner for Refugees, UN Transitional Administration of Eastern Slavonia (disbanded in January 1998), and the World Bank.

Observers[edit]
Australia, Central Bank of Bosnia and Herzegovina, European Investment Bank, Estonia, Holy See, Human Rights Ombudsperson in Bosnia and Herzegovina, Iceland, International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies, International Mediator for Bosnia and Herzegovina, International Organization for Migration, Latvia, Lithuania, New Zealand, Liechtenstein, South Africa and the Stability Pact for South Eastern Europe.

See also[edit]

Pozorišnim žargonom rečeno: Na pozornici je sto, a na stolu pištolj. :sad:
artime

#2878 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by artime »

Ovo je vrijeme kada se dokazuje da sve one NVO o miru, toleranciji borbi protiv mrznje, namju smisla postojanja.
MikroBelaj

#2879 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by MikroBelaj »

artime wrote:Ovo je vrijeme kada se dokazuje da sve one NVO o miru, toleranciji borbi protiv mrznje, namju smisla postojanja.
Dobro jutro Kolumbo,pa oduvjek su tu i bili samo radi sebe i svojih placa :D
emmir1

#2880 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by emmir1 »

Čitam ovaj Danas i kažu Grčka se protivi zabrani.
Kontam kakve veze ima Grčka?

Članice Upravnog odbora su: Francuska, Italija, Japan, Kanada, Njemačka, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, te Predsjedništvo Europske unije, Europska komisija i Organizacija islamske konferencije (OIC), koju predstavlja Turska
Bosh_Pumpa

#2881 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bosh_Pumpa »

BHCluster wrote:Iz 1994
"Let them die their own way, if we don't have the courage to help them live!"
Last edited by Bosh_Pumpa on 23/08/2016 00:11, edited 1 time in total.
arzuhal

#2882 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

ze kalanga wrote:
Danguba wrote:
ze kalanga wrote:
Ne. Najbolje da postoji sistem i da institucija bude institucija. A ne što je danas, politički instrument za završavanje neostvarenih ratnih ciljeva jedne strane. Kredibilitet 0. Profesionalizam 0. I šta onda očekuješ od ostalih institucija kad ti je takva korumpirana, neprofesionalna, politička.... Rasulo.
O kojim ti ''neostvarenim ratnim ciljevima'' citav dan trabunjas?

Jebmga, valjda si upoznat sa programskom deklaracijom.... SDA. Istina mnogobrojne su kontradiktornosti.
Unutarnju ustavnu integraciju Bosne i Hercegovine ;
3. Integrisanje Bosne i Hercegovine u EU , NATO i druge ekonomske i kulturne
evropske i svjetske asocijacije;
4. Ustavne i druge reforme za uspostavljanje funkcionalne, ekonomski prosperitetne
države multietničkih regija sa jedinstvenim ekonomskim prostorom i vladavinom principa
tržišne privrede;

10.Podršku institucijama za provođenje zakona u borbi protiv kriminala, korupcije i
ispoljavanja svakog vida radikalizma i ekstremizma koje vodi nasilju;

13. Afirmaciju bh. identiteta kao zajedničke odrednice pripadnosti Bosni i Hercegovini uz
očuvanje etničkih posebnosti;

Poštivanje različitih svjetonazora, vjerskih prava i sloboda, što je zagarantirano
Ustavom BiH,
Jedan zanimljiv djelić iz ID-a...
Naglašavanje prioriteta vjersko-moralne obnove me zmači – niti se može tumačiti da znači – da se
islamski poredak može ostvariti bez islamske vlasti. Ovaj stav znači samo da naš put ne polazi od
osvajanja vlasti, nego od osvajanja ljudi, i da je islamski preporod prvo prevrat u oblasti odgoja, tek
zatim u oblasti politike.
Moramo, dakle, biti prvo propovjednici, a zatim vojnici. Naša sredstva su osobni primjer, knjiga,
riječ. Kada će se ovim sredstvima pridružiti i sila?
Izbor ovog trenutka uvijek je konkretno pitanje i zavisi o nizu faktora. Ipak se može postaviti jedno
opće pravilo: islamski pokret treba i može prići preuzimanju vlasti čim je moralno i brojno toliko
snažan da može ne samo srušiti postojeću neislamsku, nego i izgraditi novu islamsku vlast. Ovo
razlikovanje je važno, jer rušenje i građenje ne zahtijeva podjednak stupanj psihološke i materijalne
pripremljenosti.

....

Drugo, stvarna potpora koju jedan muslimanski narod pruža režimu vlasti, u direktnoj je proporciji
sa islamskim karakterom te vlasti. Ona je, dakle, sve manja što je režim dalji od Islama. Neislamski
režimi ostaju gotovo potpuno lišeni ove podrške i utoliko moraju više – htjeli ili ne htjeli – tražiti
oslonac kod stranaca. Zavisnost u koju oni padaju pokazuje se kao direktna posljedica njihove
neislamske orijentacije.
Evo, ovim si dokazao da je SDA neislamski režim koji je i udaljen od islamskih vrijednosti, i traži pomoć kod stranaca :mrgreen:
bingov buraz

#2883 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bingov buraz »

Connaisseur Karlin wrote:Od poetka teme pisem da je Svijet digao ruke od BiH jer je nefunkcionlana drzava propao projekat Svijeta i domaceg stanovnistva!
Ta nefunkcionalna drzava ce nadzivjeti i tebe i mene,tako da mi se nemoj puno sikirati oko njene buducnosti.
Connaisseur Karlin

#2884 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Connaisseur Karlin »

bingov buraz wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Od poetka teme pisem da je Svijet digao ruke od BiH jer je nefunkcionlana drzava propao projekat Svijeta i domaceg stanovnistva!
Ta nefunkcionalna drzava ce nadzivjeti i tebe i mene,tako da mi se nemoj puno sikirati oko njene buducnosti.
bitan je normalan zivot ,kad umres,bas te briga za drzavom :D :lol:
House

#2885 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by House »

Connaisseur Karlin wrote:
bingov buraz wrote:

imaš li dečka? :)
bingov buraz

#2886 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bingov buraz »

Samo ti pisi mladicu,dok god imas potrebu da nas ubijedis da je raspad neminovan znaci da nisi dovoljno jak da to sprovedes na terenu :mrgreen:
Danguba

#2887 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Bassuener: Zapad ne želi ulaziti u sukob sa Dodikom

Bukvalno covjek sve rekao na ovu temu. Ogolio je sve probleme do kosti...

...ali na zalost, opet se mi ne pitamo nego o nasoj sudbini odlucuje qrva EU.
House

#2888 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by House »

PIC će zabraniti referendum
Rubaija

#2889 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Rubaija »

dogtag wrote:Hocemo i mi referendum o neuzimanju daljnih kredita od MMF-a.
Ne želimo da i dalje krpimo rupe stranačkim uhljebima a pogotovo da ovim kreditinim infuzijama produžavamo život na aparatima moralno i finansijski propalom manjem entitetu.
Gasite mu aparate nek umre!
Ako MMF 'ugasi aparate', umrijećemo svi redom - osim njih trojice i njihovih priljepaka, narodnih krvopija. Garantovano.
prog321

#2890 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

Umrijet će oni na državnoj/entitetskoj sisojki.
Ostatak svijeta neće ni primjetiti.
Connaisseur Karlin

#2891 Re: Referendum(i) u RS-u

House wrote:
bingov buraz wrote:

imaš li dečka? :)
da :-D
House

#2892 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by House »

House wrote: imaš li dečka? :)

:place1:
Connaisseur Karlin

#2893 Re: Referendum(i) u RS-u

House wrote:
House wrote: imaš li dečka? :)

:place1:
:-D :lol: :kiss:
Hadzi Lojo

#2894 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Hadzi Lojo »

https://www.youtube.com/watch?v=pYIZwuf7awo

Sve dok budemo imali ovakvih neuspjelih abortusa u nasim redovima , kao sto je ovaj galijasevic desavat ce nam se ovakve stvari i jos gore.
Ovo kopile cetnicko treba ukekati ko bjesnog kera , mamu mu jebem retardiranu!
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#2895 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Toto »

Danguba wrote:Bassuener: Zapad ne želi ulaziti u sukob sa Dodikom
Bukvalno covjek sve rekao na ovu temu. Ogolio je sve probleme do kosti...
...ali na zalost, opet se mi ne pitamo nego o nasoj sudbini odlucuje qrva EU.
Referendum je performans za pravoslavnu nejac u RS i priprema za smjena politickih garniture u Rs :D.
Cim "nesvrstani vojvoda" i lider balkanskih pravoslavaca smireno porucuje: da Dodik misli malko i na majcicu tu nesto smrdi na "brlju" iz Bajcetine.
Rusija ce ovaj performans iskoristiti da se malko provrtiguza oko PIC, demonstrira uticaj na Balkanu i pusti "tihomira" izmedju saveznika EU i USA. Dodik je odradio svoje i postao smetnja Srbiji na putu u EU. Vucic ce da se prikaze ko konstruktivan vazal u rjesavanju problema.
Pravoslavci BiH imaju dvije opcije, koje cekaju ko zapete puske. Ovo je sve mucka da se Cavicu i Ivanicu ostavi sto bolju pozciju za nastavak, makar u jednom light referendumu - da bi oni odigrali isti performans u nastavku.
ABH017

#2896 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ABH017 »

bingov buraz wrote:
Ako je tako, šta ti radiš na forumu? Nije valjda da ti je to život? I još istresaš frustracije i brineš o Bošnjacima, Bosni, muslimanima, muslimankama itd. Mora da si plaćena za to.
Connaisseur Karlin

#2897 Re: Referendum(i) u RS-u

ABH017 wrote:
bingov buraz wrote: Ta nefunkcionalna drzava ce nadzivjeti i tebe i mene,tako da mi se nemoj puno sikirati oko njene buducnosti.
Ako je tako, šta ti radiš na forumu? Nije valjda da ti je to život? I još istresaš frustracije i brineš o Bošnjacima, Bosni, muslimanima, muslimankama itd. Mora da si plaćena za to.
analiziram i komentarisemnarode sa Balkana :-D Meni muslimani sa Balkana u dijaspori su super :) Vi u BiH mi niste bas dovoljno jasni. :)
Paul F.

#2898 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Paul F. »

Connaisseur Karlin wrote: analiziram i komentarisemnarode sa Balkana :-D Meni muslimani sa Balkana u dijaspori su super :) Vi u BiH mi niste bas dovoljno jasni. :)
Ništa tebi nije jasno osim da je Bosanska duša mehka a kita tvrda.
Point.

#2899 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Point. »

analiziram i komentarisemnarode sa Balkana :-D Meni muslimani sa Balkana u dijaspori su super :) Vi u BiH mi niste bas dovoljno jasni. :)
Nego, ne odgovori ti meni jebe li se sta?
daddy-kool

#2900 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:

Neovisno o ovoj, konkretnoj situaciji, teško je oteti se dojmu da je jedini razlog što svijet drži Bosnu cjelovitom taj strah od male islamske države u srcu Evrope.
Valjda smo se i mi nešto pitali, pa osta Bosna cijela?

Koliko sam ja uspio zaključiti, što iz raznoraznih knjiga, memoara, objavljenih dokumenata koji se tiču vremena rata, prije svega je nedostajala saglasnost Bošnjaka da prihvate podjelu. Onda kada je bilo priče o podjeli i kada su koketirali sa tom idejom, teritorija koja je trebala činiti bošnjačku državu jednostavno nije bila održiva.

Bilo je priča da Evropa, tj Francuska i Engleska, strahuju od neke male države sa muslimanskim stanovništvom koja bi bila budući poligon za terorističke napade na Evropu, ali realno gledano to je više bila propaganda i opravdanje za njihov odnos prema BiH nego stvarna opasnost. Medjutim, da Evropa uvijek doživljavala Islam kao vječnog neprijatelja, to stoji.
Locked