Ekspanzija terorizma

Post Reply
Alfaromeo

#2876 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Alfaromeo »

Ja mislim da zapad, prije svega USA s NATO paktom
jest glavni krivac za teroristicke napade u Evropi.
Decenijama se USA igra s Bliskim Istokom i Za razliku
od prije desava se sta se desava vec.
Problem je sto NATO to jest USA se nalazi u je8enoj
situaciji, niti izaci niti nastaviti.
Vise se nezna ko je terorista, ko saveznik ko neprijatelj.
Tu su USA napravile gresku skidanjem rezima na
Bliskom istoku.
Previse brzo uradjeno bez adekvatne zamjene, ostao
je ogroman vakum u drustvu i ovi IS teroristi su
to iskoristili.
Da teroristi ne prave razliku izmedju agresivnijih
Drzava i drugih vidimo na primjeru
Spanije i Finske( koliko se sjecam i tu je bio)
Mislim da je ovo jedna zavrsnica i poslednji trzaji
IS - a koji polako gubi sve.
Pitanje je da li ce svijet biti dovoljno pametan
da pomogne da na Bliskom istoku konacno
dodje do trajnoga mira .
Ja im to zelim od srca ljudi vec decenijama
pate radi velikih sila i njihovih interesa.
smijesni_ste

#2877 Re: Ekspanzija terorizma

Post by smijesni_ste »

insomnia78 wrote:Vako neko tamo nedje u Amerikama stavi link na Dzevada eksperta kao dokaz Bele AQ
Na koliko američkih sajtova sam nabasao sa "dokazima" i "teorijama" o Srebrenici i ratu u BiH, znači pranje Srba od odgovornosti samo takvo, a evo vidim da nismo ni mi ništa bolji kad su tudja stradanja u pitanju. :roll:
ovo_malo_duse

#2878 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ovo_malo_duse »

Jeli ovo istina?
Pretrazivao sam po netu 2 sata i nisam nasao ni jednu vijest o ovome?

Image
BARSELONA.
Muslimanka ubijena ispred svog djeteta, naravno o ovome niko ne priča!

U razgovoru sa autorom fotografije, novinarom Massimom Zucchi rekao nam je da je fotografiju slikao neposredno nakon sto se zadesio u Barseloni u neposrednoj blizini napada. Te ono sto je primjetio ga je sokiralo, naime niti jednu medijsku kucu niti novinara nije intersovao prizor mrtve muslimanke i njezinog djeteta koje je plakalo u blizini te je isti uzeo svoj aparat i slikao ovu fotografiju. Nadalje kaze: niko od medija to nespominje da je u teroristicnom napadu ubijena i jedna muslimanka te da ih taj detalj i ne interesira.
Kako dalje navodi ovo djelo zele pripisati Islamu i muslimanima, ali nezele reci da je i muslimanka stradala u istom, jer znaju da kada bi spomenuli da je i musliman ubijen ljudi bi drugacije o tome mislili.
Znaci kao sto on navodi: "Cilj medija nije da prenesu tacnu vijest nego da naprave senzaciju i da islam prikazu kao vjeru terora".
Edit : Nestade slike fakat. Kad sam pregledao sve bilo ok odjedom je uklonjena, ( ubaci milion slika na ovaj nacin ovo prvi put :? :? :? )
Alfaromeo

#2879 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Alfaromeo »

Zasto bi taj teroristicki akt izgledao drugacije ako
ima i mislimana medju zrtvama?!
Naprotiv to je jos vise dolak da tim teroristima i nije
toliko bitno ko je medju zrtvama.
Naravno ako je ova vijest uopste istinita
tranquil

#2880 Re: Ekspanzija terorizma

Post by tranquil »

Ako je u naslovu "o ovome niko ne priča", a pri tome ništa nisi pronašao, najveće su šanse da je lažna vijest i / ili clickbait.
Čitalac

#2881 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Čitalac »

Pa vlasti su objavile nacionalnosti žrtava, nije baš da kriju.

Image
uglavnomja

#2882 Re: Ekspanzija terorizma

Post by uglavnomja »

Horcrux wrote:Sve je ovo na nivou ljudi koji tvrde da su na Markalama lazni lesevi postavljeni ili da je Srebrenica izrezirana... :-)
tacno :!:

samo previse tuzno da bi se stavio ovaj :thumbup:
insomnia78

#2883 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

ovo_malo_duse wrote:Jeli ovo istina?
Pretrazivao sam po netu 2 sata i nisam nasao ni jednu vijest o ovome?

Image
BARSELONA.
Muslimanka ubijena ispred svog djeteta, naravno o ovome niko ne priča!

U razgovoru sa autorom fotografije, novinarom Massimom Zucchi rekao nam je da je fotografiju slikao neposredno nakon sto se zadesio u Barseloni u neposrednoj blizini napada. Te ono sto je primjetio ga je sokiralo, naime niti jednu medijsku kucu niti novinara nije intersovao prizor mrtve muslimanke i njezinog djeteta koje je plakalo u blizini te je isti uzeo svoj aparat i slikao ovu fotografiju. Nadalje kaze: niko od medija to nespominje da je u teroristicnom napadu ubijena i jedna muslimanka te da ih taj detalj i ne interesira.
Kako dalje navodi ovo djelo zele pripisati Islamu i muslimanima, ali nezele reci da je i muslimanka stradala u istom, jer znaju da kada bi spomenuli da je i musliman ubijen ljudi bi drugacije o tome mislili.
Znaci kao sto on navodi: "Cilj medija nije da prenesu tacnu vijest nego da naprave senzaciju i da islam prikazu kao vjeru terora".
Edit : Nestade slike fakat. Kad sam pregledao sve bilo ok odjedom je uklonjena, ( ubaci milion slika na ovaj nacin ovo prvi put :? :? :? )
U napadu na Charlie H ubijen je policajac Arap, musliman
Medju zrtvama u Nici ima muslimana. Uostalom ko su zrtve napada u Iraku, Iranu, Afg, Egiptu, Turskoj...
ioannes

#2884 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ioannes »

ja71 wrote:odoste vi opet u neke teorije zavjere bez da ste dali odgovor na glavno pitanje :
Da li su teroristicki napadi prouzrokovani agresijom Zapada na Islamske zemlje ?
ko pojam "teorija zavjere" stavlja u negativan kontekst i time pokušava ismijavati neistomišljenike,taj nista nije shvatio....pogotovo ako poslje odogovora postavlja jedno te isto pitanje tri puta
ja71

#2885 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ja71 »

Šta je pjesnik htio reći?
deer_hunter

#2886 Re: Ekspanzija terorizma

Post by deer_hunter »

Čitalac wrote:Pa vlasti su objavile nacionalnosti žrtava, nije baš da kriju.

Image
nista to, treba objavit vjeroispovijest zrtava, maticne brojeve, da li su sluzili vojni rok i gdje,po mogucnosti broj indexa i prosjek ocjena, ako su studirali...sta oni kontaju, ta policija spanska, da ce sakriti cinjenicu da Mohamad iz Mauritanije uopste nije diplomirao?? Ma hajte molim vas :skoljka:
mali jomu

#2887 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mali jomu »

“Zabranjena” slika iz Barcelone: Pregažena muslimanka i njena kćerka koja plače za majkom

Image
Novinar Massimo Zucchi - muslimanka koja je stradala u terorističkom napadu u Barceloni.

Zucchi je na svom Facebook profilu napisao da je bio šokiran kada je vidio da drugi novinari ne žele da snimaju pregaženu muslimanku i njenu kćerku koja je plakala pored svoje majke. On je odlučio da fotografiše ovaj potresni prizor.

Nažalost, niko od medija ne spominje da su u ovom terorističkom napadu stradali i muslimani iz Maroka, Alžira, Egipta, Kuvajta...
Sara03

#2888 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

mali jomu wrote: Nažalost, niko od medija ne spominje da su u ovom terorističkom napadu stradali i muslimani iz Maroka, Alžira, Egipta, Kuvajta...
Čitalac wrote:Pa vlasti su objavile nacionalnosti žrtava, nije baš da kriju.

Image
orinoco

#2889 Re: Ekspanzija terorizma

Post by orinoco »

Žrtve terorističkog napada nisu samo mrtvi ljudi, žrtvama se trebaju smatrati i svi preživjeli na koje je taj teroristički napad bio usmjeren.
mali jomu

#2890 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mali jomu »

orinoco wrote: Žrtve terorističkog napada nisu samo mrtvi ljudi, žrtvama se trebaju smatrati i svi preživjeli na koje je taj teroristički napad bio usmjeren.

....svi teroristicki napadi su usmjereni na sve koji ne razmisljaju kao terorista,

nemojte ni pomisliti da ne bi sve pobili....... da mogu,

zato sve ubijaju tamo gdje mogu.....

ni jednog teroristu nije nista briga za nikoga i nista, to cudoviste ubije sve redom.....
mali jomu

#2891 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mali jomu »

Terorist je stanje svijesti koji nastaje kad se nesto ne razumije pa se to hoce na silu da razumije, i onda te ta sila u tebi baca u destruktivnost koju moras negdje da ispoljis......

Destruktivnost je sama po sebi eksplozivna, i kad dodje u dodir sa bilo kakvom silom dolazi do razaranja.

Unutrasnjost covjeka razorena ne mogucnosti razumijevanja bilo cega, dovodi ga do razaranja njegovom licnom eksplozijom samog sebe.

Zato terorista i ide u masu ljudi da bi im se osvetio za svoje stanje licnosti, u koju je samog sebe doveo svojom silom u pokusaju razumjevanja onoga sto nije mogao razumijet......

Ovo opasno stanje bez ikakvih granica..... pretezno se desava sa neobrazovanim ljudima sa kojima je najlakse manipulirat u bilo kojem pravcu.

Neobrazovanost je nejefikasniji alat za manipulaciju, zato je obrazovanje obavezno za sve........
Sanjarko

#2892 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

ja71 wrote:
deer_hunter wrote: Al jbg, nece to napisati jer im se ne uklapa u teoriju zavjere protiv muslimana. :skoljka:
perverzno je nakon svega sto se zadnjih godina dogadja na Bliskom Istoku, nazivati toboznjom zavjerom.

ko smatra da rasplamsavanje terorizama s tim nije povezano, taj se dzaba zavarava.

nego da jos jednom priupitam: na koji nacin se ovo sranje moze zaustaviti ?
Istrebljenjem muslimana. Ne znam imo sam ja viziju davno ovaku nekakvu. :(
Ko ono od Pajka. Nisam ni znao za Pajka tad. Ozbiljan sam, a da zna moderacija ja ne navijam za ovo, niti zelim ovo, niti sam za ovo itd.

Sve vise se govori o muslimanima, crncima kao stoci itd. Mene i baniralo na jednom forumu kad vise to nisam mogo trpit stalno ovo lajanje, kad sam ih na dvoboj izazvao itd.. Sve po netu se vise tako laje itd. Vidite komentare svuda. Jos samo po medijima da pocnu, i eto sranja.

Ko da za Hitlera i naciste itd. se teren priprema.

Kazem htjeo sam pisat neki dan jos o ovome i cudnim stvarima u vezi ovoga, htjeo komentarisat ove odgovore ovdje, imo sam odgovora ali cune, jb mi se, plus zaboravio sam sta sam htjeo sve itd. Nisam ni dobro.

Mozda i bude ovo. Prizeljkuje se od mnogih Sudnji Dan ovakav itd., pa se mozda i ostvari, ko ona samo ispunjujuca prorocanstva itd. Jbg. Ako je sudbina, napisao sam Nek Rim Gori. Pod tim mislim na planetu, svijet.
Sanjarko

#2893 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Thorgerson wrote:
ja71 wrote:
deer_hunter wrote: Al jbg, nece to napisati jer im se ne uklapa u teoriju zavjere protiv muslimana. :skoljka:
perverzno je nakon svega sto se zadnjih godina dogadja na Bliskom Istoku, nazivati toboznjom zavjerom.

ko smatra da rasplamsavanje terorizama s tim nije povezano, taj se dzaba zavarava.

nego da jos jednom priupitam: na koji nacin se ovo sranje moze zaustaviti ?
Ja samo smatram da mnogima na zapadu ovakve stvari odgovaraju. To je cinjenica. Tako da je tesko sa 100% sigurnoscu i reci da se neki napadi mozda i "puste" da se dese. Ovako jedna budala napravi sranje, odmah se markira 10.000 ljudi. Samo zato jer su druge boje, religije. SAMO ZBOG toga. Nece pratiti tamo nekog francuza koji ima dosje, koji ima silovanja, ubistava, NE...pratit ce nekakvog marokanca sto vozi taksi, autobus ili sta ja znam.

Pa mislim eto u Francuskoj dan-dva pred izbore u najpoznatijoj ulici u Parizu se desi teroristicki napad. I hajd ti sad reci da to nije pridonijelo broju glasova Le Pen. Nije moj qrac. Ta ista je vjerovatno svrsavala dok je citala i gleda klipove napada. :skoljka:

Da se razumije nit sam kakav musliman, ni nista. Da se ne misli da nesto branim ovu gamad i da ih pravdam. Bilo je i prije sranja na BI, pa nije bilo ovoliko teroristickih napada. Ali tada nije bilo ovoliko izbjeglica u EU. Do the math.
Pa do petljanja od strane SSSR-a, USA, itd. tokom proslog i sadasnjeg vijeka muslimani skoro nestali bili. Vecina bila samo porijeklom, tradicijom muslimani. Bili ateisti, agnostici, tradicionalisti itd. Slabo ko bio vjernik, pogotovo ekstremista. Eno Afganistan, Pakistan itd. vidite samo slike tih drzava prije petljanja ovih svih u te drzave.
Sanjarko

#2894 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Horcrux wrote:Sve je ovo na nivou ljudi koji tvrde da su na Markalama lazni lesevi postavljeni ili da je Srebrenica izrezirana... :-)
Daj ba. Nema zavjera. Ono nema mafije, koja je skup zavjerenika, nisu u zavjeri ubili Cezara itd. Htjeo neki dan dat clanak dokazanih zavjera od strane tajnih agencija, sluzbi, drzava itd. Ali mi smo ludi svi. Koji na neke cudne stvari govorimo, koji istinu govorimo itd. Najlakse Markale i Srebrenicu ubacit u ovu pricu i eto argument, da ne kazem zavjera, da nema zavjera itd. i da je sve laz sta mi ludzaci govorimo i da smo mi svi ludi. Evo jbt priznali vam neki dan da je Sunce vruce ako se ne varam. Ja vam ovdje govorio da je promjenilo boju iz Zutoga u skroz skoro Bijelo. Crtali ljudi milenijima Zuto, Crveno i Narandzasto sunce itd. Ali jbg ja sam lud. Jesam da se ne lazemo, ali jesam li toliko lud, je li lazem, jesam li zao, jesam li los. Ne kazem da sam dobar, savrsen, bezgrijesan itd. Ali jesam li bas ono iskonsko zlo samo itd. i ja i mnogi koji govore svasta.

Pogledajte policiju kakva je prije bila a kakva je sad. Jbt skoro ko Rimski Centurioni itd. Sve vam prisluskuju, imaju masine za to itd. i meni ljudi govore da sam paranoican sto kazem da sve prisluskuju, i da imaju masine za to. Jbt.

Jos cu i ja pocet navijat, zelit itd. da se ostvare ova prorocanstva, zelje itd. o sudnjem danu.
Sanjarko

#2895 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

ja71 wrote:odoste vi opet u neke teorije zavjere bez da ste dali odgovor na glavno pitanje :
Da li su teroristicki napadi prouzrokovani agresijom Zapada na Islamske zemlje ?
Ma kompleksno pitanje. Napisao sam u mojim postovima. Ono u vezi ELITA trazite. Ja nisam ELITA. Mislis da meni i stoci sitnog zuba oni sve govore itd. Ali ja sam znas LUD itd.
Sanjarko

#2896 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Jb mi se kazem. Nek gori Rim i ja Neron skupa sa njim.
Sanjarko

#2897 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Jb mi se kazem. Nek gori Rim i ja Neron skupa sa njim.
PS. Ko zna sta su za Nerona slagali ili ne. Kazu neki covjek gasio Rim, favele sirotinjske koje su planule da je gasio itd.
Kat

#2898 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kat »

Trevor Noah at the New York Comedy Festival in 2016, talking about how the media fosters hatred, racism and Islamophobia.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2899 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Truba »

boko haram 83 djece iskoristio za teror napade

daleko od očiju daleko od teorija zavjere
deer_hunter

#2900 Re: Ekspanzija terorizma

Post by deer_hunter »

Black swan wrote:boko haram 83 djece iskoristio za teror napade

daleko od očiju daleko od teorija zavjere
ma nije kriv Boko, jbg oni samo ne mogu da trpe nepravdu prema muslimanima sirom svijeta. eee oni ce nama burkinije braniti, e pa nece moci
Post Reply