Blokada puteva
- Troll_Happens
#2876 Re: Blokada puteva
Ne kontaju da ce navuci gnjev normalnih ljudi i da ce ta gnjev biti sve veca ukoliko im budu narusavali normalan zivot i da ce dobiti po picci. Nek ide bakiru i drugima koji su za to odgovorni pa nek njih blokiraju. A normalan narod da ostave na miru da radi i zivi.
- Cherry-Cherry
#2877 Re: Blokada puteva
Jok, normalnom narodu će blokirati puteve, a za Bakira će glasati.Troll_Happens wrote:Ne kontaju da ce navuci gnjev normalnih ljudi i da ce ta gnjev biti sve veca ukoliko im budu narusavali normalan zivot i da ce dobiti po picci. Nek ide bakiru i drugima koji su za to odgovorni pa nek njih blokiraju. A normalan narod da ostave na miru da radi i zivi.
- Men_of_Numenor
#2878 Re: Blokada puteva
Ovdje nema normalnog naroda. Jer ako nekome smeta što ljudi traže svoja prava i što blokiraju puteve (a to bi svi trebali napraviti jer nema revolucije bez motike) onda ti ljudi nisu ništa bolji od ovih političara koji nas uništavaju.Troll_Happens wrote:Ne kontaju da ce navuci gnjev normalnih ljudi i da ce ta gnjev biti sve veca ukoliko im budu narusavali normalan zivot i da ce dobiti po picci. Nek ide bakiru i drugima koji su za to odgovorni pa nek njih blokiraju. A normalan narod da ostave na miru da radi i zivi.
Ovdje je davno sve trebalo goriti!
- mayab
#2879 Re: Blokada puteva
Stvarno, priglupi izmanipulisani klocevi, ili oni žive u nekom paralelnom univerzumu, gdje ne vide dalje od svog nosaTroll_Happens wrote:Ne kontaju da ce navuci gnjev normalnih ljudi i da ce ta gnjev biti sve veca ukoliko im budu narusavali normalan zivot i da ce dobiti po picci. Nek ide bakiru i drugima koji su za to odgovorni pa nek njih blokiraju. A normalan narod da ostave na miru da radi i zivi.
Ovim terorisanjem , ucjenjivanjem i uzimanjem kao taoce običnih ljudi nemaju moju podršku ni milisekunde !
Pazi, kontam ovako, boli neka stvar banditsku huntu na vlasti što ću ja biti blokiran, zaebavan, maltretiran , jer da ih boli, riješili bi te lopovluke sa borcima , i ne bi ni borci ni ostali narod dolazili u ovakve situacije, e samo još da ovi borci to uspiju skontati....
- uglavnomja
#2880 Re: Blokada puteva
Men_of_Numenor wrote:Ovdje nema normalnog naroda. Jer ako nekome smeta što ljudi traže svoja prava i što blokiraju puteve (a to bi svi trebali napraviti jer nema revolucije bez motike) onda ti ljudi nisu ništa bolji od ovih političara koji nas uništavaju.Troll_Happens wrote:Ne kontaju da ce navuci gnjev normalnih ljudi i da ce ta gnjev biti sve veca ukoliko im budu narusavali normalan zivot i da ce dobiti po picci. Nek ide bakiru i drugima koji su za to odgovorni pa nek njih blokiraju. A normalan narod da ostave na miru da radi i zivi.
revolucija protiv naroda
genijalno
mayab wrote:Stvarno, priglupi izmanipulisani klocevi, ili oni žive u nekom paralelnom univerzumu, gdje ne vide dalje od svog nosaTroll_Happens wrote:Ne kontaju da ce navuci gnjev normalnih ljudi i da ce ta gnjev biti sve veca ukoliko im budu narusavali normalan zivot i da ce dobiti po picci. Nek ide bakiru i drugima koji su za to odgovorni pa nek njih blokiraju. A normalan narod da ostave na miru da radi i zivi.![]()
Ovim terorisanjem , ucjenjivanjem i uzimanjem kao taoce običnih ljudi nemaju moju podršku ni milisekunde !
Pazi, kontam ovako, boli neka stvar banditsku huntu na vlasti što ću ja biti blokiran, zaebavan, maltretiran , jer da ih boli, riješili bi te lopovluke sa borcima , i ne bi ni borci ni ostali narod dolazili u ovakve situacije, e samo još da ovi borci to uspiju skontati....
- Men_of_Numenor
#2881 Re: Blokada puteva
Konktekst Uglavnomja...
-
Nadzorna_ploca
#2882 Re: Blokada puteva
E tacno im treba nasa podrska sa foruma klixa. 
-
realna do boli
#2883 Re: Blokada puteva
Ja razumijem sto traze pare..recimo..idu izbori..dobice obecanje..ludom radovanje..ali
Ne razumijem sto traze da drzava ukine ono sto sami mogu ukinuti..1600 udruzenja..ciji su oni clanovi. Pa nisu valjda clanovi tih udruzenja svemirci.. Neka svako udruzenje ima po 10 clanova ..to je 16 000 ljudi koji sami traze da se ukinu..ili to ne zele. Ono, ja osnovao udruzenje..dobio pare..pa sada radi raje..blokiram put da me ukinu..
Ne razumijem sto traze da drzava ukine ono sto sami mogu ukinuti..1600 udruzenja..ciji su oni clanovi. Pa nisu valjda clanovi tih udruzenja svemirci.. Neka svako udruzenje ima po 10 clanova ..to je 16 000 ljudi koji sami traze da se ukinu..ili to ne zele. Ono, ja osnovao udruzenje..dobio pare..pa sada radi raje..blokiram put da me ukinu..
-
mali jomu
#2884 Re: Blokada puteva
realna do boli wrote: Ja razumijem sto traze pare..recimo..idu izbori..dobice obecanje..ludom radovanje..ali
Nisu nista krivi ovi sto protestiraju...... prevareni su to ljudi,
ne protestiras zato sto ti je fino vec sto ti je zesci zajeb i nemas kud, gdje, kako....
znaju i oni da od tog nema nista, ali mora bilo sta...... pa sta bude,
jebiga, nema nista drugo.....
a i mi svi smo kao ljudi totalne zvijeri, pa ko kome prije uvali zajeb......
Moze to i drugacije..... ali nas boli kurac.
- mayab
#2885 Re: Blokada puteva
https://www.klix.ba/vijesti/bih/penzion ... /180405106
Evo, na gornjem linku stoji da ce peMzioneri biti po ko zna koji put "prejebani"-oprostite na izrazu, i šta sada, jel i oni trebaju da sve građane uzimaju za taoce, da bi natjerali ove lopove sto ih prevariše, da ih ipak ne prevare
Ma hajte molim vas
Evo, na gornjem linku stoji da ce peMzioneri biti po ko zna koji put "prejebani"-oprostite na izrazu, i šta sada, jel i oni trebaju da sve građane uzimaju za taoce, da bi natjerali ove lopove sto ih prevariše, da ih ipak ne prevare
Ma hajte molim vas
- Troll_Happens
#2886 Re: Blokada puteva
Fadil jb...nevadi. Ali nasem narodu je dzabe govoriti. Klotz ce opet glasati za bookira covica ili onog mesnatog. Kad bolje skontas od 99 su se sve stranke izmjenjale interesuje me koja je sta napravila za narod. Svi su se vec odavno obogatili samo je narod postao siromasan i imamo rezultat 150000 koji su napustili ovu zemlji od 2013. l taj trend se nastavlja ide i ko radi i ima nesto a kamoli ko neradi ili nema zaposlenje. I ako pobjede lijevo orjentisane stranke opet je pitanje hoce li imati vecinu i opet desni centar bude u koaliciji i jedni druge blokiraju. Sistem je napravljen tako da sam sebe unisti i da sve pukne opet. Samo je pitanje do kada je timer ukljucen i kad ce otkucati.mayab wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/penzion ... /180405106
Evo, na gornjem linku stoji da ce peMzioneri biti po ko zna koji put "prejebani"-oprostite na izrazu, i šta sada, jel i oni trebaju da sve građane uzimaju za taoce, da bi natjerali ove lopove sto ih prevariše, da ih ipak ne prevare![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma hajte molim vas
-
toska
#2887 Re: Blokada puteva
realna do boli wrote:Ja razumijem sto traze pare..recimo..idu izbori..dobice obecanje..ludom radovanje..ali
Zar nisi upratila ?
Ni jedno to udruženje ne podržava ove i prošle proteste ( pišu saopštenja ko Fadil lično) , postoji neki razlog, pogađaš ?
- O'zone
- Globalni moderator
#2888 Re: Blokada puteva
Mirna okupljanja i izražavanja negodovanja nemaju efekta. Traženje svojih prava kroz sistem nema efekta jer u ovoj državi se ne poštuju ni odluke najviše sudskog organa Ustavnog suda BiH. Samim time vladavina prava i ne postoji.
Šta da se radi u tom slučaju? Jedino riješenje je neposluh. Pošto smo mi kao zajednica odnosno društvo nesposobni za civilizovani oblik neposluha mi pribjegavamo onome koji jedino razumijemo "Ho ruk" "drž' ga tamo" i "jbt ću ti ja mater".
Pošto u tim stanjima neposluha ne postoji vođa neko ko bi usmjerio ljude prema "cilju" svi nastupi i djela su stihijski pod parolom "da se nešta radi nije bitno šta". Nekako u svoj toj huji, sivilu trenutnog stanja kad se grupa ljudi okupi i kaže "šta ćemo sad?" iskoči "hajmo na cestu" al bukvalno. Nikom nije recimo palo na pamet hajmo napravit desant na Federalanu vladu balonima napunjenim vodom (more se i balege razmutit u vodi)....hajd da jebemo njih kao što oni jbu nas...nema fokusa.
Manjak fokusa i jeste u cilju glavešinama jer bolje je da tamo neka grupa od 100 - 200 ljudi smrzava dupe na Šičkom nego da nama ovdje urla pod prozorom. I ako pitate ove u Vladi uvijek će prije potpisati blokiranje saobraćajnica nego blokiranje zgrade Vlade.
Pratih ovih par dana "križni put" onog čovjeka iz Rijeke, Saša ako se ne varam. Koji je pješice išao iz Rijeke do Zagreba noseći veliki drveni križ jer mu nije moglo da uđe u glavu da novca za liječenje teško oboljele djece nema a za nabavljanje polovnih aviona ima. Grand finale se trebao desiti njegovim dolaskom u Zagreb gdje bi mu se pridružila masa koja se solidariše....i rezultat je bio cca 100 ljudi od čega 30 novinara. Bilo mi je žao vidjeti tog čovjeka kako razočaran gleda u broj prisutnih i plače jer realnost je -nikoga ne boli kurac- što se tuđa djeca pate i umiru.
Isto je i ovdje nikoga više ne boli ku..c za tuđom patnjom. Nije bitno sad jesu u pitanju borci, obespravljeni radnici, povratnici, zemljoradnici, parovi koji ne mogu imati djece, osobe na dijalizi, teški bolesnici koji skupljaju pare za liječenje...nije nas briga.
Tu dolazimo u koliziju kao što ona na prošloj blokadi reče parafraziram "zaboli je za ljude koji čekaju u koloni" a onda u sljedećoj rečenici poziva ljude da im se pridruže. To je to zaboli nas za tuđe probleme ali svoje bi riješavali svim sredstvima i tražimo podršku za riješavanje svojih problema.
Elem da skratim...neće se u Ponedjeljak ništa spektakularno desiti, ovaj put će policija brže reagovati jer su vidjeli da podrške prosvjednicima nema tako da se ne očekuju nemiri većih razmjera, ono buntovnika što bude pružalo otpor će završiti sa lisicama na rukama.
I da...moram...veliki
za Ljubušake i način blokiranja ceste
fenomenalno 
Šta da se radi u tom slučaju? Jedino riješenje je neposluh. Pošto smo mi kao zajednica odnosno društvo nesposobni za civilizovani oblik neposluha mi pribjegavamo onome koji jedino razumijemo "Ho ruk" "drž' ga tamo" i "jbt ću ti ja mater".
Pošto u tim stanjima neposluha ne postoji vođa neko ko bi usmjerio ljude prema "cilju" svi nastupi i djela su stihijski pod parolom "da se nešta radi nije bitno šta". Nekako u svoj toj huji, sivilu trenutnog stanja kad se grupa ljudi okupi i kaže "šta ćemo sad?" iskoči "hajmo na cestu" al bukvalno. Nikom nije recimo palo na pamet hajmo napravit desant na Federalanu vladu balonima napunjenim vodom (more se i balege razmutit u vodi)....hajd da jebemo njih kao što oni jbu nas...nema fokusa.
Manjak fokusa i jeste u cilju glavešinama jer bolje je da tamo neka grupa od 100 - 200 ljudi smrzava dupe na Šičkom nego da nama ovdje urla pod prozorom. I ako pitate ove u Vladi uvijek će prije potpisati blokiranje saobraćajnica nego blokiranje zgrade Vlade.
Pratih ovih par dana "križni put" onog čovjeka iz Rijeke, Saša ako se ne varam. Koji je pješice išao iz Rijeke do Zagreba noseći veliki drveni križ jer mu nije moglo da uđe u glavu da novca za liječenje teško oboljele djece nema a za nabavljanje polovnih aviona ima. Grand finale se trebao desiti njegovim dolaskom u Zagreb gdje bi mu se pridružila masa koja se solidariše....i rezultat je bio cca 100 ljudi od čega 30 novinara. Bilo mi je žao vidjeti tog čovjeka kako razočaran gleda u broj prisutnih i plače jer realnost je -nikoga ne boli kurac- što se tuđa djeca pate i umiru.
Isto je i ovdje nikoga više ne boli ku..c za tuđom patnjom. Nije bitno sad jesu u pitanju borci, obespravljeni radnici, povratnici, zemljoradnici, parovi koji ne mogu imati djece, osobe na dijalizi, teški bolesnici koji skupljaju pare za liječenje...nije nas briga.
Tu dolazimo u koliziju kao što ona na prošloj blokadi reče parafraziram "zaboli je za ljude koji čekaju u koloni" a onda u sljedećoj rečenici poziva ljude da im se pridruže. To je to zaboli nas za tuđe probleme ali svoje bi riješavali svim sredstvima i tražimo podršku za riješavanje svojih problema.
Elem da skratim...neće se u Ponedjeljak ništa spektakularno desiti, ovaj put će policija brže reagovati jer su vidjeli da podrške prosvjednicima nema tako da se ne očekuju nemiri većih razmjera, ono buntovnika što bude pružalo otpor će završiti sa lisicama na rukama.
I da...moram...veliki
-
AmirBaa
#2889 Re: Blokada puteva
najspremniji su krenuti na sve ili nista oni koji nemaju puno toga za izgubiti. Neko ko recimo ima 2 male djece, u kreditima je, ima neki poslic (bio to kod privatnika ili na drzavnoj sisi) ne vjerujem da ce biti spreman napustiti posao i otici blokirati institucije i ceste. Barem moje misljenje. Zbog cega tacno? Hoce li sutra biti bolje ako svi izadjemo i blokiramo ceste? Sta onda ? Najlakse je blokirati, spaliti, istjerati trenutnu vlast, ali sta onda? Na to pitanje niko nema odgovor zato i nikad nece uspjeti nikakvi protesti ovdje. Ponavljam, moje licno misljenjeMen_of_Numenor wrote:Ovdje nema normalnog naroda. Jer ako nekome smeta što ljudi traže svoja prava i što blokiraju puteve (a to bi svi trebali napraviti jer nema revolucije bez motike) onda ti ljudi nisu ništa bolji od ovih političara koji nas uništavaju.Troll_Happens wrote:Ne kontaju da ce navuci gnjev normalnih ljudi i da ce ta gnjev biti sve veca ukoliko im budu narusavali normalan zivot i da ce dobiti po picci. Nek ide bakiru i drugima koji su za to odgovorni pa nek njih blokiraju. A normalan narod da ostave na miru da radi i zivi.
- Laertes
#2890 Re: Blokada puteva
Je li sad opet ide blokada Šićkog u 12?
- kamen spoticanja
- O'zone
- Globalni moderator
#2892 Re: Blokada puteva
Sad za sad jedino ovi iz Golubinje imaju dozvolu da blokiraju M-17 na sat vremena i ovi na Šičkom kažu 15 minuta pa ako im se niko ne obrati onda će vidjeti šta dalje.
Grupica koja je otišla pred Federalni parlament brojala je cca 20 do 30 ljudi. Sreo sam ih dok su prelazili most na Skenderiji.
Grupica koja je otišla pred Federalni parlament brojala je cca 20 do 30 ljudi. Sreo sam ih dok su prelazili most na Skenderiji.
- O'zone
- Globalni moderator
- seln
#2894 Re: Blokada puteva
Jooj, patetike, rodio Bakir...
Borci u Golubinji: Idemo do kraja, do smrti, kao što smo i u ratu
- seln
#2896 Re: Blokada puteva
Završeni protesti demobilisanih boraca: Neka vlast vidi da smo živi i da ne odustajemo
Vlast je vidjela, evo selami i ona vas.
-
mishic
#2897 Re: Blokada puteva
Ovi protesti boraca i "boraca" neće i ne mogu riješiti više ništa. Čak mogu doprinijeti još većem kriminalu. Čuli ste Novalića, on govori kako će se namaknuti još jedan dio sredstava u budžet za potrebe boraca. A čuli ste i zahtjeve boraca.
Niko i ne govori o kriminalu koji je iz boračkih fondova odnio ne više milione, nego milijarde KM-ova. Pojedinci su iz tih fondova dobili desetine i desetine, neki i stotine i stotine hiljada KM-ova. Halloooooooooooooo...
Jeli ikome jasno da nije problem količina novca koja se odvaja, koliki je problem ko je sve i koliko tog novca pokupio, a i dalje se novac namiće umjesto da se napravi revizija ko je, koliko puta i koju količinu novca već pokupio?!! Sada treba još namaknuti da ti isti ljudi koji su digli stotine hiljada, koji su ostvarili desetorostruka prava, i koji su omogućili onima koji rata ni vidjeli nisu, da kao borci dižu novce namijenjene borcima... Gospodo to je kriminal koji se mjeri, ne stotinama miliona, nego milijardama!!! Zahtjev boraca mora ići u pravcu formiranja komisije, inspekcije ili naloga SIPI da uđe u opštinske spiskove, utvrdi i prekontroliše ko je, koliko puta "omastio brke" a ko ostao bez jednog jedinig feninga bilo kakve pomoći pa i stipendije za dijete koje se školovalo. Zna li iko koliko boračkih prava postoji, i zna li da su pojedinci ostvarili svako od tih prava a neka i po nekolko puta? Nikakve opštinske i kantonalne revizije to ne mogu uraditi. Ti ljudi koji su radili taj kriminal na tom nivou i dalje imaju uticaj i neće dozvoliti da se to na tom nivou raskrinka.
Dakle mora se sa vrha krenuti i dokumentovati ko je, po kom osnovu i koliko novca pokupio, a ko, zbog čega i kako nije mogao dobiti ni fening iako je u stanju socijalne potrebe a dokazani je borac.
Niko i ne govori o kriminalu koji je iz boračkih fondova odnio ne više milione, nego milijarde KM-ova. Pojedinci su iz tih fondova dobili desetine i desetine, neki i stotine i stotine hiljada KM-ova. Halloooooooooooooo...
Jeli ikome jasno da nije problem količina novca koja se odvaja, koliki je problem ko je sve i koliko tog novca pokupio, a i dalje se novac namiće umjesto da se napravi revizija ko je, koliko puta i koju količinu novca već pokupio?!! Sada treba još namaknuti da ti isti ljudi koji su digli stotine hiljada, koji su ostvarili desetorostruka prava, i koji su omogućili onima koji rata ni vidjeli nisu, da kao borci dižu novce namijenjene borcima... Gospodo to je kriminal koji se mjeri, ne stotinama miliona, nego milijardama!!! Zahtjev boraca mora ići u pravcu formiranja komisije, inspekcije ili naloga SIPI da uđe u opštinske spiskove, utvrdi i prekontroliše ko je, koliko puta "omastio brke" a ko ostao bez jednog jedinig feninga bilo kakve pomoći pa i stipendije za dijete koje se školovalo. Zna li iko koliko boračkih prava postoji, i zna li da su pojedinci ostvarili svako od tih prava a neka i po nekolko puta? Nikakve opštinske i kantonalne revizije to ne mogu uraditi. Ti ljudi koji su radili taj kriminal na tom nivou i dalje imaju uticaj i neće dozvoliti da se to na tom nivou raskrinka.
Dakle mora se sa vrha krenuti i dokumentovati ko je, po kom osnovu i koliko novca pokupio, a ko, zbog čega i kako nije mogao dobiti ni fening iako je u stanju socijalne potrebe a dokazani je borac.
-
mishic
#2898 Re: Blokada puteva
Hajde sada da vidimo jesu li borci u stanju pokrenuti vlast na reviziju ili provjeru prvo boračkih spiskova a onda i primanja po tom osnovu i boraca i "boraca"? Blokade puteva, očito, nisu taj način. One su samo dalje zamagljivanje problema, novo namicanje sredstava za dalji kriminal, izazivanje nedužnog stanovništva koje trpi posljedice tih blokada i pravljenje ekonomske štete kompletnoj i onako jadnoj privredi i građanima ove zemlje. To je aktivnost u korist zajedničke štete.
Koja je to vrsta, oblik i način pritiska koji bi prisilio vlast da uradi svoj posao a da to ne proizvodi štetu i animozitet javnosti?
Mislim da je pred samim borcima velika obaveza da umjesto puteva i blokada krenu provjeravati koliko novca i kome se svakog mjeseca daje, i koliko je novca i kome po različitim osnovama godinama davano?
Ko je sve i na koje načine i uz čiju pomoć došao na boračke spiskove a zna se da nije bio ni u jednoj jedinici?
Jesmo li svjesni da u ovoj zemlji ima ljudi čije zanimanje je da "traže rupe u zakonima" i da na sve načine traže i nađu načina da sebi namaknu i ono što im ni po kojim osnovama ne pripada?
Šta biva s tim ljudima i sredstvima koja su oni nezakonito prisvojili?
Ima li tome lijeka?!!
Koja je to vrsta, oblik i način pritiska koji bi prisilio vlast da uradi svoj posao a da to ne proizvodi štetu i animozitet javnosti?
Mislim da je pred samim borcima velika obaveza da umjesto puteva i blokada krenu provjeravati koliko novca i kome se svakog mjeseca daje, i koliko je novca i kome po različitim osnovama godinama davano?
Ko je sve i na koje načine i uz čiju pomoć došao na boračke spiskove a zna se da nije bio ni u jednoj jedinici?
Jesmo li svjesni da u ovoj zemlji ima ljudi čije zanimanje je da "traže rupe u zakonima" i da na sve načine traže i nađu načina da sebi namaknu i ono što im ni po kojim osnovama ne pripada?
Šta biva s tim ljudima i sredstvima koja su oni nezakonito prisvojili?
Ima li tome lijeka?!!
- Bluemore
#2899 Re: Blokada puteva
Davno je narod rekaomayab wrote:Stvarno, priglupi izmanipulisani klocevi, ili oni žive u nekom paralelnom univerzumu, gdje ne vide dalje od svog nosaTroll_Happens wrote:Ne kontaju da ce navuci gnjev normalnih ljudi i da ce ta gnjev biti sve veca ukoliko im budu narusavali normalan zivot i da ce dobiti po picci. Nek ide bakiru i drugima koji su za to odgovorni pa nek njih blokiraju. A normalan narod da ostave na miru da radi i zivi.![]()
Sit gladnom ne vjeruje!
- Rugafet
#2900 Re: Blokada puteva
A u pm. Moram u Sarajevo sad 12 tog, ono bas moram a vidi ovo sad opet sranje sa blokadama