Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dale cooper wrote:Pa refren je očigledno klimaks ove pjesme, tako da ima smisla. Fina mu je tranzicija nazad na tiši dio. Drink up, dreamers, you're running dry.
Savršena pjesma za kraj svijeta. Brothers and sisters, walking hand in hand, opting out of a raw deal.
Razumijem klimaks and all that, ali ode mi previsoko, a izgubi na snazi...
Lijepo melodija raste i raste i onda onda on skvikne...mozda samo da je malo jace i pola oktave dublje...
ili ja imam traume od falseta i almost falseta i svega piskavog
Better Man wrote:Sonic Youth i njihova posveta legendarnoj Caren i Carpntersima.
Da, Karen i Carpentersi su prilično respektabilni u alternativnim krugovima. Bio je i onaj tribute 90-tih
sa dosta poznatih imena alternativnog rocka tog vremena uključujući i Sonic Youth.
Better Man wrote:Sonic Youth i njihova posveta legendarnoj Caren i Carpntersima.
Da, Karen i Carpentersi su prilično respektabilni u alternativnim krugovima. Bio je i onaj tribute 90-tih
sa dosta poznatih imena alternativnog rocka tog vremena uključujući i Sonic Youth.
Upravo su ih zato mnogi cijenili i poštovali. Ova stvar od Sonic Youth je zaista močna i ima taj neki senzibilitet svojstven samo Sonic Youth-u. inače se nalazi na albumu Goo na rednom broju 2.
Bloo wrote:još jedan preprani rahmetlija od popularnog oca
skoro da mi je ova verzija bolja od originala
Interesantno, ali Buckleyeva verzija ne crpi inspiraciju iz Cohenovog originala, nego iz John Caleove verzije pjesme.
Interesantno nije mi nešto posebno draga velvetasta verzija, nekako je pompozna
Da, što je vjerovatno bila i Caleova namjera, napravio je nešto kao hymnal. Ali je vidljivo da je Jeff uzeo ovu verziju kao
startni point stvorivši nešto svoje, pjesmu koja je kao sporo goreća ekstaza.
dale cooper wrote:
Da, što je vjerovatno bila i Caleova namjera, napravio je nešto kao hymnal. Ali je vidljivo da je Jeff uzeo ovu verziju kao
dobih glavobolju od skakanja sa Buckleya na Sonic Youth
dale cooper wrote:
dobih glavobolju od skakanja sa Buckleya na Sonic Youth
Kad smo već kod ekstaze i Sonic Youtha, ovaj sexy slow burner Kim Gordon dere guzove u obje kategorije.