UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2876 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote:
BHF_Manijak wrote:Gledam sad analizu na Sky-u, vidim zale se igraci Bayerna na visinu trave. Evo ih k'o Dino Selimovic prosle sezone. :mrgreen: :mrgreen:
Skenderija, je l' inace obicaj na Calderonu da ostave duzu travu, zbog sporijeg protoka lopte ili je to maksuzija za ovu tekmu?
Naravno. Suha i visoka. Kada Barcelona dolazi, uvijek je ovako. Kako nema pravila, mogu.
Ja sam mislio da je ta prica oko trave predimenzionirana :-)

Elem u pravu si za ono sto smo danas pricali :thumbup:
DonEmir

#2877 Re: Champions league 15/16

Post by DonEmir »

LSD wrote:sjooo da uđe onaj Toresov šut, umjesto stative - Atletico bi bio vec jednog nogom u finalu :-)
Atletico je vec jednom nogom u finalu :izet:

Godin se vraca taman da je glavurom, hladan tus na Alianzi areni :izet:
Idemedosumom

#2878 Re: Champions league 15/16

Post by Idemedosumom »

U svakom slučaju je ovo bilo 100X zanimljivije gledati nego ono meljanje od sinoć. Mislim da Atletiko ima blagu prednost pred revanš, biće tu svega :D
skenderija04

#2879 Re: Champions league 15/16

Post by skenderija04 »

_BataZiv_0809 wrote:
skenderija04 wrote:
BHF_Manijak wrote:Gledam sad analizu na Sky-u, vidim zale se igraci Bayerna na visinu trave. Evo ih k'o Dino Selimovic prosle sezone. :mrgreen: :mrgreen:
Skenderija, je l' inace obicaj na Calderonu da ostave duzu travu, zbog sporijeg protoka lopte ili je to maksuzija za ovu tekmu?
Naravno. Suha i visoka. Kada Barcelona dolazi, uvijek je ovako. Kako nema pravila, mogu.
Ja sam mislio da je ta prica oko trave predimenzionirana :-)

Elem u pravu si za ono sto smo danas pricali :thumbup:
I Pep se danas pravio pametan prvih pola sata. I Luis Enrique se pravio pametan pa ispao... Pep jos ima vremena.

Stvarno nejasno. Sto se taktizira protiv Atletica? Dodjes u situaciju da niti napadas niti se branis. Ako Bayern krene ovako zabice 2/3 . Pitanje je moze li atletico zabiti 1/2. Za mene Bayern je jos uvijek favorit.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2880 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote: I Pep se danas pravio pametan prvih pola sata. I Luis Enrique se pravio pametan pa ispao... Pep jos ima vremena.

Stvarno nejasno. Sto se taktizira protiv Atletica? Dodjes u situaciju da niti napadas niti se branis. Ako Bayern krene ovako zabice 2/3 . Pitanje je moze li atletico zabiti 1/2. Za mene Bayern je jos uvijek favorit.
Igra iz drugog poluvremena sa Muelerom od prve minute je kljuc. Samo pitanje je kako ce se Atletiko postaviti na Alijanc areni.
Dr Baltazar

#2881 Re: Champions league 15/16

Post by Dr Baltazar »

Prolazimo lagano u revanšu. Citirajte me poslije toga ili poslije finala kada dignemo klempu ;-)
DonEmir

#2882 Re: Champions league 15/16

Post by DonEmir »

Cuj sta se taktizira protiv Atletica :lol: kao da se Atletico nista ne pita.. zapni pa povedi, jesi vidio Saleta kako ih izvoza :lol: ovo je inace jedna od slabiji takticki utakmica Simeona ali kome to oni u gostima ne mogu zabiti GOL :zzzz: sta ces napasti ko muha bez glave pa reci nisam postavio taktiku..

Najbolje je da PEPet krene sa jednim stoperom Alaba :lol: pa kad ga popuse onda sto nisu taktizirali bla bla bla nista se ne pita protivnik sve je do Bayerna tj. Pepeta i Barce :izet: :lol: sudija naravno.
skenderija04

#2883 Re: Champions league 15/16

Post by skenderija04 »

_BataZiv_0809 wrote:
skenderija04 wrote: I Pep se danas pravio pametan prvih pola sata. I Luis Enrique se pravio pametan pa ispao... Pep jos ima vremena.

Igra iz drugog poluvremena sa Muelerom od prve minute je kljuc. Samo pitanje je kako ce se Atletiko postaviti na Alijanc areni.
Bato, isto :D

Oni ovako igraju vec 5 godina. Sta moze? Ako ga interesuje jos zatvorenije, onda vadi Torresa i Saula i ulaze Kraneviter i Carrasco. To je onda ludilo :D
Bianconeri1988

#2884 Re: Champions league 15/16

Post by Bianconeri1988 »

Ja vala nešto ne vjerujem da Bayern može uzeti Atletica dva razlike pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da Guardiola nikad nije znao postaviti odbranu i protiv izjednačenih ekipa uvijek je primao gol(ove).
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2885 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote: Bato, isto :D

Oni ovako igraju vec 5 godina. Sta moze? Ako ga interesuje jos zatvorenije, onda vadi Torresa i Saula i ulaze Kraneviter i Carrasco. To je onda ludilo :D
Pa cekaj onaj rat u prvih 10tak minuta i povlacenje nakon gola=ogromna diskrepancija. Moje pitanje je koliko dugo mogu igrati onako kao na pocetku i hoce li se na Alijancu tako postaviti :-)
p206

#2886 Re: Champions league 15/16

Post by p206 »

_BataZiv_0809 wrote: Samo pitanje je kako ce se Atletiko postaviti na Alijanc areni.
isto, oni ne znaju drugačije

za odbranu se zna, a njihova čitava filozofija napada je, guraj loptu po strani tako što poredaš igrače cik-cak (jedan igrač uz aut liniju, drugi u halfspace što bi rekli englezi, između sredine i aut linije) i kad dođeš u visinu 16 metara, napuni što više igrača pred gol i centriraj
kroz sredinu ništa ne rade osim kontre, al i to je rijetkost bila dok Torres nije ušao u formu

zato i kad gube bodove, gube ih protiv slabijih ekipa kad krenu previše naprijed i ne stignu da se vrate
njihovi štoperi nisu ništa specijalno na otvorenom prostoru i zato kad ostanu na čistini prije će zaraditi crveni nego se povlačiti i čekati zadnje vezne koji se ne stignu vratiti.
Billy The Pljuc

#2887 Re: Champions league 15/16

Post by Billy The Pljuc »

"Hotio" sam jos nakon Barce nesto napisati al moze i sada. Nisam neki ljubitelj Atletica od prosle sezone i gostovanja kod Juvea u zadnjoj utakmici grupne faze i onakve igre jednih i drugih jer im je oboma trebao X ali generalno ne vjerujem da ce ih Bayern proci. Mislim da ce oni ovo i uzeti i da Simeone ide iz kluba sa stilom, sa titulom LS-a i po meni je on to i zasluzio. Mnogi vjeruju da je prerano govoriti o istom al vjerujem da ce im Atletico zabiti u gostima dok je Bayern potrosio svoju dozu srece sa Juventusom i ne vjerujem da ce im zabiti tri puta. Helem pred nama je al po meni Atletico ide u finale i nema veze s kim ce igrati tamo jer ce i to dobiti s ovakvim pristupom igri.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2888 Re: Champions league 15/16

Post by Tomahawk11 »

Skender je doktorirao AtM :D :D
Cuj ti pitanja, koliko mogu....mogu koliko hoces....90 minuta, 120....dan, mjesec, godinu....to kad Cholo nalozi 8-)
Igraju ljudi tako, ne pita se Bayern, ne pita se tu niko...daju ti loptu i sutaj...oni utrpaju gol i onda se slikas....i tako je svakom.
Rekoh vec, malo su me iznenadili jer su na pocetku radili puno i naprijed. Isplatilo im se, dali gol i onda krece njihova igra.
Jos su imali i priliku da podebljaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2889 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

O jebem ti znaci najbolje ih je cekati iz kontre :lol:

Sve hocu da kazem, a zaboravim-onaj Felipe Luis je ozbiljna igracina.
skenderija04

#2890 Re: Champions league 15/16

Post by skenderija04 »

_BataZiv_0809 wrote:
skenderija04 wrote: Bato, isto :D

Pa cekaj onaj rat u prvih 10tak minuta i povlacenje nakon gola=ogromna diskrepancija. Moje pitanje je koliko dugo mogu igrati onako kao na pocetku i hoce li se na Alijancu tako postaviti :-)
Ja mislim da je gol proizvod vezane greske Bayerna. Tri igraca oko Saula i sva trojica misle da ce ga zaustaviti onaj drugi :D

Naravno da se nece onako postaviti. Postavice se kao u drugom poluvremenu. Druga stvar je ako Lewa bude neprimjetan kao veceras, ali to je Pepova greska. Da bi dosao do izrazaja mora imati Mullera iza ili pored. Danas je bio zatvoren .
5korpus

#2891 Re: Champions league 15/16

Post by 5korpus »

pirmin wrote:
Bojim se da nikad necu skontati vrijednost Alabe. :roll:
Pitaj komentatore na ORF :D
DonEmir

#2892 Re: Champions league 15/16

Post by DonEmir »

Znaci Godin spreman za revans :mrgreen: :izet: covjek je beton.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2893 Re: Champions league 15/16

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote:
Ja mislim da je gol proizvod vezane greske Bayerna. Tri igraca oko Saula i sva trojica misle da ce ga zaustaviti onaj drugi :D

Naravno da se nece onako postaviti. Postavice se kao u drugom poluvremenu. Druga stvar je ako Lewa bude neprimjetan kao veceras, ali to je Pepova greska. Da bi dosao do izrazaja mora imati Mullera iza ili pored. Danas je bio zatvoren .
Frajera je trebalo rusiti cim je prosao Alkantaru. Alaba na sut reaguje klasicno bekovski-stiti prostor, ne zatvara sut :roll:

A Mueler mora od prve minute, isto kao sto i Bernat ne bi smio prici Minhenu dalje od Augsburga.
BHF_Manijak

#2894 Re: Champions league 15/16

Post by BHF_Manijak »

Tacno, lancana reakcija kod gola, ali kljucno je sto ga je Tiago pustio i sto nije faul pravio. Sto rekose, da je obrnuta sitacija recimo bila, bez puno kontanja faul bi davnih dana vec bio napravljen. :mrgreen:
Druga greska, koja je svemu ustvari i prethodila je neotvaranja Xabija da primi pas od desnog beka, nakon cega slijedi duga lopta "nikome".
Posljednja i lancu je Alaba, koji umjesto da "tjera" Saula prema desnoj strani i ostrom uglu, on mu pusta otvorenu stranu i daje mu otvorenu lijevu, njegovu jacu nogu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2895 Re: Champions league 15/16

Post by Tomahawk11 »

Elem, Spanci u Bayernu usrali i sefa i stanicu, i na kraju ceh platio Austrijanac :D
p206

#2896 Re: Champions league 15/16

Post by p206 »

ja bi volio da su Ribery i Robben oni od prije par sezona, i da su se sastali sa Atleticom...
možda sam dosadan, jer ponavljam to svaki put, ali jedini pravi lijek za ovakvu odbranu je da krilni igrač prođe 1 na 1 bekove, Juanfrana i Felipe Luisa i vrati povratnu nekom na šut, još ako iznude žuti za ovu dvoju na početku utakmice tim bolje

par puta su nešto slično iskombinovali po strani Lahm, Coman i Vidal, zavukli im se iza leđa... samo nisu imali dobar pas u sredinu
BHF_Manijak

#2897 Re: Champions league 15/16

Post by BHF_Manijak »

A-a, nije ni to prolazilo sto ti trazis p206. Izdvojeno je jedno 6-7 situacija gdje su krila Bayerna trazila 1 vs 1 situacije, ali nema sanse da prime loptu i okrenu se licem ka golu, odmah je bek Atletica uz njih i ide po nogama, dakle ne mogu se ni okrenuti.
Prostudir'o je to Cholo davno, strasno postavljena taktika.
north

#2898 Re: Champions league 15/16

Post by north »

Meni se čini da je Atletico jako blizu finala, oni znaju igrati na rezultat, znaju zaključati gol, a pogotovo ako daju, gotovo nemoguće je da prime 3 gola :roll: ....Oper, Bayern je Bayern, pa taman i ne bili u onoj najboljoj njihovoj forimi, može ih krenuti u revanšu ludo, ali ovaj rezultat dosta više daje šanse Atleticu, pogotovo jer se i u ovoj utakmici vidjelo kako se njima teško prave šanse, a kamoli daju golovi, koliko god da nije isto igrati u Madridu ili u Minhenu...Usudio bih se reći da je nakon ovog rezultata 65%-35% šansa za prolaz u korist Atletica :oops:...
Distortion

#2899 Re: Champions league 15/16

Post by Distortion »

Standardno od ATM i prolazi sto je najbitnije. Mogla je uci i ona Torresova i onda bi bilo puno 2:0. Bayern ce morat krenut ofanzivno i moze ih proci sa ovakvom igrom bez obzira na sve.
skenderija04

#2900 Re: Champions league 15/16

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:A-a, nije ni to prolazilo sto ti trazis p206. Izdvojeno je jedno 6-7 situacija gdje su krila Bayerna trazila 1 vs 1 situacije, ali nema sanse da prime loptu i okrenu se licem ka golu, odmah je bek Atletica uz njih i ide po nogama, dakle ne mogu se ni okrenuti.
Prostudir'o je to Cholo davno, strasno postavljena taktika.
Da, ali je falio igrac (Muller?) da igra iza Lewe. Bar sam ja tako vidio. Par puta i kada je lopta dosla pred gol, Lewa je bio sam na petercu sa Savicem i Gimenezom. Nije mogao nista. Bio je nepotreban jedan na sredini, ili Xavi ili Thiago.
Post Reply