Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
pepeljara

#2876 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pepeljara »

Raja,kod mene sve serije stopaju, kao da sources vishe nisu ok ,ne moze se nista gledati na kodiju prekoe xodusa :(

jel ovo pocetak kraja.

17.3 kodi
irac300

#2877 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

pepeljara wrote:Raja,kod mene sve serije stopaju, kao da sources vishe nisu ok ,ne moze se nista gledati na kodiju prekoe xodusa :(

jel ovo pocetak kraja.

17.3 kodi
Ma kakav crni kraj. Koju verziju exodusa koristiš? To štopanje nema veze sa izvorima. Probaj zen/elysium addon, štopa li preko njega. Ako i preko njega bude, znači da ti je problem sa Kodijem ili internet konekcijom.
pepeljara

#2878 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pepeljara »

Exodus se sam upgrade koliko znam kad ukljucis da se update radi.
Kodi je zadji 17.3

Inace sve ferceralo, sad odjednom stopa.
internet nije 200% :)
pepeljara

#2879 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pepeljara »

Evo nadjoh neki update od prije 2 dana.
https://goo.gl/yvsMCp
irac300

#2880 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ko ne može da updateuje exodus na 3.1.22 verziju, neka instalira ares wizard ili skine zip file odavde i instalira.
http://mediarepos.net/kodistuff
dječak sa šibicama

#2881 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Sta je sa serijama, na Exodusu ni na apdejtovanom uglavnom nema HD linkova, na Elysiumu ima ali ne radi nijedna pretraga, ni trending ni nove ni "return" serije, nista ne radi :-) ni pretraga klasicna... samo prekine pretragu.

Kazem ima jer sam uspio uci u Raymonda preko "in progress". Ali na ostale serije ne mogu doci.

Filmovi ok, ima i 1080 linkova, ali serije mrka kapa.
brazzo19

#2882 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:Ko ne može da updateuje exodus na 3.1.22 verziju, neka instalira ares wizard ili skine zip file odavde i instalira.
Odlicno!!!! skinuo zip i ucitao ga sa hdd.a i odmah mi povukao update za sve ove addone izmedju ostalog i exodus updetovao i sad radi i pretrazivanje i people watching, i ostale mi je neke addone updateovao poput saltsa i sport devila, sve radi izbacuje 1080p i HD linkove sve extra, sto se tice elysiuma provjerio sam sad radi pretrazivanje i serije i filmova bar meni !!

p.s Hvala Irac brate sta bi mi bez tebe ! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
irac300

#2883 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dječak sa šibicama wrote:Sta je sa serijama, na Exodusu ni na apdejtovanom uglavnom nema HD linkova, na Elysiumu ima ali ne radi nijedna pretraga, ni trending ni nove ni "return" serije, nista ne radi :-) ni pretraga klasicna... samo prekine pretragu.

Kazem ima jer sam uspio uci u Raymonda preko "in progress". Ali na ostale serije ne mogu doci.

Filmovi ok, ima i 1080 linkova, ali serije mrka kapa.
Radilo isti dan kada sam nabacio novu verziju, naveče već nije što se tiče serija, filmovi rade odlično. Zen od sinoć zeza sa pretragama, očito će i tu trebati novi update.
brazzo19

#2884 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Kako onda meni sve to radi :D
shalla

#2885 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

brazzo19 wrote:
irac300 wrote:Ko ne može da updateuje exodus na 3.1.22 verziju, neka instalira ares wizard ili skine zip file odavde i instalira.
Odlicno!!!! skinuo zip i ucitao ga sa hdd.a i odmah mi povukao update za sve ove addone izmedju ostalog i exodus updetovao i sad radi i pretrazivanje i people watching, i ostale mi je neke addone updateovao poput saltsa i sport devila, sve radi izbacuje 1080p i HD linkove sve extra, sto se tice elysiuma provjerio sam sad radi pretrazivanje i serije i filmova bar meni !!

p.s Hvala Irac brate sta bi mi bez tebe ! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kako ću ja ovo zadati na TV?
irac300

#2886 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Evo zašto ne radi search opcija na Elysiumu:
its a broken imdb key. we are sorting it. if you have your own you can enter it in Tools.
_Reds_

#2887 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by _Reds_ »

Radi li kome ova adresa
Slutim Konje

#2888 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Slutim Konje »

KODI je napadnut sa svih strana i brzo će ga ugasit, na torrent friku samo vijesti o KODI

https://torrentfreak.com/
slavemaster

#2889 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by slavemaster »

je li radi PVR IPTV Simple Client?? Kodi 17.3
irac300

#2890 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

_Reds_ wrote:
Radi li kome ova adresa
Ne radi više.
shalla

#2891 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Znao sam ja da će se ovo desiti čim sam se ja navukao na KODI :mrgreen:
dječak sa šibicama

#2892 Re: Kodi/XBMC Media centar

Elysium radi sasvim ok, prekjucer je dosao update, malo su ga usminkali, HD linkova ima dovoljno.

Radi i Exodus, sa nesto manje HD linkova bar na nekim serijama. Filmovi su ok.

Ne znam koliko pojedinci prate rad Kodija, ali ima tome i godinu ipo, tada nije postojao Exodus, niti Zen, bio je prethodnik Specto Forka podsjetite me kako se zvao... odnosno specto Fork je nastao kao zamjeza za tada najbolji addon, ne mogu se imena sjetiti, S nesto. Ista prica je bila kao i danas, aaajao kraj Kodija, dosao je kraj, nema vise Kodija, smrc kme... naravno, vrlo brzo je zazivio Exodus, Specto Fork kao zamjena, pojavio se i Zen.

Prije toga je bila ista prica sa 1chanelom i jos nekim addonima koji su crkli taman kad sam ja usao u svijet Kodija, prije cca dvije godine.

Inace, Kodi, prethodno XBMC, postoji vec 15 godina i cijelo to vrijeme se prica kako ce ga ukinuti. Ja se sjecam da sam ga instalirao na racunar pa ima i 6-7 godina, ali tada nisam shvatao sistem rada, addoni su mi bili spansko selo, i nije mi se dalo sa tim zanimati. Ipak sam bio vjeran torrentima.

Ne kazem da ga sada nece konacno ugasiti, sve je moguce, ali kazem da se vec godinama vrti ista prica oko Kodija. A on prezivljava eto vec deceniju ipo.
Doda37

#2893 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

dječak sa šibicama wrote:Elysium radi sasvim ok, prekjucer je dosao update, malo su ga usminkali, HD linkova ima dovoljno.

Radi i Exodus, sa nesto manje HD linkova bar na nekim serijama. Filmovi su ok.

Ne znam koliko pojedinci prate rad Kodija, ali ima tome i godinu ipo, tada nije postojao Exodus, niti Zen, bio je prethodnik Specto Forka podsjetite me kako se zvao... odnosno specto Fork je nastao kao zamjeza za tada najbolji addon, ne mogu se imena sjetiti, S nesto. Ista prica je bila kao i danas, aaajao kraj Kodija, dosao je kraj, nema vise Kodija, smrc kme... naravno, vrlo brzo je zazivio Exodus, Specto Fork kao zamjena, pojavio se i Zen.

Prije toga je bila ista prica sa 1chanelom i jos nekim addonima koji su crkli taman kad sam ja usao u svijet Kodija, prije cca dvije godine.

Inace, Kodi, prethodno XBMC, postoji vec 15 godina i cijelo to vrijeme se prica kako ce ga ukinuti. Ja se sjecam da sam ga instalirao na racunar pa ima i 6-7 godina, ali tada nisam shvatao sistem rada, addoni su mi bili spansko selo, i nije mi se dalo sa tim zanimati. Ipak sam bio vjeran torrentima.

Ne kazem da ga sada nece konacno ugasiti, sve je moguce, ali kazem da se vec godinama vrti ista prica oko Kodija. A on prezivljava eto vec deceniju ipo.

Genesis
irac300

#2894 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

shalla wrote:Znao sam ja da će se ovo desiti čim sam se ja navukao na KODI :mrgreen:
Ma pusti ove padobrance, svako malo uleti neki da nas ''prosvjetli'' da se Kodi gasi. Niti se gasi, niti će se ugasiti, sve dok postoji ovolika Kodi zajednica. Ista stvar kao sa torrentima, ugase jednu stranicu, nikne ih još pet.
dječak sa šibicama

#2895 Re: Kodi/XBMC Media centar

Genesis :thumbup:

Kodi kao program ne mogu ugasiti da se na glavu nasade, mogu samo linkove sprijeciti.. ali to je prakticno nemoguce, jer linkovi "dolaze" sa cijele planete.

Proguglajte recimo ove najpoznatije izvore, poput gvideo, sezonlukdizi, dizimag, dizilab itd, oni su padali i vracali se vise puta nego beba kad uci hodati.
slavemaster

#2896 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by slavemaster »

slavemaster wrote:je li radi PVR IPTV Simple Client?? Kodi 17.3

Zna li neko nesto vise o ovome? pokusavam jednu m3u listu podesit ali ne mogu je nikako nacherat da upali...lista je dobra radi na dr aplikacijama ali ovdje ne...kad kliknem na kanal nista se ne desi.... :(
ako ima kakav dobrocinitelj :)
Doda37

#2897 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

slavemaster wrote:

Zna li neko nesto vise o ovome? pokusavam jednu m3u listu podesit ali ne mogu je nikako nacherat da upali...lista je dobra radi na dr aplikacijama ali ovdje ne...kad kliknem na kanal nista se ne desi.... :(
Radi 100%, nema nikakvog posebnog podesavanja, samo u postavkama IPTV Client zadas putanju, sa neta ili lokalno sa hdd, moras restart Kodi poslije toga
slavemaster

#2898 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by slavemaster »

Doda37 wrote:
slavemaster wrote:

Radi 100%, nema nikakvog posebnog podesavanja, samo u postavkama IPTV Client zadas putanju, sa neta ili lokalno sa hdd, moras restart Kodi poslije toga
Vidio sam da nema...zato i jesam u behutu.. dodao sam listu resetovo client pa i codi pa i tv stick :) i djaba.,.. kad ukljucim kodi loada kanale prikaze ih u listi ali jednostavno ne funkcionise. pokusao sam i sa playlist loader...nece isto..
enableovo sam cak rtmp inputstream jer ima varijanta liste sa tim, opet nece...
eto :)
hvala ti na odgovoru u svkaom slucaju
zateznistub

#2899 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zateznistub »

Irac,
Da li se exodus na kodiju koji je na laptop sam apdejtuje sam ili se to mora manuelno odraditi
jarobot

#2900 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

zateznistub wrote:Irac,
Da li se exodus na kodiju koji je na laptop sam apdejtuje sam ili se to mora manuelno odraditi
Sam samo moraš imati ispravan izvor
Post Reply