Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zforumas

#2878 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by zforumas »

archi_a wrote:OS BiH, Rajlovac 01.12.18

Povratak u buducnost :mrgreen:
archi_a

#2879 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

:lol: :thumbup: u glavi mi Dan oružanih snaga. Ispravljeno.
archi_a

#2882 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, KOiD Travnik

Image

Image

Image
vješalica

#2883 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by vješalica »

https://www.klix.ba/biznis/vijece-minis ... /181201071

opet laprdancija oko uniformi
bh proizvođači definitivno nisu u stanju ponuditi kvalitetnu uniformu koja odgovara potrebama
Seawolf

#2884 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Seawolf »

vješalica wrote:https://www.klix.ba/biznis/vijece-minis ... /181201071

bh proizvođači definitivno nisu u stanju ponuditi kvalitetnu uniformu koja odgovara potrebama
A šta je to u tom famoznom pravilniku, po čemu uniforma mora imati nešto što je karakteristično samo za "5.11 Tactical" proizvođača?
vješalica

#2885 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by vješalica »

nemam diosta pojma, jednom sam ukratko pisala, zbog prirode biznisa su poznate neke stvari
kao prvo uniforma domaća je izuzetno loše kvalitete i potpuno je neuoptrebljiva u određenim godišnjim dobima i geografskom podrucju
osim toga pojedini kantoni su zbog nemogucnosti finansiranja novih uniformi (jednom godisnje) prisiljeni nosati otpisane stvari iz kantona sarajevo
kriteriji veoma losi,filozofija izgleda bezveze i jos nogo stvari
kud ces dalje da jedan koteks napravi kosulje koje nemaju veze sa vezom kad su u pitanju konfekcijski brojevi, pa se desava da ako neko nosi broj 42, moze nositi i neki 36,44 i slicno? ista stvar je sa hlacama, mantil jaknama, kangaroo podjaknama i ostalo
realno kvalitet domacih uniformi je izuetno los,bolje receno katastrofalan,a kad se potegne prica oo tome kako domaci siju za švicarsku, njima se podvaliti ne moze, ali kod nas je to brljavi jadni biznis u kojem se lova opasno vrti
archi_a

#2887 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, Mi-8

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
archi_a

#2890 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, haubica D30 122 mm, MB 120 mm

Image

Image

Image
archi_a

#2891 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, M113A2 + mitraljez 12,7x99mm

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Tercius

#2892 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Tercius »

Seawolf wrote:

A šta je to u tom famoznom pravilniku, po čemu uniforma mora imati nešto što je karakteristično samo za "5.11 Tactical" proizvođača?
I ta 5.11je kriminal ondnosno sandzosi koji je kroje u sjenici pa na svakih deset 5.11 hlaca ili kosulja ili jakni ubace po 5 iz kcne radinosti.Caki tako iskopirane su bolje od bilo kojeg ponudjaca iz BiH.Ovi se sad bune jer su pred gasenjem obzirom da su godinama egzistirali na fuseraju koji su bez ikakve kontrole kvalitete uvaljivali vojsci i policiji, eto.Koteks lafo prvi neke pancire sjeku kevlar nekakvim nozevima i sad ce oni nekome pokusati objasniti na tenderu da su kvalitet, a zanemarujuci cinjenicu da za kevlar postoji poseban noz koji prilikom presjecanja vlakana ne unistava njegovu izdrzljivost i tako sve.
archi_a

#2893 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, vježbe deklarisanih jedinica

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Seawolf

#2894 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Seawolf »

Tercius wrote:
Seawolf wrote:

I ta 5.11je kriminal ondnosno sandzosi koji je kroje u sjenici pa na svakih deset 5.11 hlaca ili kosulja ili jakni ubace po 5 iz kcne radinosti.Caki tako iskopirane su bolje od bilo kojeg ponudjaca iz BiH.Ovi se sad bune jer su pred gasenjem obzirom da su godinama egzistirali na fuseraju koji su bez ikakve kontrole kvalitete uvaljivali vojsci i policiji, eto.Koteks lafo prvi neke pancire sjeku kevlar nekakvim nozevima i sad ce oni nekome pokusati objasniti na tenderu da su kvalitet, a zanemarujuci cinjenicu da za kevlar postoji poseban noz koji prilikom presjecanja vlakana ne unistava njegovu izdrzljivost i tako sve.
Pitam jer me interesuje šta je to jedinstveno kod 5.11 Tactical borbene odjeće, a šta drugi nemaju.

Ja sam sebi nedavno kupio pantalone Crye Precision G3 All Weather Combat Pant™, pa me zanima šta to one nemaju, a šta odgovarajuće 5.11 Tactical borbene pantalone imaju.
nepoznati988

#2895 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by nepoznati988 »

Tercius wrote:[
5.11 nije u sladu sa urebom o jedinstvenoj uniformi, kriminal klasicni. koteks pravi kvalitetne certificirane pancire i opremu i k tomu je domaći proizvođač.
horkesh

#2896 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by horkesh »

Seawolf wrote: Pitam jer me interesuje šta je to jedinstveno kod 5.11 Tactical borbene odjeće, a šta drugi nemaju.

Ja sam sebi nedavno kupio pantalone Crye Precision G3 All Weather Combat Pant™, pa me zanima šta to one nemaju, a šta odgovarajuće 5.11 Tactical borbene pantalone imaju.
Ano nije najskuplja, Crye je jedna od najskupljih marki komercijalnih uniformi na svijetu. 5.11 pored njih izgledaju kao da se dijete igralo krojačice, tako da poređenje nije pošteno.

S druge strane, pošto Crye nije dostupan u BiH, odnosno nema zastupnika kao što ga ima 5.11, u tome leži i odgovor. Ko bi onda bio dobar na Crye uniformama?
archi_a

#2898 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, Mi-8, 2K12 "Kub"

Image
archi_a

#2899 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, M60A3

Image
MarshalDodik

#2900 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by MarshalDodik »

Đe će ko ? :izet:
Sila smo. Trebal' negdje otvorit' front ?
Post Reply