archi_a wrote:OS BiH, Rajlovac 01.12.18
A šta je to u tom famoznom pravilniku, po čemu uniforma mora imati nešto što je karakteristično samo za "5.11 Tactical" proizvođača?vješalica wrote:https://www.klix.ba/biznis/vijece-minis ... /181201071
opet laprdancija oko uniformi
bh proizvođači definitivno nisu u stanju ponuditi kvalitetnu uniformu koja odgovara potrebama
I ta 5.11je kriminal ondnosno sandzosi koji je kroje u sjenici pa na svakih deset 5.11 hlaca ili kosulja ili jakni ubace po 5 iz kcne radinosti.Caki tako iskopirane su bolje od bilo kojeg ponudjaca iz BiH.Ovi se sad bune jer su pred gasenjem obzirom da su godinama egzistirali na fuseraju koji su bez ikakve kontrole kvalitete uvaljivali vojsci i policiji, eto.Koteks lafo prvi neke pancire sjeku kevlar nekakvim nozevima i sad ce oni nekome pokusati objasniti na tenderu da su kvalitet, a zanemarujuci cinjenicu da za kevlar postoji poseban noz koji prilikom presjecanja vlakana ne unistava njegovu izdrzljivost i tako sve.Seawolf wrote:A šta je to u tom famoznom pravilniku, po čemu uniforma mora imati nešto što je karakteristično samo za "5.11 Tactical" proizvođača?vješalica wrote:https://www.klix.ba/biznis/vijece-minis ... /181201071
bh proizvođači definitivno nisu u stanju ponuditi kvalitetnu uniformu koja odgovara potrebama
Pitam jer me interesuje šta je to jedinstveno kod 5.11 Tactical borbene odjeće, a šta drugi nemaju.Tercius wrote:I ta 5.11je kriminal ondnosno sandzosi koji je kroje u sjenici pa na svakih deset 5.11 hlaca ili kosulja ili jakni ubace po 5 iz kcne radinosti.Caki tako iskopirane su bolje od bilo kojeg ponudjaca iz BiH.Ovi se sad bune jer su pred gasenjem obzirom da su godinama egzistirali na fuseraju koji su bez ikakve kontrole kvalitete uvaljivali vojsci i policiji, eto.Koteks lafo prvi neke pancire sjeku kevlar nekakvim nozevima i sad ce oni nekome pokusati objasniti na tenderu da su kvalitet, a zanemarujuci cinjenicu da za kevlar postoji poseban noz koji prilikom presjecanja vlakana ne unistava njegovu izdrzljivost i tako sve.Seawolf wrote:A šta je to u tom famoznom pravilniku, po čemu uniforma mora imati nešto što je karakteristično samo za "5.11 Tactical" proizvođača?vješalica wrote:https://www.klix.ba/biznis/vijece-minis ... /181201071
5.11 nije u sladu sa urebom o jedinstvenoj uniformi, kriminal klasicni. koteks pravi kvalitetne certificirane pancire i opremu i k tomu je domaći proizvođač.Tercius wrote:[
I ta 5.11je kriminal ondnosno sandzosi koji je kroje u sjenici pa na svakih deset 5.11 hlaca ili kosulja ili jakni ubace po 5 iz kcne radinosti.Caki tako iskopirane su bolje od bilo kojeg ponudjaca iz BiH.Ovi se sad bune jer su pred gasenjem obzirom da su godinama egzistirali na fuseraju koji su bez ikakve kontrole kvalitete uvaljivali vojsci i policiji, eto.Koteks lafo prvi neke pancire sjeku kevlar nekakvim nozevima i sad ce oni nekome pokusati objasniti na tenderu da su kvalitet, a zanemarujuci cinjenicu da za kevlar postoji poseban noz koji prilikom presjecanja vlakana ne unistava njegovu izdrzljivost i tako sve.
Ano nije najskuplja, Crye je jedna od najskupljih marki komercijalnih uniformi na svijetu. 5.11 pored njih izgledaju kao da se dijete igralo krojačice, tako da poređenje nije pošteno.Seawolf wrote: Pitam jer me interesuje šta je to jedinstveno kod 5.11 Tactical borbene odjeće, a šta drugi nemaju.
Ja sam sebi nedavno kupio pantalone Crye Precision G3 All Weather Combat Pant™, pa me zanima šta to one nemaju, a šta odgovarajuće 5.11 Tactical borbene pantalone imaju.