Problem pasa lutalica
-
Zastozato
#2876 Re: Problem pasa lutalica
Zasto se razliciti arsini primjenjuju kod ovog problema za Banja Luku, i Sarajevo? Gdje su gore Dog Trust i ostale ublehe? U Tuzli vise nema pasa, bio, vidio. O ovom problemu u Sarajevu nemaju pravo da govore oni koji ne zive ovdje.
- Hajlac
#2877 Re: Problem pasa lutalica
AvAv mizantropi licemjerni u napadu na pravopisMogy87 wrote: A dostojanstvo se mjeri time što zagospodariš prostorom kojim živiš? Pa po toj logici najveći zločinci su najveća gospoda koja je svoje dostojanstvo iskazala masakrom (može se primijeniti za te za koje insinuiraš da prave ovakvo stanje). A ako već žudiš da ovaj grad povrati dostojanstvo o kome pričaš pođi od sebe: radi na vlastitoj gramatici. Jer jednoj metropoli kakvu želiš ne priliči da u njoj žive ljudi koji ne poznaju vlastiti jezik. Pametni i obrazovani ljudi su mnogo veća vrijednost od čistih ulica jer takvi ljudi neće bacati smeće kojeg je ovaj grad prepun i koje je mnogo veća opasnost za estetiku i zdravlje nego ova koju spominješ. A poštovanje prema državi čije dostojanstvo braniš mogao bi pokazati poštivanjem i RAZUMIJEVANJEM njenih zakona. Naravno da se mora utvrditi da je pas agresivan. Iako bi dosta "građana" žudi za prolijevanjem krvi po kratkom postupku vaše fašističke ideje ipak će morati malo pričekati. To što vama smeta što pas hoda ulicom ne znači da je agresivan i da će ujesti nekoga. Mene fascinira kako ljudi koji tvrde da su patriote i mrze sve "sa druge strane" tako lako posežu za njihovim metodama. Pa jedina razlika između tebe i onog što ga mrziš je količina oružja. Mentalni sklop je isti. I da dostojanstvo se mjeri i empatijom i samilošću a ne telefonima i autima.
Ček da ti ja malo očitam bukvicu!
- prostorom kojim živiš? Živiš prostorOM?
- zarez tj. ...o kome pričaš, pođi od sebe...
- opet fali zarez tj. ...čistih ulica, jer takvi...
- ...prema državi čije dostojanstvo braniš mogao bi... ovdje se stavljaju zarezi tj. ...prema državi, čije dostojanstvo braniš, mogao bi...
- ...Iako bi dosta "građana" žudi za... BI ŽUDI?
- ...prolijevanjem krvi po kratkom postupku vaše fašističke... opet fali zarez
- I da dostojanstvo se mjeri... opet fali zarez tj. I da, dostojanstvo...
Nekad je nažalost neophodno ovako se spustiti na njihov nivo komunikacije(čitaj uvreda, blaćenja, logičkih vratolomija i indirektnog etiketiranja fašistima, dželatima/četnicima itd.), čisto kako bi se pokazalo svo licemjerstvo i dvostruki aršini dotičnih.
Ovo je prava slika F(ina)G(radska)R(aja) mizantropa licemjernih! Umišljeno do bola, ali bez pokrića!
Po vašoj nakaradnoj logici, svi građani Sarajeva su fašisti s obzirom da desetljećima "proljevamo krv" nedužnih sWatkih glodara i žohara
Uh, izvinjavaJEM se, glodari i žohari niJEsu "najbolji čovjekov prijatelj" a krvoločni vukoliki čopori Canis Feris Vulgaris JESU! Duše drage!
- It_is_a_Leclerc
#2878 Re: Problem pasa lutalica
Jesi bio iznad Strelišta, na Paša Bunaru ? Tamo je, naime, usudio bih se reći, najbolji azil za pse u državi koji godišnje da na usvajanje preko 350 zdravih, sterilisanih, mladih i neagresivnih pasa.Zastozato wrote:Zasto se razliciti arsini primjenjuju kod ovog problema za Banja Luku, i Sarajevo? Gdje su gore Dog Trust i ostale ublehe? U Tuzli vise nema pasa, bio, vidio. O ovom problemu u Sarajevu nemaju pravo da govore oni koji ne zive ovdje.
Azil vodi udruženje koje nema nikakve veze sa Dog Trustom.
Eto zašto u Tuzli nema toliko mnogo pasa lutalica.
- Fallen Angels
#2879 Re: Problem pasa lutalica
Hahahaha znaci placemHajlac wrote:AvAv mizantropi licemjerni u napadu na pravopis![]()
Ček da ti ja malo očitam bukvicu!
- prostorom kojim živiš? Živiš prostorOM?valjda: ...u kojem/kome živiš...
- zarez tj. ...o kome pričaš, pođi od sebe...
- opet fali zarez tj. ...čistih ulica, jer takvi...
- ...prema državi čije dostojanstvo braniš mogao bi... ovdje se stavljaju zarezi tj. ...prema državi, čije dostojanstvo braniš, mogao bi...
- ...Iako bi dosta "građana" žudi za... BI ŽUDI?Šta će ti ovo BI, mizantropije ti u tebe?
- ...prolijevanjem krvi po kratkom postupku vaše fašističke... opet fali zarezpa dokle majkma mu licemjerna/stara?
![]()
- I da dostojanstvo se mjeri... opet fali zarez tj. I da, dostojanstvo...
Nekad je nažalost neophodno ovako se spustiti na njihov nivo komunikacije(čitaj uvreda, blaćenja, logičkih vratolomija i indirektnog etiketiranja fašistima, dželatima/četnicima itd.), čisto kako bi se pokazalo svo licemjerstvo i dvostruki aršini dotičnih.
Ovo je prava slika F(ina)G(radska)R(aja) mizantropa licemjernih! Umišljeno do bola, ali bez pokrića!
Po vašoj nakaradnoj logici, svi građani Sarajeva su fašisti s obzirom da desetljećima "proljevamo krv" nedužnih sWatkih glodara i žohara![]()
Uh, izvinjavaJEM se, glodari i žohari niJEsu "najbolji čovjekov prijatelj" a krvoločni vukoliki čopori Canis Feris Vulgaris JESU! Duše drage!
- Hajlac
#2880 Re: Problem pasa lutalica
Kakvi su tek ljudi s cuko-centričnim pogledom na svijet? Upravo su isti ti krajnje egocentrični jer svijet gledaju kroz prizmu ličnih, i izuzetno subjektivnih, osjećanja prema Canis Feris VulgarisMogy87 wrote:Ljudi sa egocentričnim pogledom na svijet nisu dobri ljudi. A za razliku od tebeOPET FALI ZAREZ! tokom odrastanja nisam izgubila čovjeka u sebi. Bez obzira da li svijet posmatraš sa sekularnog ili religijskog stajalištaOPET FALI ZAREZ! čovjek je dio prirode-i nema pravo gospodariti svijetom. Životinje koje jedemo dio su prirodnog ciklusa gdjeNIJE GDJE, VEĆ U KOM(E) svaka vrsta ima svoje mjesto. Naravno da je moguće razabrati agresivne pse. Da si ikad prišao tim psima, a ne smatrao ih "štetočinama" (dozvoli mi da povučem paralelu sa Hitlerovim idejama "deratizacije" Jevreja) i da poznaješ ponašanje psa barem na bazičnom nivouOPET FALI ZAREZ! ne bi izjavljivao takve stvari. A šta o ljudima misliš jasno si pokazao opaskom za beskućnike. Vjerojatno misliš da i njih treba "skratiti muka" kad ih "puknu prenosi". Ja sam odrasla, a kad ćeš ti naučiti biti čovjek (ne u biološkom smislu)?
O samom sadržaju tj. logičkim vratolomijama ne bih zaista
Ovakvi 'ključari' tema o cukama ne zavrjeđuju pažnju u smislu pokušaja smislene rasprave - uzaludno je.
Last edited by Hajlac on 28/09/2014 16:53, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#2881 Re: Problem pasa lutalica
It_is_a_Leclerc wrote:Jesi bio iznad Strelišta, na Paša Bunaru ? Tamo je, naime, usudio bih se reći, najbolji azil za pse u državi koji godišnje da na usvajanje preko 350 zdravih, sterilisanih, mladih i neagresivnih pasa.Zastozato wrote:Zasto se razliciti arsini primjenjuju kod ovog problema za Banja Luku, i Sarajevo? Gdje su gore Dog Trust i ostale ublehe? U Tuzli vise nema pasa, bio, vidio. O ovom problemu u Sarajevu nemaju pravo da govore oni koji ne zive ovdje.
Azil vodi udruženje koje nema nikakve veze sa Dog Trustom.
Eto zašto u Tuzli nema toliko mnogo pasa lutalica.

- Hajlac
#2882 Re: Problem pasa lutalica
P.S. Poradi malo na počecima rečenice - stalno ubacuješ veznike A, I itd., kao da nastavljaš prethodnu rečenicu. Mislim, ako želiš živjeti u Sarajevu.Mogy87 wrote:Prolijevanje krvi je metafora (just google it). A metoda ubijanja je apsolutno irelevantna,OVDJE IDE ; UMJESTO , krv će i dalje biti na rukama ljudi koji to rade i odobravaju. A da si ikada prišao takvom psu znao bi da mnogi od njih su zdravi i poprilično popunjeni jer u ovom gradu (iako u manjini) još uvijek žive dobri ljudi
Previše si amerikaniziran(a) jer to vidim kod njih na internetu - manijakalno kasape rečenice na djeliće, kao u govoru kad ljudi jedu dok pričaju pa to obično ovako izgleda: Krenuo sam s Čaršije. (mljac mljac) A nisam kupio ćevape. (mljac mljac) Pa je Mrkva ostala siromašnija. (mljac mljac) Za mojih 7KM.
- Fallen Angels
#2883 Re: Problem pasa lutalica
Hahahaha hajlac de usuti vise crkoh od smijeha

- Hajlac
#2884 Re: Problem pasa lutalica
Dosta rekla za pse? WTF does that mean? Neke konkretne pse, tipa za pse na Vrbanjuši?Mogy87 wrote:Mislim da sam iznijela dosta drugih važnijih argumenata. Dosta sam ja njemu rekla za pseVALJDA O PSIMA. Zašto njih ne komentarišete? A komentar za gramatiku vezan je za tezu o dostojanstvu koju je gospodin postavio. Namjera je bila pokazati da postoji niz područja na kojim ovaj grad i njegovi stanovnici trebaju raditi kako bi dostigli ono o čemu priča. Da sutra osvane dan i da nema niti jednog psa na uliciBOGAM' TI OPET HVALI ZAREZ ovo društvo bi se i dalje mučilo sa bezbroj problema.
-
L u c i f e r
#2885 Re: Problem pasa lutalica
https://www.facebook.com/pages/Pomozimo ... 3232950909
http://www.bh-news.com/ba/vijest/21676/ ... a_pse.html
http://boljatuzla.ba/nemaju-samo-tuzlac ... -na-hresi/
To nisi azili, to su mučilišta od kojih profitiraju raznorazna "udruženja"...
http://www.kalesija.info/tuzla-u-azilu- ... a-analizu/Pse u azilu u Tuzli truju!Nema eutanazije nego pse ostavljaju da pate i bore se dok umiru.Potpisite ovu peticiju ili nekako pomozite!!!!!!
http://www.bh-news.com/ba/vijest/21676/ ... a_pse.html
http://boljatuzla.ba/nemaju-samo-tuzlac ... -na-hresi/
To nisi azili, to su mučilišta od kojih profitiraju raznorazna "udruženja"...
-
L u c i f e r
#2886 Re: Problem pasa lutalica
A na zahvalnost dogtrasta na "saradnji" nije trebalo dugo čekati, odma legla plaćena reklamica, nedostaje oprema ovo ono...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/hrabri-c ... /140924104
http://www.klix.ba/vijesti/bih/hrabri-c ... /140924104
- Hajlac
#2887 Re: Problem pasa lutalica
K tome, izričito bitan - rekao bih čak krucijalni(mislim problem, jelte, manje)madridist wrote:Da bezbroj, uz jedan manje.
Iz razloga kaj sitni kriminalci ne siju ma ni blizu toliki svakodnevni strah&trepet kod SUgrađana ovog naočitog grada - do te mjere da se SUgrađani pribojavaju pješICE kročiti po hodalniku na putu do dućana ili namicatelja znanja u svrhu prisustva roditeljskom miiitingu
- Fallen Angels
#2888 Re: Problem pasa lutalica
Toliko finansiranja laznih psecih prica i propagandi,a opet providno.Dokle ce to stic,ha?Klixtoris u akciji.Kao i uvijek.

- Hajlac
#2889 Re: Problem pasa lutalica
Spoštovana kolegiNICE, ne možemo tako u Europu! Ali nipošto!Mogy87 wrote: Pa problem je što ljudiZAREZ kojim ubijanje 10000 pasa (jedna desetina ljudi koja je poginula u ratu) ne predstavlja moralnu dilemuZAREZ u slučaju oružanih sukoba neće imati problem ubiti isto toliko ljudi. Psihologija je jasna u ovom slučaju. Pa opšte je poznato da serijske ubice počinju sa životinjama. Nevjerovatno da nacijaZAREZ koja ima tako jasna sjećanja na strahote rataZAREZ nema nikakav problem da to isto učini drugoj vrsti. Pa koja je onda razlika između vas i njih?
- Fallen Angels
#2890 Re: Problem pasa lutalica
Hajlac wrote:Spoštovana kolegiNICE, ne možemo tako u Europu! Ali nipošto!
Izdahnut ces ispravljajuci
- Hajlac
#2891 Re: Problem pasa lutalica
Teza koji si iznio... Dozvoli da te ispravim, u svrhu opšćeg poboljšanja dostojanstva FGR građana SarajevaMogy87 wrote:Teorija o mačkama nije potvrđena od strane relevantnih stručnjaka. To što se priča "među rajom" nije naučna istina. Teza koji si iznio/la ima smisla OVDJE IDE CRTICA, ZNAŠ ONA TZV. "SREDNJA LINIJA" to ti moram priznati. Odgovor: što se tiče gospodina i ostalih žrtavaOPET 'HVALI' ZAHREZ, O UVAŽENA, O SPOŠTOVANA, O DOSTOJANSTVENA naravno da sam FALI: ZA TO da se takvi psi sklone sa ulica. A ja imam problem sa zdravim, neagresivnim, dobroćudnim psima (kojih je najveći broj) KAKAV PROBLEM? NEDOVRŠENA REČENICA, O DOSTOJANSTVENA SUGRAĐANKO. Pa najbolji dokaz je statistika prijava hitnom telefonu: 15tak ujeda, a ostalo prijave čopora. Naravno da su ujedi nedopustivi, ali ubiti sve pse radi nekolicine njih je suludo.
- Hajlac
#2892 Re: Problem pasa lutalica
Duše mamine, sWatkice, tužne oke naše. Najbolji čovjekov prijatelj, emocionalno i inteligentno biće, pepo mawo...L u c i f e r wrote:Maryann Mott
for National Geographic News
August 21, 2003
Packs of wild dogs roam America's city streets and backcountry roads. Lingering on the edge of domestication, they live in dilapidated buildings, old cars, and sewers— anywhere that will shelter them from summer's blistering heat or winter's bitter cold.
Some are abandoned pets; others were born on the streets. In order to survive, these social creatures form packs, scavenging garbage or killing livestock in teams.
In rural communities, wild dogs attack livestock, angering farmers who commonly shoot them. A survey by the National Agricultural Statistics Service in 1999 found that feral dogs were partly responsible for killing cows, sheep, and goats worth about U.S. 37 million dollars.
Farms aren't the only place where these animals may be found. Low-income, high-crime neighborhoods in cities like Los Angeles, St. Louis, New York, Santa Fe, Pittsburgh, and Cleveland, are being overrun by tens of thousands of unwanted dogs, says Randy Grim, founder of Stray Rescue in St. Louis, a nonprofit organization that saves street dogs.
"The problem is only going to get worse," he said. "Animal control agencies and humane societies don't want to deal with it. It's just too overwhelming."
The problem started in the 1980s, Grim said, springing from a combination of increased dog fighting, dogs being bred for aggressiveness, and reduced animal control. Compounding the problem, he said, is that America's poorest neighborhoods do not have veterinarians or animal shelters.
In Detroit, packs of free-roaming dogs have posed such a danger that a postal service spokesman said they considered stopping mail delivery to some areas last year because carriers were "constantly being bitten" or injured eluding vicious animals.
In St. Louis, a 10-year-old boy was attacked and killed two years ago by a pack of stray dogs. Police Chief Ron Henderson told the St. Louis Post Dispatch: "They were feeding off this kid. I've seen over 1,500 bodies but I've never, never seen anything like this. Nobody has."
And it's not just a problem in the United States—it's worldwide.
According to some estimates, the current world population of domestic dogs may be as high as 500 million, of which a substantial, although unknown, proportion is free-roaming.
There have been news reports of feral dogs causing havoc in Australia, India, Russia, Taiwan, and Turkey.
In Greece, more than U.S. one million dollars is reportedly being spent on rounding up, sterilizing, and vaccinating thousands of street dogs in Athens before the 2004 Olympic games.
- Hajlac
#2893 Re: Problem pasa lutalica
Mogy87 wrote:Pa citas li ti uposte sta ja pisem? Kao sto sam navelaFALI ZAREZ, O DOSTOJANSTVENA METROPOLKO rezultati se odnose na hitni telefon koji je nedavno stavljen u funkciju. Poenta je bila da od 50 prijava 15 je napada a ostatak "psi su na ulici i po mojoj procjeni agresivni"
- uglavnomja
#2894 Re: Problem pasa lutalica
poznavanje pravopisa i gramatike je mehanicki proces bubanja, apsolutno irelevantan u procesu analize i sinteze podataka i donosenja zakljucaka na osnovu istih.
pascad nisu na ulici zbog zareza i zapeta, nego zbog para, manipulacija, lazi, licnih interesa, psihicnih bolesnika, balavurdije u fazi odrastanja, itd ...
pascad nisu na ulici zbog zareza i zapeta, nego zbog para, manipulacija, lazi, licnih interesa, psihicnih bolesnika, balavurdije u fazi odrastanja, itd ...
- uglavnomja
#2895 Re: Problem pasa lutalica
Hajlac wrote:Teza koji si iznio... Dozvoli da te ispravim, u svrhu opšćeg poboljšanja dostojanstva FGR građana SarajevaMogy87 wrote:Teorija o mačkama nije potvrđena od strane relevantnih stručnjaka. To što se priča "među rajom" nije naučna istina. Teza koji si iznio/la ima smisla OVDJE IDE CRTICA, ZNAŠ ONA TZV. "SREDNJA LINIJA" to ti moram priznati. Odgovor: što se tiče gospodina i ostalih žrtavaOPET 'HVALI' ZAHREZ, O UVAŽENA, O SPOŠTOVANA, O DOSTOJANSTVENA naravno da sam FALI: ZA TO da se takvi psi sklone sa ulica. A ja imam problem sa zdravim, neagresivnim, dobroćudnim psima (kojih je najveći broj) KAKAV PROBLEM? NEDOVRŠENA REČENICA, O DOSTOJANSTVENA SUGRAĐANKO. Pa najbolji dokaz je statistika prijava hitnom telefonu: 15tak ujeda, a ostalo prijave čopora. Naravno da su ujedi nedopustivi, ali ubiti sve pse radi nekolicine njih je suludo.
zivota ti, jesi li ti svjesna sta pises?
15-ak ujeda za sedam dana
2 dnevno. 700 godisnje.
plus napadi bez ujedanja, x puta vise ...
a copori su normala na ulici
ps. ne pise se 15tak
zasto dupliras slovo t i fali ti crtica .... cccc promasila si tu lekciju
-
nelle_tz
#2896 Re: Problem pasa lutalica
Zloupotreba funkcije
https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hph ... e=5483EC87
https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hph ... e=5483EC87
- Hajlac
#2897 Re: Problem pasa lutalica
Ode ti back to school? Ajde sa srećom i zareze u glavu!Mogy87 wrote:Branjenje neodbranivog ako su sugovornici poput vas na temi. Obratite paznju i na moralnu stranu svoje licnosti jerFALI ZAREZ, OSVIJEŠTENA SESTRO PO METROPOLI kao sto je neko napisaoIOVDJE TAKOĐE OSVIJEŠTENO MOJE ceka nas smrt bez izuzetka. Bez obzira kojoj vjeri pripadate ili ste nekog drugog ubjedjenjaI OVDJE OSVIJEŠTENA METROPOLO MOJA univerzalne vrijednosti su neosporive (ljubav, dobrota) i svako ce za sebe odgovarati. Pozdrav i uzivajte sa istomisljenicima bez spremnosti za konstruktivnu raspravu sa osobom koja misli drugacijeBetter Man wrote:Svi psi koji su agresivni i ugrožavaju normalan život građana ove zemlje, treba pohvatati i izvršiti eutanaziju nad njima. Sve drugo je šuplja i branjenje neodbranjivog. Svi oni koji su protiv eutanazije ovakvih pasa sigurno bi bili i protiv smrtne kazne nad najvećim ratnim zločincima, koljačima i ubicama. Ne mogu navodni lažni zaštitnici pasa lutalica doći i pse koji su smješteni u azil vaditi iz istog i vračati na ulicu. Takvim osobama treba uvesti kaznu od minimalno 1000 KM.
-
L u c i f e r
-
ljuspica
#2899 Re: Problem pasa lutalica
Pa vi stvarno ne razumijete Mogy 87! Ona se bori za prava malih jadnih zivotinja koje su bolje od ljudi! Razumijete li vi mene!!! To sto oni napadnu nekoga, ocerupaju ga kao kokos , to je iz razloga sto hoce da se igraju sa ljudima, ali ljudi to cesto pogresno shvate pa ih marskaju, masu rukama i onda male cuke ih malo vuku po asfaltu, malo trgaju, .... dajte ljudi osvjestite se, vi ako ne volite zivotinje ne volite ni ljude, to je opstepoznato svima 
- Hajlac
#2900 Re: Problem pasa lutalica
Vidiš bolan da se živ pojede što mu niko ne nasjede na prvi "komentar" tj. neuspjelo 'nabacivanje' PR članka avhabijaL u c i f e r wrote:Ma ja, jer postoje dokazi da ih je neko BACIO u kanjon, a ne da su tamo sami zabazali...It_is_a_Leclerc wrote:Nemojte toliko osuđivati ove koji su ove evidentno neagresivne, strelisane pse pobacali da umru utapanjem.It_is_a_Leclerc wrote:http://tuzlanski.ba/sarajevo-neposredno ... jeku-foto/
Vidi im se na faci. Sve odreda krvoločne zvijeri. Za ovog žutog ima indicija da je odgovoran za nestanak šumskog patuljastog slona.
Stvarno je previše. Okrenimo se drugim temama.
ps: tek sad primjetih ko je autor članka:Album sa fotografijama akcije spašavana pogledajte OVDJE. (Tacno.net/Piše: Dalida Kozlić dipl. iur.) Ključne riječi: izdvojeno, psi bačeni u rijeku, sarajevo
| Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/sarajevo-neposredno ... jeku-foto/![]()
![]()
Last edited by Hajlac on 28/09/2014 16:18, edited 1 time in total.