hfc wrote:Umalo popisivac wrote:Krscanski radikalizam.
Nek mi neko javi kad stignu krizari u Jeruzalem pa da se i ja regrutiram.

Kako onda objasnjavas rusenje vise od 1000 islamskih objekata u Bosni za tri godine? Kao muslimanski radikalizam? Kako znamo, u Bosni ima bradonja sa kratkim hlacama, koje opisujemo kao "islamske radikale", ne vidim da su takvi srusili +1000 krscanskih i hriscanskih objekata i kad su imali opravdanje za takvo sto.
Isto tako, ne vidim na brdima iznad gradova islamske polumjesece i zvijezde po 30 i vise metara visoke? Opet imamo one koji su srusili +1000 islamskih objekata za veoma kratko vrijeme, imamo krstine po i po brdima i po skolama i njih ne zovemo krscanski i hriscanski radikali, sto me dovodi do zakljucka da su nam mjerila veoma pogresna i da bi mozda to trebali mjenjati.
Ne mora znaciti ako se nesto ne cuje glasno, da ga nema. Ne, bas naprotiv, ima ga. Sto znaci, pored hriscanskog radikalizma u BiH, koji divlja bez svake sumnje, postoji i krscanski radikalizam koji divlja vise iza scene.
Jer ako si pravi vjerski duznosnik, ako vjerujes u boga, pravdu, jednakost, ukratko ako si dobar covjek, svejedno, kad pripadnici tvog naroda i tvoje vjere razapnu starog Bosnjaka muslimana u Ahmicima, bas kako su to krizari radili u stara invizitorska vremena "paganima" jer nisu bili krscani/hriscani, onda se oglasis i barem to jasno i glasno osudis, a ne podizes krstine od 30 metara i crkvene tornjeve za zapisavanje u gradu u kojem cak nije bilo ni krscanske vecine 1991 godine, tacnije ne zapisavas krscanski teritoriju.
Ja jednostavno nijedno krscansko vjersko lice nisam cuo da je osudio rusenje +1000 islamskih objekata, cak naprotiv, samo muk, kao da se nije ni desilo.
Prema tome, krscanski radikalizam, kao i hrsicanski je itekako prisutan. Doduse hriscanski jeste glasniji i brutalniji, medjutim nije bas da nema i krscanskog radikalizma. Ima ga i vise je divlji od medijski eksponiranog i napirenog islamskog ili jos bolje opisanog kao "vehabijskog" radikalizma. Inace "Jeruzalemi" se mogu na vise nacina razvaliti ili "dresirati", najelegantniji je sa navodecom raketom. Prema tome, krstaski ratovi danas se mogu i tako voditi. Ne moras uzeti mac i ici u Jeruzalem kao u krstasko doba.