"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
Hafis

#2876 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Strašno smo kršćanski radikalni, tako da ostvarujemo i određene viškove. Brojni momci iz zapadne Hercegovine (koja je inače bastion hard katoličanstva u BiH) svakodnevno odlaze na mnoga ratišta diljem svijeta da pomognu braći u vjeri.
A da ne govorimo o izoliranim vjerskim skupinama koja u svojim sredinama nameću strogi oblik katoličanstva, i vrbuju bivše kriminalce, narkomane, probisvete za svoje mračne ciljeve....

Đeni zeve. Pojavi se jednom mjesečno u crkvi, plati mise za pokojne, najedi se za Uskrs i provedi za Božić....mittel Europa jarane :)
Alfons Kauders

#2877 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Strašno smo kršćanski radikalni, tako da ostvarujemo i određene viškove. Brojni momci iz zapadne Hercegovine (koja je inače bastion hard katoličanstva u BiH) svakodnevno odlaze na mnoga ratišta diljem svijeta da pomognu braći u vjeri.
A da ne govorimo o izoliranim vjerskim skupinama koja u svojim sredinama nameću strogi oblik katoličanstva, i vrbuju bivše kriminalce, narkomane, probisvete za svoje mračne ciljeve....

Đeni zeve. Pojavi se jednom mjesečno u crkvi, plati mise za pokojne, najedi se za Uskrs i provedi za Božić....mittel Europa jarane :)
oprosti dragi moj doktore, malo sam pretjerao

naime, kada odrasla osoba pocne vjerovati u ukazivanje kojekakvih znakova od svevisnjeg bica cije je postojanje bilo nemoguce utvrditi u proteklih par hiljada godina... kada u elementarnim nepogodama i geografskom rasporedu istih vidi bozju kaznu... onda se tu ne radi o radikalizmu... vec nedostatku inteligencije

a i o toj temi sam vec pricao, o svjesnom unistavanju generacija mladih ljudi i njihovom pretvaranju u idiote...

kako bilo, osim nekog default kontriranja uistinu ne vidim razlog da branis takvo misljenje... jer je u biti u rangu vehabijskih kretenluka o allahovoj kazni za razvrat u aziji u vidu tsunamija prije 10 godina... pravog tsunamija, ne fahrinog
augustini45

#2878 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by augustini45 »

energy star wrote:
spreca wrote:
energy star wrote:
e sad da me neko ne uvjeri da nisu poplave i sad 'bombardiranje' tučom znak sa neba?!
de prevedi.....
Hercegovina i Srednja Bosna pošteđena svega toga!
Slučajnost???
ili nije slučajnost??
....hahahaahah, 'judi, rec'te mi da je ovo za'ebancija i to vel'ka !!.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Hafis

#2879 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Strašno smo kršćanski radikalni, tako da ostvarujemo i određene viškove. Brojni momci iz zapadne Hercegovine (koja je inače bastion hard katoličanstva u BiH) svakodnevno odlaze na mnoga ratišta diljem svijeta da pomognu braći u vjeri.

naime, kada odrasla osoba pocne vjerovati u ukazivanje kojekakvih znakova od svevisnjeg bica cije je postojanje bilo nemoguce utvrditi u proteklih par hiljada godina... kada u elementarnim nepogodama i geografskom rasporedu istih vidi bozju kaznu... onda se tu ne radi o radikalizmu... vec nedostatku inteligencije

a i o toj temi sam vec pricao, o svjesnom unistavanju generacija mladih ljudi i njihovom pretvaranju u idiote...

kako bilo, osim nekog default kontriranja uistinu ne vidim razlog da branis takvo misljenje... jer je u biti u rangu vehabijskih kretenluka o allahovoj kazni za razvrat u aziji u vidu tsunamija prije 10 godina... pravog tsunamija, ne fahrinog
Kako god, hrišćanski i kršćanski ''radikalizam'' jednostavno ne postoje u ovoj zemlji, a ako i postoje, nisu od nekog značaja. Treba razlikovati vjerski radikalizam od nacionalizma i šovinizma.

Islam je ipak nešto sasvim drugo. Pogotovo u današnjem vremenu kada se ''internacionalizirao'' i pokucao i na naša vrata.
Alfons Kauders

#2880 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Kako god, hrišćanski i kršćanski ''radikalizam'' jednostavno ne postoje u ovoj zemlji, a ako i postoje, nisu od nekog značaja. Treba razlikovati vjerski radikalizam od nacionalizma i šovinizma.

Islam je ipak nešto sasvim drugo. Pogotovo u današnjem vremenu kada se ''internacionalizirao'' i pokucao i na naša vrata.
postoje, postoje... ali to ima vise veze s politikom nego s vjerom... osim ako ne mislis da vjera nije instrumentalizirana, a meni se cini da jeste... samo je obrnut proces... npr. kod islamofasista vjera radikalizira politiku, dok kod ovih drugih politika radikalizira vjeru, sto se da lako primjetiti na primjeru katolicke crkve i spc, te njihove uloge u proslom i pretproslom ratu

uglavnom slazes li se ti s ovom procjenom, da je bog kaznio majorizatore poplavama? (jest da je usput zacero pravoslavnoj braci u rs i katolickoj braci u orasju, al oni svakako nisu pravi hrvati kao ti)
Hafis

#2881 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

hfc wrote:
Hafis wrote: Kako god, hrišćanski i kršćanski ''radikalizam'' jednostavno ne postoje u ovoj zemlji, a ako i postoje, nisu od nekog značaja. Treba razlikovati vjerski radikalizam od nacionalizma i šovinizma.

Hehe, ovaj operisan. Sta su genocidi u Srebrenici i Ahmicima osim sto su bili genocidi? To je i hriscanski i krscanski radikalizam i fasizam, podtican direktno od vjerskih hirscanskih i krscanskih vjerskih fanatika i u zelji da se istrijebi nehriscane i nekrscane sa odredjenog teritorija, ne samo sto nisu nehriscani i nekrscani, nego i zbog teritorije. Medjutim iza svega stoje direktno duznosnici pedofilskih hriscanskih i krscanskih zlocinackih crkava. Ono stare prde ne znaju sta ce od sebe zbog selibata i razvijanja desnice ruke, pa pobijesne i podsticu ubijanje svakog ko nije hriscanin i krscanin. Popove treba slati redovno i obavezno na psihijatrijska posmatranja, jer nisu normalni.

Grubo receno, medjutim, the whole truth and nothing but the truth, so help me God.
Ovaj bi mogao biti uvodničar na sećiji kruga 99.
Ahmići.....krscanski radikalizam i fasizam, podtican direktno od vjerskih krscanskih vjerskih fanatika
A sad brzo jedan relevantan i pouzdan izvor ili gubite godinu kolega, pa sve da ste rektorov amidžić.
Last edited by Hafis on 24/08/2014 18:47, edited 1 time in total.
Hafis

#2882 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:uglavnom slazes li se ti s ovom procjenom, da je bog kaznio majorizatore poplavama? (jest da je usput zacero pravoslavnoj braci u rs i katolickoj braci u orasju, al oni svakako nisu pravi hrvati kao ti)
Koliko ja znam, a znam podosta, Bog ne postoji, normalno osim u ljudskim glavama. Pogotovo ne onaj što ''kažnjava i nagrađuje''.
Znači, nit ima kazne, nit ima nagrade s te strane.
spreca

#2883 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by spreca »

Hafis wrote: Kako god, hrišćanski i kršćanski ''radikalizam'' jednostavno ne postoje u ovoj zemlji, a ako i postoje, nisu od nekog značaja. Treba razlikovati vjerski radikalizam od nacionalizma i šovinizma.

Tako i treba....bolje niste ni zasluzili
Hafis

#2884 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

spreca wrote:

Tako i treba....bolje niste ni zasluzili
Nisam baš mislio doslovce na ''naša'' vrata. Ali tu u susjedstvu, da.
spreca

#2885 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by spreca »

Hafis wrote: Nisam baš mislio doslovce na ''naša'' vrata. Ali tu u susjedstvu, da.
polako...kud zuris...doci ce i na vasa vrata....a jesi nestrpljiv :-) :lol:
Hafis

#2886 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Nešto mi se to oteglo.
Izgleda da im nismo interesantni...ko će stara vlaha u suru utjerati.
Last edited by Hafis on 24/08/2014 19:01, edited 1 time in total.
spreca

#2887 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by spreca »

Hafis wrote:Nešto mi se to oteglo.
Izgleda da im nismo interesantni...ko će stara vlaha presaviti.
Ne sikiraj se ...imaju oni metode za sve :mrgreen:
Hafis

#2888 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Nevolja je što imamo i mi :)
Hafis

#2889 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

hfc wrote:
Hafis wrote: A sad brzo jedan relevantan i pouzdan izvor ili gubite godinu kolega, pa sve da ste rektorov amidžić.
Izvor Dunava, izvor Vrbasa, izvor Bosne itd. Nadam se da mislis na te izvore? Ako mislis na tvrdnju da je u Ahmicima bio genocid, ne treba nam nikakav izvor, pogledaj definiciju genocida, Ahmici potpuno spadaju u tu definiciju. Zasto su masakrirani stanovnici tamo? Zato sto ih se zeljelo istrijebiti. Zasto ih se zeljelo istrijebiti? Zato sto su bili Bosnjaci muslimani. Klasicni genocid.
Stvarno ću te oboriti na godinu :
Pa kako vrludaš, ni za glavu ni za rep.
Pitao sam te o kršćanskom radikalizmu koji si povezao s tim događajima? imaš li neku izjavu od nekog više rangiranog svećenika, neki dokument, bilo što što bi povezalo kršćanski radikalizam s tim događajem?
sanjin_1

#2890 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

hfc wrote:
Hafis wrote:
hfc wrote: Izvor Dunava, izvor Vrbasa, izvor Bosne itd. Nadam se da mislis na te izvore? Ako mislis na tvrdnju da je u Ahmicima bio genocid, ne treba nam nikakav izvor, pogledaj definiciju genocida, Ahmici potpuno spadaju u tu definiciju. Zasto su masakrirani stanovnici tamo? Zato sto ih se zeljelo istrijebiti. Zasto ih se zeljelo istrijebiti? Zato sto su bili Bosnjaci muslimani. Klasicni genocid.
Stvarno ću te oboriti na godinu :
Pa kako vrludaš, ni za glavu ni za rep.
Pitao sam te o kršćanskom radikalizmu koji si povezao s tim događajima? imaš li neku izjavu od nekog više rangiranog svećenika, neki dokument, bilo što što bi povezalo kršćanski radikalizam s tim događajem?
Moze slika? Naravno da moze.

Krst na Humu i crkveni toranj visok 100 metara u Mostaru
Image

Da to nije bilo to sto ti govoris, onda bi se na Humu vijorila hrvatska zastava kao i u Kninu na tvrdjavi, a ne pravila krstina od 30 metara i ne gradio u pola Mostara crkveni toranj visok 100 metara. Zasto u Kninu nije postavljen na kninsku tvrdjavu krstina od 30 metara, zasto tamo nije podignut crkveni toranj visok 100 metara? Zato sto se u Kninu zapisavala teritorija na nacionalni nacin, a u Mostaru na vjerski nacin.

Sah mat!
:thumbup:
Sad će te "dotur" u filter... :lol:
Hafis

#2891 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

hfc wrote: Moze slika? Naravno da moze.

Image

Da to nije bilo vjersko i da pedofilska crkva nije bila iza toga, onda bi se na Humu vijorio hrvatski barjak barem polovica velicine kao i u Kninu na tvrdjavi, a ne pravila krstina od 30 metara i ne gradio u pola Mostara crkveni toranj visok 100 metara. Zasto u Kninu nije postavljena na kninsku tvrdjavu krstina od 30 metara, zasto tamo nije podignut crkveni toranj visok 100 metara? Zato sto se u Kninu zapisavala teritorija na nacionalni nacin, a u Mostaru na vjerski nacin.

Sah mat!
Kažu da slika govori više od tisuću riječi.
Međutim, ovaj križ na Humu i zločin u Ahmićima se ipak ne mogu dovesti u neku povezanost.
Isto kao kad bih ja postavio sliku neke džamije i spomenuo zločin u Grabovici (po tvojim mjerilima genocida i tu se desio genocid - koga su zatekli, toga su i ubili, neovisno o dobi i spolu).

Skakač na D8 - šah
energy star

#2892 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

hfc wrote: Ah, sve ti se mora crtati.

Ne mozes konja pomjeriti na to polje, kad sam ti dao sah-mat, nemas gdje sa kraljem, a sah ti je. Zasto su krscanski radikali zakucali starca od +70 godina na drveni zid od stale u Ahmicima kako su Britanci (UNPROFOR) koji su takodjer u "famigliji" krscana zabiljezili i prenjeli na filmsku traku? Zato sto je to stari zlocinacki krscanski obicaj jos od davnina, da se "pagane" razapne na krst ili rascereci i zakuca u obliku kriza/krsta. To je upravo tako uradjeno sa starim Bosnjakom muslimanom ili ako hoces "paganom" na drvenom zidu njegove stale u Ahmicima, razapet i zakucan je kao Isus Krist na krstu.

Medjutim u Mostaru su se radile iste stvari, samo sto su u Mostaru ljudi mogli se kako tako spasiti, a i tamo je bio isti tip zlocina kao i u Ahmicima. Pa nisu ljudi iz Berlina, Pariza i London trpani u koncentracione logore Gabela, Dretelj itd, nego Mostarci. Uglavnom zlocinci isti, naredbodavci isti, cilj isti, tehnicki nema nikakve razlike izmedju zapadnog Mostara i Ahmica.

Samo sto u Ahmicima ljudi nisu mogli pobjeci, a i fokus svjetske javnosti nije bio tako velik na jednom selencetu zvanom Ahmici, kao u najvecem hercegovackom gradu Mostaru. Medjutim stvar je potpuno ista kao i u "stara dobra" vremena inkvizitorska, istrijebljenje "pagana" ili kako mi to danas moderno kazemo, djenocajd.

Toranj crkve i krstina na Humu samo dokazuju krscanski radikalizam, da je to bio krscanski radikalizam, dobro sakriven, medjutim glavni mostarski pop Peric kao krscanski radikal je razotkrio stvarne namjere upravo sa krstinom na Humu i 100 metarskim tornjem crkve u Mostaru. Stvar jeste sakrivana, medjutim nista se nije promijenilo od vremena par godina prije "osmanskog" doba Bosne. I tad se "pagane" razapinjalo na krstine i zakucavalo za drvene zidove stala.

Znaci krscanski ekstravagantno i radikalno. Osim toga, mislim da su u Ahmicima i danas "pagani" vecina, sto se ne bi moglo reci za zapadni Mostar, sto znaci kao krajnji zlocinacki rezultat, krscanski zlocin u zapadnom Mostaru je jos i gori od Ahmica. U Ahmicima krscanski zlocini su bili brutalniji, medjutim krscanski radikali su u zapadnom Mostaru upravo postigli ono sto su htjeli kad su pravili genocid i etnicko ciscenje tamo. Dokaz da su to bili krscanski radikali je upravo u krstu na Humu i 100 metara visokom tornju crkve u Mostaru.

Da to nije tako bilo, hrvatski barjak od jedno 50 metara bi se danas vijorio na Humu, a crkveni toranj bi bio normalan kakav je i trebao biti u gradu Mostaru. Sto niste Srbima krstinu postavili u Kninu ili napravili krscanski toranj visok 100 metara u Kninu? Tamo ste barjak razvijali, jer krst je krst.
U Mostaru u zadnjih 20 godina izgrađeno 50 džamija i jedna crkva i opet oni laju na tu jednu crkvu!
Nevjerojatno!
augustini45

#2893 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by augustini45 »

Hafis wrote:
hfc wrote: Moze slika? Naravno da moze.

[img]http://adventuresinbosnia

Da to nije bilo vjersko i da pedofilska crkva nije bila iza toga, onda bi se na Humu vijorio hrvatski barjak barem polovica velicine kao i u Kninu na tvrdjavi, a ne pravila krstina od 30 metara i ne gradio u pola Mostara crkveni toranj visok 100 metara. Zasto u Kninu nije postavljena na kninsku tvrdjavu krstina od 30 metara, zasto tamo nije podignut crkveni toranj visok 100 metara? Zato sto se u Kninu zapisavala teritorija na nacionalni nacin, a u Mostaru na vjerski nacin.

Sah mat!
Kažu da slika govori više od tisuću riječi.
Međutim, ovaj križ na Humu i zločin u Ahmićima se ipak ne mogu dovesti u neku povezanost.
Isto kao kad bih ja postavio sliku neke džamije i spomenuo zločin u Grabovici (po tvojim mjerilima genocida i tu se desio genocid - koga su zatekli, toga su i ubili, neovisno o dobi i spolu).

Skakač na D8 - šah
Ovaj hafis resonuje na nacin onih sto tvrde da "arbeit macht frei" nije do bola nakaradna fraza,pod kojom je pocinjen jedan od najgorih zlocina u historiii covjecanstva, vec da govori o radnoj etici :roll:
Last edited by augustini45 on 24/08/2014 20:38, edited 1 time in total.
parapet

#2894 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by parapet »

Muslimanska armija je momka razapela na križ kod Hudutskog.

A ovo o prenosenju na "film" - filmovi su uvijek imali dozu malodramatike, pravo pitanje je sto britanski UNPROFOR to nije uslikao i pokazao uživo s obzirom da su bili u Ahmićima neposredno nakon pokolja...

Možda zato što su filmovi -filmovi a stvarnost nešto drugo?
augustini45

#2895 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by augustini45 »

....razmisljanja, a i praksa su mu izgleda na nivou meksickih ilegalnih imigranata po americi, koji kad im je kakav svetac, u lokvi koju napravi voda cureci kroz neku pukotinu ili slivnik ispod nadvoznjaka na autoputu vide nekog svog sveca....onda se tamo iskupe i mole, postavljaju svijece i cvijece, a "demokratska" murija onda samo saceka iza coska i "delozira" ih u muriju pa onda nazad u "home land"....i, istih su "svjetonazora" k'o i hafis.... ,
Umalo popisivac

#2896 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Umalo popisivac »

Hafis wrote:
hfc wrote:

Hehe, ovaj operisan. Sta su genocidi u Srebrenici i Ahmicima osim sto su bili genocidi? To je i hriscanski i krscanski radikalizam i fasizam, podtican direktno od vjerskih hirscanskih i krscanskih vjerskih fanatika i u zelji da se istrijebi nehriscane i nekrscane sa odredjenog teritorija, ne samo sto nisu nehriscani i nekrscani, nego i zbog teritorije. Medjutim iza svega stoje direktno duznosnici pedofilskih hriscanskih i krscanskih zlocinackih crkava. Ono stare prde ne znaju sta ce od sebe zbog selibata i razvijanja desnice ruke, pa pobijesne i podsticu ubijanje svakog ko nije hriscanin i krscanin. Popove treba slati redovno i obavezno na psihijatrijska posmatranja, jer nisu normalni.

Grubo receno, medjutim, the whole truth and nothing but the truth, so help me God.
Ovaj bi mogao biti uvodničar na sećiji kruga 99.
Ahmići.....krscanski radikalizam i fasizam, podtican direktno od vjerskih krscanskih vjerskih fanatika
A sad brzo jedan relevantan i pouzdan izvor ili gubite godinu kolega, pa sve da ste rektorov amidžić.
:lol:

kazem ja, nepresusan izvor bisera. Odakle samo dolaze vise. :lol: :-)
Umalo popisivac

#2897 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Umalo popisivac »

Krscanski radikalizam. :-) :lol:

Nek mi neko javi kad stignu krizari u Jeruzalem pa da se i ja regrutiram. :lol:
parapet

#2898 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by parapet »

hfc wrote:Ima ga i vise je divlji od medijski eksponiranog i napirenog islamskog

ma da... odsjecanja glava su ustvari propaganda... :sinbad:
Hafis

#2899 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

hfc wrote:
parapet wrote:
hfc wrote:Ima ga i vise je divlji od medijski eksponiranog i napirenog islamskog

ma da... odsjecanja glava su ustvari propaganda... :sinbad:
U Bosni odscijenja glava? Gdje to Krsto u Bosni se odsjecaju glave?
Pošto se vidim baviš stvarima od prije dvadeset godina, neobično mi je da ti je promaklo par slučajeva odrubljivanja glave od strane medijski eksoniranih i kako ti reče napirenih (što god to značilo) ekstremista. Ima i na gugletu i jutubetu.
energy star

#2900 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

hfc wrote:
Umalo popisivac wrote:Krscanski radikalizam. :-) :lol:

Nek mi neko javi kad stignu krizari u Jeruzalem pa da se i ja regrutiram. :lol:
Kako onda objasnjavas rusenje vise od 1000 islamskih objekata u Bosni za tri godine? Kao muslimanski radikalizam? Kako znamo, u Bosni ima bradonja sa kratkim hlacama, koje opisujemo kao "islamske radikale", ne vidim da su takvi srusili +1000 krscanskih i hriscanskih objekata i kad su imali opravdanje za takvo sto.

Isto tako, ne vidim na brdima iznad gradova islamske polumjesece i zvijezde po 30 i vise metara visoke? Opet imamo one koji su srusili +1000 islamskih objekata za veoma kratko vrijeme, imamo krstine po i po brdima i po skolama i njih ne zovemo krscanski i hriscanski radikali, sto me dovodi do zakljucka da su nam mjerila veoma pogresna i da bi mozda to trebali mjenjati.

Ne mora znaciti ako se nesto ne cuje glasno, da ga nema. Ne, bas naprotiv, ima ga. Sto znaci, pored hriscanskog radikalizma u BiH, koji divlja bez svake sumnje, postoji i krscanski radikalizam koji divlja vise iza scene.

Jer ako si pravi vjerski duznosnik, ako vjerujes u boga, pravdu, jednakost, ukratko ako si dobar covjek, svejedno, kad pripadnici tvog naroda i tvoje vjere razapnu starog Bosnjaka muslimana u Ahmicima, bas kako su to krizari radili u stara invizitorska vremena "paganima" jer nisu bili krscani/hriscani, onda se oglasis i barem to jasno i glasno osudis, a ne podizes krstine od 30 metara i crkvene tornjeve za zapisavanje u gradu u kojem cak nije bilo ni krscanske vecine 1991 godine, tacnije ne zapisavas krscanski teritoriju.

Ja jednostavno nijedno krscansko vjersko lice nisam cuo da je osudio rusenje +1000 islamskih objekata, cak naprotiv, samo muk, kao da se nije ni desilo.

Prema tome, krscanski radikalizam, kao i hrsicanski je itekako prisutan. Doduse hriscanski jeste glasniji i brutalniji, medjutim nije bas da nema i krscanskog radikalizma. Ima ga i vise je divlji od medijski eksponiranog i napirenog islamskog ili jos bolje opisanog kao "vehabijskog" radikalizma. Inace "Jeruzalemi" se mogu na vise nacina razvaliti ili "dresirati", najelegantniji je sa navodecom raketom. Prema tome, krstaski ratovi danas se mogu i tako voditi. Ne moras uzeti mac i ici u Jeruzalem kao u krstasko doba.
tu svoju teoriju nosi odakle si i ispuzao.
Vukovar nije o po brojkama kao Srebrenica ali nije ni daleko.
oko 3500 poginulih i boraca i civila+sravnjen grad 100%.

i to je bila po sarajevskoj televitiji(čitaj, sarajevskoj ćaršiji):'sukob tuđmanovske nacionalističke klike sa regularnom jugoslavenskom vojskom (JNA).

Kad ta ista JNA pobi 7000 ljudi u Srebrenici, onda je to 'kršćanski pokolj nad muslimanima'

sad bi ti nešto sočno odbrusio ali se trebaju živci čuvati, duga će ovo partija šaha biti
Post Reply