Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
just principe

#2876 Re: Sarajevski derbi

Post by just principe »

cuj ilegalno doci na utakmicu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2877 Re: Sarajevski derbi

Post by Chmoljo »

todd_smith wrote:na cijoj si ti strani :mrgreen:
Komiteta za normalizaciju :D :oops:
todd_smith

#2878 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

znaci za Plave :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2879 Re: Sarajevski derbi

Post by Chmoljo »

:D
thEnd

#2880 Sarajevski derbi

Post by thEnd »

Zna li neko kako su danas igrali dva manja sarajevska premierligasa?
just principe

#2881 Re: Sarajevski derbi

Post by just principe »

thEnd wrote:Zna li neko kako su danas igrali dva manja sarajevska premierligasa?

3-1 pobjedio ZeljA
thEnd

#2882 Sarajevski derbi

Post by thEnd »

Ja sam negdje procitao da je ipac olimpic dobio. Je li vas strah derbija? Bice puna mreza no sikiriki, a vi ono svkako nemate pravo u euro takmicenje...
just principe

#2883 Re: Sarajevski derbi

Post by just principe »

thEnd wrote:Ja sam negdje procitao da je ipac olimpic dobio. Je li vas strah derbija? Bice puna mreza no sikiriki, a vi ono svkako nemate pravo u euro takmicenje...

treba ovo puna mreza pritefteriti sto bi rekao i uradio drug BHF
BHF_Manijak

#2884 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

just principe wrote:
thEnd wrote:Ja sam negdje procitao da je ipac olimpic dobio. Je li vas strah derbija? Bice puna mreza no sikiriki, a vi ono svkako nemate pravo u euro takmicenje...

treba ovo puna mreza pritefteriti sto bi rekao i uradio drug BHF
:mrgreen: :skoljka:

I treba takve stvari iznijeti na svjetlo dana ukoliko se desi isfur, ja sam uvijek za, makar i ja bio u pitanju, ako sam se zaletio pa pojeo govno, ko mi je kriv! :mrgreen:

Sto se prepucavanja oko legendi tice vec sam pisao o tome, ok ne volite Osima ni jednog ni drugog, sklapate retardirane pjesmice ok i to, ali koji qrac onda o nekom moralu vazite kad se Hase na jugu Grbavice spomene pa ko kakve tetkice na sav gals vristite kako su Manijaci divljaci, kako nemaju postovanja itd?! Kao ok se rugati covjeku koji je podobro bolestan a smrtni grijeh je negog umrlog spominjati ili kako vi to odredjujete granice morala i etike?! :? :roll: :oops:
Sto se mene licno tice ne morate imati niti postovanja niti ga cijeniti, boli me qrac za vama, ali mojne onda ko pizde okolo pricati kad se na jugu neko vas spomen! :wink:
JThomas

#2885 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

kao što rekoh juče predveče...
JThomas wrote:možda već i sutra u ova doba euforiju zamijeni jebavanje mile majke igračima i upravi...
Dr. Kuca

#2886 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Ubice nas zeljo 3 razlike sviju mi...

A sta se ono tucete? Jestel se dgovorili jestel se ugasili il ste na aparatima?
cindrlimindrli

#2887 Re: Sarajevski derbi

Post by cindrlimindrli »

Kad se igra ovaj vjeciti hrkljus?
jeza u ledja

#2888 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote: U kojim je to granicama svetosti normalno ismijavati neciju bolest i pjesmice o tome skladati? :shock:

Beze se dize frka oko ulaznica, posjeta je u qrcu i bez tog, i da su cener za zapad razlika u posjeti bi bila max 1000 ljudi. Ne znam pali li se iko u svijetu zbog sporednijih stvari vise od nas, i jednih i drugih. :-) I ne znam jel ikome u svijetu opravdanje za poraz na terenu "pobjeda" na tribinama (koju i jedni i drugi tvrde nakon svakog derbija).
U mojim nije sigurno, ali ono sto mene cudi je vase cudjenje sto se ovo uopste desava. Mislim ono ou maj gad uvrijedili nam legendu, bolesnog covjeka, a on tako za nas sve radi i pomaze nas fudbal... a jebote sta svasta nisam cuo na stadionu nista me vise ne cudi. Takmicenje ko ce goru stvar nekome reci, ha jel.
Da napomenem da je ovo eskaliralo od "kifli" i "kraja price" i necije arogancije.

Kao sto rekoh, razliciti ljudi imaju razlicite granice. Ovome ispod je isto sprdati se sa covjekom koji je mrtav 30 godina i sa covjekom koji je aktivan danas u nasem fudbalu i ciji sin trenira anamo one. Za mene recimo postoji jasna razlika.
BHF_Manijak wrote: Sto se prepucavanja oko legendi tice vec sam pisao o tome, ok ne volite Osima ni jednog ni drugog, sklapate retardirane pjesmice ok i to, ali koji qrac onda o nekom moralu vazite kad se Hase na jugu Grbavice spomene pa ko kakve tetkice na sav gals vristite kako su Manijaci divljaci, kako nemaju postovanja itd?! Kao ok se rugati covjeku koji je podobro bolestan a smrtni grijeh je negog umrlog spominjati ili kako vi to odredjujete granice morala i etike?! :? :roll: :oops:
BHF_Manijak

#2889 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

A ti mi objasni razliku?! Iz tvoje perspektive ima razlike, iz moje nema! Kao velika je razlika doci sad frajeru na ulici, koji ima neku manu, i u licu mu se narugati, zajebavati ga, i spominjati u nekom negativnom kontekstu covjeka koji vise ne dijeli ovaj svijet sa nama, milim ono what the fuck?! Nego onaj ko ce se hoce oprati, naci ce uvijek opravdanje! :wink:

Meni kazem ti puca neka stvar sto vi Osima vrijedjate jer time samo o sebi govorite, ja znam ko je taj covjek i koliko vrijedi, ali mi pravo na qrac ide vas kvazimoral i neke pridike jer je to SMIJESNO, pa opet SMIJESNO kako se pokusavate oprati tim "jedan je mrtav, drugi je tesko bolestan ali ziv".
jeza u ledja

#2890 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Dobro kazem svako ima svoje. Ti misli jedno, ja mislim drugo i necemo se uspjeti dogovoriti.
BHF_Manijak

#2891 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:Dobro kazem svako ima svoje. Ti misli jedno, ja mislim drugo i necemo se uspjeti dogovoriti.
Posteno! :wink: Jedina istina je da ne valja ni jedno ni drugo, no kriva Drina se ne ispravi, jebe nas seljacki mentalitet no sta je tu je...
papedzaja

#2892 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

Cijena karata, prostor na stadionu, organizovani prenosi na stadionima gostiju u derbijima, poredjenja derbija sa kafanom na presovima itd... su sve stvari kojima se mi normalni, ako smo normalni ne bi trebali baviti. Medjutim o nečemu se mora naprdjivati u periodu kada 4 ili 5 derbija zaredom bude rezultat 0:0 pa se nema o čemu drugom pričati. Nažalost.

Tako da je bespotrebna ova vrsta komunikacije jednako kao i ona klasična derbijevska, ko ima svoj stadion, ko nema ko sve može igrati na čijem stadionu na šta liči protivnički stadion itd,itd,.... Sve same fudbalske teme :roll: :roll:

Poalrizaciaj je velika to je očito, uzrokovana je mnogim faktorima tako da se ne biraju neke riječi, vidjeh negdje je neko napisao ako je jednima legenda Osim, drugima Pape ne mora onda se nametati onom drugom nečije mišljenje i ne mora s epo nekakvom obrazcu klimati glavom i govoriti aha vi ste rekli da je legenda eh i mi kažemo. ko hoće da smatra nekoga velikim, legendom, zaslužnim itd neka ga smatra mada ja koliko znam legende su oni koji umru pa se o njihovim potezima i djelima priča i nakon njihove smrti. za mene je lično puuuuuuuuuuuuuuuuno veća legenda od cijele dinastije Osim veliki gospodin Dževad Begić Džilda koji je za ovaj grad dao sebe i iza sebe ostavio 6 čeljadi. Dok je Švabo govorio na presu u Bg kojeg svi vi prepričavate Begić i Begići su već bili po Kovačima, stadionu, Lavu itd...
ultima_palabra

#2893 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Nema razlike. Ako si mlad pa nisi upamtio kakva je ljudina bio Hase, imaš starije da ti ispričaju. Ivica Osim je još živ i trebaš biti podobro praznoglav i nesvjestan pa ne vidjeti njegovu ljudsku i sportsku veličinu.

Previše normalni ljudi pravdaju budale, samo zato što su po nekom osnovu "njihovi" :roll:
papedzaja

#2894 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

ultima_palabra wrote:Nema razlike. Ako si mlad pa nisi upamtio kakva je ljudina bio Hase, imaš starije da ti ispričaju. Ivica Osim je još živ i trebaš biti podobro praznoglav i nesvjestan pa ne vidjeti njegovu ljudsku i sportsku veličinu.

Previše normalni ljudi pravdaju budale, samo zato što su po nekom osnovu "njihovi" :roll:
Nisam toliko star da sam ih gledao kao igrače, dok sam se nagledao Haseta i njegovog merhameta kao čovjeka poslije završetka karijere
Opetja033

#2895 Re: Sarajevski derbi

Post by Opetja033 »

ultima_palabra wrote:Nema razlike. Ako si mlad pa nisi upamtio kakva je ljudina bio Hase, imaš starije da ti ispričaju. Ivica Osim je još živ i trebaš biti podobro praznoglav i nesvjestan pa ne vidjeti njegovu ljudsku i sportsku veličinu.

Je li mi govorimo o covjeku koji je za zivota postao legenda grada i kluba a kojem ste upravo vi zalijepili odvratan nadimak koji nimalo ne odskace od nadimaka koje mi koristimo za seniora?

I kao sto rece moj prethodnik: za mene je Djilda legenda, ovo sam vec i ranije napisao: licno bih jebao familiju osobi sa moje tribine koja bi ga pokusala staviti u negativan kontekst (sto se naravno nikada nije desilo niti ce). Za mene bi bilo krajnje degutantno pominjati Skiju u negativnom kontekstu i pjevati pjesmice o njemu. To nikada ne bih uradio. Ne smatram ga legendom (vasa jeste zasigurno) ali ga postujem zbog cinjenice da vise nije medju nama. Upravo zato smatram da poredjenje Haseta i seniora nije na mjestu, Hase se moze porediti sa Skijom ili Djildom. Senior je ne samo ziv, vec zivi itekako aktivno. Kakvim ste sve vi imenima nazivali Haseta dok je on bio ziv? Malo manje licemjernosti molim vas.
ultima_palabra

#2896 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Opetja033 wrote:

Je li mi govorimo o covjeku koji je za zivota postao legenda grada i kluba a kojem ste upravo vi zalijepili odvratan nadimak koji nimalo ne odskace od nadimaka koje mi koristimo za seniora?

I kao sto rece moj prethodnik: za mene je Djilda legenda, ovo sam vec i ranije napisao: licno bih jebao familiju osobi sa moje tribine koja bi ga pokusala staviti u negativan kontekst (sto se naravno nikada nije desilo niti ce). Za mene bi bilo krajnje degutantno pominjati Skiju u negativnom kontekstu i pjevati pjesmice o njemu. To nikada ne bih uradio. Ne smatram ga legendom (vasa jeste zasigurno) ali ga postujem zbog cinjenice da vise nije medju nama. Upravo zato smatram da poredjenje Haseta i seniora nije na mjestu, Hase se moze porediti sa Skijom ili Djildom. Senior je ne samo ziv, vec zivi itekako aktivno. Kakvim ste sve vi imenima nazivali Haseta dok je on bio ziv? Malo manje licemjernosti molim vas.
Nemam godina da takve stvari pamtim... čuo sam za taj nadimak, ali sam mislio da su ga koristili i pitari.
Petit_Beurre

#2897 Re: Sarajevski derbi

Post by Petit_Beurre »

Boga ti, ako mlatnemo pitare a fk kurtonova pobijedi, to onda znači da kurtonova po toj tabeli ide u evropu ?
papedzaja

#2898 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

Možda je glupo ali može li mi neko konkretno nabrojati sve stvari kojima je Ivica Osim pomogao NK Željezničar i NFS BiH od rata naovamo. Možete i u ratu ali se ne sjećam nijedne od tih aktivnosti a i pitanje je šta je istina uopšte o djelovanjima u ratu.

Izvinjavam se ako je off pa ga izbrišite odmah tako.

A ako se pitate za razlog zašto neko ne voli Osima juniora, zašto ga neko naziva ili proziva, pogledajte izjavu na večerašnjem presu pa će vam biti jasnije, pogledajte izjavu od prije dva tri derbija kad je tu utakmicu usporedio sa svojom kafanom, te izjave kada je izgubio finale Kupa kada je kao komentar utakmice rekao da se igrači Sarajeva raduju kao da su Mančester pobijedili pa se zapitajte imamo li razloga mi njega uopšte poštovati kada on ne poštuje klub koji mi volimo
ganjeta

#2899 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Odmori se zaslužio si... :D
Iker C

#2900 Re: Sarajevski derbi

Post by Iker C »

To što je napravio i odgojio sir Amara Osima je dovoljno , da prstom više nije makao za Želju .
Last edited by Iker C on 10/05/2012 00:43, edited 1 time in total.
Post Reply