Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
emmir1

#2876 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

lordi wrote:VEZE NEMAM O KOME SE RADI ALI JOJ SVAKA ČAST I KAPA DO PODA !!!

https://www.facebook.com/pages/Martina- ... n=timeline

Novinarka .

Čitao sam neke njezine kolumne na indexu
eluna

#2877 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

dog_killer wrote:
Not My Idea wrote:Zenicani, Ako imate deka I odjece, skupite pa nosite u kasarnu, puna je djece iz Topcic polja I Maglaja.
Dobro bi bilo ako neko hoce da primi neko dijete kod sebe dok se situacija ne smiri.
vraga mu, ja sam u sarajevu, a ima mjesta za porodicu sa 2 male djece :(
Bodkin

#2878 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Bodkin »

Not My Idea wrote:
dog_killer wrote:
Not My Idea wrote:Zenicani, Ako imate deka I odjece, skupite pa nosite u kasarnu, puna je djece iz Topcic polja I Maglaja.
Dobro bi bilo ako neko hoce da primi neko dijete kod sebe dok se situacija ne smiri.
Ne znam,neka pomogne kako ko moze. Ja sam evo skupila sta imam, puno toga mi je poplavilo pa ne mogu vise. Poslala sam poruku I rodbini I prijateljima.
drzi se i svaka cast :thumbup:
omar little

#2879 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

Cholina_Lokica wrote:Da mi je neko rekao da cu gledati RTRS rekla bih mu da je lud :-)
Ljudi u Bijeljini nemaju ni struje nit' icega, ali uredno izvjestavaju i kad mogu ukljucuju se u program
dokle je voda u bijeljini, jel' kazu? dajdza mi zivi u centru, ne znam jel' voda do njih dosla? :( jutros nije bila kad smo se culi, ali kazu da samo navire nije mislila stati.
svjezi_ustipak

#2880 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by svjezi_ustipak »

-LIBERO- wrote:
svjezi_ustipak wrote:
O'zone wrote:
Ne dvojim ja da smo dobro prošli ali to sigurno nije zaslugom CZ. Da je bilo do njih još uvjek bi pokušavali napuhati probušene čamce i ispumpavati vodu sa deset pumpi

nego do koga je bilo?
Samoorganizacije raje, a kasnije, vatrogasaca, vojske itd.

vatrogasci, vojska, hitna pomoc, sportski klubovi, humanitarna udruzenja-sve su dijelovi Civilne zastite kad zatreba. specijalizirane jedinice CZ rade cijelu noc da se probiju do Maglaja, salje se sva moguca pomoc, vrsi se mobilizacija opreme i ljudi i CZ ne radi nista?
da je moglo bolje jeste, ali CZ je ucinila jako puno i pljuvanje po ljudima koji ulazu ogromne napore je najobicnija glupost.
Heller

#2881 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Heller »

Ko je voditeljica na rtrsu :mrgreen:
ins

#2882 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ins »

Molba svim volonterima koji dostavljaju pomoc sirom BiH: kako sada stvari stoje sela su vise ugrozena, tamo je veci nedostatak hrane i vode, probajte ravnomjerno distribuisati pomoc, jer gomilanjem pomoci u gradskim sredistima se samo produzava vrijeme dostave do udaljenih lokaliteta
rovac13

#2883 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by rovac13 »

sta se ustvari desi sa covjekom da bi slagao narodu da je brana u losem stanju,kakav je to poremecaj
dog_killer

#2884 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dog_killer »

[email protected]

mail za sve kritike o izvjestavanju ftv a
madner

#2885 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by madner »

CZ je zakasnio circa 24h, ali ljudi rade nakon sto su se aktivirali.

8/10.
VjecitiStudent

#2886 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

emmir1 wrote:
lordi wrote:VEZE NEMAM O KOME SE RADI ALI JOJ SVAKA ČAST I KAPA DO PODA !!!

https://www.facebook.com/pages/Martina- ... n=timeline

Novinarka .

Čitao sam neke njezine kolumne na indexu
Martina :thumbup:
skafiskafsnjak

#2887 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by skafiskafsnjak »

U toku nesreće svi su na raspolaganju CZ pocevsi od privatnih preduzeca, udruzenja i drugih oblika organizovanja. Znaci bukvalno svako ko moze pomoci.

E sad, druga je stvar sto su mnogi i bez poziva pritekli u pomoc.

Dokaz zajednistva kad je najteze :bih:
mrchinho

#2888 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mrchinho »

ko je u kontaktu sa rajom u FK Sarajevo, citam da su im prostorije pune...ako treba prevoz do vogosce iza 17 nek se javi na pp da razmjenimo telefone...idem prema tamo pa da natrpamo u auto koliko moze ako fali vozila...

takodjer, ko bi htio da posalje hranu, odjecu, deke isl. na potezu Centar-vogosca nek se javi na pp, docicu ja autom na adresu da pokupim stvari i odnesem!
svjezi_ustipak

#2889 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by svjezi_ustipak »

madner wrote:CZ je zakasnio circa 24h, ali ljudi rade nakon sto su se aktivirali.

8/10.

precijenjujete kolega. 6/10. imam i argumente ali da ne offtopicimo
StupskaBitanga

#2890 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

na FTV simptomatično Luda kuća
StupskaBitanga

#2891 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

u Prijedoru gradonačelnik proglasio vanredno stanje
madner

#2892 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by madner »

svjezi_ustipak wrote:
madner wrote:CZ je zakasnio circa 24h, ali ljudi rade nakon sto su se aktivirali.

8/10.

Mojih 10/10 nije idealna CZ nego odlicna CZ drugih drzava.
co211

#2894 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by co211 »

Poslije svega ovoga treba napraviti opširnu analizu rada medija u Bosni i Hercegovini, posebno u Federaciji, i tražiti promjene. Neodgovorno i bezobrazno, u najmanju ruku je ovako ponašanje sa svake strane, kraćenje informacija da se odnose samo na Federaciju (dovedu eksperta i pitaju ga šta je sa klizištima u Federaciji, valjda u RS-u ne klizi zemlja?; isto je i sa RTRS koji ograničava informacije samo na RS i ne ide dalje), neprofesionalizam, nezainteresovanost, nepostojanje programa već vrćenje serija i filmova u momentima kada je ljudima svaka informacija bitna... žalosno.
almir1977

#2895 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

svjezi_ustipak wrote:

vatrogasci, vojska, hitna pomoc, sportski klubovi, humanitarna udruzenja-sve su dijelovi Civilne zastite kad zatreba. specijalizirane jedinice CZ rade cijelu noc da se probiju do Maglaja, salje se sva moguca pomoc, vrsi se mobilizacija opreme i ljudi i CZ ne radi nista?
da je moglo bolje jeste, ali CZ je ucinila jako puno i pljuvanje po ljudima koji ulazu ogromne napore je najobicnija glupost.
Ma pusti ljude, seru, ne znaju šta će od života. To bi bolan krepalo sve ako ne bi za nešto optužilo nekog triput na dan.
Pismonosa

#2896 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pismonosa »

Boskero wrote:Igrači Sarajeva se odriču dijela novca za pomoć građanima poplavljenjih područja

SVAKA ČAST SVIM ANONIMNIM HEROJIMA KOJI ULAŽU OGROMNE NAPORE DA POMOGNU LJUDIMA KOJIMA JE TO POTREBNO..

U MUCI SE JUNACI I HEROJI POZNAJU.
:srce: :srce:

A ovi sa FTV-a i BHT-a :lol: :lol: I da nije vanredna situacija i ove polave i sve, jadnici koji su odabrali program ovog smeća su za psihijatrijskog posmatranja. Čuj partizanska eskadrila :lol: Pa onda masa ovih debilnih serija i rijaliti shoova iz komšiluka. Za zatvora :roll: :D
svjezi_ustipak

#2897 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by svjezi_ustipak »

madner wrote:
svjezi_ustipak wrote:

8/10.

Mojih 10/10 nije idealna CZ nego odlicna CZ drugih drzava.
oduzeo sam im dvije ocjene na a)nedovoljnu mobilizaciju specijaliziranih jedinica (sto su bili duzni prvi dan), b) nepotpunu implementaciju Zakona o zastiti i spasavanju FBiH i Zakon o Crvenom krizu FBiH po kome je CK FBiH jedini ovlasten za prikupljanje pomoci. sada cemo svjedociti jednom fenomenu koji se zove preplavljenost pomoci jer se pomoc skuplja stihijski i bez reda, c) nedovoljno i neadekvatno izvjestavanje

sve u svemu za razliku od nekih drugih situacija sada je CZ obavila extra posao tako da je ovih 6 odlicno.
eluna

#2898 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/cz-fbih- ... 40516083#7

zar se ovaj usudio stati pred objektive i kamere???? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
svjezi_ustipak

#2899 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by svjezi_ustipak »

eluna wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/cz-fbih- ... 40516083#7

zar se ovaj usudio stati pred objektive i kamere???? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

on je komandant staba CZ FBiH. pravi posao rade drugi ljudi. posao mu je stajanje pred kamere.
Alfons Kauders

#2900 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

co211 wrote:Poslije svega ovoga treba napraviti opširnu analizu rada medija u Bosni i Hercegovini, posebno u Federaciji, i tražiti promjene. Neodgovorno i bezobrazno, u najmanju ruku je ovako ponašanje sa svake strane, kraćenje informacija da se odnose samo na Federaciju (dovedu eksperta i pitaju ga šta je sa klizištima u Federaciji, valjda u RS-u ne klizi zemlja?; isto je i sa RTRS koji ograničava informacije samo na RS i ne ide dalje), neprofesionalizam, nezainteresovanost, nepostojanje programa već vrćenje serija i filmova u momentima kada je ljudima svaka informacija bitna... žalosno.
nazalost, isto se govorilo i nakon 7.2... kad su se svim silama trudili da padne mrtva glava po nalogu politickih sponzora...

jednostavno se treba pomiriti s tim da medija nemamo i da se to nece promijeniti...
Post Reply