pa zar the almighty nije dizajnirao/planirao/kreirao nas i sve oko nas?Smrcak15 wrote:kad pricamo o inzinjeru ciljamo na inteligentnu personu koja svojim znanjem dizajnira/kreira/planira stvariRaigor Stonehoof wrote:cekaj ba, ne valja ti logika opet... i inzinjera je rodila majka, jel tako?Smrcak15 wrote:
pa kad vas pitam ko je stvorio produkt , kazete fabrika(priroda/evolucija) bez ikakvog inzinjera i inteligente ruke u pozadini, pa samo tvride fabrika dizajnira i pravi produkte, nemamo inzinjere
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- beni-bu-man
#2876 Re: Ateizam
- Dope_Man
#2877 Re: Ateizam
Pa... vec se upravo tako i opisuje.. cijela njegova knjiga, kao i ranija izdanja, je prepuna hvalisanja samog sebe, uzdizanja svoje ''milosti'' u kojoj je stvorio robove da mu se mole, prijetnji ljudima na ovom i onom svijetu.. yup, Horatio we have a match.a da je tako objavio, reklli bi, zar se tako Bog obraca ljudima i ponizava ih i jos sebe opisuje kao manijaka koji nezna sta hoce od sebe
- Smrcak15
#2878 Re: Ateizam
jeste nas, ali ne bas sve oko nas, pa nije ti kucu dizajnirao pobogu si, to su ljudi dizajnirali i radili.beni-bu-man wrote:
pa zar the almighty nije dizajnirao/planirao/kreirao nas i sve oko nas?
- Dozer
#2879 Re: Ateizam
Super.Smrcak15 wrote: letis pred rudu druze...
Ibn Abbas prenosi da je Poslanik Muhammed, s.a.v.s., zabranio ubijanje četiri vrste životinja: mrava, pčela, pupavaca i još nekih vrsta ptica.
druzi nepoznajes islam a vec mu presudio i stavio glavu na giljotinu da mu dohakas
ma gdje ce sveznajuci znatiMozda zato sto prije 1500 godina doticni sveznajuci to, ipak, nije znao?![]()
a da je tako objavio, reklli bi, zar se tako Bog obraca ljudima i ponizava ih i jos sebe opisuje kao manijaka koji nezna sta hoce od sebeZasto nam nije "rekao" i nesto tipa - "Oooo vi, mali ljudi, jadni i bijedni, prije vas sam stvorio i ogromna i mocna bica koja su zivjela milionima godina prije vas, ali su me malo nervirali jer im se inteligencija nije razvijala kako sam planirao (los plan, jbg), pa sam ih unistio da bih napravio mjesto za vas. A unistio sam ih da biste vi znali koliko sam mocan."
ZASTO je to objavio za pcele:
1. Jer su pcele i tada proizvodile med, sto je bila ljudska hrana i hiljade godina prije islama?, ili
2. Jer je znao da ljudi ne mogu prezivjeti bez pcela, ali ne radi meda, nego radi drugih stvari?
Sta mislis? Ja mislim da je 1.
A za dinosaure - nije ni morao objaviti. Vi danas tvrdite da je to uradio tako, a mi svakako mislimo ovo sto si rekao, ali radi mase drugih stvari
Last edited by Dozer on 29/03/2017 13:58, edited 3 times in total.
- Smrcak15
#2880 Re: Ateizam
Dope_Man wrote:Pa... vec se upravo tako i opisuje.. cijela njegova knjiga, kao i ranija izdanja, je prepuna hvalisanja samog sebe, uzdizanja svoje ''milosti'' u kojoj je stvorio robove da mu se mole, prijetnji ljudima na ovom i onom svijetu.. yup, Horatio we have a match.a da je tako objavio, reklli bi, zar se tako Bog obraca ljudima i ponizava ih i jos sebe opisuje kao manijaka koji nezna sta hoce od sebe
pa daj primjerPa... vec se upravo tako i opisuje.. cijela njegova knjiga,
prijetiti ima pravo jer ih je stvorio prijeti da nebi radili to i da nemaju opravdanja poslije kad stanu pred njim.
- Raigor Stonehoof
#2881 Re: Ateizam
dobro, ali i njega je rodila majkaSmrcak15 wrote:kad pricamo o inzinjeru ciljamo na inteligentnu personu koja svojim znanjem dizajnira/kreira/planira stvariRaigor Stonehoof wrote:cekaj ba, ne valja ti logika opet... i inzinjera je rodila majka, jel tako?Smrcak15 wrote:
pa kad vas pitam ko je stvorio produkt , kazete fabrika(priroda/evolucija) bez ikakvog inzinjera i inteligente ruke u pozadini, pa samo tvride fabrika dizajnira i pravi produkte, nemamo inzinjere
- Smrcak15
#2882 Re: Ateizam
nebitno kako je to muhammed razumio, trazilio se sto nema ocuvanja pcela, dobili ste, pa ste kartu okrenuli na drugu stranu, kao ma to on zabranio da se moze meda najestiDozer wrote:Super.Smrcak15 wrote: letis pred rudu druze...
Ibn Abbas prenosi da je Poslanik Muhammed, s.a.v.s., zabranio ubijanje četiri vrste životinja: mrava, pčela, pupavaca i još nekih vrsta ptica.
druzi nepoznajes islam a vec mu presudio i stavio glavu na giljotinu da mu dohakas
ma gdje ce sveznajuci znatiMozda zato sto prije 1500 godina doticni sveznajuci to, ipak, nije znao?![]()
a da je tako objavio, reklli bi, zar se tako Bog obraca ljudima i ponizava ih i jos sebe opisuje kao manijaka koji nezna sta hoce od sebeZasto nam nije "rekao" i nesto tipa - "Oooo vi, mali ljudi, jadni i bijedni, prije vas sam stvorio i ogromna i mocna bica koja su zivjela milionima godina prije vas, ali su me malo nervirali jer im se inteligencija nije razvijala kako sam planirao (los plan, jbg), pa sam ih unistio da bih napravio mjesto za vas. A unistio sam ih da biste vi znali koliko sam mocan."
ZASTO je to objavio za pcele:
1. Jer su pcele i tada proizvodile med, sto je bila ljudska hrana i hiljade godina prije islama?, ili
2. Jer je znao da ljudi ne mogu prezivjeti bez pcela, ali ne radi meda, nego radi drugih stvari?
Sta mislis? Ja mislim da je 1.
nego da vas pitam kad smo kod pcela, sta mislis zasto je Sura Pcela u Kur'anu na 16 mjestu???
- beni-bu-man
#2883 Re: Ateizam
kucu sam ja napravioSmrcak15 wrote:jeste nas, ali ne bas sve oko nas, pa nije ti kucu dizajnirao pobogu si, to su ljudi dizajnirali i radili.beni-bu-man wrote:
pa zar the almighty nije dizajnirao/planirao/kreirao nas i sve oko nas?
nisam bukvlano mislimo da je on SCC na Marijin Dvoru napravio i tako te stvari....
znaci ipak je Dipl.-Ing.....
- aurora313
#2884 Re: Ateizam
Edo bolan, jesi li to na kakvim pilulama pa ovako rezonuješ? Ili si mislio napisati da je to bio mit u 1 stoljeću?Edouard wrote:...ti samo ponovi mantru koju ateisti drugima ponavljaju, ali nažalost ne kontaju, a i ne žele prihvatiti, da im je apsolutno vjerovanje u naturalizam kao pokušaj razumijevanja vlastite okoline, jedan veliki mit, i to u 21. stoljeću.
(Zeuse, objasni mi kako ti mozgovi funkcionišu?)
- Dope_Man
#2885 Re: Ateizam
Ti si Smrle puko ko struja. Pogledaj CITATE KOJE SAM POSTAVLJAS da vidis sve od navedenog. Naravo, kao sto rekoh ranije, covjek moze biti slijep zbog svojih uvjerenja. Tako i ti, kada se prijeti vidis samo ljepotu, kada se ponizava covjek nazivajuci ga robom, vidis ljepotu.. al razumijem ja to. Pa i Hitler je imao djevojke koje su ga beskrajno voljele, serijske ubice imaju obozavateljke koje bi za njih sve uradile.. ljudi se lako zaslijepe.
- Dozer
#2886 Re: Ateizam
Odlicno. Daj na tu suru ovdje, pa da je rastumacimo i da skontamo da li je radi meda, ili je ipak znao i za druge stvari. Moze li?Smrcak15 wrote: nebitno kako je to muhammed razumio, trazilio se sto nema ocuvanja pcela, dobili ste, pa ste kartu okrenuli na drugu stranu, kao ma to on zabranio da se moze meda najesti![]()
nego da vas pitam kad smo kod pcela, sta mislis zasto je Sura Pcela u Kur'anu na 16 mjestu???
-
r_faruk
#2887 Re: Ateizam
ne zajebaji s tom numerologijom... zasto ove tri vrste zivotinja i ""neke" ptice.... evo za pcele znamo, ali ne zahvaljujuci bogu... zasto mrave, pupavce i ptice (sta je onda pupavac) fali jos jedna vrsta!!!
- beni-bu-man
#2888 Re: Ateizam
on kad bi samo dvije rijeci ( vjera i istina ) analizirao i mamlo prostudirao bio bi ko na konjuDope_Man wrote:Ti si Smrle puko ko struja. Pogledaj CITATE KOJE SAM POSTAVLJAS da vidis sve od navedenog. Naravo, kao sto rekoh ranije, covjek moze biti slijep zbog svojih uvjerenja. Tako i ti, kada se prijeti vidis samo ljepotu, kada se ponizava covjek nazivajuci ga robom, vidis ljepotu.. al razumijem ja to. Pa i Hitler je imao djevojke koje su ga beskrajno voljele, serijske ubice imaju obozavateljke koje bi za njih sve uradile.. ljudi se lako zaslijepe.
- Smrcak15
#2889 Re: Ateizam
eto ja neznam sta postavljam de mi ti prevedi sta ja hocu da kazem, posto nerazumijem samog sebe, pa mozes li mi ti molim te biti tumaac mene samog, bio bi ti zahvalanDope_Man wrote:Ti si Smrle puko ko struja. Pogledaj CITATE KOJE SAM POSTAVLJAS da vidis sve od navedenog. Naravo, kao sto rekoh ranije, covjek moze biti slijep zbog svojih uvjerenja. Tako i ti, kada se prijeti vidis samo ljepotu, kada se ponizava covjek nazivajuci ga robom, vidis ljepotu.. al razumijem ja to. Pa i Hitler je imao djevojke koje su ga beskrajno voljele, serijske ubice imaju obozavateljke koje bi za njih sve uradile.. ljudi se lako zaslijepe.
stani ba malo , prijeti i majka djetetu da ce dobit batine ako budu nesto ukrali neki belaj uradli itdTako i ti, kada se prijeti vidis samo ljepotu,
za dobrobit djeteta, tako isto Bog prijeti za dobrobit covjeka da ga odvrati od toga, ako se oglusi od prijetnju onda kandzija slijedi, u cemu je problem neznam.
pa ti i jesi istinski rob jer se pokoravas svim prirodnim zakonima koje ti je on postavio, ako mozes da izadjes iz tog silom pokoravanja, nemoj da dises, nemoj da ides u WC, nemoj da trepces kapcima ako mozes itd itdkada se ponizava covjek nazivajuci ga robom,
ako si sam sebi vladar a nije ti Bog valadar tobom, de povrati dusu nazad u tijelu kad je budu vadili ako si ti vladar svoje duse a nije BOg, sprijeci smrt kad bude nastupala pa nastavi jos dug Godina zivjeti.
- Smrcak15
#2890 Re: Ateizam
postavio sam pitanje, odgovoriDozer wrote:Odlicno. Daj na tu suru ovdje, pa da je rastumacimo i da skontamo da li je radi meda, ili je ipak znao i za druge stvari. Moze li?Smrcak15 wrote: nebitno kako je to muhammed razumio, trazilio se sto nema ocuvanja pcela, dobili ste, pa ste kartu okrenuli na drugu stranu, kao ma to on zabranio da se moze meda najesti![]()
-
r_faruk
#2891 Re: Ateizam
smrt se sprijecila milon puta do sada, raznim operacijama i pruzanjem prve pomoci bez koje bi unesreceni sigurno umro, transplantacijom organa.... tako da je smrt sprijecena. postoje indicije da ce se svijest moci prebaciti na racunar.... vidjecemo sta ce od toga biti.......de povrati dusu nazad u tijelu kad je budu vadili ako si ti vladar svoje duse a nije BOg, sprijeci smrt kad bude nastupala pa nastavi jos dug Godina zivjeti.
jos uvijek niko nije ustao iz mrtvih... ne znam zasto onda mislis da bog moze da ozivi nekoga
sta je lose covjece u seksu prije braka da covjek zasluzi vjecnu patnju?
- Dope_Man
#2892 Re: Ateizam
Evo ja je nabrzinu procitah.. pa nisam odavno citao Kur'an, ima sigurno 7-8 godina od zadnjeg citanja jer mi se zgadio vec tad i odlucih da vise nikad ne izgubim vrijeme na to, i ova sura sadrzi BUKVALNO SVE sto Smrle konstantno navodi, i zbog cega bi se normalnom, razumnom covjeku zgadio i taj bog, i ta knjiga.Dozer wrote:Odlicno. Daj na tu suru ovdje, pa da je rastumacimo i da skontamo da li je radi meda, ili je ipak znao i za druge stvari. Moze li?Smrcak15 wrote: nebitno kako je to muhammed razumio, trazilio se sto nema ocuvanja pcela, dobili ste, pa ste kartu okrenuli na drugu stranu, kao ma to on zabranio da se moze meda najesti![]()
REZIME: Nabraja svo vrijeme ''Vidi ovo, to postoji, dakle to je dokaz da sam ja stvaratelj.. (npr. kisa pada, zar vam to nije dokaz da sam ja sve stvorio, krava daje mlijeko, uistinu to je dokaz da sam ja sve stvorio - parafraziram, al na to se svodi). Pcele se spominju tek jednom, gdje opet kaze ''pcele postoje, to je dokaz da ja postojim''
''Gospodar tvoj je pčelu nadahnuo: "Pravi sebi kuće u brdima i u dubovima i u onome što naprave ljudi, zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!" Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju.''
I onda ide niz prijetnji, cisto da se zacini.
Last edited by Dope_Man on 29/03/2017 14:12, edited 1 time in total.
-
r_faruk
#2893 Re: Ateizam
koga boli neka stvar na kojem je mjestu... objasnili smo ti sta je numerologija
Last edited by r_faruk on 29/03/2017 14:11, edited 1 time in total.
- Dozer
#2894 Re: Ateizam
Pa daj suru da bi ti se odgovoriloSmrcak15 wrote:postavio sam pitanje, odgovoriDozer wrote:Odlicno. Daj na tu suru ovdje, pa da je rastumacimo i da skontamo da li je radi meda, ili je ipak znao i za druge stvari. Moze li?Smrcak15 wrote: nebitno kako je to muhammed razumio, trazilio se sto nema ocuvanja pcela, dobili ste, pa ste kartu okrenuli na drugu stranu, kao ma to on zabranio da se moze meda najesti![]()
- Dozer
#2895 Re: Ateizam
Dakle, bio sam u pravu - pcelu ne ubijaj jer daje ljudima lijek. Kao sto znamo, med nije samo visokokaloricna hrana, nego je i odlican antiseptik, ali sluzi i za lijecenje mnogih drugih stvari.Dope_Man wrote: ''Gospodar tvoj je pčelu nadahnuo: "Pravi sebi kuće u brdima i u dubovima i u onome što naprave ljudi, zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!" Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju.''
Medjutim, u suri se nigdje ne spominje da bi ljudi glat izumrli da nema pcela
Toliko o sveznajucem. Btw, cak su i Egipacni, a koji su za nekih 2000+ godina stariji od islama, koristili med u razne svrhe.
Naravno, necemo reci da je Muha i to prepisao, kao i masu drugih stvari
Smrle, na koji nacin se bog objavio Egipcanima? Znamo da su imali kamaru bogova, pa me zanima koji od njih je bio ovaj tvoj?
Ista stvar vazi i za Indijce. Oni i dan-danas imaju mnogobostvo. Jos nisu dosli tobe?
- Smrcak15
#2896 Re: Ateizam
evo da pojednostavim pitanjem, ima li pcela veze ikakve sa brojem 16?Dope_Man wrote:Evo ja je nabrzinu procitah.. pa nisam odavno citao Kur'an, ima sigurno 7-8 godina od zadnjeg citanja jer mi se zgadio vec tad i odlucih da vise nikad ne izgubim vrijeme na to, i ova sura sadrzi BUKVALNO SVE sto Smrle konstantno navodi, i zbog cega bi se normalnom, razumnom covjeku zgadio i taj bog, i ta knjiga.Dozer wrote:Odlicno. Daj na tu suru ovdje, pa da je rastumacimo i da skontamo da li je radi meda, ili je ipak znao i za druge stvari. Moze li?Smrcak15 wrote: nebitno kako je to muhammed razumio, trazilio se sto nema ocuvanja pcela, dobili ste, pa ste kartu okrenuli na drugu stranu, kao ma to on zabranio da se moze meda najesti![]()
REZIME: Nabraja svo vrijeme ''Vidi ovo, to postoji, dakle to je dokaz da sam ja stvaratelj.. (npr. kisa pada, zar vam to nije dokaz da sam ja sve stvorio, krava daje mlijeko, uistinu to je dokaz da sam ja sve stvorio - parafraziram, al na to se svodi). Pcele se spominju tek jednom, gdje opet kaze ''pcele postoje, to je dokaz da ja postojim''
''Gospodar tvoj je pčelu nadahnuo: "Pravi sebi kuće u brdima i u dubovima i u onome što naprave ljudi, zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!" Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju.''
- Smrcak15
#2897 Re: Ateizam
netreba ti tekst sure, pitam za poziciju sureDozer wrote: Pa daj suru da bi ti se odgovorilo
evo da pojednostavim pitanjem, ima li pcela veze ikakve sa brojem 16?
- beni-bu-man
#2898 Re: Ateizam
@Dozer jednostavno, allahova objava jos nije dostavljena indijcima 
- Dope_Man
#2899 Re: Ateizam
Svakako je i Smrletov izvor ''Onaj prenosi da je Muha jednom rekao...'', dakle nije se big guy ni pozabavio pcelama uopste u the knjizi.Dozer wrote:Dakle, bio sam u pravu - pcelu ne ubijaj jer daje ljudima lijek. Kao sto znamo, med nije samo visokokaloricna hrana, nego je i odlican antiseptik, ali sluzi i za lijecenje mnogih drugih stvari.Dope_Man wrote: ''Gospodar tvoj je pčelu nadahnuo: "Pravi sebi kuće u brdima i u dubovima i u onome što naprave ljudi, zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!" Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju.''
Medjutim, u suri se nigdje ne spominje da bi ljudi glat izumrli da nema pcela
Toliko o sveznajucem. Btw, cak su i Egipacni, a koji su za nekih 2000+ godina stariji od islama, koristili med u razne svrhe.
Naravno, necemo reci da je Muha i to prepisao, kao i masu drugih stvari
Smrle, na koji nacin se bog objavio Egipcanima? Znamo da su imali kamaru bogova, pa me zanima koji od njih je bio ovaj tvoj?
Ista stvar vazi i za Indijce. Oni i dan-danas imaju mnogobostvo. Jos nisu dosli tobe?
- Dozer
#2900 Re: Ateizam
ALI... KAKO?!beni-bu-man wrote:@Dozer jednostavno, allahova objava jos nije dostavljena indijcima
Pa, to je zadnja objava...nema vise... Kako ce nesretni Indijci skontati da vjeruju u masu pogresnih bogova?!
Jadnici... ne znaju kakve ih sve kazne i grozote cekaju nakon smrti jer nisu vjerovali u onoga u koga su trebali... Eh...vec mi ih je zao...