Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hafis wrote:Samo da dodam da Hrvati najiskrenije od svih žele normalnu i cjelovitu BiH, i svakako mogućnost izbora člana predsjedništva. Tko hoće može da uskoči na taj voz, još nije kasno. Tko neće zna se: široko mu polje (Srbija, Turska i ostali standardni folovi)
Vozovi, vlakovi
Ko naši mješani brakovi
Neka mi neko pokaže znak
Gdje voz se pretvara u vlak
I neka mi neko pokaže znak
Gdje voz se pretvara u vlak
-da je BiH privatno vlasnistvo neke porodice (a onda mu vokri kad Alija ostavi BiH u amanet Turskoj)
-da su djeca Katarine Kosace silovana prije nego su primila islami begovske titule (garant vidio u nekom filmu Toncija Vrdoljaka)
-da je Sveta Stolica produzena ruka hercegovacke biskupije i da papa Franjo pita provincijala sta mu je raditi
-da je on bio u Rimu, za razliku od krezubih poturcenjaka.
1: da alija nije mogao nekome nešto dati u nasljedstvo jer njemu prethodno to Sveta Stolica nije prepisala
2: kćerka silovanjem umrla i pokopana u Skopju, sin poturčen, ali mu se gubi svaki trag
3: ne razumijem ''bosanski''
4: da
Sad mi samo reci ko je Katarini prepisao drzavu, odnosno, kada ce Madjari pripojiti Hrvatsku, po istom osnovu.
a čija je Kraljevina Bosna prije bila ako znaš? naravno da su kraljevine uvijek pripadale kraljevskim obiteljima koje su vladale
raspitaj se o ustrojstvima srednjevjekovnih kraljevina
za ovo sa RH ne planiram odgavarati jer je odgovor pozamašan, a tvoja intelektualna razina toliku količinu informacija ne bi mogla podnijeti
na kraju krajeva, priča o BOSNI I HERCEGOVINI (i njenoj povijesti)
ja bih na tvoj prijedlog pristao ali ne bi barem 70% stanovnistva. moj prijedlog je kantonizacija zemlje. neki bi kantoni naravno bili mijesani ali vecina neminovno monoetnicka i ne vidim problem u tome
Ma mozes smisliti milion reformi al ako nema unutarnjeg koncenzusa, povjerenja izmedju naroda i zelje za zajednickim zivotom... nema rjesenja. Mi samo gubimo vrijeme.
narod je JEDAN. Bosanski narod koji su primitivni nacionalisti podijelili.
-da je BiH privatno vlasnistvo neke porodice (a onda mu vokri kad Alija ostavi BiH u amanet Turskoj)
-da su djeca Katarine Kosace silovana prije nego su primila islami begovske titule (garant vidio u nekom filmu Toncija Vrdoljaka)
-da je Sveta Stolica produzena ruka hercegovacke biskupije i da papa Franjo pita provincijala sta mu je raditi
-da je on bio u Rimu, za razliku od krezubih poturcenjaka.
1: da alija nije mogao nekome nešto dati u nasljedstvo jer njemu prethodno to Sveta Stolica nije prepisala
2: kćerka silovanjem umrla i pokopana u Skopju, sin poturčen, ali mu se gubi svaki trag
3: ne razumijehm ''bosanski''
4: da
bi
treba vas banirati, sve koji sirite propagandu pritiv drzave BiH. Zasto se ovo dopusta ne ide mi u glavu.
nema tu propagande, sve informacije se mogu potkrijepiti primjerima
ako su primjeri netočni, onda baniraj autora tih knjiga, a ne mene jer je nisam povjesničar da provjeravam vjerodostojnost istih
ja bih na tvoj prijedlog pristao ali ne bi barem 70% stanovnistva. moj prijedlog je kantonizacija zemlje. neki bi kantoni naravno bili mijesani ali vecina neminovno monoetnicka i ne vidim problem u tome
Ma mozes smisliti milion reformi al ako nema unutarnjeg koncenzusa, povjerenja izmedju naroda i zelje za zajednickim zivotom... nema rjesenja. Mi samo gubimo vrijeme.
Ko te tjera da gubis vrijeme? Put za usi i allahemanet.
Skijaš wrote:
Bože sačuvaj. Ja mislim da se ovo sve može lako riješiti samo kada bi sjeli i razgovarali. Ali ako to i nećemo, dovoljno je da do dolaska pametnijih generacija ne bude jednostranih poteza koji vode krvoproliću.
Otkud sad "sjeli i razgovarali"? Pa mjesec dana ubijas pricom kako sa Dodikom ne treba razgovarati i kako su bosnjacki politicari koji razgovaraju sa Dodikom izdajnici.
E svasta...
Dodik neće da razgovara nego želi da se sprovodi njegov diktat i nekakav dijalog sa njim je gubljenje vremena. Ako bude nekih drugih političara nakon njega koji će htjeti razgovarati o interesima sva tri naroda, dobro i jest'. A ako ne bude, dovoljno je da ne bude pobune, tada samo treba držati stvar u okviru sistema izbjegavajući krvoproliće pa možda generacije koje dolaze budu pametnije od nas.
angrybird wrote:
a čija je Kraljevina Bosna prije bila ako znaš? naravno da su kraljevine uvijek pripadale kraljevskim obiteljima koje su vladale
za ovo sa RH ne planiram odgavarati jer je odgovor pozamašan, a tvoja intelektualna razina toliku količinu informacija ne bi mogla podnijeti
Da, kraljevska obitelj je bila toliko jaka da joj je Zlatonosovic pokazivao sipak kad god mu je islo crijevo nalijevo.
Za ostalo, razjasni moderatoru.
angrybird wrote:
nema tu propagande, sve informacije se mogu potkrijepiti primjerima
ako su primjeri netočni, onda baniraj autora tih knjiga, a ne mene jer je nisam povjesničar da provjeravam vjerodostojnost istih
vi jarane kad bi ste uspjeli u nakani da istrijebite muslimane, tu bi vas tzv Srbi docekali jer kod njih ima jacih knjiga. A tu bi bilo karanja cija je BiH
angrybird wrote:
Da, kraljevska obitelj je bila toliko jaka da joj je Zlatonosovic pokazivao sipak kad god mu je islo crijevo nalijevo.
ma možeš se ti mene riješiti na forumu, ali ostajem u istoj državi s tobom ZAUVIJEK
angrybird wrote:nema tu propagande, sve informacije se mogu potkrijepiti primjerima
pa kad vec sve svoje informacije mozes podkrijepiti , daj vise taj clan ustava po kom se rs moze odCepiti kad hoce!
Skijaš wrote:
OK, i šta misliš da je realnije za izvesti, ovo što ja pišem ili to što ti predlažeš ?
ovo sto ja predlazem. zato sto ce se prije zadovoljiti sa "svojim" kantonima nego dijeliti.
Ja kažem da ne treba dirati postojeći oblik decentralizacije nego da se stvar može završiti minimalnim izmjenama karaktera postojećih administrativnih jedinica, ti tvrdiš da treba crtati nove linije konačne podjele a za Srebrenicu kažeš da treba ući u bošnjački kanton. I to ti tvoje rješenje djeluje kao lakše za ostvariti ? Pa kolega ?!
Trenutno nije moguce dogovoriti nista, izborna je godina.
Al bolje je 10 godina dogovarati pravednu podjelu i kraj multietnicke patnje nego se jos 10 godina zezati sa Sejdic-Finci i hiljadu drugih pitanja koja nece biti rijesena ni za 100 godina.
angrybird wrote:
ma možeš se ti mene riješiti na forumu, ali ostajem u istoj državi s tobom ZAUVIJEK
Nikakav problem, svi lojalni gradjani BiH su sigurni.
Ili što kaže @zavrzlama, rahat patnja. A jebi ga, ne mora tako biti.
evo idem sada sa foruma, ako me administratori baniraju nema veze, barem neću dolaziti više na forum nego se mogu posvetiti svome učenju da jednoga dana razumijem vas ultramegasuper nabrijane forumaše koji bi sada poklali milijune stanovnika samo da imaju svoju državu
ovo sto ja predlazem. zato sto ce se prije zadovoljiti sa "svojim" kantonima nego dijeliti.
Ja kažem da ne treba dirati postojeći oblik decentralizacije nego da se stvar može završiti minimalnim izmjenama karaktera postojećih administrativnih jedinica, ti tvrdiš da treba crtati nove linije konačne podjele a za Srebrenicu kažeš da treba ući u bošnjački kanton. I to ti tvoje rješenje djeluje kao lakše za ostvariti ? Pa kolega ?!
Al bolje je 10 godina dogovarati pravednu podjelu i kraj multietnicke patnje nego se jos 10 godina zezati sa Sejdic-Finci i hiljadu drugih pitanja koja nece biti rijesena ni za 100 godina.
Nema pravedne podjele, apetiti su preveliki i ne postoji ta karta koja bi svima bila prihvatljiva.
angrybird wrote:evo idem sada sa foruma, ako me administratori baniraju nema veze, barem neću dolaziti više na forum nego se mogu posvetiti svome učenju da jednoga dana razumijem vas ultramegasuper nabrijane forumaše koji bi sada poklali milijune stanovnika samo da imaju svoju državu
nadam se da vam neće biti dosadno bez mene
momak , znas li ti ko je koga klao ?
izgleda da je djed lagio svom unuku
angrybird wrote:evo idem sada sa foruma, ako me administratori baniraju nema veze, barem neću dolaziti više na forum nego se mogu posvetiti svome učenju da jednoga dana razumijem vas ultramegasuper nabrijane forumaše koji bi sada poklali milijune stanovnika samo da imaju svoju državu
Bogami, bice dosadno, odavno niko nije toliko odvrnuo.
Basvod wrote:
vece gluposti na ovoj temi nisam jos vidio. pa uzrok svih problema i jeste to sto je pravdna podjela nemoguca. moguca je samo nepravedna podjela a tu neko mora dobro da dobije po pi...i.
na primjer ako bi to bili hrvati to bi znacilo da bi dobili livanjski, zapadnohercegovacki i dio hercegovacko-neretvanskog kantona i to onaj dio zapadno od neretve.
Skijaš wrote:
Nema pravedne podjele, apetiti su preveliki i ne postoji ta karta koja bi svima bila prihvatljiva.
To ne znamo.
Vidis ja sam ubjedjen da bi se Srbi i Hrvati odrekli jednog djela teritorije u zamjenu za nezavisnost kada bi kod Bosnjaka postojala volja za razdruzivanjem.
Al situacija je takva da od tog nema nista tako da... patnja, kome je rahat nek uziva.
Basvod wrote:
vece gluposti na ovoj temi nisam jos vidio. pa uzrok svih problema i jeste to sto je pravdna podjela nemoguca. moguca je samo nepravedna podjela a tu neko mora dobro da dobije po pi...i.
na primjer ako bi to bili hrvati to bi znacilo da bi dobili livanjski, zapadnohercegovacki i dio hercegovacko-neretvanskog kantona i to onaj dio zapadno od neretve.
sta mislis bili to bilo ok?
Tako nesto, ne znam podjela nije na stolu tako da dzaba pricamo. Al eto, posteno bi bilo... Bosnjacima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%.
, ako me administratori baniraju nema veze, barem neću dolaziti više na forum nego se mogu posvetiti svome učenju da jednoga dana razumijem vas ultramegasuper nabrijane forumaše koji bi sada poklali milijune stanovnika samo da imaju svoju državu
Kakava steta
Gledaj ko odlazi
angrybird je napisao/la:
meni pokojni djed davno govorio sveži jednog muslimana u vreću i namlati, a drugog izvedi na večeru, obojica će isto misliti o tebi
Steta takav mozak . Okle si rocko iz sirokog brijega ili iz listice