Sirija

Locked
Avetinho

#2876 Re: Sirija

Post by Avetinho »

udrch wrote:
nosara wrote:Valjaju nam svake zime... Ili smo vratili onu stoju...?
:lol:

joj nosara, nisi valjda puko skroz..
Nisi u toku.

Odavno.
Alfons Kauders

#2877 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

_mufljuz_ wrote:
nedipr - kad su "zurno" zbombali Irak "humanitarno" da sprijece naftnu krizu u Kuvajtu - mogli su humanitarno da ih srokaju i 1991 :wink:

i - ja najmanje zelim da se ljudi tamo pate i ubijaju - medjutim motivi napada na Siriju nemaju veze kao sto ti baljezgas - humanoscu.... i ljudskim zivotima.... samo su pustili da potraje trazili trigger da to ucine i onda odjednom usred posjete UN eksperata za hemijsko oruzje Asad puca hemijsko oruzje.... ti tu pricicu prodaji djecici u vrticu...
ma ja ba... ko sto rekoh - ne valjaju vam kad bombarduju, ne valjaju vam kad ne bombarduju :D

trazili "trigger"?

nakon 100,000 mrtvih? da su htjeli mogli su hladno reci dosta je i krenuti... isto ko sto su fol cekali "trigger" u bosni... ko da nasih 100,000 mrtvih nije bilo dovoljno

koja smijurija... da su fakat htjeli da ulete vojno prvom prilikom, uradili bi to prije dvije godine... ili na primjeru juge, 1991...
snaga_znanja

#2878 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

Alfons Kauders wrote:
_mufljuz_ wrote:
nedipr - kad su "zurno" zbombali Irak "humanitarno" da sprijece naftnu krizu u Kuvajtu - mogli su humanitarno da ih srokaju i 1991 :wink:

i - ja najmanje zelim da se ljudi tamo pate i ubijaju - medjutim motivi napada na Siriju nemaju veze kao sto ti baljezgas - humanoscu.... i ljudskim zivotima.... samo su pustili da potraje trazili trigger da to ucine i onda odjednom usred posjete UN eksperata za hemijsko oruzje Asad puca hemijsko oruzje.... ti tu pricicu prodaji djecici u vrticu...
ma ja ba... ko sto rekoh - ne valjaju vam kad bombarduju, ne valjaju vam kad ne bombarduju :D

trazili "trigger"?

nakon 100,000 mrtvih? da su htjeli mogli su hladno reci dosta je i krenuti... isto ko sto su fol cekali "trigger" u bosni... ko da nasih 100,000 mrtvih nije bilo dovoljno

koja smijurija... da su fakat htjeli da ulete vojno prvom prilikom, uradili bi to prije dvije godine... ili na primjeru juge, 1991...
Ne isplati se raspravljati. Ovi rusofili su nedokazni... :lol:
vivaldi

#2879 Re: Sirija

Post by vivaldi »

prije sat-dva na cnn- u se javio neki kako rekose vec danima jedini zapadni novinar trenutno u damasku. prilicno se iznenadih prizorima, ulice prepune, bazari, autobusi krcati, studenti..ni r od rata. bude tih slika i ovde po netu, ali nikad bas nesto nisam vjerovao u istinitost ili datum

pravio anketu, ali ni ljudi nisu nesto previse prepadnuti americkim napadom. na obodima grada u daljini se vidi dim, ali grad je dosta veliki.

ponajvise me zacudila hrpa muskaraca u civilu, poslije dvije godina takvog rata da nije bila masovna mobiliacija ipak jeste iznenadjujuce.
Johnny_x

#2880 Re: Sirija

Post by Johnny_x »

Hrulj wrote:Ne mogu razumjeti bilo koga tko podrzava Assada.
Od dva zla moraš izabrati ono koje je manje
_mufljuz_

#2881 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

Alfons Kauders wrote:
_mufljuz_ wrote:

trazili "trigger"?

i sta si ti sad zakljucio nakon 100 000 mrtvih? sta da su htjeli - je l to nisu htjeli :lol:

zelis da zakljucis sta? nisi mi jasan? 100 000 mrtvih je 100% vec palo u Siriji i oni se tek sad sjetili da sprijece humanitarnu katastrofu valjda je humanije kad izgine 100 000 od metaka i granata ? je l to hoces da kazes - trigger je da su cekali ovakav nekonvencionalan "napad" hemijskim oruzjem da koji je eto bas sad napravio Asad :lol: da zaobidju Vijece Sigurnosti :wink: i ruski veto - is it clear now :wink: ?

a profit zna se - Izrael trlja li trlja ruke i trpa u bolnice "mudzahedine" - jedinstven trenutak da skrse polustoljetnog neprijatelja. anadolcima gori pod nogama ako Kurdi dobiju dio Sirije jer vec im gori noga u Sjevernom Iraku koji izdasno finansira PKK separatiste a sve sama Made in USA oprema - C4, semtexi i sl :mrgreen:

Asada niko normalan ne podrzava - ali je drzava funkcionisala pod njegovom cizmom imala je atribut "normalne" - kako tako - sad je uopste nema..... unistena do koske.... i ako Asad dozivi poraz bice u gorem rangu od Afganistana i Iraka - tacnije - nece je vise ni bit :wink: e onda podjela entiteti pizde materine, srbi budu trazit ista prava - pa cemo da vidimo je li Srbija mala zbog pripremljenog kusura ili zato sto su ameri odradili "humanitarni rad" :mrgreen:

a mi mozemo molit boga alaha da Asad pakase poravna i zadrzi koliko toliko crte sirijske suverene drzave na cijeloj teritoriji..... iza milion perdi i zavjesa je nama kao bosancima i prevashodno uhljupima koji ne vide daleko od nosa - vazno da Asad izvuce dobar kraj.....

ali kako muslimane vole poslije 9/11 - bice nama kusur fildzan :mrgreen: samo se pitam hocete li vi i vas par jos uvijek da volete politicku ameriku kao i do sad :mrgreen:
Alfons Kauders

#2882 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

_mufljuz_ wrote:
Alfons Kauders wrote:
_mufljuz_ wrote:

trazili "trigger"?

i sta si ti sad zakljucio nakon 100 000 mrtvih? sta da su htjeli - je l to nisu htjeli :lol:

zelis da zakljucis sta? nisi mi jasan? 100 000 mrtvih je 100% vec palo u Siriji i oni se tek sad sjetili da sprijece humanitarnu katastrofu valjda je humanije kad izgine 100 000 od metaka i granata ? je l to hoces da kazes - trigger je da su cekali ovakav nekonvencionalan "napad" hemijskim oruzjem da koji je eto bas sad napravio Asad :lol: da zaobidju Vijece Sigurnosti :wink: i ruski veto - is it clear now :wink: ?

a profit zna se - Izrael trlja li trlja ruke i trpa u bolnice "mudzahedine" - jedinstven trenutak da skrse polustoljetnog neprijatelja. anadolcima gori pod nogama ako Kurdi dobiju dio Sirije jer vec im gori noga u Sjevernom Iraku koji izdasno finansira PKK separatiste a sve sama Made in USA oprema - C4, semtexi i sl :mrgreen:

Asada niko normalan ne podrzava - ali je drzava funkcionisala pod njegovom cizmom imala je atribut "normalne" - kako tako - sad je uopste nema..... unistena do koske.... i ako Asad dozivi poraz bice u gorem rangu od Afganistana i Iraka - tacnije - nece je vise ni bit :wink: e onda podjela entiteti pizde materine, srbi budu trazit ista prava - pa cemo da vidimo je li Srbija mala zbog pripremljenog kusura ili zato sto su ameri odradili "humanitarni rad" :mrgreen:

a mi mozemo molit boga alaha da Asad pakase poravna i zadrzi koliko toliko crte sirijske suverene drzave na cijeloj teritoriji..... iza milion perdi i zavjesa je nama kao bosancima i prevashodno uhljupima koji ne vide daleko od nosa - vazno da Asad izvuce dobar kraj.....

ali kako muslimane vole poslije 9/11 - bice nama kusur fildzan :mrgreen: samo se pitam hocete li vi i vas par jos uvijek da volete politicku ameriku kao i do sad :mrgreen:
opet izrael, 9/11, zavjere... :-) reci fino sto si vec rekao u vise navrata - da ne volis zidove... cemu sva ta igranka? fino reci sto stvarno mislis... svi to ionako vec znamo

ruski veto? :D kako su kosovo napali bez odobrenja UNa? Irak? Koreja 1950, kad se rusi nisu ni pojavili na vijecu sigurnosti

jednostavno nisi dovoljno obrazovan da razumijes svijet oko sebe, sta drugo da ti kazem? zato ti i tebi slicni i posezete za infantilnim objasnjenjima tipa teorija zavjera i zidova...

a sto se tice naseg fildzana... koliki bi bio da su se pitali rusi? :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2883 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

како ће им се асад на*ебати кеве ако нападну
има све да их побије

гази бенгази
Alfons Kauders

#2884 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

SalihI wrote:
Co0l wrote:Skoro svi su ti postovi takvi al da ne navodim sve,dovoljno je spomenuti ova zadnja dva da pobunjenicima fali ljudstva i tvoje pokusaje opravdanja Holokausta u maniru Ahmedinedzada. :-)
De molim te ti nam reci zasto pobunjenici mobiliziraju djecu u izbjeglickim kampovima u Jordanu ako im vec ne fali ludstva ?

Niko ne pokusava pravdati Holocaust, ali ipak valja znati neke historijske cinjenice koje su se dogodile prije, za vrijeme i nakon Holocausta.
eto ti ces nas sve prosvijetliti... :lol: daj te cinjenice ziv bio, daj molim te :lol:
_mufljuz_

#2885 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

meni pricas o infantilnost i neobrazovanosti a sam meljes k'o neko dijete.....

teorije zavjere? :lol:
drzava koja ima desetine obavjestajno-spijunsko-sigurnosnih agencija sa desetinama i stotinama operacija u svijetu da bude transparentna.... ma nemoj me zajebavat :lol:

rodila tebe majka obrazovana da mozes bit' kompetentan drugima rec' da nisu :lol:

ne znam je l samo racunala na to da ces bit' toliko narcisoidan (bez nekog veceg pokrica) :roll:
Alfons Kauders

#2886 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

_mufljuz_ wrote:meni pricas o infantilnost i neobrazovanosti a sam meljes k'o neko dijete.....

teorije zavjere? :lol:
drzava koja ima desetine obavjestajno-spijunsko-sigurnosnih agencija sa desetinama i stotinama operacija u svijetu da bude transparentna.... ma nemoj me zajebavat :lol:

rodila tebe majka obrazovana da mozes bit' kompetentan drugima rec' da nisu :lol:

ne znam je l samo racunala na to da ces bit' toliko narcisoidan (bez nekog veceg pokrica) :roll:
buaaaa os maramicu? :D

hajd jos malo o izraelu, 9/11 i americkoj spoljnoj politici, molim te, evo sjeo sam nesto da radim, pa mi treba usput da nekog podjebavam i da se malo nasmijem
ferum

#2887 Re: Sirija

Post by ferum »

japin_mutapi wrote:како ће им се асад на*ебати кеве ако нападну
има све да их побије

гази бенгази
:lol: :thumbup:

na MCM foumu neko još vjeruju da se Pukovnik krije po Sirtu i samo što nije udario iz pustinje sa rezervnim jedinicama i protjerao plaćeničke pacove :lol: pitam se kako sad kmeče za pinkovratim Oftalmologom 8-)
_mufljuz_

#2888 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

Alfons Kauders wrote:koliki bi bio da su se pitali rusi? :D
nisu ruse ni pitali - pitali su srbe - a tebi su stavili ocito u dzep da budes malo afirmativniji :wink: razumijem - prostitutki je BIH imala otkako je i svijeta i nje ;-)

koliko se sjecam Holbruk je sa viskijem setao po bazi sa Slobom i dao mu 50% a tebi 25% i to kad je armija bila i naoruzana i nahranjena i opremljena.... :wink:

a tebi zlato moje nije ni bio namijenjen fildzan - amen su srbi imali 2-3 godine da fildzane rijese (slobodne teritorije + enklave bihac, zepa, gorazde) samo sto su bili smotani da sa kompletnim arsenalom JNA zavrse taj pos'o -
dok tebi su stavili kao i meni kitu u usta sto se tice oruzja i kupovine :wink:

kao sto rekoh nit imas kulture razgovaranja nit argumenata - isto malo dijete nesto prdoklacis.... zao mi te je uglavnom
Last edited by _mufljuz_ on 29/08/2013 20:54, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#2889 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

SalihI wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Sta mislis da li je Asadu vazno koje oruzje ce upotrijebiti i kada, e ne bi li osteao na vlasti jos koji dan?
Provjeri istoriju Sirije. Ne voli raja wikipediju, ali je dobro mjesto za pocet.
Za tebe je Wikipedia OK?
Dobro, izvoli citaj i obrazuj se:

"Hafez al-Asad (6. listopada 1930.- 10. lipnja 2000.), sirijski državnik, premijer od 1970. do 1971. i predsjednik Sirije od 1971. do 2000. godine.
Asad je bio na vlasti gotovo tri desetljeća, duže od bilo kojeg režima u Siriji. Prije no što je došao na vlast, u Siriji je bilo mnogo državnih udara i protu-udara, dok je Asad uspostavio stabilan i centraliziran režim, pretvarajući tako Siriju iz vrlo slabe i ranjive u jaku, stabilnu državu. Štoviše, Asad je pretvorio Siriju iz objekta susjednih zemalja u regionalnu silu, utječući na mnoge države u susjedstvu, regiji i šire. Njegova je vladavina donijela i unutarnje promjene, Ustav iz 1973., koji je jamčio ženama jednak položaj u društvu. Asad također ulaže trud u industrijalizaciju, a otvara Siriju i stranome tržištu. Za njegove vladavine otkrivena je nafta, a dio prihoda se počinje ulagati u infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo, pismenost i urbanu gradnju.

Životopis[uredi]

Asad je rođen u siromašnoj alavitskoj obitelji na sjeveru Sirije u selu Kardaha. Kao tinejdžer je postao član Baasističke stranke koju je karakterizirao panarabizam i socijalizam. Bio je odličan učenik i dobio je mnogo pohvala, a istovremeno je postao vrlo važan u stranci. Pridružuje se Sirijskom bojnom zrakoplovstvu koje je, kada se on pridružio 1950., bilo tek u začeću. Pokazao se kao vrstan pilot.
Još kao časnik zrakoplovstva, postao je članom vodstva baasističke frakcije u vojsci. Postaje ministar obrane nakon baasističkog državnog udara 1966. Kao ministar obrane izgrađuje snažnu bazu koja će mu pomoći da kasnije postane predsjednik. S ciljem da postane predsjednik, počinje raditi na dobivanju podrške od strane većinskih sunita. U studenome 1970. imenovan je predsjednikom vlade, a u veljači 1972. napušta vojsku. Kao predsjednik vlade sazvao je Sirijski parlament, a s ciljem da pokaže demokratičnost, uklapa više nacionalističkih i socijalističkih stranaka pod jednu krovnu organizaciju, Narodnu naprednu frontu. Ta ista fronta ga nominira za jedinog predsjedničkog kandidata, a u ožujku 1971., na referendumu je postao i predsjednik s 99% glasova.
Asad priključuje Siriju Federaciji Arapskih Republika u siječnju 1972., zajedno s Egiptom i Libijom. U sklopu te Federacije, ratuje zajedno s Egiptom u ratu protiv Izraela 1973., za vrijeme kojega je Sirijska vojska znatno osnažena i povećana. No, Egipat biva poražen i sklapa mir s Izraelom, što Asadu, kao arapskom nacionalistu, ne ide pod ruku, te se okreće zemljama u regiji s ciljem da osnaži arapski položaj i postavi Siriju kao vodeću arapsku državu. U početku uspijeva ostvariti dobre veze s Irakom, Jordanom i Palestinskom oslobodilačkom organizacijom, no te veze su se izjalovile nakon što je Irak pretendirao za vodećim položajem i nakon što su Jordan i POO postali bliski Izraelu. Asad je također uključio Siriju u Libanonski građanski rat, gdje je ostvario uspjeh ostavivši visok utjecaj Sirije u toj državi. Nakon Islamske revolucije u Iranu, Asad se počinje zbližavati s Iranom, vidjevši u Iranu velikog prijatelja panarabizma i istodobno osuđujući irački angažman protiv Irana 1980.
Najveći domaći neprijatelj Asada bila je organizacija Muslimansko bratstvo. Ta ista organizacija se protivila Asadovom Ustavu iz 1973. koji je jamčio jednakost žena u društvu i dopuštao pripadnicima bilo koje vjere da postanu predsjednici Sirije. Nakon žestokog prosvjeda muslimanske braće, Asad ipak pristaje na uvjet da predsjednik mora biti musliman, no kritizira "primitivno shvaćanje islama". Godine 1982. Muslimanska braća dižu ustanak protiv Asada. Ustanak je na kraju ugušen a muslimanska braća su bili pod snažnom represijom.
Asad je umro od srčanog udara u lipnju 2000. Pokopan je u rodnom mjestu."
a masakr u Hami?

na koji se i odnosila izjava kolege? ili ga nema na wikipediji... ili nisi ni cuo za njega?
ferum

#2890 Re: Sirija

Post by ferum »

SalihI wrote:
snaga_znanja wrote:Neki dan citam jedan proAsadovski clanak na temu hemijskog napada u kojem se tvrdi da je ovaj hemijski napad Sirijske markale. Dalje se inputira da su markale izvedene u reziji ABiH da bi se skrenula paznja medjunarodne zajednice.

Nadalje par dana pratim odjeke po svijetu i uglavnom se rusi kace za takav argument.

Kao neko ko je trpio Rusku pristranost i njihovo po "zakonu" mogu samo dati blagoslov svakom tomahavku koji poleti prema Asadovim bunkerima!

Do sada sam bio u modu zaboli me, ali kad vidim da se rezim koristi argumentima u javnosti kojim su se nasi domaci koljaci koristili meni ne treba veci dokaz ko je u tom ratu zrtva, a ko agresor.

Eto toliko..
Kada pricas o napadu hemijskim oruzjem koji se dogodio u Siriji, veoma je bitno da uzmes u obzir jednu stvar:
Ljudi koji Assada optuzuju da stoji iza toga napada, u zadnjih 10 godina,ti isti su u susjednom Iraku u podmuklim i kukavickim napadima ubili na stotine hiljada ljudi.

I tebe pitam sta ovo oni ispaljuju sa ovoga topa? Cime je napunjena ona plinska boca?
naprdjeli su unutra boce i sad je bacaju bašarovcima..mislim da u redovima revolucionara postoje specijalno obučene jedinice prdospecijalci čija uloga ja naprdjeti s vremena na vrijeme po nekoliko ovakvih boca a koje se onda lansiraju pasadovcima..
Alfons Kauders

#2891 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

_mufljuz_ wrote:
Alfons Kauders wrote:koliki bi bio da su se pitali rusi? :D
nisu ruse ni pitali - pitali su srbe -
koliko se sjecam Holbruk je sa viskijem setao po bazi sa Slobom i dao mu 50% a tebi 25% i to kad je armija bila i naoruzana i nahranjena i opremljena.... :wink:

a tebi zlato moje nije ni bio namijenjen fildzan - amen su srbi imali 2-3 godine da fildzane rijese (slobodne teritorije + enklave bihac, zepa, gorazde) samo sto su bili smotani da sa kompletnim arsenalom JNA zavrse taj pos'o -
dok tebi su stavili kao i meni kitu u usta sto se tice oruzja i kupovine :wink:

kao sto rekoh nit imas kulture razgovaranja nit argumenata - isto malo dijete nesto prdoklacis.... zao mi te je uglavnom
hajd mi sad objasni kakvo je bilo stanje u arbih 1995, logisticki pogotovo... kad si vec strucnjak... garant si bio oficir ili nesh u ratu dok meni drzis lekcije... :D mada bi prije reko da si bio fetus ili nesto jos manje, s repicem :D
Alfons Kauders

#2892 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

SalihI wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Bansky, smij se koliko treba! Sta te briga za cetiri miliona izbjeglica, stohiljada poginulih, stotine hiljada obogaljenih.
Vazno je da cuvar slobode cijele planete Asad ostane na vlasti.
Najvaznije je da na vlast ne dodju oni koji ce plesati onako kako im Pentagon bude svirao.
humanizam na djelu, nema sta...

sve ko fol kukate o zrtvama, a sad kazes da nisu bitne - samo nek asad ostane na vlasti... pola miliona, milion, jebaji ga... najvaznije je da se vlast ne promijeni :-)
Alfons Kauders

#2893 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

SalihI wrote:
Alfons Kauders wrote: sta predlazes? da branimo ruse u njihovoj svetoj borbi za energetske i ekonomske resurse narednih 100 godina? :D
Narod bliskog istoka ne pati vec decenijama zbog ruske vec zbog americke i zapadne politike.
zato jer se rusi nisu ni imali priliku pokazati... za iskustvo pod rusima pitaj malo poljake, cehe, madjare... pravo su popularni :D
vivaldi

#2894 Re: Sirija

Post by vivaldi »

za taj tamo region jednostavno se nije naslo dobro rjesenje, diktatura za diktaturom.

pod plastom narodnog nezadovoljstva uz strane sponzore, s vremena na vrijeme dodje do smjene rezima i onda vrlo brzo opet jovo nanovo
mrAdil

#2895 Re: Sirija

Post by mrAdil »

Alfons Kauders wrote:
opet izrael, 9/11, zavjere... :-) reci fino sto si vec rekao u vise navrata - da ne volis zidove... cemu sva ta igranka? fino reci sto stvarno mislis... svi to ionako vec znamo

ruski veto? :D kako su kosovo napali bez odobrenja UNa? Irak? Koreja 1950, kad se rusi nisu ni pojavili na vijecu sigurnosti

jednostavno nisi dovoljno obrazovan da razumijes svijet oko sebe, sta drugo da ti kazem? zato ti i tebi slicni i posezete za infantilnim objasnjenjima tipa teorija zavjera i zidova...

Fakat, ko god ovdje ne dijeli tvoje misljenje proglasis ga rusofilom, mrziteljem zidova...
nosara

#2896 Re: Sirija

Post by nosara »

vivaldi wrote:za taj tamo region jednostavno se nije naslo dobro rjesenje, diktatura za diktaturom.

pod plastom narodnog nezadovoljstva uz strane sponzore, s vremena na vrijeme dodje do smjene rezima i onda vrlo brzo opet jovo nanovo
Mislim da ce ovaj put to bit malo drukcije... Do sada nije bilo pritiska koji stvara imperativ da se po svaku cijenu pokriju resursi... Ono sto je bio cilj lagano se ostvaruje, drzave tonu u beskrajne unutrasnje konflikte, ali su kanali snabdijevanja bezbijedni...
Alfons Kauders

#2897 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

mrAdil wrote:
Alfons Kauders wrote:

Fakat, ko god ovdje ne dijeli tvoje misljenje proglasis ga rusofilom, mrziteljem zidova...
da - nazivam stvari pravim imenom, imam tu boljku :D
sandokann

#2898 Re: Sirija

Post by sandokann »

Alfons Kauders wrote:

Naravno da su se pitali.

49% - malo li je?
underwater

#2899 Re: Sirija

Post by underwater »

asurbanipal wrote:I ja se evo pitam cime su nas to kupili pa zato sad "moramo" aplaudirati za amerikenjce. :roll:

Pa nisu oni nikog kupili .... to je - STRAH :shock:
Ameri i nato jesu "prokleto" jaki ... ali su ipak najjaci u - brainwashing
Da je svaki otpor globalnom rektashu zvanom nato - uzaludan i smrtonosan

Vecina planete puki su konzumenti te kabalisticke nato-ideologije, pri cemu se pojedine skupine izdvajaju (napomenucu vehabije kao jako napredne i ugojene goyine, te sitnosicardzijske AKP prevarante, osobite mile faraonima).

Sta onda reci za balkansku stoku sitnog zuba, vjernu publiku kabala show programa? To sve lici na Let iznad kukavicijeg gnijezda...gomila likova nafuranih da su generali danima bubaju karakteristike americkih raketnih sistema sve u cilju sirenja defetizma internetom ...no za razliku od gorepomenutih ti slaboucheni Alfonsi :D ne dobivaju ni pare :lol:

Kabalisti zaista hoce (mozda i nocas) napasti, mozda zbrisati 10 ili 20 miliona muslima do kraja sukoba, ali mora se biti dobro glup i vjerovati u njihovu konacnu pobjedu.
Jer ni Asad ni Khamnei nisu instalirani lideri vec demokratski izabrani ... od naroda koji nisu spremni biti niciji goyini.
Prednost u oruzju nikad nije bila odlucujuca (gori je omjer bio izmedju nas i srba 92') vec spremnost da se sloboda brani zivotima. Konacno, Bog njihov je jachi, sveobuhvatniji i mudriji od kabalistickog .. i kome On pomogne, taj sigurno pobjedjuje, neovisno sta kazu (ka)balisticke tablice.
Ko drukcije kaze - klevece i laze :thumbup:
vivaldi

#2900 Re: Sirija

Post by vivaldi »

nosara wrote:drzave tonu u beskrajne unutrasnje konflikte
ovo itekako ima smisla, malo malo pa restartuju jednu po jednu zemlju. u svom tom krvoprolicu, logicno se stvara tolika unutrasnja mrznja da im strani neprijatelji i ne trebaju.

na kraju krajeva koliki su svi sami sebi nanijeli gubitaka nije niko drugi ni blizu.
Locked