hrvatska-more

Post Reply
Gojeni H

#2876 Re: hrvatska-more

Post by Gojeni H »

U petak se vratio s mora.
Na ulazu u HR nisam imao nikakvih problema. Na carini me pitali gdje idem. Nisam rekao tacno mjesto, zato sto zaista i nisam znao gdje idem. Niko me nije pretresao. Cekao na prelazu nekih 45-50 minuta, a bio je vikend.

Makarska rivijera puna k'o sibica. Strogo NE preporucujem odlazak, pa da se "nadje neka soba". Ako sam ja bio budala ne morate vi.
Placao 50 eura apartman; spavaca, dnevni boravak s malom kuhinjom, kupatilo i manji balkon s pogledom na more.
Na povratku pitao gazdaricu za kopiju prijave boravka. Gospodja to uredno regulisala.
Na izlazu, niko me na granici nije ni pitao za tu prijavu.
uglavnomja

#2877 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Gojeni H wrote:U petak se vratio s mora.
Na ulazu u HR nisam imao nikakvih problema. Na carini me pitali gdje idem. Nisam rekao tacno mjesto, zato sto zaista i nisam znao gdje idem. Niko me nije pretresao. Cekao na prelazu nekih 45-50 minuta, a bio je vikend.

Makarska rivijera puna k'o sibica. Strogo NE preporucujem odlazak, pa da se "nadje neka soba". Ako sam ja bio budala ne morate vi.
Placao 50 eura apartman; spavaca, dnevni boravak s malom kuhinjom, kupatilo i manji balkon s pogledom na more.
Na povratku pitao gazdaricu za kopiju prijave boravka. Gospodja to uredno regulisala.
Na izlazu, niko me na granici nije ni pitao za tu prijavu.

taman da napisem isto.

katastrofa. ne sjecema se ovakve guzve, a dugo ljetujem ovuda.

jos danas navala talijana.

ni jedne bake sa parolom "apartmani" nema na magistrali.
u tucepima jedna zena sjedi u stolici, pitam za drugaricu apartman za 2 - iz topa kaze: NEMA NIGDJE OVDJE.

djir do plaze u makarskoj, peskiri su do onih staza za setanje, ne moze sibica stati, :roll:

nego, koncert ace lukasa 20.8. :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2878 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

opremdobro30 wrote:
Lajavikrelac wrote:Iduća sedmica vjerovatno u Rovinj :mrgreen: živi bili pa vidjeli.... 8-)
Nes se bas okupati.Ide promjena vremena a posto je vec august u drugoj polovici to ti nije dobar znak za Istru.Zivio sam 10 godina u Rijeci koja je blizu i znam kakva klima je tamo.Ocekuj oblake, kisu povremeno i hladno more.Ja bi isao sto juznije u tom terminu

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ja sam avgusta 2007 bio u Umagu, gorio je kamen doslovno koliko je bilo vruće, termometar na auto putu pokazuje 40!! :shock: Nadam se da će me i sad vrijeme poslužiti... 8-)
seksan

#2879 Re: hrvatska-more

Post by seksan »

Dalmatinci proklinju EU :D
Alfons Kauders

#2880 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

seksan wrote:Dalmatinci proklinju EU :D
ma dalmatinci vazda nesto proklinju i kukaju...

zasto mi to zvuci poznato? :D
seksan

#2881 Re: hrvatska-more

Post by seksan »

Alfons Kauders wrote:

Jedino mi je drago da shvate da ih niko ne posjecuje sem Bosanaca,
Alfons Kauders

#2882 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

seksan wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jedino mi je drago da shvate da ih niko ne posjecuje sem Bosanaca,
Mozda u Makarskoj i okolnim selima. Na ostatku obale smo statisticka greska.

Al sta se moze kad je nasem narodu Bosna od Vijecnice do M.Dvora, a Dalmacija od Tucepa do Makarske. :D
sumirprimus

#2883 Re: hrvatska-more

Post by sumirprimus »

Dozer wrote:Ubise ova dvojica s tim "a gdje je more, a gdje je more" :D

Evo smjestaj iz drugog ugla. Kao sto rekoh - 200m nize. Bazen odlicno dodje poslijepodne ;)
Image
bem ga i ja,znam ja da je dozer lik,a valjda i on zna da se salim... :)
al me interesuje,jesi li sam na ovu ljepotu nabasao(preko neta) ili ti je neko preporucio?...
uglavnomja

#2884 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

cisto informativno, pozivi prema eu iz kroacije (i obrnuto) su 4 puta jeftiniji od 1.7. :D
uglavnomja

#2885 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

i jos jedna info

najbolje mjesto za mijenjanje love 3,75 je mjenjacnica pred kraj rive (prema hotelu osejava, pravac podgora)
manekenka u penziji

#2886 Re: hrvatska-more

Post by manekenka u penziji »

ja lovu nisam mjenjala, vec sam dizala sa bankomata kune bez provizije.
unicredit=zagrebačka banka
uglavnomja

#2887 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

manekenka u penziji wrote:ja lovu nisam mjenjala, vec sam dizala sa bankomata kune bez provizije.
i ja :-D nesto malo casha, a sve ostalo karticom placam.

ali pitala raja za mjenjacnice, pa s obzirom da je kurs na sred rive 3,65-3,70 ovaj je najbolji.
acetic1

#2888 Re: hrvatska-more

Post by acetic1 »

manekenka u penziji wrote:ja lovu nisam mjenjala, vec sam dizala sa bankomata kune bez provizije.
isto vrijedi za intesa banku, ali samo za ove koji imaju novu visa inspire karticu, sa starom maestro uzimaju proviziju

intesa bih=privredna banka zagreb
ultima_palabra

#2889 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

Ali što su ljudi antitalenti za turizam... u nedjelju prošao jednom velikom plažom (nije Makarska) i stao u 4-5 kafića koji su imali TV, htio pogledati par trka atletike... u svim sam naišao na odgovore da TV ne radi, da ga ne znaju upaliti, da nemaju baterija za daljinski :lol: Wi-Fi je misaona imenica, moraš otići u gotivan restoran da bi našao wireless koji radi.

I onda se čude što im dolaze samo Mađari, Slovaci, Česi, Poljaci... pa ne možeš Švabu privući samo nebom i morem.
miki.ba

#2890 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

U pravu si, wi-fi ko da je milion mjesecno, rijetko ga ko ima.
Domaci izdajnik

#2891 Re: hrvatska-more

U Makarskoj u kafićima se naplaćivao Wi-fi vremenski...ti pare a oni tebi šifru :-) sranje u bojama :run:
polacijela

#2892 Re: hrvatska-more

Post by polacijela »

Cesi su me fascinirali ovo ljeto ritmom sto su ga sebi zadali:
znaci, doputovali na more u 8 ujutro, u 8:05 sva porodica je u vodi, kupanje po 15 minuta, pauza 5 minuta, taman da po satu svuku svaki po litar soka/kafe/sladoleda/kolaca u baru hotela gdje imaju all inclusive aranzman. Nisam vidjela nijednog punijeg Ceha, al brate u hotelu jedu za troje, ne bil pojeli i popili svaki euro sto su uplatili.
definitivno najvise cijene svoj novac, doslovno :D
nema praznog hoda i iskoristena svaka minuta :D
Domaci izdajnik

#2893 Re: hrvatska-more

Davno rečeno: kao kod Švaba samo plastično :mrgreen:
acetic1

#2894 Re: hrvatska-more

Post by acetic1 »

Čudi me za Makarsku i wifi, za manje selendre i razumijem, u Splitu i Trogiru ga ima na svakom koraku free, al zato u svih 7 Kaštela wifi predstavlja misaonu imenicu :D

I ne znam čemu vise ovo smijanje Česima, Slovacima i sličnim kad su odmakli od nas miljama... možda se ljudi samo nisu riješili starih navika štednje novca kad su bili pod ruskom čizmom :D možda možemo od njih nešto i naučit za današnja vremena
uglavnomja

#2895 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

miki.ba wrote:U pravu si, wi-fi ko da je milion mjesecno, rijetko ga ko ima.
svaki ozbiljan apartmandzija ima wi fi.

inace, ne postoji mogucnost uvodjenja interneta "sezonski". sve je vezano ugovorom na 12 ili 24 mjeseca, ako postoji telefonski prikljucak. a ako ne postoji - onda je veselica, prikljucak je 600 kn, pklus 3-4 joje mjesecno 2 godine.
ultima_palabra

#2896 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

acetic1 wrote:Čudi me za Makarsku i wifi, za manje selendre i razumijem, u Splitu i Trogiru ga ima na svakom koraku free, al zato u svih 7 Kaštela wifi predstavlja misaonu imenicu :D

I ne znam čemu vise ovo smijanje Česima, Slovacima i sličnim kad su odmakli od nas miljama... možda se ljudi samo nisu riješili starih navika štednje novca kad su bili pod ruskom čizmom :D možda možemo od njih nešto i naučit za današnja vremena
U Trogiru ga nema, čak imaju neke hotspotove za koje treba kupiti neke bonove na kiosku :-) Internet klubovi rade najnormalnije kao da je 2005. :lol:

A za Čehe i ostale, uopšte se ne smijem ali znam da bi ih domaći rado zamijenili nekim drugim gostima.
P308

#2897 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

polacijela wrote:Cesi su me fascinirali ovo ljeto ritmom sto su ga sebi zadali:
znaci, doputovali na more u 8 ujutro, u 8:05 sva porodica je u vodi, kupanje po 15 minuta, pauza 5 minuta, taman da po satu svuku svaki po litar soka/kafe/sladoleda/kolaca u baru hotela gdje imaju all inclusive aranzman. Nisam vidjela nijednog punijeg Ceha, al brate u hotelu jedu za troje, ne bil pojeli i popili svaki euro sto su uplatili.
definitivno najvise cijene svoj novac, doslovno :D
nema praznog hoda i iskoristena svaka minuta :D
I Rusi su isti :D
dalmatinka

#2898 Re: hrvatska-more

Post by dalmatinka »

seksan

Jedino mi je drago da shvate da ih niko ne posjecuje sem Bosanaca
Ovo mi je uljepšalo dan. Nasmijala sam se do suza. :lol: :lol: :lol:
agent_zero

#2899 Re: hrvatska-more

Post by agent_zero »

Ne zamjeri mu, čovjek je u bunilu pisao taj post :D
Kona__

#2900 Re: hrvatska-more

Post by Kona__ »

Za vikend u splitu, super smjestaj dva dana prije rezervisan, preko bioce u dolasku, lijepo su sredili.. sve divno i krasno, lijepa nasa, samo da je i nama autoputa isla bih non-stop. Ne znam cemu price, demonizacije, sta je sa ovim narodom.. drago mi je da su u eu, kao da imamo kakvog izbora, treba da smo sretni sto nam je makar hrvatska blizu.. mnogi ne bi vidjeli mora nikad :-?
Post Reply