Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mad_max_ba

#2876 Re: Citroen All About

Post by mad_max_ba »

amar1994 wrote:
mad_max_ba wrote:Ulcinj :lol: :lol:
Orebitch :skoljka: :lol: :lol:
Palm beach-Orebeach :lol: :lol:
amar1994

#2877 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

mad_max_ba wrote:
amar1994 wrote:
mad_max_ba wrote:Ulcinj :lol: :lol:
Orebitch :skoljka: :lol: :lol:
Palm beach-Orebeach :lol: :lol:
:lol: :lol:
Pauza

#2878 Re: Citroen All About

Post by Pauza »

Skinuo sve zastitne plastike odozdo sve opet vratio i dobro pritegao ali zvuk je opet tu. Evo snimio sam taj zvuk i postavio na youtube ovdje, pa recite ako imate iskustva sta bi ovo moglo biti: https://m.youtube.com/watch?v=IK2K7qzhWnk
Me_again

#2879 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

Pauza wrote:Na računu stoji ulje Elf 5w30 Evolution Fulltech (ako su stvarno ovo nasuli). Znači slično je po viskozitetu mom ranije ulju Castrol Edge 5w30. Lupkanje me iritira nemoguće!!! Plus disk pločice koje cvile. Disk pločice su kupili u Motorexu i ugradili isto kao i sve filtere, za klimu, vazduh i ulje. Stvarno Guma M je izgubila kod mene poštovanje serisa.

Ne znam šta da radim po pitanju ovog lupkanja? Vozio sam u Unitrade i ljudi digli auto pregledali kaže sve zategnuto, amortizeri dobri sve odlilno. Valjda je pregledao i te žabice.
Ne razumijem čemu takvi eksperimenti sa servisiranjem Citroena ? Da se uštedi 50 markica ?
Citroen 1.6 pa i 2.0 HDI su "muhanati" na vrstu ulja i generalno govoreči na servis. Moj ti je savjet servisiraj ga u ABC na Ciglanama i nečeš imati problema. To što neko ne voli neke ljude koji tamo rade i što će sada osuti paljbu preko tastature to je drugi par cipela, ali to ne treba da te se tiče.
Ja lično sam sa Citroenima prešao barem 250.000 km održavajuči ih kod njih i nisam imao problema, a one sitne koji nisu toliko bitni sam rješavao na istom mjestu bez nekih natezanja.
Več u Berlijeti koja je također oficijelni servis za Citroen mudruju i iznalaze "zamjenska" ulja ne bi li minorno nižom cijenom privukli klijentelu, a ovi ostali sipaju šta se njima više isplati.

Alternativno, ako bih servisirao Citroena u svojoj režiji izvan ovlaštenog servisa, onda bih išao kod jednog čovjeka (neču reči majstora jer je on malo više od toga) i samo kod njega. Zna Amar o kome govorim. A ulje i dijelove bih pažljivo izabrao i kupio.

Što se ulja tiče, u 1.6 HDI samo sipati TOTAL INEO ECS 5W30 i problema nema. Kakva filozofija i pametovanje oko ulja, kupiš to ulje i miran si. Ako ti dominira gradska vožnja mijenjaš ga do 10.000 km, ako dominira vangradska onda držiš do 15.000 km.
condy

#2880 Re: Citroen All About

Post by condy »

:thumbup:
Pauza

#2881 Re: Citroen All About

Post by Pauza »

Konacno sam se rijesio problema koje su izazvali msjstori u servisu. Prvo su mi ugradili disk plocice lijevog proizvodjaca a naplatili masno, koje su skripale, to sam rijesio tako da sam izletio nove pare za Textar plocice.
Ovo "lupkanje" iz videa sam na rijesio na sugestiju naseg kolege Amara, koji je rekao da je to sto lupa zastitni lim iza motora i bio je u pravu. Lim su u servisu nekako polomili i ispao je iz svojih zabica kada su skidali filter od vazduha.

tnx citroenovci :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2882 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Pauza wrote:Konacno sam se rijesio problema koje su izazvali msjstori u servisu. Prvo su mi ugradili disk plocice lijevog proizvodjaca a naplatili masno, koje su skripale, to sam rijesio tako da sam izletio nove pare za Textar plocice.
Ovo "lupkanje" iz videa sam na rijesio na sugestiju naseg kolege Amara, koji je rekao da je to sto lupa zastitni lim iza motora i bio je u pravu. Lim su u servisu nekako polomili i ispao je iz svojih zabica kada su skidali filter od vazduha.

tnx citroenovci :thumbup:
Rak rana svih citroena su majstori, hebiga... :D :D :D
citroen xm

#2883 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

E pa jebo majku, kontam da su majstori bili problem u vrijeme DS-a i CX-a, pa i XM-a kada je Citroen imao svemirsku tehnologiju za to doba i konkurenciju, ali sada kada se C4 od drugih konkurenata razlikuje uglavnom po znaku i par slova na gepeku, nije mi jasno da "majstori" prave takve gluposti.
amar1994

#2884 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

Glupani , mrsko im radit temeljito i polako :-)

doduse i plata im je smece :-)
citroen xm

#2885 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Problem je što je problem naći i valjanog majstora koji radi za sebe, znači ne zavisi ni od čije milostinje već od svog rada. :-) Ali niko neće da se malo edukuje i da mu nije mrsko raditi kao da nekome radi džaba. Jbt, promjenio kuglu na G2 i odmah se ufora da je majstorčina. :roll:
Ned071

#2886 Re: Citroen All About

Post by Ned071 »

amar1994 wrote:Glupani , mrsko im radit temeljito i polako :-)

Kako je smece, sat 20 maraka?
amar1994

#2887 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

Ned071 wrote:
amar1994 wrote:Glupani , mrsko im radit temeljito i polako :-)

Kako je smece, sat 20 maraka?
eh pa jest servisu , al ne dobije majstor dovoljno . U mazdi je 44KM sat :D
Pauza

#2888 Re: Citroen All About

Post by Pauza »

citroen xm wrote:E pa jebo majku, kontam da su majstori bili problem u vrijeme DS-a i CX-a, pa i XM-a kada je Citroen imao svemirsku tehnologiju za to doba i konkurenciju, ali sada kada se C4 od drugih konkurenata razlikuje uglavnom po znaku i par slova na gepeku, nije mi jasno da "majstori" prave takve gluposti.

Samo da dodam da su ti isti majstori ostetili interkuler hladnjak, polomili sve prstenove na crijevu od interkulera, izgubili 2 zabice koje drze izolaciju,stavili los i ostecen filter goriva koji su zamijenili NOVIM iz Motorexa, stavili motorno ulje koje su oni htjeli, polomili zastitni lim iza motora, stavili kineske disk plocice... i to sve za vrijeme jednog obicnog malog servisa. Nema to veze sa tehnologijom, kad ljidi fusere i hoce samo da im ispadne iz ruku posao.
amar1994

#2889 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

Pauza wrote:
citroen xm wrote:E pa jebo majku, kontam da su majstori bili problem u vrijeme DS-a i CX-a, pa i XM-a kada je Citroen imao svemirsku tehnologiju za to doba i konkurenciju, ali sada kada se C4 od drugih konkurenata razlikuje uglavnom po znaku i par slova na gepeku, nije mi jasno da "majstori" prave takve gluposti.

Samo da dodam da su ti isti majstori ostetili interkuler hladnjak, polomili sve prstenove na crijevu od interkulera, izgubili 2 zabice koje drze izolaciju,stavili los i ostecen filter goriva koji su zamijenili NOVIM iz Motorexa, stavili motorno ulje koje su oni htjeli, polomili zastitni lim iza motora, stavili kineske disk plocice... i to sve za vrijeme jednog obicnog malog servisa. Nema to veze sa tehnologijom, kad ljidi fusere i hoce samo da im ispadne iz ruku posao.
SMETLJARI !!! :run:
citroen xm

#2890 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Ja bi poludio i vjerovatno nekom jebo mater. Kakvi majmuni...
ElRe

#2891 Re: Citroen All About

Post by ElRe »

citroen xm wrote:To ulje su ti usuli jer su ga imali na stanju pošto su oni zastupnici i serviseri Renaulta, a to ulje Renault preporučuje. U principu ako je ista oznaka neće ništa biti, ali to pokazuje da ih boli neka stvar za preporuke proizvođača, a i za samog kupca.
Guma M ce vremenom doci glace RNA u BiH. Totalno neprofesionalni, ugradjuju mahom no name rezervne dijelove, izuzev nesto Motrio programa za RNA.
Bunjo kakvo god neki imali misljenje o toj firmi je bio svjetlosnu godinu ispred.
ado-šampion

#2892 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

To su ti ovlasteni sto rade servis za 150 KM. Onda takve stvari ni ne treba da cude.

Ne zelim prisjedati covjeku na muku, ali Trusting plocice nisu kineske nego talijanske. Izgleda da Motorex te plocice tusi u dogovoru sa serviserima koji se tu ugrade, jer su plocice vrlo skupe a kvalitet katastrofa. I meni je isto jedan majstor donio te plocice iz Motorexa. 90 KM kostale, bacio ih nakon godinu dana.
amar1994

#2893 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

Ma nemaju ljudi mozda vremena da se raspitaju i traze sta je dobro sta ne , samo posljedice toga su uvijek velike :-)
condy

#2894 Re: Citroen All About

Post by condy »

Meni u ovl. servisu nisu nikad ništa ponudili osim OE dijelova. Ostave u vozilu originalne kutije i u njih stave filtere ili šta već što su radili na servisu. Vrate ti kutije tako da vidiš su originalni dijelovi ugrađeni. Nikad ništa nisu osim oe dijelova ugradili, jer sam znao nekad pogledat jel zaprljan filter da ga malo produvam :D Oni koji rade sa after market dijelovima, a to mi je vala niđe veze sa ovlašteni servis, trebaju to da kažu vlasniku vozila. To je klasična prevara i navlakuša pa neka je i jeftinije.
Dzontra_Volta

#2895 Re: Citroen All About

Post by Dzontra_Volta »

Ima li ko kakav link za najnovije mape RT6 2017/2?
Onaj gpsunderground.com više ne radi, ne znam gdje se sad skida?
Pauza

#2896 Re: Citroen All About

Post by Pauza »

Dzontra_Volta wrote:Ima li ko kakav link za najnovije mape RT6 2017/2?
Imam ja na USB-u pa ti mogu posuditi ili da uploadujem negdje na neki online servis.
Dzontra_Volta

#2897 Re: Citroen All About

Post by Dzontra_Volta »

Pauza wrote:
Imam ja na USB-u pa ti mogu posuditi ili da uploadujem negdje na neki online servis.
Pa haj ako ti nije problem da uploaduješ, pa mi pošalji link na pp. Tnx :-D
xamp

#2898 Re: Citroen All About

Post by xamp »

Dzontra_Volta wrote:
Pauza wrote:
Pa haj ako ti nije problem da uploaduješ, pa mi pošalji link na pp. Tnx :-D
Ako ti nije mrsko ajde i meni ili da ubaci ovdje :) Hvala ti :)
Pauza

#2899 Re: Citroen All About

Post by Pauza »

Ok. Do vikenda Vam šaljem link. :thumbup:
xamp

#2900 Re: Citroen All About

Post by xamp »

Pauza wrote:Ok. Do vikenda Vam šaljem link. :thumbup:
hvala :)
Post Reply