TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
typeOnegative

#2876 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

aditon wrote:
supercali wrote:
aditon wrote:da priupitam iako nema veze s temom. Naime imam kućno kino koje ima opciju wifi ready. Zanima me da li mi treba još neki dodatak da bi sve to radilo bežičnim putem ili se taj dio u "opcijama" kućnog kina podešava?
Treba ti dongle i to najvjerovatnije istog proizvodjaca kao i kino a to je nekih cca 100 maraka za svakog proizvodjaca
znači to je fizički dodatak koji omogućava slanje zvuka na svaki zvučnik bežičnim putem? Potražit ću svakako taj dongle jer isplati se naročito u mom slučaju.

Ne znam kakvo je kino ali uglavnom preko wi-fi a je namijenjeno za stražnja dva, ostala četiri regularno spajaš kabelima
supercali

#2877 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

shalla wrote:Jebiga privatizovah temu al eto samo da javim...

Sve ok, zvuk je tu međutim ono što jako smeta je što čim na kinu prebacim na AUX, zvučnici počnu baš primjetno "šuštati", kada prebacim na opciju DVD šuštanje prestaje i zvuk sa DVD-ova je perfektan. Napominjem da kada pustim zvuk sa varijantom onog kabla 3,5mm-crveni i bijeli činč zvučnici ne šušte...
Da li može biti da je problem u HDMI kablu koji je poprilično star ili mislite da ima neki drugi razlog?

Hvala još jednom :mrgreen:
Je li hdmi kabl 1.4 verzija?
NediM17

#2878 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

konektovan wrote:
AsharaK wrote:momci, imam smart philips i neće da mi se spoji na net, piše ono povezivanje, i sad sam otišo da zaboravim mrežu i opet dodam. i sad ne mogu da se spojim ni sa mobom na tu mrežu, može li pomoć?
Ja imam problem sa smart philips tv-om. Nece da se konektuje, izbacuje poruku u gornjem dijelu ekrana , to complete smart tv sign in, please switch your tv set off and on again. Nema sta mu nisam radio, ali nece. Instaliran zadnji update, i radio sve ok do prije pet dana, a onda sranje?!
Imas najnoviji update, jesi vidio link sto sam ostavio? Sada je isti sw. i za moj i tvoj TV. Tvoj je 43PUS6401 ako se ne varam.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2879 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

NediM17 wrote:
konektovan wrote:
AsharaK wrote:momci, imam smart philips i neće da mi se spoji na net, piše ono povezivanje, i sad sam otišo da zaboravim mrežu i opet dodam. i sad ne mogu da se spojim ni sa mobom na tu mrežu, može li pomoć?
Ja imam problem sa smart philips tv-om. Nece da se konektuje, izbacuje poruku u gornjem dijelu ekrana , to complete smart tv sign in, please switch your tv set off and on again. Nema sta mu nisam radio, ali nece. Instaliran zadnji update, i radio sve ok do prije pet dana, a onda sranje?!
Imas najnoviji update, jesi vidio link sto sam ostavio? Sada je isti sw. i za moj i tvoj TV. Tvoj je 43PUS6401 ako se ne varam.

49PFS5301 je kod mene, a moguce da imaju isti sw.
Dupli_skalp

#2880 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

NediM17 wrote:
konektovan wrote:
jel kod philipsa inače običaj da tako po forumima stavljaju novi firmware?
shalla

#2881 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

supercali wrote:

Sve ok, zvuk je tu međutim ono što jako smeta je što čim na kinu prebacim na AUX, zvučnici počnu baš primjetno "šuštati", kada prebacim na opciju DVD šuštanje prestaje i zvuk sa DVD-ova je perfektan. Napominjem da kada pustim zvuk sa varijantom onog kabla 3,5mm-crveni i bijeli činč zvučnici ne šušte...
Da li može biti da je problem u HDMI kablu koji je poprilično star ili mislite da ima neki drugi razlog?

Ma pojma nemam druže, uzeo ovaj kabal ima 5-6 godina sigurno :mrgreen:

Nego, ima li neko savjet za neki air mouse ili wireless tastaturu, polomih se sa KODI-jem sa ovim običnim daljinskim...
kakaljin

#2882 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kakaljin »

shalla wrote:
supercali wrote:

Ma pojma nemam druže, uzeo ovaj kabal ima 5-6 godina sigurno :mrgreen:

Nego, ima li neko savjet za neki air mouse ili wireless tastaturu, polomih se sa KODI-jem sa ovim običnim daljinskim...
Ovo sm ja sebi uzeo

http://imtec.ba/tastature/25128-logitec ... results=45
shalla

#2883 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Uzeo i badžu potpuno istu al kontam praktičnije mi je držati ovaj daljinski pored sebe nego tastaturu...

http://imtec.ba/oprema-za-televizore/28 ... &results=1
Dupli_skalp

#2884 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

na kraju uzeh ku6072, onako solidan tv i što je najbitnije 5 g. garancije. i tizen i webos su smiješni pored android tv platforme, ali šta je tu je, nije bio nikakav philips sa produženom garancijom.

no međutim imam jedan problemčić - kada pokrenem 4k video preko yt, ne prikazuje mi ga u 4k rezoluciji, nego rekao bih odokativno 480p ili 720p. šta može biti uzrok? ruter je u dnevnom boravku, a ovaj tv je u spavaćoj, jeli može biti razlog što je signal malo slabiji? nemam uopšte one opcije da vidim u kojoj rezoluciji pokreće yt, niti da mijenjam kao npr. na kompu.

i da, urađeno je ažuriranje tv-a na zadnji firmware.
zomri

#2885 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Moraš imati 30-40Mb brzinu da pokrećeš 4K youtube. Sumnjam da toliko može preko wirelessa.
Dupli_skalp

#2886 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

zomri wrote:Moraš imati 30-40Mb brzinu da pokrećeš 4K youtube. Sumnjam da toliko može preko wirelessa.
na drugom tv-u (koji je btw u dnevnom gdje je i gateway) radi bez problema 4k yt.
shalla

#2887 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

eyesburn wrote:na kraju uzeh ku6072, onako solidan tv i što je najbitnije 5 g. garancije. i tizen i webos su smiješni pored android tv platforme, ali šta je tu je, nije bio nikakav philips sa produženom garancijom.

no međutim imam jedan problemčić - kada pokrenem 4k video preko yt, ne prikazuje mi ga u 4k rezoluciji, nego rekao bih odokativno 480p ili 720p. šta može biti uzrok? ruter je u dnevnom boravku, a ovaj tv je u spavaćoj, jeli može biti razlog što je signal malo slabiji? nemam uopšte one opcije da vidim u kojoj rezoluciji pokreće yt, niti da mijenjam kao npr. na kompu.

i da, urađeno je ažuriranje tv-a na zadnji firmware.
Kako nemaš onu opciju da biraš kvalitet rezolucije?
Kad ti pusti Youtube, zar nemaš dole ono par opcija (flag, like, dislike blabla) pa između ostalog i promjena rezolucije...
Evo nađoh na netu sliku, ovako je kod mene i ima ova HQ ikonica na koju kad kliknem biram rezoluciju reprodukcije...

Image

@ zomri
Ne moraju biti tolike brzine, kod mene je brzina 15mb, regularno mi vrti 4K klipove a udaljen je nekih 5 metara od TV-a ;-)
zomri

#2888 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Moguće. Kod mene je 25Mb pa neće. Vrti ih on ali najviše u 1080p. Raspitavši se na forumima rekoše mi da tv vjerovatno misli da nije dobra internet veza.
avaks

#2889 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

MojaTV net provjereno ne može 4K, a učitava i na 1440p, klipovi s youtube (ne znam koji bitrate) dok je brzina 10Mb... Samo 1080p bez problema...
Znači mora minimalno 15-20Mb (i to je pitanje) i naravno da niko nije nakačen i da ti STB ne radi.

Netflix preporučuje barem 25Mbit da bi išlo bez problema a vjerujem da je i kod ostalih tako:
https://help.netflix.com/en/node/13444
aditon

#2890 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

zato i postoji žično spajanje TV-a a s brzinama kakave npr nudi Telemach, nemam nikakvih problema s učitavanjem 4K sadržaja
Dupli_skalp

#2891 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

e ne znam, samo znam da u dnevnom gdje je drugi tv i gdje je gateway bez problema rade svi 4k yt klipovi.

u spavaćoj koju od dnevne dijeli hodnik na L mi 4k klipove pušta u niskoj rezoluciji.

@shalla, šta na daljinskom kliknem za taj meni od klipa? meni odmah krene klip bez tog dole menija.
shalla

#2892 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

Kod mene je Bihnet ADSL, paket od 15mb i provjereno može 4K :mrgreen:
zomri

#2893 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

avaks wrote:MojaTV net provjereno ne može 4K, a učitava i na 1440p, klipovi s youtube (ne znam koji bitrate) dok je brzina 10Mb... Samo 1080p bez problema...
Znači mora minimalno 15-20Mb (i to je pitanje) i naravno da niko nije nakačen i da ti STB ne radi.

Netflix preporučuje barem 25Mbit da bi išlo bez problema a vjerujem da je i kod ostalih tako:
https://help.netflix.com/en/node/13444
25Mb ADSL potvrđeno ne radi. Doduše da sam sve pogasio po kući možda bi i radilo :skoljka:
shalla

#2894 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by shalla »

eyesburn wrote:e ne znam, samo znam da u dnevnom gdje je drugi tv i gdje je gateway bez problema rade svi 4k yt klipovi.

u spavaćoj koju od dnevne dijeli hodnik na L mi 4k klipove pušta u niskoj rezoluciji.

@shalla, šta na daljinskom kliknem za taj meni od klipa? meni odmah krene klip bez tog dole menija.
Klikni OK dok traje klip izaći će ti ovo ovako (bar kod mene izlazi)
Dupli_skalp

#2895 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

shalla wrote:
eyesburn wrote:e ne znam, samo znam da u dnevnom gdje je drugi tv i gdje je gateway bez problema rade svi 4k yt klipovi.

Klikni OK dok traje klip izaći će ti ovo ovako (bar kod mene izlazi)
probat ću, hvala...

nego ima li još neko da ima neki samsung uhd ili neki sličan sa ovim zadnjim tizenom? kako radite ažuriranje aplikacija? recimo na webosu, kad pokrenete neku aplikaciju, odmah dođe notifikacija ako postoji nova verzija aplikacije. na tizenu mi ništa nije ponudilo u vezi ažuriranja aplikacija, jedino sam dobio noviju verziju firmware-a za tv.
NediM17

#2896 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

Meni je TV spojen zicno sa ruterom, wireless samo koristim na mobilnim uredjajima (tu ubrajam i laptop).

Konacno sam dobio i najnoviju beta verziju softvera od Philipsa, te moj 49PUS7181/12 konacno radi bez problema i bez suvisnih poruka. :thumbup:
MTV

#2897 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Kod Samsunga je drukcije jer kod njega ne mozes mijenjati rezoluciju videa.

Kod mene je Logosoft Logo Trio (50/3 Mbps) i kad je wifi na 20-30 Mbps i manje, 4K video ucitava u 1080p FHD (ima ona plocica gdje pise HD), cim je wifi vise od 30 pa i do 52 Mbps onda je 4K video u 4K formatu 2160p (na onoj plocici pise 4K).

Bio ukljucen ili ne HD resiver i ukljucen HD kanal, jer je isto IPTV, neutice na brzinu. Davno su oni to razdvojili mislim jos 2011 za razliku od Moje TV gdje STB utice na brzinu.
Dupli_skalp

#2898 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

MTV wrote:Kod Samsunga je drukcije jer kod njega ne mozes mijenjati rezoluciju videa.

Kod mene je Logosoft Logo Trio (50/3 Mbps) i kad je wifi na 20-30 Mbps i manje, 4K video ucitava u 1080p FHD (ima ona plocica gdje pise HD), cim je wifi vise od 30 pa i do 52 Mbps onda je 4K video u 4K formatu 2160p (na onoj plocici pise 4K).

Bio ukljucen ili ne HD resiver i ukljucen HD kanal, jer je isto IPTV, neutice na brzinu. Davno su oni to razdvojili mislim jos 2011 za razliku od Moje TV gdje STB utice na brzinu.
znači samsung sam određuje kada i koji yt klip će se prikazivati u 4k, bez da ikako korisnik može uticati izborom rezolucije (pa taman i čekao da se malo učita buffer)?

e nisam znao za tu glupost :-)
channel10

#2899 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Je li cemu ovaj tv i vrijedi li ovih para? Ima li slucajno kakav bolji za slicne pare(1200-1300KM)? Trazi se zakrivljeni (mada mislim da nije pod moranje ako ima kakav drugi bolji) i da je Samsung ili Sony :D

https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... /SM49K6372
MTV

#2900 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

channel10 wrote:Je li cemu ovaj tv i vrijedi li ovih para? Ima li slucajno kakav bolji za slicne pare(1200-1300KM)? Trazi se zakrivljeni (mada mislim da nije pod moranje ako ima kakav drugi bolji) i da je Samsung ili Sony :D

https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... /SM49K6372
Bolji ti je Samsung ravni 50"KU6072 za tacno 1300 KM u mobilmediji by Tehnomagu.

www.mobilmedia.ba/tv-samsung-ue-50ku6072uxxh.html

Dobijes 1" veci ekran, UHD umjesto FHD, 5 godina garancije umjesto 2 g, zakrivljeni nije nesto u tim dijagonalama 40 do 50". Ajd ako bas zelis zakrivljeni onda je bolje na velikim televizorima od 55"-60"-65".
Post Reply