rasicu , tacno je da teoretski postoje neke sanse da @andador hoce da vrati (i time uvali) laptop koji nije onaj koji je kupio od tebe nego neki drugi ili isti izmijenjen. Također, s obzirom šta se sve radi s laptopima donekle je i razumljivo kad prodavači ne žele raditi povrat. Izneseno je svašta ovdje u korist i jedne i druge strane, ali rasicu ,
tebe kompromituje sljedece:
1.
najgori__od_svih wrote:
ja nisam odgovarao na pitanj ao posiljci jer nisam poslao laptop i ne vidim razloga zasto bi mu poslao
kasnije
najgori__od_svih wrote:
vec sam naisao rekao sam mu da sam poslao da me ostavi na miru jer sam bio na poslu i nisam se mogao javljati svako 2 minute na telefon a isot dtako nisam mogao ikljuciti telefon
Druže, nisi dosljedan.
Što mu onda nisi u poruci jednostavno rekao da nisi poslao, nego si se ušutio i ignorisao sve što je on na Piku pisao u vezi pošiljke, više puta?
Zato što nisi ni mogao to negirati jer si mu prije toga slagao da si poslao. Ako idemo tom analogijom, zašto se nisi tako ušutio i onda kad su te ovdje počeli prozivati jer ''nisi prevarant i ne vidiš razloga zašto bi ga prevario'' ? Ovdje si odgovarao na pitanja jer su te prozvali za prevaru, a njemu nisi odgovorio na pitanja vezana za pošiljku. Malo smo selektivni izgleda.
2.
Znači, ti njemu ovdje govoriš da je uredu da i kada vidi nakon 1-2 dana da ga je prodavac izradio, da je uredu da preko toga mrtvo hladno pređe kao da se nikad nije ni desilo? Znači ''ako drugi varaju što ne bih i ja'' ? Što će reći da bez obzira čak i da ti donese taj isti laptop , nema nazad.
3.

Rekao si mu da ćeš ga nazvati i nisi ga zvao čak ni danima nakon toga. Pogazio si ono što si rekao.
4.
najgori__od_svih wrote:da razjasnimo i taj negativni dojam dojam je star vise od godine i ako pogledas transakcije vidjet ces dsa je taj lik kupio od mene jako puno stvari i onda smo imali problem oko jednog harddiska znaci nije neispravan laptop ili nesto drugo u pitanju a nije ni lazna konfiguracija nego neispravan disk i to je bio ispravan on prodao laptopo i stao kod covjeka ja nisam iamo dioskova da mu zamjenim i otvoreno mu rekao a disk je stao za mjesec dana sto mozete provjeriti po datumu prodaje artikala i po datumu ostavljanja dojma
Druže, negativan dojam ne nestaje vremenom tako da nije bitno koliko je star, može biti star dan, 2, mjesec, godina, 10 godina, nije bitno. Dalje, tačno je da je taj kupio neke stvari od tebe, imaju i njegovi dojmovi od prije ali zašto mu sve ovo nisi napisao u odgovoru na njegov negativan dojam? S obzirom na tvoje iskustvo na Piku znaš vrlo dobro da će to ostati ubilježeno na tvom povjerenju dokle god si s ovim nikom na Piku, i da će drugi koji posjećuju tvoj profil to čitati.
5.
najgori__od_svih wrote:ponavljam ti dosao sam u kakanj sam ( da sam prevaran mogao sam i povesti e+nekoga ako bude problema jer nije lahko pokusati nekoga izvarati a da ne dosze do problema) sjeo i cekao da kupac pregleda i odluci jel za njega ili ne i tu nema prevare prevara se radi postom pa da sam ga prevario mogao sam mu kada je trazio da postom zamijeni poslati ciglu u paketu i uzeti laptop nazad i onda imam i pare i laptop tako bi ti prevarant uradio ali se ni prvi put nebi l+nalazio nego bi vjerovatno odma dobio ciglu ili neko smece u paketu
Znači, nemoguće je nekoga prevariti u prodaji licem u lice ? Druže, kao iskusni trgovac znaš jako dobro da postoje stvari koje je nemoguće pregledati na licu mjesta. I da, također je njegova greška što se nije dovoljno informirao o metodima pregleda ali svaka se škola plaća. Također, i sam dobro znaš da većina iskusnih prevaranata zapravo preferira transakcije licem u lice kada su sigurni da kupac neće moći naći grešku u toku pregleda, bio je jedan takav slučaj i ovdje na temi gdje je lik DIABLO666 koji je uvalio telefon s greškom koja se nije mogla uočiti u toku samog pregleda.
6.
najgori__od_svih wrote:
a gdje je on potvrdio koji je laptop htjeo uopste kupiti jer nije poslo nigdje zahtjev za kupovinu ni bilo sta na piku a ako si pogledao profil moj mogao si vidjeti da sam imao 5 oglasa za takav dell i svi su bili sa razlicitim konfiguracijama i bio je i jedan Dell M5010 sa amd quad core procesorom znaci 6 laptopa koji isto izgleaju i ni za jedan nije poslao zahtjev za kupovinu i kako sad da znas sta je htjeo kupiti
Vrlo vjerovatno je da ti nije poslao zahtjev za kupovinu jer je ocekivao da ce ti vratiti pa da ne razmjenjujete dojmove bezveze. Druga varijanta je da nije htio slati zahtjev za kupovinu jer bi mu ti taj isti zahtjev ili odbio ili bi mu ti ostavio negativni , a kad se dobije negativni (bez obzira na razlog) odmah mu je teže poslovati dalje, tako da ti to nije argument. Treća opcija teško da postoji.
7.
najgori__od_svih wrote: ali to nije prevara jer smo vidjeli da 250 i ok mogao je reci necu kupiti mal je disk ali to nikako nije prevara kod pola ljudi pise u oglasima u opisu stvari kao novo a kad dodzes ni upoal tako i to je za tebe prevara, jako zanimljivo misljenje
Znači, ti govoriš da je sasvim uredu da, ako drugi lažiraju stanje robe, da je uredu da to radiš i ti? Jako zanimljivo mišljenje. Doduše, i @andador se zeznuo što se nije jednostavno okrenuo (a i ti si ga doveo pred svršen čin kad je već prešao određeni put) i otišao jer artikal nije odgovarao opisu ali tu ti je valjda riješio progledati kroz prste misleći da je riječ o običnoj nenamjernoj greški u navođenju informacija u oglasu ali da je i procesor drugi, e to je već malo bilo previše.
@andador , neke stvari mi nisu ni kod tebe jasne, možeš li objasniti kako si mogao uopšte dignuti novi sistem ako je BIOS zakljucan a koliko ja znam (ispravi me ako griješim) kad dižeš novi sistem moraš prvo otići u BIOS (koji je na tom laptopu zakljucan) da promijenis prioritete bootanja ? Drugim riječima, kako si zaobišao lock na BIOS-u?
- Policijom nažalost teško da možeš išta postići, jer ti valja prvo dokazati da to jeste taj laptop koji ti je rasic prodao, što je u ovom slučaju teško moguće dokazati, da ne kažem nemoguće. Pogotovo što si dao pare nakon što si završio pregled, tj. izvršio inspekciju robe. Tako to policija gleda.
- Ne znam kako nisi mogao vidjeti koja je serija u pitanju N ili M , ako ti u oglasu piše N onda kupuješ N. Ako su otkinute naljepnice i oznake na kojim se vidi model računara onda te je nahvatao u mutnom zbog tvoje nedovoljne upućenosti.
- I da se nalaziš sa njim kako bi verifikovao da je taj laptop u pitanju to je nemoguće jer ti odmah može reći da to nije ono što ti je prodao (bilo da se napravi lud ili stvarno).