Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
strong69

#2876 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by strong69 »

najgori__od_svih wrote:
xamp wrote:Ma ti si kralj. Seljacina ali kralj :)
ma jok pasha ja sam prevarant nemam mira ako nekog ne prevarim

bilo mi dasadno hajde reko odo upaliti auto idem u kakanj prevariti nekog tipa iz travnika

pa imam ja pametnijeg posla od tog a ne da skacem po kaknju i varam ljude radi neke sice ja sam mu dao i5 laptop za 550km a da je bio takav amd vrijedio bi nekih 400 do 450 km kod mene u prodaji znaci 100-150km a meni treba 40 goriva pa zasta onda da radim to i da me neko ganja za sitnu lovu a usput lakse mi prodati jeftiniji laptop uvijek ih odma prodam pino brze nego ove sa i3 i i5 procesorima
:lol: :lol: :lol:

Ko izmisli Pik-ove i dade priliku takvima kao ti da varaju i prave se mrtvi hladni. Zlatni EBay. Na zalost, policija ti nista ne moze.
TheHound

#2877 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TheHound »

almir90 wrote:Na pik-u je postalo katastrofalno stanje, ja se više ne usuđujem kupovati ništa, više nije sigurno u svom gradu naći se sa osobom pa nešto kupiti, kamoli sa strane, ovo je postalo katastrofa, vjerujem da je sve veći broj ljudi koji odustaju od pika, znam da ja jesam. Jednostavno se ne isplati petljati sa lopovima, dva puta sam nasjeo i odustao dok nisam gore zaglibio.
Na piku je sve vise likova koji ne mogu prodati proizvod nikome koga poznaju i onda takve 50% neispravne proizvode prodaju ljudima koje vise nikad nece sresti.

Casti izuzecima naravno, ima na piku ljudi koji rade posteno ali su u manjini.
xamp

#2878 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

najgori__od_svih wrote: ja sam u sarajevu i nisam ni za koga sibicar a imam kupaca koji uzimaju po 15 laptopa mjesecno i dalje ih prodaju i svi zadovoljni

a za policiju sam vec rekao bujrum ima i prijava za lazno prijavljivanje
Breza nije u sarajevu.
najgori__od_svih

#2879 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by najgori__od_svih »

andador wrote:
najgori__od_svih wrote:
swanfilter wrote:Ovaj je bas najgori od svih ... Covjek fino slikama predocio da obmanjuje potencijalne kupce laznim opisima svojih proizvoda, a on se i dalje vadi ... Jos izjavi da mu profil ostane aktivan dok se spor ne rijesi mada ne pokazuje nit promila volje da bi bilo sta rijesio ..

pa nemam ja sta rijesavati drug ja sam prodao ispravnu stvar a tip i se javi za dva dana i kaze nije to ta stvar pa nisam ni ja lud

a gdje je on potvrdio koji je laptop htjeo uopste kupiti jer nije poslo nigdje zahtjev za kupovinu ni bilo sta na piku a ako si pogledao profil moj mogao si vidjeti da sam imao 5 oglasa za takav dell i svi su bili sa razlicitim konfiguracijama i bio je i jedan Dell M5010 sa amd quad core procesorom znaci 6 laptopa koji isto izgleaju i ni za jedan nije poslao zahtjev za kupovinu i kako sad da znas sta je htjeo kupiti

on je ustvari kupio lapotp koji je gledao i provjeravao 2 sata znaci kupio je ono sto je htjeo i javis e za 2 dana i pazi nije neipravan laptop nego mi kaze nije to taj laptop i sta sad ja da radim kad znamo i ja i on sta je kupio nemogu vracati novac za nesto sto nije od mene kupljeno a i da sam mu prodao pogresan laptop pa nisam mu ja zavrnuo ruku i natjerao ga dfa kupi da sam to sposoban raditi onda bi isao otimati a nebi prodavao racunare
PRVO: Laptop sam pregledao 40 min, a već na 30 min se ugasio, a ne traje baterija 3h i 30min, kao što piše u oglasu.
DRUGO: Lažeš, jer sam te nazvao odmah ujutro nako što sam sistem podigao i ustanovio da je AMD procesor.
TREĆE: Kad si tako dobrodušan, pa si te kilometre prešao onako, što nisi pristao da se dogovorimo kasnije, bio sam spreman na sve vrste provjere.
Garancija ti ne vrijedi nizašto, ako daješ garanciju, trebaš da se pobrineš ako napraviš grešku.

sad ti izmislajs ali nema veze

garancija vazi laptop ti je ispravan a da si rekao da je neispravan nasli bi se ja bi ustanovio da to nije od mene laptop jer sam ti intela prodao i opet nista od garancije jer ti ne mogu garantovati za nesto sto nije od mene kupljeno

u kojem oglasu za koji si se laptop javio na piku da hoces da kupis samo mi to pokazi laho kgovoriti pisalo je ovo pisalo je ono
najgori__od_svih

#2880 Re: Prevaranti na PIK-u

xamp wrote:
najgori__od_svih wrote: ja sam u sarajevu i nisam ni za koga sibicar a imam kupaca koji uzimaju po 15 laptopa mjesecno i dalje ih prodaju i svi zadovoljni

a za policiju sam vec rekao bujrum ima i prijava za lazno prijavljivanje
Breza nije u sarajevu.
znam ja da nije prijatelju ali kazem ti zivim i radim u sarajevu a u brezi mi je radnja i kuca
hordash

#2881 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hordash »

najgori__od_svih wrote:
Walther wrote:
andador wrote:Hvala mnogo. To da sam i znao uraditi, ne bih mogao jer je BIOS zaključan. Pozdrav
jebiga... zakljucao ti ga je da ti sprijeci instalaciju Windowsa :roll: jako podlo :roll: ako ima gore antivirus provjeri sta ima na exception listi ;-) nemoj korisititi laptop dok ne sredis cistu instalaciju
instalacija je bila moguca na dellu mozes pristupiti preko f12 u boot menu nema veze sto je zakljucan bios i odma pise kad se upali laptop f2 bios setup f12 boot menu tako da nema to nikakve veze sa konfiguracijom
Jesi li ti, majke ti, ozbiljan? Cuj ono nesto pise kad se pali i ti pritisnes i eto ga, kao carobnim stapicem odneseno. Procitas li prije slanja ono sto si napisao? Mene je zvao nakon 15-20 dana i ja sam pokusao uci i u boot menu i u bios i na oba je trazilo sifru. Tako da: NE SERI!!!

Svi su te ovde provalili, zbog nacina na koji pises, zbog "argumenata" kojima se peres, itd. Namjerno sam pustio da se razvije diskusija nakon sto sam objavio tvoju prevaru, ne zeleci se mijesati, da vidim kako ce ljudi ocijeniti tvoje postupke, a ti si se jos i registrovao i otklonio sve sumnje. A ta prica kako ti prodajes po 10-15 laptopa mjesecno nije i ne moze biti argument. Usto, mislim da ces nakon ovoga mnogo teze dobivati nove kupce, sto je i bio cilj svega ovoga, kad vec drug ne moze dobit pare nazad. Plus, ljudi koji posjecuju ovu temu su dobili uvid u nacin prevare koju si ucinio i informisali se na nacin da se njima to ne desi.
najgori__od_svih

#2882 Re: Prevaranti na PIK-u

strong69 wrote:
najgori__od_svih wrote:
xamp wrote:Ma ti si kralj. Seljacina ali kralj :)
ma jok pasha ja sam prevarant nemam mira ako nekog ne prevarim

bilo mi dasadno hajde reko odo upaliti auto idem u kakanj prevariti nekog tipa iz travnika

pa imam ja pametnijeg posla od tog a ne da skacem po kaknju i varam ljude radi neke sice ja sam mu dao i5 laptop za 550km a da je bio takav amd vrijedio bi nekih 400 do 450 km kod mene u prodaji znaci 100-150km a meni treba 40 goriva pa zasta onda da radim to i da me neko ganja za sitnu lovu a usput lakse mi prodati jeftiniji laptop uvijek ih odma prodam pino brze nego ove sa i3 i i5 procesorima
:lol: :lol: :lol:

Ko izmisli Pik-ove i dade priliku takvima kao ti da varaju i prave se mrtvi hladni. Zlatni EBay. Na zalost, policija ti nista ne moze.
za tvoju informaciju koristim i ebay i prodajem dosta dijelova i ipsravnih ploca za apple racunare koji idu kao ludi na ebay i nemam ni tamo problema profil sam napravio jos u njemackoj gdje kad se registrujes na ebay prodzes razne provjere i dobijes na kucnu adresu kovertu sa pristupnim kodom za ebay

i ovdje na piku sam bio 100% verifikovan i koristim profil vec 4 godine i da sad rizikujem radi jedne prevare pa napravio bi profil posebno da varam ljude i slao postom artikle bez rizika da te ljudi provale kad se nadzes licno kao sto radi 50% korisnika na piku
najgori__od_svih

#2883 Re: Prevaranti na PIK-u

Hordash

kazes ja lazem objasni kako je onda odma sutra digao sistem ako nije mogao uci u boot menu bar on tako kaze u vise postova da je odma sutra digao sistem tako da onda vi lazete

druga stvar nisam se registrovao nego sam bio registrovan i nemoj se praviti pametan nekad je bolje sutiti ostaces pametniji jer si ovjde odao kolegu da laze
Antifriz+

#2884 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Antifriz+ »

E moj care jos imas obraza doci i ovde palamuditi... sreca tvoja pa nisi izlevatio koga treba, ne bi ti tipkao po tastaturi toj jos dugo...
Walther

#2885 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Walther »

Antifriz+ wrote:E moj care jos imas obraza doci i ovde palamuditi... sreca tvoja pa nisi izlevatio koga treba, ne bi ti tipkao po tastaturi toj jos dugo...
fakat treba imat djon obraz pa nekome gurnuti amd umjesto intela u ruke i cekat hoce li skontati :roll: sta u pm kazes ako te skonta?

izvin' jarane...ja zajebo?! :roll: nisam znao?! :run:
Antifriz+

#2886 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Antifriz+ »

Walther wrote:
Antifriz+ wrote:E moj care jos imas obraza doci i ovde palamuditi... sreca tvoja pa nisi izlevatio koga treba, ne bi ti tipkao po tastaturi toj jos dugo...
fakat treba imat djon obraz pa nekome gurnuti amd umjesto intela u ruke i cekat hoce li skontati :roll: sta u pm kazes ako te skonta?

Pojeo bi on tog AMD-a da je nekom drugom tusnuo sigurno...
andador

#2887 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

najgori__od_svih wrote:Hordash

kazes ja lazem objasni kako je onda odma sutra digao sistem ako nije mogao uci u boot menu bar on tako kaze u vise postova da je odma sutra digao sistem tako da onda vi lazete

druga stvar nisam se registrovao nego sam bio registrovan i nemoj se praviti pametan nekad je bolje sutiti ostaces pametniji jer si ovjde odao kolegu da laze
Informatičaru, nisam ualzio uopće u boot menu, već sam pokrenuo cd i u cd-u išao na setup. To ti znaš ipak bolje od mene, kad možeš "pržiti u rerni za pola sata", ovo je mačiji kašalj za tebe.
hordash

#2888 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hordash »

najgori__od_svih wrote:Hordash

Da nisi ignorantni lazov i da si procitao moj post koji je otvorio ovu diskusiju mozda bi i skontao kako je digao sistem.
najgori__od_svih

#2889 Re: Prevaranti na PIK-u

Antifriz+ wrote:
Walther wrote:

Pojeo bi on tog AMD-a da je nekom drugom tusnuo sigurno...
zamisli evo i jedan forum-mangup pa prijatelju za mene se zna ko sam pa sam se opet ukljucio u raspravi sito da pokazem da su ova 2 tipa prevaranti a ne ja i da se bojim i da sam nekog prevario usutio bi se i nebi se javljao ovako javno a ti se krijes iza nicka na forumu i zajeban si pravo
Antifriz+

#2890 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Antifriz+ »

najgori__od_svih wrote:
zamisli evo i jedan forum-mangup pa prijatelju za mene se zna ko sam pa sam se opet ukljucio u raspravi sito da pokazem da su ova 2 tipa prevaranti a ne ja i da se bojim i da sam nekog prevario usutio bi se i nebi se javljao ovako javno a ti se krijes iza nicka na forumu i zajeban si pravo
Po cemu si zakljucio da sam "forum-mangup"? samo konstatujem da je taj momak nasjeo na foru, ali ce Vam neko naletiti nekad i tebi i slicnim prevarantima da ce te pozaliti sto ste ikad ikog na taj nacin prevarili... U ovoj drzavi nekog izlevatiti za pola milje ili milju nije mala stvar!
najgori__od_svih

#2891 Re: Prevaranti na PIK-u

Antifriz+ wrote:
najgori__od_svih wrote:
Po cemu si zakljucio da sam internet mangup? samo konstatujem da je taj momak nasjeo na foru, ali ce Vam neko naletiti nekad i tebi i slicnim prevarantima da ce te pozaliti sto ste ikad ikog na taj nacin prevarili... U ovoj drzavi nekog izlevatiti za pola milje ili milju nije mala stvar!
nisam ga izlevatio u tome je stvar kupio intela od mene i nemoze mi doci sad sa amd-om i traziti novac
hordash

#2892 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hordash »

Pokaz'o si, svaka ti cast!

Argumenti su ti:
1. Mozda je kupac mijenjao plocu ili procesor! (@Decerto kasnije napisa da se samo procesor nije mogao promijeniti)
2. Pregledao je i ko mu je kriv sto nije gledao! (Da ne govorim kako si zalijepio Intel naljepnicu na laptop)
3. Rekao sam mu da sam mu posl'o drugi laptop samo da ga skinem s vrata! (Jasno sve ko dan)
4. I ja sam se zajeb'o za auto, pa ko je tebi kriv za laptop?! (I ovdje je jasno sve)
5. Sad kazes da si dos'o iz Zenice, a sad iz Novog Travnika! (Procitas li ponovo post kupca vidjeces da je napisao da je prvo dosao u Zenicu, pa onda u Kakanj)
6. Laptopi iz inostranstva dolaze sa zakljucanim BIOS-om! (Drugi forumas koji je iz inostranstva i koji se bavi time kaze da lazes)
7. Kazes da je i pored zakljucanog BIOS-a moguce uci u isti ili u Boot meni! (Svaki put kada sam pokusao trazio je sifru)
8. Kad si iscrpio sve argumente kazes da kupac nije kliknuo na KUPI ARTIKAL i to ti je argument!?

Kupac je, s druge strane, postavio sve sto su forumasi trazili od njega, ukljucujuci CPU-Z i GPU-Z. Konstantno ti nudi da se nadjete, pa i u Brezi i da ti pogledas laptop i vidis je li ista mijenjano. Ja sam svjedok da si slagao da ces ga nazvati u periodu koji si naznacio (tog dana od 17:30 do 18:00h). A prije svega ovoga, nakon Bog zna koliko poziva (ili pokusaja istih) ti je ko covjek ponudio da rijesite stvar na obostrano zadovoljstvo i ti si se pravio malo lud. I ja sam mu licno preporucio da to objavi ovdje, jer je covjeku puk'o film i kad vec ne moze da povrati pare, ili da dobije odgovarajuci laptop, moze da ti bar malo smanji promet i da pokaze ljudima s kakvim je likom imao iskustvo.
almir90

#2893 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by almir90 »

TheHound wrote:Na piku je sve vise likova koji ne mogu prodati proizvod nikome koga poznaju i onda takve 50% neispravne proizvode prodaju ljudima koje vise nikad nece sresti.

Casti izuzecima naravno, ima na piku ljudi koji rade posteno ali su u manjini.
Mene lik izlevatio koji živi u gradu gdje i ja, tad sam vidio da je vrag odnio šalu i okanio se ćorava posla, mada sam ispočetka tamo 2008-2009 sebi solidan đeparac zarađivao švercajući, i okanio se poslije te zadnje prevare. Neću u to ulaziti kakav sam ja, ja te prevare ne volim i nedostatke sam uvijek trudio naglasiti kupcu robe, al' okanio se toga, kod nas puno ljudi gleda samo kako će kome šta uvalit i onda se praviti lud...
najgori__od_svih

#2894 Re: Prevaranti na PIK-u

hordash wrote:Pokaz'o si, svaka ti cast!

Argumenti su ti:
1. Mozda je kupac mijenjao plocu ili procesor! (@Decerto kasnije napisa da se samo procesor nije mogao promijeniti)
2. Pregledao je i ko mu je kriv sto nije gledao! (Da ne govorim kako si zalijepio Intel naljepnicu na laptop)
3. Rekao sam mu da sam mu posl'o drugi laptop samo da ga skinem s vrata! (Jasno sve ko dan)
4. I ja sam se zajeb'o za auto, pa ko je tebi kriv za laptop?! (I ovdje je jasno sve)
5. Sad kazes da si dos'o iz Zenice, a sad iz Novog Travnika! (Procitas li ponovo post kupca vidjeces da je napisao da je prvo dosao u Zenicu, pa onda u Kakanj)
6. Laptopi iz inostranstva dolaze sa zakljucanim BIOS-om! (Drugi forumas koji je iz inostranstva i koji se bavi time kaze da lazes)
7. Kazes da je i pored zakljucanog BIOS-a moguce uci u isti ili u Boot meni! (Svaki put kada sam pokusao trazio je sifru)
8. Kad si iscrpio sve argumente kazes da kupac nije kliknuo na KUPI ARTIKAL i to ti je argument!?

Kupac je, s druge strane, postavio sve sto su forumasi trazili od njega, ukljucujuci CPU-Z i GPU-Z. Konstantno ti nudi da se nadjete, pa i u Brezi i da ti pogledas laptop i vidis je li ista mijenjano. Ja sam svjedok da si slagao da ces ga nazvati u periodu koji si naznacio (tog dana od 17:30 do 18:00h). A prije svega ovoga, nakon Bog zna koliko poziva (ili pokusaja istih) ti je ko covjek ponudio da rijesite stvar na obostrano zadovoljstvo i ti si se pravio malo lud. I ja sam mu licno preporucio da to objavi ovdje, jer je covjeku puk'o film i kad vec ne moze da povrati pare, ili da dobije odgovarajuci laptop, moze da ti bar malo smanji promet i da pokaze ljudima s kakvim je likom imao iskustvo.
1 Napisao sam plocu i procesor jer to ide zajedno nisam mislio na odvojeno
2 logicno gledao skupa samonom i sutra kaze nije to
3 tip zove ko lud iako sam mu poslao poruku da me nezove nazvacu ga pa sam mu i rekoa da sam poslao laptop a on se usutio konta vljda dobro ce proci
4 to sam samo primjer naveo ja sam se sajebao svi se nekad zajebemo a njega nisam ja zejebo i to sam mu rekao
5 rekao sam da mu je bilo usput doci u kakanj jer je isao u zenicu a ja sam dosao od kuce nasta je on reako da je iz novog travnika dosao jest dosao iz novog travnika u zenicu pa je porlazio koriz lasvu svakako kad je isao kuci a iz lasve je par kilometara do kaknja
5 jes tacno laptopi dolaze sa zakljucanim biosima iz inostransva odnoisno iz danske odakle ja dobijam 90% ih ima zakljucane biose sto moze s provjeriti na internetu ali se moze uci u boot menu nasvima i bootati osim na acerima
6 vec objasnio pod tackom 5 moze se uci o boot menu i lazete vas dvojica
7 pa sasvim logicno zasto nije zahtjev poslao za kupovinu u ovih 20 dana pa da znamo koji jelaptop htjao kupiti a ne ovako nagadzati trebalo je biti ovo ili ono a ja imao 6 oglasa sve naizgledf isti laptopi a razlicite konfiguracije

znaci bezvze trosiste vrijeme i probvidni ste a to sto ste pridobili ove forumase me ne dira previse a vi ste jadni jer ovdje izigravate zrtvu ko znam mozda ste dosad vec neke ljude izvarali na taj nacin imao sam ja jos i5 laptopa nekoliko ali samo je dell dolazio u obrzir niisu ga drugi ni zanimali vjerovatno ste imali plocu sa amd proccesorom za tog della pa kontali malo da hajrujete pa kad nije proslo daj blati covjeka umjesto da se usutite

ponavljam ti dosao sam u kakanj sam ( da sam prevaran mogao sam i povesti e+nekoga ako bude problema jer nije lahko pokusati nekoga izvarati a da ne dosze do problema) sjeo i cekao da kupac pregleda i odluci jel za njega ili ne i tu nema prevare prevara se radi postom pa da sam ga prevario mogao sam mu kada je trazio da postom zamijeni poslati ciglu u paketu i uzeti laptop nazad i onda imam i pare i laptop tako bi ti prevarant uradio ali se ni prvi put nebi l+nalazio nego bi vjerovatno odma dobio ciglu ili neko smece u paketu
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#2895 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

Ma dzaba ispisaste ovolike stranice o ovoj prevari...ocigledno da mu lik nece vratiti novac,ili mu otidji u brezu pa ga trazi,ili ga zaboravi,ovako rijesiti nista neces.Taj laptop koji si dobio ne vrijedi ni 100 KM...
hordash

#2896 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hordash »

Tjeras me da se na mubarek Bordo dan naglabam s tobom, pa cu citirati nekoliko tvojih bisera:
u opisu oglasa stoji da je 320Gb jer sam ih imao nekoliko a nisam ponavljao oglase
ali to nije prevara jer smo vidjeli da 250 i ok mogao je reci necu kupiti mal je disk ali to nikako nije prevara kod pola ljudi pise u oglasima u opisu stvari kao novo a kad dodzes ni upoal tako i to je za tebe prevara, jako zanimljivo misljenje
sto se tice kljucanja BIOS-a vecina laptopa koji dodzu iz vana posebno skandinavije fabricki ima zakljucane biose to mozes provjeriti na internetu a izmjena konfiguracije nema nikakve veze zato postoji everest i razni drugi programi ili na kraju ako nemas to ima device manager jer to iscitaje konfiguraciju u direktnoj komunikaciji sa konponentom i nemoze to niko prevariti isto tako i dxdiag jedino na system properties moze se mozda zavarati ali do prvog restartovanja racunara jer onda ponovo stoji tacna konfiguracija a momak je provjerio i dxdiag i system properties i restartovao vise puta racunar i nema smisla da mu se vraca novac ili mijenja laptop
1 bold:
Walther wrote: Seruckas i to plaho.... Laptopovi vani su 99% otkljucani, onih 1% koji se prodaju zbog amortizacije se otkljucaju prije prodaje. Btw zivim "vani" i bavim tim poslom.

Bios je u ovom slucaju neko zakljucao da zatvori boot sequence tj. kako bi kupac mogao vidjeti samo ono sto mu je prodavac instalirao :roll:

A to je pajdo skontao tek kad je pokusao ponovo instalirati sistem i btw nema bas nista lose u tome. To je zapravo prva stvar koju treba uraditi nakon sto kupis polovan laptop.

2 bold: http://www.tweakandtrick.com/2010/12/ch ... ently.html

Idemo dalje:
vec sam naisao rekao sam mu da sam poslao da me ostavi na miru jer sam bio na poslu i nisam se mogao javljati svako 2 minute na telefon a isot dtako nisam mogao ikljuciti telefon
instalacija je bila moguca na dellu mozes pristupiti preko f12 u boot menu nema veze sto je zakljucan bios i odma pise kad se upali laptop f2 bios setup f12 boot menu tako da nema to nikakve veze sa konfiguracijom
Za veceras dosta od mene o ovome, ne zelim da ljudima "privatizujem" temu. Svakome je jasno sta sam htio reci, a ti i dalje budi posteni prevarant, ali nadaj se da ces pasti jednog dana, da li za godinu ili 5, da li od mene ili nekog drugog, ne znam ali ces pasti. Pozdrav i sve najgore ti zelim.
andador

#2897 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

najgori__od_svih wrote:
hordash wrote:Pokaz'o si, svaka ti cast!

Argumenti su ti:

1 Napisao sam plocu i procesor jer to ide zajedno nisam mislio na odvojeno
2 logicno gledao skupa samonom i sutra kaze nije to
3 tip zove ko lud iako sam mu poslao poruku da me nezove nazvacu ga pa sam mu i rekoa da sam poslao laptop a on se usutio konta vljda dobro ce proci
4 to sam samo primjer naveo ja sam se sajebao svi se nekad zajebemo a njega nisam ja zejebo i to sam mu rekao
5 rekao sam da mu je bilo usput doci u kakanj jer je isao u zenicu a ja sam dosao od kuce nasta je on reako da je iz novog travnika dosao jest dosao iz novog travnika u zenicu pa je porlazio koriz lasvu svakako kad je isao kuci a iz lasve je par kilometara do kaknja
5 jes tacno laptopi dolaze sa zakljucanim biosima iz inostransva odnoisno iz danske odakle ja dobijam 90% ih ima zakljucane biose sto moze s provjeriti na internetu ali se moze uci u boot menu nasvima i bootati osim na acerima
6 vec objasnio pod tackom 5 moze se uci o boot menu i lazete vas dvojica
7 pa sasvim logicno zasto nije zahtjev poslao za kupovinu u ovih 20 dana pa da znamo koji jelaptop htjao kupiti a ne ovako nagadzati trebalo je biti ovo ili ono a ja imao 6 oglasa sve naizgledf isti laptopi a razlicite konfiguracije

znaci bezvze trosiste vrijeme i probvidni ste a to sto ste pridobili ove forumase me ne dira previse a vi ste jadni jer ovdje izigravate zrtvu ko znam mozda ste dosad vec neke ljude izvarali na taj nacin imao sam ja jos i5 laptopa nekoliko ali samo je dell dolazio u obrzir niisu ga drugi ni zanimali vjerovatno ste imali plocu sa amd proccesorom za tog della pa kontali malo da hajrujete pa kad nije proslo daj blati covjeka umjesto da se usutite

ponavljam ti dosao sam u kakanj sam ( da sam prevaran mogao sam i povesti e+nekoga ako bude problema jer nije lahko pokusati nekoga izvarati a da ne dosze do problema) sjeo i cekao da kupac pregleda i odluci jel za njega ili ne i tu nema prevare prevara se radi postom pa da sam ga prevario mogao sam mu kada je trazio da postom zamijeni poslati ciglu u paketu i uzeti laptop nazad i onda imam i pare i laptop tako bi ti prevarant uradio ali se ni prvi put nebi l+nalazio nego bi vjerovatno odma dobio ciglu ili neko smece u paketu
Presmiješan si, niko ovdje nije htio da pridobije nekoga lijepim pričama, ja sam iznio argumente za sve, potkrijepio slikama, podvalio si mi laptop, to su ljudi skontali jer jednostavno nemaš ubjedljivog argumenta kod sebe. Naravno da zovem ko lud jer sam ja te pare pošteno zaradio, za razliku od tebe koji si ih uzeo, a prevario me. Išao sam iz Novog Travnika preko Vjetrenica u Zenicu, pa tek onda u Kakanj, i nije mi bilo usput. Hiljadu puta ti već pišem POŠTENJAČINO, znaš šta si stavljao u laptop kad si ga otvorio, kakvu si pastu koristio, pa si mogao provjeriti. I na osnovu toga ja mogu reći da ti lažeš, jednostavno ti mene optužuješ, ja pristajem da se nađemo, da riješimo, što je sasvim različito kod tebe, ignorišeš i ne želiš da gledaš u oči i da lažeš, i znaš da ne možeš opovrgnuti moje tvrdnje. Nikad nisi odgovorio na poruku (na mob) niti si nazvao, žašto sad pišeš odjednom? Misliš da samo ti imaš ljude koje si mogao povesti. Vidim da imaš već sve uvježbano kad šalješ poštom. Meni se ne možeš opravdati, ja sam pokazao šta si mi podvalio, a ti samo ponavljaš svaku poruku. Iskreno se nadam da će ljudi vidjeti ko si, a ja bih volio da nisam od tebe kupio laptop. NE LAŽI VIŠE, UTAPAŠ SE U SVOJIM LAŽIMA.
BadBoy

#2898 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

Dakle za ubuduće koliko sam ja shvatio iz sve ove priče: sistemske komponente (prvenstveno procesor, memorija i hard disk) se ne mogu lažirati u BIOS-u. U Windowsu mogu i evo momak iznad postavio i način da to "preživi" restart.

Ubuduće prilikom kupovine polovnih laptopa i/ili računara, obavezni prilikmo pregleda ući u BIOS i provjeriti da li komponente odgovaraju reklamiranom. Ukoliko je BIOS zaključan ili

1. tražiti da se otključa isti
2. odustati od kupovine

(3). ako se dobro sjećam, BIOS se može restartovati, a samim time i ukloniti šifra na njemu, vađenjem baterije na matičnoj ploči (ova opcija je malo teža za izvesti zato sam je stavio kao opcionalnu).
Lopov-eliminator

#2899 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

rasicu , tacno je da teoretski postoje neke sanse da @andador hoce da vrati (i time uvali) laptop koji nije onaj koji je kupio od tebe nego neki drugi ili isti izmijenjen. Također, s obzirom šta se sve radi s laptopima donekle je i razumljivo kad prodavači ne žele raditi povrat. Izneseno je svašta ovdje u korist i jedne i druge strane, ali rasicu ,
tebe kompromituje sljedece:

1.
najgori__od_svih wrote: ja nisam odgovarao na pitanj ao posiljci jer nisam poslao laptop i ne vidim razloga zasto bi mu poslao
kasnije
najgori__od_svih wrote: vec sam naisao rekao sam mu da sam poslao da me ostavi na miru jer sam bio na poslu i nisam se mogao javljati svako 2 minute na telefon a isot dtako nisam mogao ikljuciti telefon
Druže, nisi dosljedan.
Što mu onda nisi u poruci jednostavno rekao da nisi poslao, nego si se ušutio i ignorisao sve što je on na Piku pisao u vezi pošiljke, više puta?
Zato što nisi ni mogao to negirati jer si mu prije toga slagao da si poslao. Ako idemo tom analogijom, zašto se nisi tako ušutio i onda kad su te ovdje počeli prozivati jer ''nisi prevarant i ne vidiš razloga zašto bi ga prevario'' ? Ovdje si odgovarao na pitanja jer su te prozvali za prevaru, a njemu nisi odgovorio na pitanja vezana za pošiljku. Malo smo selektivni izgleda.

2.
Image

Znači, ti njemu ovdje govoriš da je uredu da i kada vidi nakon 1-2 dana da ga je prodavac izradio, da je uredu da preko toga mrtvo hladno pređe kao da se nikad nije ni desilo? Znači ''ako drugi varaju što ne bih i ja'' ? Što će reći da bez obzira čak i da ti donese taj isti laptop , nema nazad.

3.
Image
Rekao si mu da ćeš ga nazvati i nisi ga zvao čak ni danima nakon toga. Pogazio si ono što si rekao.

4.
najgori__od_svih wrote:da razjasnimo i taj negativni dojam dojam je star vise od godine i ako pogledas transakcije vidjet ces dsa je taj lik kupio od mene jako puno stvari i onda smo imali problem oko jednog harddiska znaci nije neispravan laptop ili nesto drugo u pitanju a nije ni lazna konfiguracija nego neispravan disk i to je bio ispravan on prodao laptopo i stao kod covjeka ja nisam iamo dioskova da mu zamjenim i otvoreno mu rekao a disk je stao za mjesec dana sto mozete provjeriti po datumu prodaje artikala i po datumu ostavljanja dojma
Druže, negativan dojam ne nestaje vremenom tako da nije bitno koliko je star, može biti star dan, 2, mjesec, godina, 10 godina, nije bitno. Dalje, tačno je da je taj kupio neke stvari od tebe, imaju i njegovi dojmovi od prije ali zašto mu sve ovo nisi napisao u odgovoru na njegov negativan dojam? S obzirom na tvoje iskustvo na Piku znaš vrlo dobro da će to ostati ubilježeno na tvom povjerenju dokle god si s ovim nikom na Piku, i da će drugi koji posjećuju tvoj profil to čitati.

5.
najgori__od_svih wrote:ponavljam ti dosao sam u kakanj sam ( da sam prevaran mogao sam i povesti e+nekoga ako bude problema jer nije lahko pokusati nekoga izvarati a da ne dosze do problema) sjeo i cekao da kupac pregleda i odluci jel za njega ili ne i tu nema prevare prevara se radi postom pa da sam ga prevario mogao sam mu kada je trazio da postom zamijeni poslati ciglu u paketu i uzeti laptop nazad i onda imam i pare i laptop tako bi ti prevarant uradio ali se ni prvi put nebi l+nalazio nego bi vjerovatno odma dobio ciglu ili neko smece u paketu
Znači, nemoguće je nekoga prevariti u prodaji licem u lice ? Druže, kao iskusni trgovac znaš jako dobro da postoje stvari koje je nemoguće pregledati na licu mjesta. I da, također je njegova greška što se nije dovoljno informirao o metodima pregleda ali svaka se škola plaća. Također, i sam dobro znaš da većina iskusnih prevaranata zapravo preferira transakcije licem u lice kada su sigurni da kupac neće moći naći grešku u toku pregleda, bio je jedan takav slučaj i ovdje na temi gdje je lik DIABLO666 koji je uvalio telefon s greškom koja se nije mogla uočiti u toku samog pregleda.

6.
najgori__od_svih wrote: a gdje je on potvrdio koji je laptop htjeo uopste kupiti jer nije poslo nigdje zahtjev za kupovinu ni bilo sta na piku a ako si pogledao profil moj mogao si vidjeti da sam imao 5 oglasa za takav dell i svi su bili sa razlicitim konfiguracijama i bio je i jedan Dell M5010 sa amd quad core procesorom znaci 6 laptopa koji isto izgleaju i ni za jedan nije poslao zahtjev za kupovinu i kako sad da znas sta je htjeo kupiti
Vrlo vjerovatno je da ti nije poslao zahtjev za kupovinu jer je ocekivao da ce ti vratiti pa da ne razmjenjujete dojmove bezveze. Druga varijanta je da nije htio slati zahtjev za kupovinu jer bi mu ti taj isti zahtjev ili odbio ili bi mu ti ostavio negativni , a kad se dobije negativni (bez obzira na razlog) odmah mu je teže poslovati dalje, tako da ti to nije argument. Treća opcija teško da postoji.

7.
najgori__od_svih wrote: ali to nije prevara jer smo vidjeli da 250 i ok mogao je reci necu kupiti mal je disk ali to nikako nije prevara kod pola ljudi pise u oglasima u opisu stvari kao novo a kad dodzes ni upoal tako i to je za tebe prevara, jako zanimljivo misljenje
Znači, ti govoriš da je sasvim uredu da, ako drugi lažiraju stanje robe, da je uredu da to radiš i ti? Jako zanimljivo mišljenje. Doduše, i @andador se zeznuo što se nije jednostavno okrenuo (a i ti si ga doveo pred svršen čin kad je već prešao određeni put) i otišao jer artikal nije odgovarao opisu ali tu ti je valjda riješio progledati kroz prste misleći da je riječ o običnoj nenamjernoj greški u navođenju informacija u oglasu ali da je i procesor drugi, e to je već malo bilo previše.

@andador , neke stvari mi nisu ni kod tebe jasne, možeš li objasniti kako si mogao uopšte dignuti novi sistem ako je BIOS zakljucan a koliko ja znam (ispravi me ako griješim) kad dižeš novi sistem moraš prvo otići u BIOS (koji je na tom laptopu zakljucan) da promijenis prioritete bootanja ? Drugim riječima, kako si zaobišao lock na BIOS-u?

- Policijom nažalost teško da možeš išta postići, jer ti valja prvo dokazati da to jeste taj laptop koji ti je rasic prodao, što je u ovom slučaju teško moguće dokazati, da ne kažem nemoguće. Pogotovo što si dao pare nakon što si završio pregled, tj. izvršio inspekciju robe. Tako to policija gleda.
- Ne znam kako nisi mogao vidjeti koja je serija u pitanju N ili M , ako ti u oglasu piše N onda kupuješ N. Ako su otkinute naljepnice i oznake na kojim se vidi model računara onda te je nahvatao u mutnom zbog tvoje nedovoljne upućenosti.
- I da se nalaziš sa njim kako bi verifikovao da je taj laptop u pitanju to je nemoguće jer ti odmah može reći da to nije ono što ti je prodao (bilo da se napravi lud ili stvarno).
Lopov-eliminator

#2900 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Decerto wrote:Ma dzaba ispisaste ovolike stranice o ovoj prevari...ocigledno da mu lik nece vratiti novac,ili mu otidji u brezu pa ga trazi,ili ga zaboravi,ovako rijesiti nista neces.Taj laptop koji si dobio ne vrijedi ni 100 KM...
Riješio je bar nešto, ovim putem ga je razglasio drugima.
Post Reply