Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
ultima_palabra

#2876 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Pa to ne zaslužuje niko.

Dok je Željko bio u SDP-u to je bila koliko toliko pristojna stranka.

Ja govorim za njegove birače i da većini njih to nije bio motiv.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2877 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Pa to ne zaslužuje niko.

Dok je Željko bio u SDP-u to je bila koliko toliko pristojna stranka.

Ja govorim za njegove birače i da većini njih to nije bio motiv.
naravno
dotad je sdp bio stranka postenjacina :D

de ba ultima
ultima_palabra

#2878 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Nisu bili poštenjačine, ali nisu imali priliku da nešto krupnije zajebu :D

A i imali su neki minimum principa koji su se poštivali.
plain vanilla

#2879 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Nisu bili poštenjačine, ali nisu imali priliku da nešto krupnije zajebu :D

pa bolan nije taki davno Komsic otisao iz SDP-a
ali hajd, necemo vise o tome, ne zelim da steknem neprijatelje zbog Komsica
samo mi je taj njegov izbor za clana Predsjednistva... inace nam Dayton ne valja, nametnut je i treba ga mijenjati (zato Dodik kaze Dayton forever), ali cim se spomene Komsic svi citiraju Dayton kao najdraze stihove :lol:
ultima_palabra

#2880 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Šta ćeš, kad ti život da limun ti napravi limunadu :D
plain vanilla

#2881 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Šta ćeš, kad ti život da limun ti napravi limunadu :D
hahha, ima to u jednom filmu, a nastavak bi bas odgovarao, samo sto je prosto :-)
Corto Maltese

#2882 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:
ultima_palabra wrote:Nisu bili poštenjačine, ali nisu imali priliku da nešto krupnije zajebu :D

pa bolan nije taki davno Komsic otisao iz SDP-a
ali hajd, necemo vise o tome, ne zelim da steknem neprijatelje zbog Komsica
samo mi je taj njegov izbor za clana Predsjednistva... inace nam Dayton ne valja, nametnut je i treba ga mijenjati (zato Dodik kaze Dayton forever), ali cim se spomene Komsic svi citiraju Dayton kao najdraze stihove :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Posljedice Daytona: kantoni, entiteti, RS, dvije škole pod jednim krovom, Željko Komšić...
Haustorče

#2883 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Haustorče »

Bošnjaci su glasali za normalnog čovjeka, a ne zato da bi ga šuknuli hrvatima. Željko Komšić je član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a nije predstavnik hrvatskog naroda, tako piše u ustavu. Vjerovatno kreatori Dejtonskog ustava nisu računali sa tim da bi bošnjaci ikada glasali za nekoga ko nije bošnjak, ili su namjerno ostavili mogućnost da se narod složi oko jedne osobe i da nekad u perspektivi shvatimo da bi ipak mogli imat jednog predsjednika, a ne troglavu aždahu.
Haustorče

#2884 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Haustorče »

Genije wrote:
Corto Maltese wrote: Posljedice Daytona: kantoni, entiteti, RS, dvije škole pod jednim krovom, Željko Komšić...
...i najvažnije od svega - nema rata :thumbup:
dejton može kritikovati samo onaj koga on nije iščupo iz rova :roll:
Slažem se, bolje nam je i ovako živjet, nego provest i jednog dana u ratu, a kamoli smjenu od dva mjeseca na Treskavici, čini mi se da mnogi na ovom forumu nisu osjetili "čari rata", pa se busaju u prsa junaštvom i patriotizmom.
muzicar_iz_parka

#2885 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by muzicar_iz_parka »

Haustorče wrote:Bošnjaci su glasali za normalnog čovjeka, a ne zato da bi ga šuknuli hrvatima. Željko Komšić je član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a nije predstavnik hrvatskog naroda, tako piše u ustavu. Vjerovatno kreatori Dejtonskog ustava nisu računali sa tim da bi bošnjaci ikada glasali za nekoga ko nije bošnjak, ili su namjerno ostavili mogućnost da se narod složi oko jedne osobe i da nekad u perspektivi shvatimo da bi ipak mogli imat jednog predsjednika, a ne troglavu aždahu.
Željko je obična seljačina, koji nije u stanju da priča i ponaša normalno i kulturno.
Haustorče

#2886 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Haustorče »

muzicar_iz_parka wrote:
Željko je obična seljačina, koji nije u stanju da priča i ponaša normalno i kulturno.
Željko je klasična predratna Sarajevska raja, vrsta koja nažalost izumire, a dolaze nam fini i uglađeni, mr.dr. pr. šr i ostalo, nek nam je bog na pomoći.
muzicar_iz_parka

#2887 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by muzicar_iz_parka »

Haustorče wrote: Željko je klasična predratna Sarajevska raja, vrsta koja nažalost izumire, a dolaze nam fini i uglađeni, mr.dr. pr. šr i ostalo, nek nam je bog na pomoći.
I to ga kvalifikuje za dobrog poltičara???

Mentalitet raje je možda dobar za ulicu, onima kojima se sve sastoji u nekim uličarskim prepucavanjima i takmičenju ko je veći mangup. U normalnim uslovima sa takvim ponašanjem i sposobnostima nebi smio biti čak ni u lokalnom parlamentu neke od gradskih opština, a da ne pričam o visokim državnim funkcijama na državnom nivou. Jedan od najvećih razloga loše situacije u državi upravo i jeste šarlatanska politička scena, u kojoj većinom imamo kretene, koji čak nisu u stanju riješiti osnovne probleme gdje ne postoje blokade "vitalnog nacionalnog interesa" kao u slučaju ustavnih promjena.
Željko je "uspio" iz razloga što je zbog svoje nac. pripadnosti dobro došao SDPu prilikom nadmudrivanja i traženja rupa u Djetonu i tu se priča oko njega završava i njegovih sposobnosti i zasluga.
Problem u nosiocima titula koje ti navodiš kao "snage koje dolaze" nije u tome što ih oni imaju, u normalnom svijetu takvi ljudi donose odluke a ne "predstavnici raje", više je problematičan nepošten način dobijanja tih titula na nekoj od stotina "visokoobrazovnih" institucija širom BiH i regiona. Jedan nosioc visoke funkcije bi prvo trebao imati višegodišnjeg iskustva na nekim nižim pozicijama, pa tek onda postati ministar ili nešto slično tome, a ne takoreć iz pelena (mislim na političku karijeru) odjednom preko noći dobiti neku od važnih fotelja.
Shahab

#2888 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Shahab »

Za razliku od ostalih političkih lidera, bolje rečeno šibicara na čelu političkih stranaka (najgori su Tihić i Lagumdžija), Željko Komšić ima kvalitet koja ga automatski kvalificira kao favorita narodnih masa. On nije lažov i drži svoju riječ. Samo naprijed Željko, mnogi očekuju start up tvoje stranke! :thumbup: :bih:
plain vanilla

#2889 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

čovjek tikva wrote:a kad bi srbi i hrvati izglasali npr. fikreta abdića, onda to ne bi bio izbor građana nego podvala bošnjacima :D
bas tako

i ovdje nije rijec o tome kakav je Komsic covjek/politicar nego kako je izabran
i jeste on clan Predsjednistva iz reda hrvatskog naroda ali je izabran bosnjackim glasovima, kao sto je izabran i Bakir

sve legalno i legitimno, ali hinjski
plain vanilla

#2890 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Genije wrote:zašto postoje zakoni
ako nećemo raditi po njima
nego po nečijem filingu
velikohrvata, velikosrba, velikokladušana ili bilo čijem drugom

čovjek je izabran u skladu sa zakonom
da ti nabrojim sve politicare koji su izabrani po zakonu?
kosac23

#2891 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kosac23 »

vanila konstantno si mi na lijevoj nozi,pogotovo na ovoj temi,jesu u pitanju "oni" dani? :evil: :evil:
Opetja033

#2892 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Opetja033 »

kosac23 wrote:vanila konstantno si mi na lijevoj nozi,pogotovo na ovoj temi,jesu u pitanju "oni" dani? :evil: :evil:
Na stranu neslaganje, ali ovo je ipak sovinisticki.
kosac23

#2893 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kosac23 »

sad će me još proglasiti Šovinistom, haha ne brinite nisam sljedbenik načelnika Novog Grada, komentar je u rangu komentara gospojice,koja je definitivno, i bez razloga negativno nastrojena prema gosp. Komšiću... :-) :-)
plain vanilla

#2894 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

kosac23 wrote:sad će me još proglasiti Šovinistom, haha ne brinite nisam sljedbenik načelnika Novog Grada, komentar je u rangu komentara gospojice,koja je definitivno, i bez razloga negativno nastrojena prema gosp. Komšiću... :-) :-)
sta sam ja to rekla ruzno o Komsicu??

nacin na koji je Komsic izabran je ruzan..
a kakav je politicar Komsic vidjet cemo kad osnuje stranku, ako je osnuje
bob_rock

#2895 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by bob_rock »

Vrati se na heklerov post i opet ga pročitaj.
Kad završiš onda ga opet pročitaj.
Nadam se da ćeš onda razumjeti poentu.
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#2896 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by independer »

plain vanilla wrote:
kosac23 wrote:sad će me još proglasiti Šovinistom, haha ne brinite nisam sljedbenik načelnika Novog Grada, komentar je u rangu komentara gospojice,koja je definitivno, i bez razloga negativno nastrojena prema gosp. Komšiću... :-) :-)

Zasto je ruzan. NAvedi neki drugi nacin koji bi za tebe bio ljepsi. Zakon je takav i Zeljko je izabran po zakonu. Taj zakon su i donijeli oni koji ovu zemlju zele unistiti misleci da su Bosnjaci ko i velika vecina njih fasisti i sovinisti i da glasaju samo za "svoje". Sto su se zahebali, jebi ga. Sad mozete samo kmecati.

Da se razumijemo, Zeljko je za mene nula politicar i taj argument branim tako sto Zeljko osim par populistickih izjava nista konkretno nije uradio u smislu reintegracije drzave. Za mene je to test za sve tzv probosanske politicare. Taj test su kod mene za sada prosli samo rahmetli Bracika, general Halilovic i za sada ovaj Suljagic. Svi ostali su u mojim ocima u sluzbi velikosrpskog projekta.
plain vanilla

#2897 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

independer wrote:
plain vanilla wrote:

Zasto je ruzan. NAvedi neki drugi nacin koji bi za tebe bio ljepsi. Zakon je takav i Zeljko je izabran po zakonu. Taj zakon su i donijeli oni koji ovu zemlju zele unistiti misleci da su Bosnjaci ko i velika vecina njih fasisti i sovinisti i da glasaju samo za "svoje". Sto su se zahebali, jebi ga. Sad mozete samo kmecati.

Da se razumijemo, Zeljko je za mene nula politicar i taj argument branim tako sto Zeljko osim par populistickih izjava nista konkretno nije uradio u smislu reintegracije drzave. Za mene je to test za sve tzv probosanske politicare. Taj test su kod mene za sada prosli samo rahmetli Bracika, general Halilovic i za sada ovaj Suljagic. Svi ostali su u mojim ocima u sluzbi velikosrpskog projekta.
:-) :mrgreen:
vee-jay

#2898 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vee-jay »

plain vanilla wrote:

ustav je ustav i razlika izmedju "predstavnika Hrvata" i "predstavnika iz hrvatskog naroda" nije malena.

a kakav je Zeljko politicar, vidjet cemo kad osnuje stranku :-D
plain vanilla

#2899 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

vee-jay wrote:
plain vanilla wrote: sta sam ja to rekla ruzno o Komsicu??

ustav je ustav i razlika izmedju "predstavnika Hrvata" i "predstavnika iz hrvatskog naroda" nije malena.

a kakav je Zeljko politicar, vidjet cemo kad osnuje stranku :-D
jedva cekam..nisam ja mlOda, valjda cu toliko pozivjeti :mrgreen:
plain vanilla

#2900 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Genije wrote:bome se pronosi glOs da će ove godine
inshallah
Locked