Vidim svi serete nešto po Bahi, pa ne mogu da vjerujem da je frajer bio toliko iritantan. Bio sam u Titovoj neka dva sata, ali skoro ništa nisam čuo šta su govorili igrači i ostali.
Konakoviću i ostalim što se sad motaju oko ove djece, jebem familiju. Fuj, govna jedna. Nevjerovatno kako se uvlače u guzice. Da sam na mjestu košarkaša, jebao bi im svima mater.
HAJDE NE SERI TAKO TI ALLAHAdr socrates wrote:Ovo je da normalan čovjek povrati,slavi se uspjeh šesnaestogodišnje djece kao istorijski događaj!
Je li moguće da se i to može tretirati kao veliki rezultat u sportskom smislu?
Može ako je u pitanju BiH,zemlja očajnih i frustriranih ljudi koji pokušavaju da nekome dokažu da i oni mogu postići veliki uspjeh u sportu,otuda i vještačko i organizovano pravljenje euforije oko ovog ,po svim aspektima, petorazrednog sportskog događaja.
Bitno je dokazati da nismo najgori u sportu kao što to neki tvrde i pokušati iskopirati dočeke koji su u Beogradu priređuju sportistima iz Srbije.
Vještačko pravljenje euforije je poseban specijalitet ovdašnje kuhinje,počev od sjedeće odbojke,historijskih uspjeha bh. tenisa,izbora za najbolje sportiste u kojima naši redovno pobjeđuju, pa evo sada i u ovom slučaju.
Možete da me napadate koliko god hoćete, ali jedino što dokazujete je koliko smo jadni u sportu kada se ovo slavi kao najveći sportski uspjeh.Da se razumijemo,nije zabranjeno slaviti uspjeh svoje reprezentacije ,ali u svemu treba imati neku mjeru u odnosu na veličinu sportskog događaja.
Obično se kaže da da se kašalj i siromaštvo ne daju sakriti, a to se može i u ovom slučaju reći za siromašne sportske rezultate bosanskohercegovačkih selekcija.Vještačkom euforijom ne može se prikriti činjenica da smo na samom evropskom dnu kada je sport u pitanju, u svakom pogledu.
Sačekajte sljedeću godinu pa ćemo opet moći prebrojati sve naše učesnike na Ljetnjim olimpijskim igrama na prste jedne ruke.To je realnost bh.sporta a ne ova djeca kojima čestitam na uspjehu i želim sve najbolje u njihovoj karijeri.
Oni su već doživjeli nešto što njihovi vršnjaci u svijetu sigurno neće, da budu slavljeni kao nacionalni heroji iako imaju samo šesnaest godina.To je vjerovatno moguće samo u zemlji gdje dobar dio stanovništva ima način razmišljanja na nivou petnaestogodišnjaka.
Toliko od mene,možete sada slobodno da me pljujete koliko god hoćete!