Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#2876 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ovaj volan na Golfu vrijedi kao ova dacija sa registarcijom na ime kupca!
-
condy
#2877 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Logan sigurno ima bolji DSG mjenjač i elektronsku parking kočnicusema911s wrote:pa valjda je mislio da je dacia logan ljepsa unutra i da je bolje opremeljena (valjda zato sto je jeftinija) i da ima manje plastike u dacia je sve koza drvo safiri rubini, dijamanti platinacondy wrote:Šta ne valja ?em11r wrote:
Das auto!! I to najskuplji model. Novi logan je bolje ukrojen.
I uz to prigodna pESma
https://www.youtube.com/watch?v=YCHF1wR ... ata_player
sent from my oh my
znas kako ovi sto mrze nesto u ovom slucaju golfa pricaju neke nebuloze kako nesto nevalja a to jedino vidjeli negdje na netu nekoj slici( i ja nisam ljubitelj golfa zasitio se nakon par generacija) al nekenjam ko ovi djecacii
- golfiista
#2878 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
vidi fakat nema ručne...a u tome je fazon !
-
goran16v
#2879 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
A sta cemo sa "detaljima" tipa platforma, ovjes, itd itd????Golf 6 80 KS wrote: očigledno nikad nisi sjeo ni u jednog golfa
šestica i sedmica su unutra apsolutno isti, od same instrument table, do komandi klime i cd uređaja
jedino je središnji greben nešto više okrenut vozaču
dok je 5ica sasvim nešto drugo
Bice da se auta mjere po izgledu cent. konzole, inst. table i cd uredjaje, a ne ko konstrukciji, platformi itd!
Meni neki ljudi ovdhe fakat uljepsaju dan!
- sema911s
#2880 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ko jos gleda sta je pod limom.,.,vazno je da je dizel(dal tdi, jtd, dci) nek ima klimu(digitalnu bolju"sta god to znacilo) nek ima dobru"muziku", po mogucnosti neke dobre felge sa polovnim gumama a da zimi mogu savine gume,.goran16v wrote:A sta cemo sa "detaljima" tipa platforma, ovjes, itd itd????Golf 6 80 KS wrote: očigledno nikad nisi sjeo ni u jednog golfa
šestica i sedmica su unutra apsolutno isti, od same instrument table, do komandi klime i cd uređaja
dok je 5ica sasvim nešto drugo![]()
![]()
![]()
Bice da se auta mjere po izgledu cent. konzole, inst. table i cd uredjaje, a ne ko konstrukciji, platformi itd!![]()
Meni neki ljudi ovdhe fakat uljepsaju dan!![]()
a to kolika je cvrstoca karoserije, kakvo je vjesanje, jel neki multi link il kruta osovina,
vazno je da moze za cvaju prec mnogo kilometara,. i da komsija zavidi na nasem novom autu
- sorcerer
#2881 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
sema911s wrote:
ko jos gleda sta je pod limom.,.,vazno je da je dizel(dal tdi, jtd, dci) nek ima klimu(digitalnu bolju"sta god to znacilo) nek ima dobru"muziku", po mogucnosti neke dobre felge sa polovnim gumama a da zimi mogu savine gume,.
a to kolika je cvrstoca karoserije, kakvo je vjesanje, jel neki multi link il kruta osovina,
vazno je da moze za cvaju prec mnogo kilometara,. i da komsija zavidi na nasem novom autu
-
Golf 6 80 KS
#2882 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
platforma je samo jedna od elemenata, plus nova je možda i lošija jer pozadi nema multilink osovinugoran16v wrote:A sta cemo sa "detaljima" tipa platforma, ovjes, itd itd????Golf 6 80 KS wrote: očigledno nikad nisi sjeo ni u jednog golfa
dok je 5ica sasvim nešto drugo![]()
![]()
![]()
Bice da se auta mjere po izgledu cent. konzole, inst. table i cd uredjaje, a ne ko konstrukciji, platformi itd!![]()
Meni neki ljudi ovdhe fakat uljepsaju dan!![]()
dalje, takođe istu imaju i Golf 2 i Golf 3....šta ćemo sada
važnija je bila promjena dizel motora, sa Golfom 6 su napušteni PD a uveden comonrail, i to jeste važna promjena koja znači novu generaciju, osim izgleda za koji sam rekao da je bio drastičnije izmjenjen, nego što je sa sedmicom u odnosu na šesticu
-
goran16v
#2883 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Golf 6 80 KS wrote:
platforma je samo jedna od elemenata
važnija je bila promjena dizel motora
A sta cemo sa benzincima, Golf VI dizel i Golf VI benz su auti razlicite generacije jer onda Golf VI benz blizi Golfu V, a Golf VI dizel Golfu VII????
Last edited by goran16v on 25/04/2013 14:49, edited 1 time in total.
- em11r
#2884 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
das auto od 70ak hiljada KM

das njemacki dizajn

das njemacki dizajn
- sema911s
#2885 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
nemoj tako znas sta je platforma auta, i ako je to jedan od elemenata jbgaa,.,goran16v wrote:Golf 6 80 KS wrote:
važnija je bila promjena dizel motora![]()
![]()
![]()
najvaznija promjena g6 u odnosu na g7 je upravo ta modularna platforma, gdje golf djeli slicne i iste komponenete sa q7(stim smanjuju troskove i golf ce da bude jeftiniji) sami su rekli da su time skaratili vrijeme koje je potrebno da se napravi za nekih par sati ,. tako je nesto psa pocela radit pocetkom ovog milenija, tako radi honduhahi, GM, ford pomalo mjenja al se svi modeli zasnivaju na jednom crtezu, koji se razvlaci rasteze smanjuje povecava itd itd,.,.
a ti novi cr motori da ih nisu ni uvodili taman sam se bio naviko na brundanje tdi,. jer svi furaju aj cr eko mod (ko eto dizel ne zagadjuje ako je cr nacin ubrizgavanja) bas su bili super kada su furali svoj fazon pumpa dizna, bosh pumpa,., dok su ostali bili ultra mega fancy moderni,. a taj svoj sistem su doveli gotovo do max(malo ih samo hebale te eko norme)
- sema911s
#2886 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
em11r
haj posto si ti dizajner pa tu liniju navodis ko nesto lose,. reci nam kako je trebalo izgledat kada svi ti novi auti furaju taj slican fazon gdi razdvoje te elemente
haj posto si ti dizajner pa tu liniju navodis ko nesto lose,. reci nam kako je trebalo izgledat kada svi ti novi auti furaju taj slican fazon gdi razdvoje te elemente
-
Golf 6 80 KS
#2887 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
koji si ti bolidgoran16v wrote:Golf 6 80 KS wrote:
![]()
![]()
A sta cemo sa benzincima, Golf VI benzinac i Golf VI benz su auti razlicite generacije je onda Golf VI benz blizi Golfu V, a Golf VI dizel Golfu VII????
![]()
![]()
ne moraju, niti mogu svi elemetni biti novi,
uostalom i 1.4 je pojačan na 80 KS za razliku od 75 iz 5-ice
a kasnije je uveden 1.2 TSI
- sema911s
#2888 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
jesi siguran da taj 1,4 ima 80ps i da je pojacan sa 75psGolf 6 80 KS wrote:koji si ti bolidgoran16v wrote:Golf 6 80 KS wrote:
![]()
![]()
A sta cemo sa benzincima, Golf VI benzinac i Golf VI benz su auti razlicite generacije je onda Golf VI benz blizi Golfu V, a Golf VI dizel Golfu VII????
![]()
![]()
znas li koja je razlika izmedju ta dva motora, koji im se samo 1 dio razlikuje
-
citroen xm
#2889 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kakvih ovde likova ima, da ne povjeruješ. Poredite Golfa VII i Dačiju Sandero i to predhodne generacije.
I šta želite time reći? Da je Golf odlično auto zato što je bolji od Sandera koji košta duplo manje.
Ja volim premijum auta. Pogotovo volim premjum Golfa i to baš ovakvog.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OYfAR6xg ... e=youtu.be[/youtube]
Ja volim premijum auta. Pogotovo volim premjum Golfa i to baš ovakvog.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OYfAR6xg ... e=youtu.be[/youtube]
-
Golf 6 80 KS
#2890 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
čuj jesam li siguran ?sema911s wrote:jesi siguran da taj 1,4 ima 80ps i da je pojacan sa 75psGolf 6 80 KS wrote: koji si ti bolid
pa vozim to auto
reci mi ti stručnjak u čemu je razlika između tog motora sa 1390, koji pazi sad
u petici je na 75 ks
u šestici 80 ks
u polu/fabiji 85 ks
fabiji kecu 101 ks !!!
- sema911s
#2891 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Golf 6 80 KS wrote:čuj jesam li siguran ?sema911s wrote:jesi siguran da taj 1,4 ima 80ps i da je pojacan sa 75psGolf 6 80 KS wrote: koji si ti bolid
pa vozim to auto
reci mi ti stručnjak u čemu je razlika između tog motora sa 1390, koji pazi sad
u petici je na 75 ks
u šestici 80 ks
u polu/fabiji 85 ks
fabiji kecu 101 ks !!!
u cipu koji kosta 14usd, hajd sto se palis ko dizel,.., i ja vozikam tog golfa,.,.
ti mali atmo nikada nemogu da izbace deklarisanu snagu zbog kvalitetea gorivaa
-
Golf 6 80 KS
#2892 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
de ti promjeni taj čip o 14 $ i nabij 101 ks,sema911s wrote: u cipu koji kosta 14usd, hajd sto se palis ko dizel,.., i ja vozikam tog golfa,.,.
pa mi javi
(imat ćeš sigurnih makar 90 KS i sa ovim gorivom) što je sasvim pristojno
- Bakir1
#2893 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
znas li optimas, da karambolke sa golfa 6 mogu na golf 5 i obratno 
- sema911s
#2894 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ne samo karambolka, sjedista, zadnja klupa, racva volana, izduv,Bakir1 wrote:znas li optimas, da karambolke sa golfa 6 mogu na golf 5 i obratno
cak su i sijalice iste
- sema911s
#2895 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
sta se palis ko dizelGolf 6 80 KS wrote:de ti promjeni taj čip o 14 $ i nabij 101 ks,sema911s wrote: u cipu koji kosta 14usd, hajd sto se palis ko dizel,.., i ja vozikam tog golfa,.,.
pa mi javi
(imat ćeš sigurnih makar 90 KS i sa ovim gorivom) što je sasvim pristojno
taj cip nemozes promjenit, i da hoces/hocu, jer za sobom vuce, veci usis, injektore, malko dugaciju glavu cilindara,
-
goran16v
#2896 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nek si ti strucnjak!Golf 6 80 KS wrote:koji si ti bolidgoran16v wrote:Golf 6 80 KS wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Posto ocigledno ti POJMA NEMAS kakav auto vozis izvoli nauciti neke cinjenice:
1. Golf V i Golf VI imaju istu PQ35 platformu. Golf VII ima MQB platformu koja se sa ovom nije u putu srela.
2. 1,4 16v motor sa 80 KS nosi oznaku BUD i ugradjivan je i u Golfa V i u Golfa VI. Taj motor ne postoju u Golfu VII
Da rezimiramo tvoj auto ima istu platformu, mehaniku i motor kao Golf V a tvrdis da je blizi Golfu VII, koji nema nista od toga, jer slicno izgleda?????
Pa ti se ocigledno vise razumijes u ulja nego u automobile, a pogotovo one koje vozis!
-
gidra
#2897 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Koji mentalni sklop jebote i koja generalizacija. I sve to reče čovjek čij je golf 6 jeftiniji od dobre 1.9 tdi peticesema911s wrote:sory kasno se ukljucujem u temu,.
al po cemu je golf 7 bolji od ostalih auta iz njegove klase i po cemu su ta druga bolja od njega,.
da se skontamo u BIH vecinja seljaka koja je nesto postigla u zivotu"rade u drzavnim firmama" voze (ticape) il nesto od audi
ja se vodim jednom uzrecicom kako prepoznat seljaka u BiH (lagano pogledaj koje auto vozi ako je audi, vw golf5 vecinom na ratkapama)
ps. ako ko hoce da se uvjeri kakav je golf u comfort line opremi doci ce mi sutra jedan na "posooooo" mozemo ga uporedit sa 6 golfom iste opreme i ima trenutno novi focus,.,
- sema911s
#2898 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
mentalni sklope hajd mi reci sta je to "dobre 1.9 tdi petice" sta podrazumjevas pod time i po cemu je g5 bolji od g6 samo zato sto je ovaj moj (sluzbeni) benzinjara sa nesto malo konja i Nm,.,,gidra wrote:Koji mentalni sklop jebote i koja generalizacija. I sve to reče čovjek čij je golf 6 jeftiniji od dobre 1.9 tdi peticesema911s wrote:sory kasno se ukljucujem u temu,.
al po cemu je golf 7 bolji od ostalih auta iz njegove klase i po cemu su ta druga bolja od njega,.
da se skontamo u BIH vecinja seljaka koja je nesto postigla u zivotu"rade u drzavnim firmama" voze (ticape) il nesto od audi
ja se vodim jednom uzrecicom kako prepoznat seljaka u BiH (lagano pogledaj koje auto vozi ako je audi, vw golf5 vecinom na ratkapama)
ps. ako ko hoce da se uvjeri kakav je golf u comfort line opremi doci ce mi sutra jedan na "posooooo" mozemo ga uporedit sa 6 golfom iste opreme i ima trenutno novi focus,.,
jel to golf jedino dobar ako je TDI,,.i ima digitalnu klimu i ako su mu zatamnjena stakla, i ako su mu nove savine gume,sa ratkapama ., i ako ima dobru muziku(ne16:9lcd) vec klasicni cd/radio plavi, i ako ima ko"gti volan" jer cini mi se upadate u ovu moju grupicu
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2899 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Sta rece i osta zivGolf 6 80 KS wrote:nikakav redizajn Golfa 5 nije Golf 6respo wrote:pa je li pezo mogao redizajniranu 307 i redizajniranu 308 nazvati 308 i 310 ?
kao sto je golf nazvao golf 6 a u biti je bila redizajnirana 5ica ili da ga zovemo golf 5.5?
po vašoj glupoj logici onda bi i sedmica bila redizajn šestice, jer je manja razlika nego između Golfa 6 i Golfa 5
pežo 308 je bio konkurencija Golfu 6
a 307 konkurencija Golfu 5
Sto je jos gore,ne odustaje ni cm od svoje tvrdnje.
P.S. Pored svih razlika koje su ti naveli forumasi,sto dokazuje da je VII svijet za sebe u odnosu na VI,ja cu dodati jos koju. Za razliku od VI,kod VII su svi motori turbo,plus svaki ima start&stop sistem,sto VI nije imala ni u opciji ni uz doplatu.
P.S.S. Preporucio bih ti da ovaj nick koji imas,uzmes malo kanape i objesis ga na krusku i pokusas sa novim,ali bez provala.
-
gidra
#2900 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ti sa svojom pričom i nepoštivanjem forumaša i ljudi sa kojima živiš jedino možes konjska kola da voziš, a ne neko službeno auto.sema911s wrote:mentalni sklope hajd mi reci sta je to "dobre 1.9 tdi petice" sta podrazumjevas pod time i po cemu je g5 bolji od g6 samo zato sto je ovaj moj (sluzbeni) benzinjara sa nesto malo konja i Nm,.,,gidra wrote:Koji mentalni sklop jebote i koja generalizacija. I sve to reče čovjek čij je golf 6 jeftiniji od dobre 1.9 tdi peticesema911s wrote:sory kasno se ukljucujem u temu,.
jel to golf jedino dobar ako je TDI,,.i ima digitalnu klimu i ako su mu zatamnjena stakla, i ako su mu nove savine gume,sa ratkapama ., i ako ima dobru muziku(ne16:9lcd) vec klasicni cd/radio plavi, i ako ima ko"gti volan" jer cini mi se upadate u ovu moju grupicu