Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

LeonardoAC

#28726 Re: Telemach BH

Post by LeonardoAC »

mirzic1 wrote: 06/04/2026 13:55
LeonardoAC wrote: 05/04/2026 22:20
studeni76 wrote: 05/04/2026 21:56 Pa nije do Telemacha, ne prave oni raspored prenosa. Adresa za žalbe je Arenasport, oni uređuju program + traže da se premium plaća dodatno. Uzmi ili ostavi, jbg
Kako mislis - nije do telemacha ? Je li od Arene kupujes paket internet + tv ili od Telemacha ? Dobro zvuci ovo “uzmi ili ostavi” - ako se moze ostaviti bez peripetija dodatnih, ujutro “ostavljam” :-D
Kakva vam je ovo logika?

Ako ja narucim nesto iz restorana preko Korpe, hoces reci da korpa treba da kontrolise kvalitet hrane, koliko ima mesa, je li dobro peceno i sl? Korpa vrsi prenos, a zalbu upucujes inspekcijskim organima ako restoran ne djeluje.
LeonardoAC wrote: 05/04/2026 23:31 Naravno - ako imam vremenski zakljucen ugovor sa Bingom da mora imati jagode kada ja kupijem i ako sam taj ugovor zakljucio velikim jumbo plakatom “najbolje jagode u Bingu”
Da li imas zakljucen ugovor sa telemachom da ces imati "te i te" kanale u ponudi?
Suština je da sam u martu gledao bundesligu u cijeni paketa koju imam, a u aprilu mi kažu - plati još 5 KM pa ćeš gledati !? Kada narucim nesto iz retsorana preko Korpe, ako sam nezadovoljan, hrana ustajala, restoran zapakuje manje hrane ili zaboravi nešto - korpa vrati novac ili da korpa kredit u roku od 5 minuta (nije se jednom desilo). Tako isto Telemach treba da kaže: Gledali ste bundesligu u paketu za 65 KM (moj nekakav paket) - sad više nema bundeslige - možete raskinuti ugovor ili možete dobiti taj paket po cijeni od 55-60 KM (koliko već se procijeni vrijednost tog sadržaja).

Tom logikom u aprilu mogu bez ikakvih posljedica reći: Dragi naši korisnici, od maja nećete više gledati, Hayat, FTV, BHT, Discovery, National Geographic, Eurosport jer je to sad dio naše dodatne ponude koja se sad zove "Ultra premium pro exckusive paket" ali hej - dodali smo RTV Jablanica i RTV Jajce pa uživajte u tim sadržajima i novostima iz Jablanice ? Mene kao krajnjeg korisnika ne interesuje njihov odnosa sa SportKlub, ne interesuje me njihov odnos ni sa ArenaSport - to treba da rješava menadžment te firme vodeći računa o tome da on ima 20k korisinka kojima se obavezao isporučiti taj kanal. Korisnik ne može biti vezan ugovorom kod kojeg su se uslovi ugovora promijenili. Za mene kao korisnika to više ne vrijedi tog novca koji plaćam. Najmanji problem je 5 KM koji se ovdje spominju i "jedna kafa" "jedna kutija cigara manje".
muki92 wrote: 07/04/2026 08:10 Svaka im čast, svaki kanal koji išta valja hoće dodatno da naplate. Na pretplatu moraš dodavati 5 dodatnih paketa da bi imao šta gledati, dođe ti račun ko za grijanje na kraju, ali ima i drugih operatera, a ugovor uskoro ističe. Još malo će i onaj svoj Info kanal da naplate dodatno. Mislim da je malo da Arene Premium naplatite kao jedan dodatni paket, ja bih to kanal po kanal naplaćivao...
Upravo je ovo suština... Šta to korisnik dobija u ovom paketu koji ima trenutno - čari poljske i slovačke lige ili Arena Fight ?
mirzic1

#28727 Re: Telemach BH

Post by mirzic1 »

LeonardoAC wrote: 07/04/2026 11:51 Suština je da sam u martu gledao bundesligu u cijeni paketa koju imam, a u aprilu mi kažu
Razumijem te, ali sta da radis ti ili telemach, bez zelje da ih branim. SK kanal se ugasio, alternativa dosla i kaze za bonus kanale placas X iznos. Sta tu moze telemahc da uradi, da na svoj trosak tebi omoguci nove uslove? Ne kontam, kako to ima logike?
ada narucim nesto iz retsorana preko Korpe, ako sam nezadovoljan, hrana ustajala, restoran zapakuje manje hrane ili zaboravi nešto - korpa vrati novac ili da korpa kredit u roku od 5 minut
Da na pocetku rada korpe. Raja je sa svoje glave skidala dlake, stavljala, slikala i dobila novac nazad. Sada ti je procedura da se novac ili kredit NE VRACA, dok i ako restoran ne potvrdi. Testiraj, zali se na bilo koji dio hrane, korpa prvo kontaktira restoran. Ako restoran kaze opravdano, dobijes povrat, ako kaze ne moze, zali se nailovoj materi. Korpa kao servis NEMA NIKAKVE veze sa kvalitetom hrane, obimom porcije i slicno, oni rade i odgovorni su samo za dostavu.
LeonardoAC wrote: 07/04/2026 11:51 Tom logikom u aprilu mogu bez ikakvih posljedica reći: Dragi naši korisnici, od maja nećete više gledati, Hayat, FTV, BHT, Discovery, National Geographic, Eurosport jer je to sad dio naše dodatne ponude koja se sad zove "Ultra premium pro exckusive paket"
Dobro si krenuo i onda na kraju zabrljao. Da mogu reci ako ti kanali izlaze iz programske seme, a ne mogu to prebaciti u drugi paket. SK je izasao iz seme, dosao novi kanal, pa prema tome, tvoj primjer nije primjenjiv.
hava123

#28728 Re: Telemach BH

Post by hava123 »

LeonardoAC wrote: 07/04/2026 11:51
Upravo je ovo suština... Šta to korisnik dobija u ovom paketu koji ima trenutno - čari poljske i slovačke lige ili Arena Fight ?

Ništa. Sve što vrijedi je na premium.
hamo1977

#28729 Re: Telemach BH

Post by hamo1977 »

Koliko god da je ovo za kokica i samo gledati prepucavanja...

Priča, prelazim negdje drugo - dočekat će te isto. AP se svuda plaćaju, čak i više para nego u TM.

Priča, gledao sam ovo besplatno a sada.. - SK prestali da postoje! Tačka. Vlasnik novih kanala određuje koja tekma/sport ide u kojem kanalu. Kao i to koji kanali idu po kojoj cijeni. Traži da mu se AP plaćaju više para, otuda i dodatno plaćanja kod SVIH operatera.

I ja bih volio da je sve svima dostupno, ali to nije realna tržišna politika.
Znao sam da kada nestane konkurencije (SK i Arene) i kada ostane samo jedna grupa/vlasnik sportskih kanala, da će biti segmentacija sadržaja.
Tako je svuda gdje postoji monopol.
A to nije do ovih lokalnih provajdera trenutno.
Ivicaaaa

#28730 Re: Telemach BH

Post by Ivicaaaa »

hamo1977 wrote: 07/04/2026 13:32 Koliko god da je ovo za kokica i samo gledati prepucavanja...

Priča, prelazim negdje drugo - dočekat će te isto. AP se svuda plaćaju, čak i više para nego u TM.

Priča, gledao sam ovo besplatno a sada.. - SK prestali da postoje! Tačka. Vlasnik novih kanala određuje koja tekma/sport ide u kojem kanalu. Kao i to koji kanali idu po kojoj cijeni. Traži da mu se AP plaćaju više para, otuda i dodatno plaćanja kod SVIH operatera.

Znao sam da kada nestane konkurencije (SK i Arene) i kada ostane samo jedna grupa/vlasnik sportskih kanala, da će biti segmentacija sadržaja.
Meni je cijena od 5km za Arene Premium sasvim ok.Jer i prije sam plaćao Arene HD na Telemachu 6km paket.
Ci-Nick

#28731 Re: Telemach BH

Post by Ci-Nick »

Pa ovo je s konja na magarca pa na kozu.
Prvo smo imali Arene, sa engleskom ligom, imali ligu sampiona, imali italijane, imali formulu 1. Imali sve, pa nam ukinuše Arene i ostadosmo bez engleske lige, i bez lige sampiona, ali smo na SK imali njemacku ligu, imali tenis imali snooker, sad sa ovim arenanana samo sneće, kosarka i nista vise.
Ponadao sam se boljem, dobio još gore.
yoyoyo96

#28732 Re: Telemach BH

Post by yoyoyo96 »

Nije skupa doplata za arene, skupi su paketi pogotov za one slabijeg imovinskog stanja i penzionere koji nisu 70+.
dek

#28733 Re: Telemach BH

Post by dek »

Priključena mi je kablovska, nisam bio kući tako da nisam stigao pitati, bili su ukućani.

Vidim da ne ide nikakav kabal u tv, već iz onog malog boxa ide kabal u soundbar. A soundbar je svojim hdmi povezan sa tv-om.

Je li to može tako, je li u smislu kvaliteta bolje da ide direktno u tv ili može ovako u soundbar.
Benq
Moderator

#28734 Re: Telemach BH

Post by Benq »

dek wrote: 08/04/2026 09:41 Priključena mi je kablovska, nisam bio kući tako da nisam stigao pitati, bili su ukućani.

Vidim da ne ide nikakav kabal u tv, već iz onog malog boxa ide kabal u soundbar. A soundbar je svojim hdmi povezan sa tv-om.

Je li to može tako, je li u smislu kvaliteta bolje da ide direktno u tv ili može ovako u soundbar.
Moze u soundbar, koristio sam box neko vrijeme na taj nacin zbog manjka HDMI portova na TV-u (svi zauzeti) i nisam imao nikakvih problema niti sam primijetio razliku u kvaliteti kada spojim box direktno u tv. Eh sad, jedini problem moze stvarati ako gledas neki sadrzaj u 4K rezoluciji, jer je output na soundbar-u najcesce 1080p.
dek

#28735 Re: Telemach BH

Post by dek »

Benq wrote: 08/04/2026 09:46
dek wrote: 08/04/2026 09:41 Priključena mi je kablovska, nisam bio kući tako da nisam stigao pitati, bili su ukućani.

Moze u soundbar, koristio sam box neko vrijeme na taj nacin zbog manjka HDMI portova na TV-u (svi zauzeti) i nisam imao nikakvih problema niti sam primijetio razliku u kvaliteti kada spojim box direktno u tv. Eh sad, jedini problem moze stvarati ako gledas neki sadrzaj u 4K rezoluciji, jer je output na soundbar-u najcesce 1080p.
Eh to, zato pitam. Neko kaže bolje da ide u TV, neko kaže bolje da ide u soundbar.

Hoću naravno gledati i u 4K. Doduše soundbar mi je q990f, on bi trebao imati 4K passthrough.
Benq
Moderator

#28736 Re: Telemach BH

Post by Benq »

dek wrote: 08/04/2026 10:21 Eh to, zato pitam. Neko kaže bolje da ide u TV, neko kaže bolje da ide u soundbar.

Hoću naravno gledati i u 4K. Doduše soundbar mi je q990f, on bi trebao imati 4K passthrough.
Tvoj soundbar podrzava HDMI 2.1 4K pri 120 Hz, znaci sve je ok :thumbup:
madesa

#28737 Re: Telemach BH

Post by madesa »

sta je potrebno za promjenu osobe kao vlasnika stana na racunu ?
Telemach

#28738 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

madesa wrote: 08/04/2026 11:02 sta je potrebno za promjenu osobe kao vlasnika stana na racunu ?
Zdravo,
Hvala na javljanju. Ljubazno molimo da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke nosioca ugovora, kako bismo Vam pružili više informacija o promjeni nosioca ugovora.
nuki_cika

#28739 Re: Telemach BH

Post by nuki_cika »

Ivicaaaa wrote: 07/04/2026 14:03
hamo1977 wrote: 07/04/2026 13:32 Koliko god da je ovo za kokica i samo gledati prepucavanja...

Meni je cijena od 5km za Arene Premium sasvim ok.Jer i prije sam plaćao Arene HD na Telemachu 6km paket.
Jel u tom paketu od 5 KM dobiješ samo jedan Arena preminum kanal ili svaki s obzirom da na svakom Arena preminum od 1 do 10 traže pretplatu?
Ivicaaaa

#28740 Re: Telemach BH

Post by Ivicaaaa »

nuki_cika wrote: 08/04/2026 12:24
Ivicaaaa wrote: 07/04/2026 14:03

Jel u tom paketu od 5 KM dobiješ samo jedan Arena preminum kanal ili svaki s obzirom da na svakom Arena preminum od 1 do 10 traže pretplatu?
Svi Arena Premium kanali su u paketu od 5km
semsasuljakovic

#28741 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

Ivicaaaa wrote: 08/04/2026 12:26
Ivicaaaa wrote: 07/04/2026 14:03 Meni je cijena od 5km za Arene Premium sasvim ok.Jer i prije sam plaćao Arene HD na Telemachu 6km paket.
Svih 10? :D
toska

#28742 Re: Telemach BH

Post by toska »

Cijela tema vrti se oko dvije stvari, tehnički problemi i sportski kanali.

Sport, izuzev reprezentacije, ne gleda 70% ljudi, odokativno, ali svi plaćaju bar osnovne kanale u ponudi.
Za njih je puno i 1KM za Arene i SK.
Zato sam već pitao zašto nema ponude za one koje te stvari ne interesuju.
TM internet je super, hajd i telefon, ali ukini mi sportske, filmske, Pinkove...i onda daj račun.
l33t

#28743 Re: Telemach BH

Post by l33t »

Zasto na D3 uredjaju u kategoriji "Sportski kanali" nema Arena Premium kanala. Na EON-u ima a na D3 nema, ima na "Svi kanali" i na "D3" kategoriji a na "Sportski" nema
Telemach

#28744 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

l33t wrote: 08/04/2026 14:10 Zasto na D3 uredjaju u kategoriji "Sportski kanali" nema Arena Premium kanala. Na EON-u ima a na D3 nema, ima na "Svi kanali" i na "D3" kategoriji a na "Sportski" nema
Zdravo,
Zahvaljujemo se na javljanju. Vaš upit je proslijeđen relevantnom odjelu na dalje provjere. Informisati ćemo Vas po primitku više informacija.
Ivicaaaa

#28745 Re: Telemach BH

Post by Ivicaaaa »

semsasuljakovic wrote: 08/04/2026 12:36
Ivicaaaa wrote: 08/04/2026 12:26
Svih 10? :D
Imaš 12 Arena kanala u osnovnijem paketima.A ove Arene Premium u dodatnom paketu.
BurekSamo_

#28746 Re: Telemach BH

Post by BurekSamo_ »

Vidim EON Sports mode je pušten na novim Arenasport kanalima, prije je bio dostupan na SK i na BHRT-u (kad igra reprezentacija BiH) :) :bih:
Dzontra_Volta

#28747 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

toska wrote: 08/04/2026 13:56 Cijela tema vrti se oko dvije stvari, tehnički problemi i sportski kanali.

Sport, izuzev reprezentacije, ne gleda 70% ljudi, odokativno, ali svi plaćaju bar osnovne kanale u ponudi.
TM internet je super, hajd i telefon, ali ukini mi sportske, filmske, Pinkove...i onda daj račun.
Jbg sad, ako ti ne gledaš sport, nemoj misliti da većina planete ne prati.
A ko ne prati, i dalje ne mora ni marke više dati za kablovsku.
toska

#28748 Re: Telemach BH

Post by toska »

Dzontra_Volta wrote: 08/04/2026 17:26
toska wrote: 08/04/2026 13:56 Cijela tema vrti se oko dvije stvari, tehnički problemi i sportski kanali.

Jbg sad, ako ti ne gledaš sport, nemoj misliti da većina planete ne prati.
A ko ne prati, i dalje ne mora ni marke više dati za kablovsku.
Nije baš tako.
Telemah plaća i te "besplatne" kanale u osnovnom paketu, samo se trošak prenosi na sve korisnike.
Sport ne gleda recimo 85% žena, dobar dio muških i sva manja djeca. Igra Reala im znači kao igre Vrbanjuše.
Nema šansi da "većina prati".

Ali, trošak se dijeli na sve, ne-gledaoci omogućavaju vama jeftinije.
dembele

#28749 Re: Telemach BH

Post by dembele »

Sve zavisi iz kojih uglova se posmatra.
Ima korisnika pa samo gledaju sport i ništa drugo ih ne interesuje a neko se "nakači" samo na muzičke kanale.
Poznajem nemali broj korisnika koji tv uopće ne gledaju već im je bitan samo internet. Iz njihovog ugla gledanja plaćaju uslugu koju uopće ne koriste.
Poenta je da kablovska ponuda počiva na žanrovskoj podjeli i kao takva ima svoju cijenu i gleda ko šta gleda.
kakaljin

#28750 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

dembele wrote: 08/04/2026 18:42 Sve zavisi iz kojih uglova se posmatra.
Ima korisnika pa samo gledaju sport i ništa drugo ih ne interesuje a neko se "nakači" samo na muzičke kanale.
Poznajem nemali broj korisnika koji tv uopće ne gledaju već im je bitan samo internet. Iz njihovog ugla gledanja plaćaju uslugu koju uopće ne koriste.
Poenta je da kablovska ponuda počiva na žanrovskoj podjeli i kao takva ima svoju cijenu i gleda ko šta gleda.
Zato treba da postoje MIX paketi, pa svako sastavi sebi paket koji mu najvise odgovara sa cijenom. Ovo mislim na sve operatere
Post Reply