Narod i Pravda (Konakovic)

Balance

#28726 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Balance »

relativno84 wrote: 18/08/2023 15:35
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica (NiP) i kantonalni zastupnik Rusmir Pobrić (NiP) razgovarali su o izradi strategije prevencije i suzbijanja zloupotrebe narkotika.
Napokon nesto konkretno.

:thumbup:
Cijeli grad zna ko su dileri, osim policije, tužilaštva i sličnih :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#28727 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

basicm wrote: 18/08/2023 23:35
drug_profi wrote: 18/08/2023 23:28

Šta je čovjek slagao?
Nije slagao, nego je povezao nepovezivo. Kakve veze ima predsjednistvo sa biserom i njenom zastitom? Ako je 60 miliona dato prosle godine mostaru, kakve to veze opet ima sa predsjednistvom, ko je na vlasti bio prosle godine, i da li je mostar u zanzibaru ili bih?
I trece, aminovao kupovinu auta svojim parama nekome ko je na istom rangu kao i on i kako mogu biti pare njegove ili njene?
Upis na nivou rezimea onih sto sjede na gajbi ispred granapa i tabire politicku situaciju.
Ne pratiš, izgleda.

Željko je glasao za konzulat, na istoj sjednici na kojoj se glasalo za finansijski izvještaj državnih institucija. U tom izvještaju je i taj nalaz revizije koji se pojavio u kojem je dato negativno mišljenje o Biserinim troškovima. Kada je bez pozivnog pisma išla na Bali, na konferenciju od jedan dan, a ostala sedam, i trošku države. Tu je i izvještaj i o Osmicinim poslovima, mada nije spomenut.

Quid pro quo, ruka ruku mije, ja tebi konzulat, ti meni izvještaj. Da je oboren izvještaj, moglo se svašta zakomplicirati, tražiti dodatne revizije, informacije, uputiti tužilaštvu prijavu... Ovako, Željko i Željka rekoše, ma sve je OK.

Mostar, tj sveučilišna bolnica je samo drugi primjer, kako je SDA razigravala talove sa HDZ-om. Mi tebi 60 miliona, ti nama digneš ruku za nadzorni odbor koji neće dirati Sebiju i postavljati joj pitanja da je sikira.

Sa predsjedništvom ima veze jer je isti sistem truhle trgovine na račun države.

Pare za auto su moje. I tvoje. Građana, poreznih obveznika. Pro BiH snage finansiraju državu sa preko 70% novca.
Željko je mogao zaustaviti kupovinu auta, ali nije.
Digao je ruku za 320.000 za Željkino auto.

Ja očekujem od političkih predstavnika ove naše strane da ne rasipaju novac na neprijatelje sa crnih lista. Ne moraju ih po prstima, nego samo neka im pare ne daju.
Moje i tvoje pare.
A ako već mora, neka makar bude dobra trgovina, neka država dobije neki potpis koji je trebao, zakon, bilo šta korisno za državu, a ne auto tebi, auto meni.
Prpa.ba

#28728 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 19/08/2023 12:27 Ja očekujem od političkih predstavnika ove naše strane da ne rasipaju novac na neprijatelje sa crnih lista. Ne moraju ih po prstima, nego samo neka im pare ne daju.
Moje i tvoje pare.
A ako već mora, neka makar bude dobra trgovina, neka država dobije neki potpis koji je trebao, zakon, bilo šta korisno za državu, a ne auto tebi, auto meni.
Uhljebili ste Cavaru crnolistasa, sta ste dobili zauzvrat? :mrgreen:
Hakiz

#28729 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 19/08/2023 12:30
A_A_AKCIJA wrote: 19/08/2023 12:27 Ja očekujem od političkih predstavnika ove naše strane da ne rasipaju novac na neprijatelje sa crnih lista. Ne moraju ih po prstima, nego samo neka im pare ne daju.
Moje i tvoje pare.
Uhljebili ste Cavaru crnolistasa, sta ste dobili zauzvrat? :mrgreen:
Touche :lol:
Point.

#28730 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Željka i Mile otišli u Peštu da glade debela, proruska Orbanova jajca. Odlično je Dino obavio onaj posao kada je molio Sziijarta da ga ukrote. :-)

Blamaža ko hurme.
PM72

#28731 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Nemoj se ti u Šveckoj srkletit... :lol:
Styling

#28732 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Point. wrote: 19/08/2023 16:46 Željka i Mile otišli u Peštu da glade debela, proruska Orbanova jajca. Odlično je Dino obavio onaj posao kada je molio Sziijarta da ga ukrote. :-)

Blamaža ko hurme.
Tebi bi bolje bilo da se digneš javno u novoj domovini protiv paljenja Svete knjige nego što se brineš za nas. Ili si prihvatio te “evropske vrijednosti” pa smatraš da je to čin demokratije i slobode govora.
Point.

#28733 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Styling wrote: 20/08/2023 09:10
Point. wrote: 19/08/2023 16:46 Željka i Mile otišli u Peštu da glade debela, proruska Orbanova jajca. Odlično je Dino obavio onaj posao kada je molio Sziijarta da ga ukrote. :-)

Blamaža ko hurme.
Tebi bi bolje bilo da se digneš javno u novoj domovini protiv paljenja Svete knjige nego što se brineš za nas. Ili si prihvatio te “evropske vrijednosti” pa smatraš da je to čin demokratije i slobode govora.
Uh, uh kad se nema šta ponuditi za razgovor onda ide ova pačenička, jadna ad hominem šuplja. :kiss:

Šta kažu kone u frizeraju, smije li Dino proviriti ispod ženine haljine i komentarisati SNSDov put u Peštu ili je samo brz na obaraču prema sda? Kako ide priča?

Što se tiče paljenja, meni je jedino nejasno što se dopušta iračkom papanu koji je tek 4 godine u zemlji da iskorištava blagodeti demokratije da pokazuje koliko je primitivan i jedino šteti državi u kojoj je trenutno, posebno u procesu članstva u NATO.

Inače me pojedinačna paljenja pačenika ne dotiču plaho, jedino ako iza toga jasno i glasno ne stoji država a to je već druga priča.

Ti hoćeš u EU a pod navodne znake sarkastično pišeš evropske vrijednosti. Smiješno. Ako tebi toliko smeta, znaš gdje je aerodrom Tuzla, sjedneš u zrakoplovno vozilo, sletiš u Štokholm i pokažeš im svoje viđenje demokratije i evropskih vrijednosti.
Hakiz

#28734 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Kome je sveta, neka je ne pali.

Kome je sveta, neka je pali.

Je suis Charlie Hebdo.

Više ta priča o paljenju. Uostalom, ako se u boga ufate, on će presuditi onome ko je palio.

Kakve to ima veze i sa kolegom forumašem i sa temom?
Styling

#28735 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Hakiz wrote: 20/08/2023 12:01 Kome je sveta, neka je ne pali.

Je suis Charlie Hebdo.

Više ta priča o paljenju. Uostalom, ako se u boga ufate, on će presuditi onome ko je palio.

Zato što više brine našu brigu a ne o problemu pred svojim vratima.
Hakiz

#28736 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 20/08/2023 13:17
Hakiz wrote: 20/08/2023 12:01 Kome je sveta, neka je ne pali.

Je suis Charlie Hebdo.

Zato što više brine našu brigu a ne o problemu pred svojim vratima.
A, znam. Sve dok dijaspori ne bude zabranjeno da glasa, smije brinuti našu brigu.

Eto, neka trojka i koalicioni partneri donesu takav zakon.

Ne treba dozvoliti da to isfrustrira nas ovdje.
drug_profi

#28737 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ja sam prilično golem ćafir. Prezirem religije, a vjernike smatram poprilično ograničenim.
Jeste to je moj problem. Trudim se da se to ne vidi u svakidnevnom životu. Izvinjavam se unaprijed ako koga uvrijedim što sada govorim iskreno.

Ali sam protiv vrijeđanja vjerskih osjećaja ljudi.
Apsolutno
.

Isto tako tražim da se moje svetinje ne vrijeđaju, pa ipak doživljavam da svako malo neko pljune na Tita i partizane.

Tako i ta paljenja Kurana smatram primitivnim a ne slobodom govora.
Styling

#28738 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Point. wrote: 20/08/2023 11:18
Styling wrote: 20/08/2023 09:10

Uh, uh kad se nema šta ponuditi za razgovor onda ide ova pačenička, jadna ad hominem šuplja. :kiss:

Šta kažu kone u frizeraju, smije li Dino proviriti ispod ženine haljine i komentarisati SNSDov put u Peštu ili je samo brz na obaraču prema sda? Kako ide priča?

Što se tiče paljenja, meni je jedino nejasno što se dopušta iračkom papanu koji je tek 4 godine u zemlji da iskorištava blagodeti demokratije da pokazuje koliko je primitivan i jedino šteti državi u kojoj je trenutno, posebno u procesu članstva u NATO.

Inače me pojedinačna paljenja pačenika ne dotiču plaho, jedino ako iza toga jasno i glasno ne stoji država a to je već druga priča.

Ti hoćeš u EU a pod navodne znake sarkastično pišeš evropske vrijednosti. Smiješno. Ako tebi toliko smeta, znaš gdje je aerodrom Tuzla, sjedneš u zrakoplovno vozilo, sletiš u Štokholm i pokažeš im svoje viđenje demokratije i evropskih vrijednosti.
Ne letim jeftinim avio linijama. Mjesto ostavljam tebi da možeš doći na glasanje.
Point.

#28739 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Styling wrote: 20/08/2023 15:53
Point. wrote: 20/08/2023 11:18

Ne letim jeftinim avio linijama. Mjesto ostavljam tebi da možeš doći na glasanje.
Kako jeftin odgovor nekoga ko ne leti jeftinim avio linijama. Men' se čini da ti ne letiš nikako :)

Glasam poštom, ko gospodin.

No, hoćemo li se vratiti temi, koju vješto izbjegavaš? Hoćemo li se složiti da je Kiflina posjeta i moljakanje onom mađarskom šupku bio neuspjela diplomatska akcija?
Styling

#28740 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Point. wrote: 20/08/2023 16:35
Styling wrote: 20/08/2023 15:53

Kako jeftin odgovor nekoga ko ne leti jeftinim avio linijama. Men' se čini da ti ne letiš nikako :)

No, hoćemo li se vratiti temi, koju vješto izbjegavaš? Hoćemo li se složiti da je Kiflina posjeta i moljakanje onom mađarskom šupku bio neuspjela diplomatska akcija?
Nećemo jer ne znamo šta se krije u pozadini.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#28741 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

u nipu muk, sve pod tepih. dodik divlja, čović najavljuje izborni zakon, trojka puca u centru, zastoj u kantonu sarajevo, a dino šuti i misli da će šutnjom sve riješiti.

prvo dvoje je problem za cijelu trojku, a to je ista ona trojka koja sebe zbog nipovih grešaka grize u općini centar i vladi ks.

otvoreno se počelo špekulirati u krugovima nipa da dino ne smije na kemu i da ga kemo ucjenjuje. dakle prije će dino žrtvovati trojku i vlast u cijeloj državi, nego se obračunati sa keminim sinom i ostalom svitom koji su ga javno ponizili i osramotili i dokazali mu da ne vlada strankom.
Seawolf

#28742 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seawolf »

malakh wrote: 20/08/2023 20:07 u nipu muk, sve pod tepih. dodik divlja, čović najavljuje izborni zakon, trojka puca u centru, zastoj u kantonu sarajevo, a dino šuti i misli da će šutnjom sve riješiti.

prvo dvoje je problem za cijelu trojku, a to je ista ona trojka koja sebe zbog nipovih grešaka grize u općini centar i vladi ks.

otvoreno se počelo špekulirati u krugovima nipa da dino ne smije na kemu i da ga kemo ucjenjuje. dakle prije će dino žrtvovati trojku i vlast u cijeloj državi, nego se obračunati sa keminim sinom i ostalom svitom koji su ga javno ponizili i osramotili i dokazali mu da ne vlada strankom.
Dino se uzda u birače u općini Centar i u to da će oni glasati protiv opoziva.

Zasada, vjerovatno, nema rezervno rješenje ako to ne bude tako.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#28743 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Seawolf wrote: 20/08/2023 20:20
malakh wrote: 20/08/2023 20:07 u nipu muk, sve pod tepih. dodik divlja, čović najavljuje izborni zakon, trojka puca u centru, zastoj u kantonu sarajevo, a dino šuti i misli da će šutnjom sve riješiti.

pa veći poraz za nip je da birači podrže mandića. ne razumijem tu strategiju.
Point.

#28744 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Styling wrote: 20/08/2023 18:08
Point. wrote: 20/08/2023 16:35

Jah, duboka država i ta priča.
Seawolf

#28745 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seawolf »

malakh wrote: 20/08/2023 20:24
Seawolf wrote: 20/08/2023 20:20

pa veći poraz za nip je da birači podrže mandića. ne razumijem tu strategiju.
To ne bi bio poraz za NiP i Konakovića lično, nego za Ademovićevce.

Nakon toga bi im mogao reći: "Jesam li vam rekao da ste prekardašali?" i odjahati u suton kao da se ništa nije dogodilo.

Pitanje je, šta će biti ako ne bude tako i referendumski opoziv uspije.
A_A_AKCIJA

#28746 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Point. wrote: 20/08/2023 20:28
Styling wrote: 20/08/2023 18:08

Jah, duboka država i ta priča.
Ti makar na guzicu bi kritikovao.

Da nije otišao, ne valja.
Otišao, opet ne valja jer nije uspio da preokrene mađarsku vanjsku politiku.

Jeste, jednom posjetom je trebao da poništi decenije saradnje Orbana, Putina, Dodika, Vučića...
A_A_AKCIJA

#28747 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

malakh wrote: 20/08/2023 20:07 otvoreno se počelo špekulirati u krugovima nipa da dino ne smije na kemu i da ga kemo ucjenjuje. dakle prije će dino žrtvovati trojku i vlast u cijeloj državi, nego se obračunati sa keminim sinom i ostalom svitom koji su ga javno ponizili i osramotili i dokazali mu da ne vlada strankom
Ovo se nigdje ne špekuliše u NiPu.

U pitanju je samo pokušaj da se iskoristi situacija i posije nemir.

Nema sukoba Keme i Dine, jer su potpuno različite osobe.
Seawolf

#28748 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seawolf »

A_A_AKCIJA wrote: 20/08/2023 20:49
malakh wrote: 20/08/2023 20:07 otvoreno se počelo špekulirati u krugovima nipa da dino ne smije na kemu i da ga kemo ucjenjuje. dakle prije će dino žrtvovati trojku i vlast u cijeloj državi, nego se obračunati sa keminim sinom i ostalom svitom koji su ga javno ponizili i osramotili i dokazali mu da ne vlada strankom

Drag si mi čovjek i, manje više, uvijek imaš neko racionalno tumačenje događanja.

Al' ovim si fakat uprskao.

Objasni:

1.) Po kojim su to parametrima Ademović i Konaković potpuno različite osobe?

2.) Zbog čega ne bi bilo sukoba između dvije potpuno različite osobe, od kojih je jedna predsjednik političke stranke, a druga u samom vrhu te iste stranke?
Bloo
Globalna šefica

#28749 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Slično petku trinaestom bračnog para Izetbegović, Jasmin Ademović, “dok na Bosnu udaraju sa svih strana”, izvana i iznutra, našao da ruši “svog” načelnika i koaliciju. Što ti je genetski patriota! Kakva provala umišljenosti, sebičnosti, fursata, podlosti, “sile” i gluposti je potrebna da sebi da za pravo da se turči po Šeheru ko da mu je babovina, i smutnju da unosi a da bi se dočepao načelničke pozicije? Malo mu što je nipotistički postao predsjedavajući Gradskog vijeća, zahvaljujući samo svom ocu i stranci, kao i B Izetbegović. Ono što je vjerovatnije od toga da postane načelnik opštine Centar je da neće biti načelnik opštine Centar. Slobodno neka si odredi novi životni cilj. Dovoljno se predstavio građanima. Domaće birače ne možemo dovoljno potcijeniti pa sve prognoze uvijek treba uzeti sa rezervom.

Uprkos tome što evidentno vjeruje da može šta hoće, demonstrira odsustvo talenta za politiku – nije mogao na bolji način početi Mandićevu kampanju za naredne izbore, kao što nije sebe mogao bolje “iz temelja” diskvalificirati za iste izbore. Prva akcija po kojoj ćemo pamtiti Novog Sina Svoga Oca Ademovića, nakon imenovanja “po babi i po stričevima”, je pokušaj puča u opštini Centar i razbijanje koalicije. Skok u jezero političkih mogućnosti ispao je đipanje na glavu u prazan a dubok bazen.

Konaković, čovjek koji se tradicionalno ponaša, zapravo tradicionalno samo priča – melje ko vodenica – kao da zna sve o svemu, kaže da nije znao za puč i ujdurmu njegovih nipotista. Ako nije znao šta mu se dešava u stranci onda je nesposoban kao lider i ne uživa poštovanje članstva. A ako je znao a kaže da nije, onda ne govori istinu i obmanjuje javnost i koalicione partnere. Neka izabere Konaković da li je šef stranke kojeg Jasmin Ademović ne šljivi 1% ili je lažov u očima javnosti.

Kao što je odgovornost za ovaj pokušaj diverzije samo Konakovićeva, tako je i Ademovićeva odgovornost što nam je doveo svoga sina da bude Sin Svoga Oca nakon Sina Svoga Oca. Malo nam je ministra policije i sina mu u njega koji leti s ocem “u svojstvu zastupnika, a ne u svojstvu sina”. Svojstvo sina čini se postaje politička kategorija. Opet, mogli su nešto originalnije smisliti, ili nisu? Taj fol je već propao, a ovo je zvaničan početak nazadovanja NiP-a. Dugo im je i trajao. Izgleda da esdeaovac stranku mijenja, ali ćud nikada.

Vakat je da istorijsko pitanje znamenitog novinara pretvorimo u dilemu – “Da li je NiP samo omikron soj SDA” ili je to nova opaka bolest od koje se lako obolijeva a teško umire?
https://nomad.ba/zubcevic-nipotizam-iz- ... kom-cilimu
A_A_AKCIJA

#28750 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Seawolf wrote: 20/08/2023 20:55
A_A_AKCIJA wrote: 20/08/2023 20:49

Drag si mi čovjek i, manje više, uvijek imaš neko racionalno tumačenje događanja.

Al' ovim si fakat uprskao.

Objasni:

1.) Po kojim su to parametrima Ademović i Konaković potpuno različite osobe?

2.) Zbog čega ne bi bilo sukoba između dvije potpuno različite osobe, od kojih je jedna predsjednik političke stranke, a druga u samom vrhu te iste stranke?
Različiti su po svemu.

Kemina opreznost je potpuno suprotna Dininom optimizmu.

Kemo šuti koliko Dino priča.

U NiPu, Dino je strateški menadžer, Kemo je računovođa i sigurnost.

Bez Dine i njegovih javnih nastupa, Kemo bi propao sa NiPom, isto kao što bi Dino naletio na kojekakve nagazne mine da nije Kemine mudrosti i sumnjičavosti.

Dva seta kvaliteta i mana koji nadopunjuju jedan drugog.
Post Reply